G4Media.ro

În pofida pandemiei, Trump continuă să remanieze tribunalele pentru a face pe…

sursa foto: Facebook

În pofida pandemiei, Trump continuă să remanieze tribunalele pentru a face pe placul bazei sale electorale

Senatul SUA l-a audiat miercuri pe un judecător numit de Donald Trump în una dintre cele mai prestigioase funcţii din ţară, în pofida obiecţiilor formulate de democraţi, care susţin că sunt probleme mai urgente ce necesită să fie rezolvate pe timp de pandemie, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Numirea judecătorilor conservatori în întreaga ţară este un argument emblematic al campaniei pentru realegerea preşedintelui republican în exerciţiu, care a remaniat deja profund tribunalele federale, sprijinindu-se pe majoritatea republicană din Senat, notează sursa citată.

Revenită la muncă după o pauză având legătură cu noul coronavirus, camera superioară a Congresului SUA, însărcinată prin Constituţie să confirme alegerile Casei Albe, a trecut imediat la treabă.

Mai mulţi membri ai comisiei juridice a Senatului l-au audiat prin videoconferinţă pe judecătorul conservator Justin Walker (37 de ani), pe care Donald Trump tocmai l-a numit la Curtea Federală de Apel din Washington, tribunalul cel mai influent din SUA după Curtea Supremă.

Tânărul magistrat, un apropiat al liderului majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a cunoscut o ascensiune meteorică în ultimele luni: în toamnă, el a fost numit, apoi confirmat ca judecător la un tribunal din Kentucky, chiar dacă organizaţia barourilor ABA apreciase la acea vreme că este „necalificat” pentru a ocupa acest post. Organizaţia şi-a revizuit de atunci opinia, dându-i calificativul de „bine calificat”.

Potrivit senatoarei democrate Dianne Feinstein, care i-a reproşat lipsa de experienţă, Justin Walker nu a pronunţat decât 12 hotărâri judecătoreşti în cariera sa. El s-a remarcat îndeosebi prin faptul că a dat câştig de cauză unei biserici care voia să organizeze o slujbă de Paşte pe modelul „drive-in”, în pofida interdicţiei municipale cu privire la orice fel de adunări.

„Numirea lui Walker ar fi deja controversată în timpuri normale. În această perioadă de criză sanitară, aceasta este o ruşine”, a apreciat liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer.

„În loc să-şi concentreze toată atenţia pe (combaterea) COVID-19, Comisia juridică va pierde timp preţios pe numirea unui protejat al şefului lui McConnell”, a adăugat el. „Milioane de americani nu au un loc de muncă, iar în Senat majoritatea republicană îşi consacră timpul pentru a da de lucru judecătorilor de dreapta”, şi-a exprimat indignarea acesta.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Donald Trump şi-a asigurat sprijinul electoratului conservator tradiţional promiţând să numească judecători fideli valorilor sale. De la învestitură, el a obţinut confirmarea a 190 de judecători, între care doi la Curtea Supremă, pe 860 de posturi, potrivit site-ului oficial al Centrului judiciar federal.

Preşedintele a optat pentru candidaţi tineri şi recunoscuţi de organizaţia conservatoare „Federalist Society”, asigurându-se astfel că îşi lasă amprenta asupra justiţiei ţării dincolo de mandatul său, notează AFP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. trebuie sa faca ce face, fiindca republicanii sunt pe moarte, ca partid

    numai trisand pot ramane republicanii la putere

  2. SE pare ca si g4 se inspira doar din surse democrate. Am avut o retinere la inceput si mi-am zis ca voi dona si eu pentru sustinerea g4 dupa ce ma voi convinge ca este cat se poate de impartiala. Deocamdata mai astept…
    Si, apropo, democratii ce fac altceva decat sa-l urmareasca non stop pe Trump si sa-i restalmaceasca vorbele, masurile, totul, intr-un cuvant???

    • Pai nu este evident ca g4media este o publicatie de stanga? :)) Ca mai toate din tarisoara noastra, doar ca este mai de soi ;))

  3. Citesc frecvent g4media. Dar articolele de politică externă sunt, de obicei, de o ineptie vecină cu prostia pură. Unde nu sunt doar manipulative.
    Titlul acestui articol denotă atât prostie cât și manipulare.
    Chiar nu va e rușine să postati astfel de titluri?
    Articolul nu l-am citit. M-a respins titlul.
    Înțeleg să ai partipriuri dar să înghiți propaganda de stânga nemestecata, mi se pare prea mult pentru niște oameni cu ceva cultură generală și de experiență de viață. Chiar nu vreau să mă gândesc in termeni de antene la acest site si altele la fel.

  4. Este un atribut constitutional al presedintelui SUA. Asa ca despre ce vorbim?

    • Da, ar trebui de fiecare data sa o intrebe pe Pelosi sau macar pe Schiff, daca sunt de acord si doar dupa primirea OK-ului, sa anunte masura. :)))))))))))))))))))
      Democratii din SUA au devenit tot mai penibili, incat nu poti sa nu te intrebi, cum mai functioneaza democratia azi in aceasta tara.
      Eu cred ca nu-si dau seama ca „ce e prea mult, nu e sanatos” si de aceea au si pierdut alegerile, nu pentru ca Rusia si-ar fi bagat codita
      Asta ar insemna ca SUA nu dispune de personal si de mijloace tehnice care sa anihileze interventiile straine de tip hackeri…….

  5. Non-stire. Cand Obama umplea tribunalele de judecatori progresisti care cred ca rolul lor e, uneori, sa legifereze (prin interpretari noi ale legii) presa nu zicea nimic.
    Acum ca Trump pune judecatori conservatori presa urla disperata.
    Eu astept sa vad cum o sa reactioneze stangistii cand, dupa realegerea lui Trump, o sa se retraga Ruth Bader Ginsburg de la Curtea Suprema. E clar ca sanatatea nu-i mai permite sa continue dar tine postul ocupat in speranta ca un democrat il va invinge pe Trump in noiembrie. Un democrat care sa puna un alt judecator progresist in locul ei.