G4Media.ro

Șeful armatei britanice: Marea Britanie trebuie să-și antreneze cetățenii pentru un război…

Sursa foto: Facebook / British Army

Șeful armatei britanice: Marea Britanie trebuie să-și antreneze cetățenii pentru un război cu Rusia

Civilii trebuie să fie instruiți și echipați pentru a forma o „armată de cetățeni” de zeci de mii de oameni în cazul în care Marea Britanie va fi antrenată într-un război cu o țară precum Rusia, a declarat șeful armatei britanice, generalul Sir Patrick Sanders, într-un discurs pe care guvernul nu a vrut să-l facă public, transmite The Times.

Generalul Sir Patrick Sanders, șeful Statului Major General, a criticat și lipsa de finanțare și incapacitatea armatei de a se moderniza.

El a declarat că în termen de trei ani ar trebui să existe o armată mai mare de 120.000 de soldați, incluzând soldați obișnuiți, rezerve și o „rezervă strategică”, despre care se crede că ar fi vorba de cei proveniți din trupele pensionate care au fost rechemate.

Sanders a spus că acest lucru nu va fi suficient și că pentru a câștiga un război este esențial să se ia măsuri pentru a se asigura că publicul este pe „picior de război atunci când este nevoie”. El a spus că este „prudent” să se pună bazele unei „mobilizări naționale”.

Într-un discurs ținut la Conferința Internațională a Vehiculelor Blindate din Twickenham, Londra, el a spus: „Avem nevoie de o armată proiectată să se extindă rapid pentru a permite primul eșalon, pentru a asigura resursele celui de-al doilea eșalon și pentru a antrena și echipa armata cetățenilor care trebuie să urmeze”.

The Times scrie că în cadrul Ministerului Apărării se poartă discuții pentru a crea o forță totală de 500.000 de oameni gata de luptă, incluzând pe cei care deja servesc și pe civilii pregătiți să apere țara în caz de atac.

O sursă de rang înalt de la Whitehall a declarat: „Teoretic, ar trebui să mobilizăm 500.000 de persoane. Dacă ne uităm la războaiele din istorie, cel de-al doilea eșalon este cel care câștigă războiul. Trebuie să trimiți forța antrenată să lupte inițial, dar trebuie să mobilizezi un al doilea eșalon”.

Sanders, un general deschis care este apreciat în cadrul armatei, urmează să își părăsească postul în termen de șase luni. Se spune că l-a supărat pe premierul Rishi Sunak cu declarațiile sale publice și a fost efectiv blocat să vorbească cu presa după ce a criticat micșorarea armatei, care va fi redusă la 73.000 de militari până la mijlocul deceniului, cea mai mică din epoca napoleoniană.

În discursul său, el a spus că predecesorii săi nu au reușit să anticipeze implicațiile crizei din iulie 1914, perioada dintre asasinarea la Sarajevo a arhiducelui Franz Ferdinand și izbucnirea Primului Război Mondial.

Sanders a spus: „Nu ne putem permite să facem aceeași greșeală astăzi. Nu vom fi imuni și, în calitate de generație de dinainte de război, trebuie să ne pregătim în mod similar. Ucraina ilustrează în mod brutal faptul că armatele regulate încep războaiele; armatele cetățenești le câștigă.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...