
Două influente ziare din trustul lui Robert Murdoch au criticat dur decizia administrației Trump de a suspenda livrările de armament către Ucraina / “Rusia este un stat terorist pe moarte”
Două influente ziare din trustul de presă al miliardarului Rupert Murdoch au criticat dur decizia neașteptată a administrației Trump de a suspenda livrările de armament către Ucraina, invocând o reducere a stocurilor americane de muniții. Ambele articole îl vizează pe Elbridge Colby, subsecretar de stat al apărării, care susține de mult timp reducerea angajamentului SUA în Ucraina și transferul de arme și resurse în regiunea Pacificului pentru a contracara China. Editorialele New York Post și Wall Street Journal au fost publicate în 4 iulie și, respectiv, 2 iulie. În cursul zilei de luni, 7 iulie, președintele american Donald Trump a anunțat că SUA vor trimite noi arme Ucrainei.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
“Vlad a dat răspunsul său la pace, domnule președinte: Trebuie să reînarmăm Ucraina”, este titlul articolului semnat de board-ul editorial al New York Post, foarte influent în rândul adepților MAGA.
Articolul, mai jos:
“Dle președinte, știm că înțelegeți că principalul obstacol în calea păcii în Ucraina este agresiunea Rusiei.
V-ați declarat „dezamăgit” de conversația cu dictatorul rus Vladimir Putin și că „nu credeți că vrea să se oprească”.
Putin a insistat din nou că nu este dispus să se angajeze la o încetare a focului până când nu vor fi abordate „cauzele profunde” ale conflictului.
Pentru Vlad, „cauza principală” este existența Ucrainei.
A urmat apelul dvs. cu cel mai mare atac cu drone și rachete din acest război, care a ucis cel puțin o persoană.
Pentagonul a oprit armele antirachetă și dronele necesare pentru a proteja civilii din Kiev. Vă amintiți disperarea de pe chipul reporterei ucrainene cu care ați vorbit în mod emoționant în Țările de Jos, temerile sale pentru soțul și familia sa.
De ce amenințăm să o abandonăm?
Există convingerea, promovată de ideologi distorsionați, că a ajuta Ucraina este cumva în detrimentul Statelor Unite și nu este în interesul nostru. Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr.
Oficialii susțin că avem un deficit de arme, dar multe dintre aceste arme au fost deja alocate – unele erau deja în Polonia.
Ucraina le plătește, parțial din activele rusești confiscate și din subvențiile europene, un stimulent pentru industriile noastre de a produce mai multe.
De fapt, armata noastră poate folosi acești bani – și informațiile pe care le colectează din rezistența de succes a Ucrainei – pentru a produce drone și tehnologie antirachetă mai bune.
Ea construiește fundația Domului de Aur.
Dar, cel mai important, soarta Ucrainei trimite lumii un mesaj despre America. Rusia nu este o superputere economică care să fie deblocată. Este un stat terorist pe moarte. Putin este dispus să verse sângele poporului său într-o ultimă încercare de a recuceri imperiul.
Dacă îl lăsăm să reușească, dacă îl ajutăm să reușească, aceasta nu va amenința doar Europa. Aceasta va spune Chinei că alianțele noastre sunt nestatornice, că răbdarea noastră este scurtă.
Aceasta nu este o propunere de genul „ori una, ori alta”, așa cum sugerează Elbridge Colby, subsecretar de stat al apărării. Nu ajutăm Ucraina în loc să luptăm împotriva Chinei. Ajutăm Ucraina pentru a le contracara. Rusia și China împărtășesc un singur obiectiv strategic: să se opună Statelor Unite.
O rachetă „salvată” astăzi într-un depozit înseamnă 50 pe care va trebui să le lansăm în viitor, deoarece această axă a fost consolidată.
Dle președinte, ați avut o serie istorică de succese. Ați adoptat „Legea mare și frumoasă”. Ați câștigat cazuri în fața Curții Supreme. Forjați acorduri comerciale.
De asemenea, ați făcut pasul îndrăzneț de a dezamorsa Iranul, știind că acest lucru ar face din Orientul Mijlociu un loc mai sigur. Doar bombardarea siturilor sale nucleare ar putea aduce ayatollahul la masă.
La fel se întâmplă și cu Ucraina. Putin înțelege doar puterea. El va continua să vă insulte și să vă ignore dacă Statele Unite nu se angajează să apere Kievul.
Rapoartele spun că discuția de vineri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decurs bine și că ați vorbit despre consolidarea apărării aeriene a țării. Aceasta este o veste excelentă.
Căderea Ucrainei nu este un dezastru care poate fi pus pe seama altcuiva sau explicat ca fiind lipsit de consecvență. Aceasta ar destabiliza lumea, ar slăbi America și s-ar reflecta negativ asupra președinției dumneavoastră. Nu plecați”.
WSJ: Trump continuă să-l roage pe dictator pentru un armistițiu
“Disuasiunea americană ar trebui să fie un valoare în creștere după loviturile reușite ale președintelui Trump asupra programului nuclear iranian și angajamentul NATO de a cheltui mult pentru apărare. Dar comandantul suprem dă dovadă acum de slăbiciune față de Rusia, ceea ce nu va duce la o pace puternică și durabilă în Ucraina.
Scurgeri de informații din această săptămână spun că administrația refuză Ucrainei arme de care are mare nevoie. Sursele noastre ne spun că acestea includ rachete Patriot de apărare aeriană, rachete Hellfire, aproximativ 8 500 de cartușe Howitzer și alte muniții. Unele se aflau deja în Polonia și așteptau să fie livrate. Deci, aceasta este o decizie conștientă de a refuza Kievului armele pe care conta înainte de atacurile Rusiei din vară. Este un act ostil care îl favorizează pe Vladimir Putin.
Scuza oferită odată cu scurgerile de informații este că stocurile americane de astfel de arme sunt limitate. Dar nu este surprinzător faptul că poveștile îl indică și pe Elbridge Colby drept motorul refuzului de arme. El este subsecretarul Pentagonului care a susținut că SUA nu pot înarma Ucraina și apăra interesele SUA. Principalul său protector la Casa Albă este vicepreședintele JD Vance, iar majoreta sa din exterior este Tucker Carlson.
Este adevărat că stocurile americane de Patriot sunt prea mici și că lumea liberă are nevoie de mai multă acoperire aeriană pe fiecare continent. Președintele Statului Major Interarme, generalul Dan Caine, spune că recenta apărare a unei baze pentru forțele americane din Qatar împotriva rachetelor iraniene a fost cea mai mare salvă Patriot din istoria SUA.
Dar un indiciu cu privire la adevăratul motiv în acest caz este faptul că SUA rețin rachete ghidate care nu sunt atât de puține. Cu Iranul slăbit din punct de vedere militar, nu există o nevoie mai urgentă de mai multe rachete Patriot nicăieri în lume decât în Ucraina. Și dacă stocul este într-adevăr atât de epuizat încât America nu poate sprijini un prieten într-un război fierbinte cu un adversar al SUA, atunci aceasta este o urgență națională mai mare.
Președintele ar avea datoria să explice această deficiență și să conducă un efort național total de extindere a producției militare americane, nu să se ascundă în spatele unor scurgeri de informații care invocă sărăcia. Dar, în schimb, dl Trump spune că armata SUA nu a fost niciodată mai puternică. Ce este, domnule președinte – cea mai puternică sau un arsenal epuizat?
Argumentul dlui Colby este că resursele SUA trebuie păstrate pentru o eventuală luptă împotriva Chinei. Dar puterea în Europa este o forță de descurajare în Pacific, iar comandanții șefi nu pot alege crizele cu care se confruntă. Statele Unite nu își pot bloca rachetele Patriot pentru un război diferit, care poate sau nu poate avea loc, iar acest lucru demonstrează o slăbiciune care invită la mai mult război.
Negarea armelor vine într-un moment precar pentru Ucraina. Atenția lumii este în altă parte, dar Rusia continuă să bombardeze Ucraina cu rachete de croazieră, drone și momeli pentru a epuiza apărarea Kievului. Una dintre cele mai mari rafale ale războiului a avut loc săptămâna aceasta. De asemenea, Rusia masează trupe în diferite locuri de-a lungul liniei militare, căutând deschideri pentru a organiza o breșă sau pentru a cuceri încet mai mult teren.
Dl Trump spune că dorește să pună capăt războiului pentru a salva vieți omenești, însă refuzarea armelor Ucrainei va însemna mai multe morți și un război mai lung. Ucraina va trebui să facă alegeri mai brutale între protejarea trupelor sau a orașelor vizate de dl Putin pentru a frânge voința Ucrainei de a lupta.
Este posibil ca refuzul Ucrainei să facă parte dintr-o strategie mai amplă de a forța ambele părți să se așeze la masă.
Partea a doua ar fi acordarea permisiunii Senatului de a vota proiectul de lege al lui Lindsey Graham și Richard Blumenthal de a impune sancțiuni țărilor care cumpără petrol rusesc. Acesta are 84 de co-sponsori. Acest proiect de lege merită un vot, dar dl Putin știe că are, de asemenea, derogări pe care dl Trump le-ar putea invoca pentru a-l scuti de cele mai grave consecințe.
Ucraina a fost deja de acord cu condițiile de încetare a focului propuse de dl Trump, iar calea spre pace nu este tratarea Ucrainei ca și cum ar fi la fel de responsabilă pentru război ca și Rusia.
Modalitatea de a pune capăt războiului mai rapid este de a impune sancțiuni mai dure și de a înarma în continuare Ucraina. Dar dl Trump nu a exercitat nicio presiune asupra dlui Putin în favoarea păcii, dincolo de postările de lamentare de pe rețelele sociale.
Cea mai recentă decizie privind armele împotriva Ucrainei pare a fi un alt semnal pentru dl Putin de a continua războiul. Și de ce nu? Poate continua să acumuleze câștiguri teritoriale în timp ce dl Trump continuă să-l roage pe dictator, te rog frumos, pentru un armistițiu”.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.