G4Media.ro

Proces în SUA: FBI i-ar fi oferit unui agent de informații britanic…

Sursa foto: Donald Trump/Facebook

Proces în SUA: FBI i-ar fi oferit unui agent de informații britanic un milion de dolari pentru a confirma acuzații împotriva lui Trump

FBI i-ar oferit fostului agent de informații britanic Christopher Steele un milion de dolari pentru a corobora acuzațiile făcute în dosarul său împotriva fostului președinte Donald Trump și a membrilor campaniei sale din 2016, dar acesta nu a fost în măsură să facă acest lucru, a declarat marți un oficial FBI, informează Fox News.

Totul a reieșit în cadrul procesului lui Igor Danchenko, cetățeanul rus care a servit drept sub-sursă principală pentru dosarul anti-Trump, acuzat de cinci infracțiuni pentru declarații false date FBI.

Analistul supervizor de contrainformații al FBI, Brian Auten, a fost primul martor în cadrul procesului amintit, iar acesta a afirmat că el și un grup de agenți FBI au plecat peste hotare la începutul lunii octombrie 2021 pentru a vorbi cu Steele despre dosar. În timpul interogatoriului de marți al avocatului special John Durham, Auten a declarat că, în timpul acelor întâlniri, FBI i-a oferit lui Steele 1 milion de dolari dacă ar putea corobora acuzațiile din dosar. Auten a declarat că Steele nu a putut face acest lucru.

Auten a mai spus că FBI nu a avut nicio coroborare a acuzațiilor din dosar, dar cu toate acestea a luat aceste informații și le-a introdus în mandatul FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) pentru a-l supraveghea pe fostul consilier de campanie al lui Trump, Carter Page.

„La 21 octombrie 2016 [data cererii FISA pentru Carter Page], aveați vreo informație care să coroboreze acele informații?”. a întrebat Durham.

„Nu”, a spus Auten, confirmând că FBI a început să primească rapoartele lui Steele, cunoscute ulterior sub numele de dosar, la 19 septembrie 2016 și a depus prima cerere FISA privind Page la 21 octombrie 2016.

19 septembrie 2016 a fost, de asemenea, ziua în care avocatul de atunci al campaniei lui Clinton, Michael Sussmann, a adus hârtii albe la o întâlnire la sediul FBI cu consilierul general de atunci al FBI, James Baker, care susținea că Organizația Trump a folosit un canal secret pentru a comunica cu Alfa Bank, legată de Kremlin, în săptămânile care au precedat alegerile prezidențiale.

Citește și:

Investigație federală în SUA: CIA a descoperit că informațiile care susțineau presupusa legătură dintre Trump și Rusia nu sunt „plauzibile din punct de vedere tehnic” și că au fost ”create” de echipa lui Hillary Clinton

În iunie, Sussmann a fost găsit nevinovat pentru că a făcut o declarație falsă către FBI. Sussmann i-ar fi adus informațiile lui Baker la 19 septembrie 2016 și ar fi susținut că nu a lucrat în numele vreunui client, ci a adus datele în calitate de cetățean preocupat de securitatea națională.

Între timp, Auten a mai spus că FBI a contactat și alte agenții de informații pentru a vedea dacă acestea ar putea corobora informațiile referitoare la dosar, care a fost comandat de firma de cercetare a opoziției Fusion GPS și plătit de campania lui Hillary Clinton și de Comitetul Național Democrat prin intermediul firmei de avocatură Perkins Coie.

Auten a recunoscut în repetate rânduri, sub interpelarea lui Durham, că FBI nu a primit niciodată o coroborare a informațiilor din dosarul Steele, dar a subliniat că acestea au fost folosite în cererea inițială FISA și în cele trei reînnoiri ulterioare.

Expertul special care analizează în prezent înregistrările confiscate de FBI în perchezițiile fără precedent de la casa de la Mar-a-Lago a fostului președinte Trump, judecătorul Raymond Dearie, care la vremea respectivă a făcut parte din Curtea de Supraveghere a Serviciilor de Informații Externe, a semnat mandatul final de supraveghere a lui Page.

Igor Danchenko, principala sub-sursă pentru dosarul Steele, a fost pus sub acuzare ca parte a investigațiilor avocatului special John Durham privind originile investigației privind eventuala complicitate a campaniei Trump cu Rusia pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016.

Între timp, ancheta nu a adus nicio dovadă de conspirație sau coordonare penală între campania Trump și oficiali ruși în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Halalal democratie si in cea mai mare shithole tara din lume…

    • @Fuck Joe Biden
      Intr-o dictatura nu s-ar fi putut investiga astfel de lucruri si cu atat mai putin sa fie facute publice.
      Let’s go Brandon!

    • Televiziunile rusești retransmit emisiunea lui Tucker Carlson de la Fox News. Fox News este unealtă rusească.

    • esti mai inutil decat scutecul deja folosit de joe biden

  2. Madam Clinton, cor.wa si su.gat.oarea de pow.li

  3. Fox News e cel mai mare post de propagandă republicană, ei mint, inventează, pentru că vin alegerile, iar politicile dezastruoase ale republicanilor îi prind din urmă.

  4. Adică FBI a încercat sa influențeze un martor. Întregul proces e pus sub semnul întrebării