G4Media.ro

Cercetătorii sunt de părere că importanţa clinică a beneficiilor aduse de Remdesivir…

sursa foto: Gilead

Cercetătorii sunt de părere că importanţa clinică a beneficiilor aduse de Remdesivir este incertă

Pacienţii COVID-19 care suferă forme moderate ale bolii au evoluat spre bine după ce au primit, timp de 5 zile, tratamentul oferit de Gilead Sciences Inc cu Remdesivir, însă continuarea tratamentului timp de 10 zile nu a prezentat alte beneficii şi nu a scurtat, semnificativ, perioada de internare în spital – conform unui nou studiu Gilead, transmite vineri Reuters.

Analiza, realizată pe 600 de pacienţi şi publicată vineri în Journal of the American Medical Association, arată că pacienţii cu forme moderate ale bolii care au fost trataţi cu acest medicament antiviral timp de 5 zile au avut o şansă semnificativ mai mare de îmbunătăţire a stării de sănătate decât pacienţii din grupul martor, care au primit un tratament standard. Însă cercetătorii sunt de părere că importanţa clinică a beneficiilor aduse de Remdesivir este incertă.

În prezent, Remdesivir este folosit după ce a primit o autorizaţie de utilizare de urgenţă din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi cu cazuri severe de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus. În prima parte a acestei luni, compania Gilead a solicitat aprobarea deplină a FDA pentru Remdesivir.

Acest medicament este folosit în prima linie a luptei împotriva pandemiei, relatează Agerpres.

Sursa foto: Gilead

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. In prezent e pe locul 1 ca recomandare in Romania, daca intrati pe pagina DSP… Cred ca somitatile noastre din sanatate, ne dau gres la greu.

    Intrebare: de ce in Romania, mortalitatea COVID e cea mai mare? Unde sunt greselile. Sigur, somitatile noastre ne vor asigura ca nu e nimic gresit si ca totul este in mintea neavizatilor… Dar asta nu schimba ca ne mor romanii, desi sigur se poate imbunatati ceva in schema de tratament.

    Un inceput ar fi sa ne uitam la cei cu mortalitati reduse (Australia, Japonia). Sigur e loc berechet de imbunatatiri.

    In prezent o schema eficienta ar fi Ivermectina cu Zinc si cu un antibiotic. Australia a gasit ceva in directia asta. Coruptii nostri nu stiu nici sa se uite in jur… HCQ are eficienta inaintea agravarii simptomelor, dar nu exista studii, decat dupa internare.

    • O luam pe logică cu un pic de cunoștințe medicale:
      Covid omoara, pe majoritatea, prin reacție inflamatorie violenta („furtuna citokinica”), care generează o inflamatie agresiva la nivel pulmonar (pneumonie, recunoscută la computer tomograf ca „sticlă pisată” – asta indiferent de etiologie, adica arata la fel si la alte pneumonii, ca aia din gripa).

      La nivel mondial (!!!) mari somitati s-au bucurat ca copiii de Crăciun cand au „descoperit” că dexametazona, un antiinflamator intrat de mult in uz, face bine (adica, reduce inflamația care face atâta rau).

      Tot la nivel mondial, prin februarie-martie s-a vehiculat cum ca antiinflamatoarele nesteroidiene (gen, ibuprofen), ii omoara pe covizi ca nu le-a plăcut chinejilor de el si italienii au zis si ei ca nu e bun – lucru demonstrat a nu fi adevarat la nivel internațional.

      La noi, specialiștii o tin pe aia cu paracetamolul, care nu e antiinflamator. Deloc. Reduce febra prin alt mecanism (la nivelul sistemului nervos central), insa nu intrerupe cascada de reacții de la nivel imunitar.
      Tot la noi, dexametazona se da tarziu, după ce au fost identificate leziuni pulmonare (daca le identifici imagistic, plămânii ăia sunt foarte afectați). Si se da si in doze infime, ca pentru pacienții cu afecțiuni cronice, care evoluează lent.
      Ori, tocmai specialiștii ne spun ca e o boala care evoluează agresiv, in care decompensarile sunt bruște samd.

      Ce nu se încearcă la noi e sa se administreze, in locul paracetamolului, ibuprofen inca de la primele frisoane („stari gripale”, „febra musculară inexplicabilă”). Amândouă substanțele active sunt hepatotoxice, insa pacientii ar avea măcar o sansa de a preveni inflamația.

      In ceea ce privește pacientii cu diabet, li se schimba schema de injectare a insulinei (si molecula injectata) si dieta pe perioada internarii.
      Dializații nu mai beneficiază de dializa, că spitalele nu au aparate pentru asa ceva, fiind un serviciu externalizat.
      Demenții internati cu japca nu sunt hraniti si schimbați…

      20 comprimate de ibuprofen 400 mg costa mai puțin de 10 lei

    • Ok. Dar ne ducem cu zile, din cauza unor mici zei, somitati, care trebuie sa aiba dreptate. Trebuie sa existe o reactie din partea personalului medical, sa fie expusi macar la nivel politic.

      Vad ca Libertatea a atacat subiectul. Pe mine ma mira ca un ghid medical public nu este pus la indoiala, macar prin comparatie cu alte tari care au rezultate bune. Si aici nu ma refer la Rusia….

    • „20 comprimate de ibuprofen 400 mg costa mai puțin de 10 lei”

      cum sa faca baietii profit cu ibuprofen, zinc sau alte medicamente are costa cativa lei ?

    • @Gogu remdesivir e un antiviral care ataca virusul printr-o metoda destul de noua. e un analog de nucleotida si au fost sperante reale ca va functiona. se pare ca aceasta metoda nu e eficienta totusi. asa ca trebuie sa ne intoarcem tot la metodele clasice, sa atacam proteinele virale. in plus, sa nu uitam ca orice antiviral e eficient in stadiile initiale, cand ar trebui sa blocheze replicarea virala masiva. omenirea inca greseste dand antivirale in stadiile avansate, inflamatorii, cand ar trebui controlat de fapt sistemul imunitar si efectele acestuia (coagulari, etc.) si nu virusul.
      @Ghiță dexa se foloseste destul de ok in anumite spitale. nu pot sa generalizez, eu cunosc situatia in doar cateva spitale. din presa am inteles totusi ca in bucuresti e jale, se trateaza haotic, atunci cand se trateaza.
      acum, reglarea sistemului imunitar nu se poate face cu succes in toate cazurile daca nu se cunosc suficient de bine mecanismele care induc aceasta dereglare. se lucreaza intens insa e nevoie de timp, din pacate probabil ani pentru a intelege suficient aceste mecanisme. uite de exemplu, o ipoteza prin care se incearca explicarea supra-activarii macrofagelor M2 si aparitia acelor deja celebre tromboze la nivel pulmonar: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.07.13.190140v1
      sa vedem si rezultatele in aceasta toamna la rct-urile pe diverse medicamente bazate pe anticorpi monoclonali (singuri sau in cocktail) dar eu nu prea am mari sperante. personal, cred ca tot vaccinul e solutia, pentru ca activeaza si componenta de memorie si imunitatea celulara.

  2. Știre de la țața din piață.Care cercetători? nume va rog cine publică in jurnalul medical american are un nume dr infirmier profesor de aia Trump a luat hydroxychloroquine? Ne mai vorbind ca romînii au picat pe spate auzi”Gilead Sciences Inc „,”Journal of the American Medical Association,””Administraţia americana pentru Alimente şi Medicamente „.Oare cîți americani au murit de covid?