G4Media.ro

Congresul USR: Un membru nu va putea avea în partid mai mult…

Congresul USR: Un membru nu va putea avea în partid mai mult de două funcții simultan

Uniunea Salvați România a votat, duminică, în cadrul Congresului de la Timișoara, modificarea statutului pentru a limita cumulul de funcții alese în interiorul partidului la maximum două și pentru a introduce o serie de incompatibilități.

Astfel, membrii Congresului au modificat articolul 21 din statut prin votarea unui al patrulea alineat care prevede, că:

(4) Un membru USR nu poate deține simultan mai mult de două funcții alese în cadrul partidului, la orice nivel. Prin funcții alese în cadrul partidului nu se înțelege cea de reprezentant la Congres, Conferința Județeană/ Municipală, Adunarea Generală, Comitetul Politic și/ sau de membru în diverse comitete și comisii tematice.

De asemenea, membrii Congresului USR au introdus o serie de incompatibilități în statut pentru a seta un nou standard de integritate în viața politică din România. Astfel, alineatul (3) al articolului 21 a fost modificat și în urma votului exprimat el prevede, că:

(3) Persoanele plătite din fonduri USR, precum și cele plătite din indemnizații/ fonduri la dispoziția parlamentarilor, europarlamentarilor, miniștrilor, consilieri ai miniștrilor, primarilor și președinților de consilii județene USR, ori angajați de către aceștia, și persoanele angajate la grupul parlamentar sau europarlamentar al USR, sunt incompatibile cu funcția de membru în organele de conducere, arbitraj și control de la orice nivel al Biroului Național și al Comisiei Naționale de Arbitraj, sau al Comisiei Naționale de Cenzori.

sursa foto: Facebook/ USR

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Daca-i asa, votez USR la anul!

  2. Una nu ar fi de ajuns ?

  3. Înseamnă că au penurie mare de membri dacă pot ocupa simultan două funcții ! :))

  4. De ce doua si nu trei (sau mai multe)? S-ar intreba cineva mai naiv, dar sint sigur ca exista o justificare si o sa mi-o explice fanii.