G4Media.ro

Dăncilă, despre respingerea Danei Gîrbovan: Domnul președinte a respins un magistrat foarte…

Dăncilă, despre respingerea Danei Gîrbovan: Domnul președinte a respins un magistrat foarte bun, care a ținut întotdeauna la independența justiției

Premierul Viorica Dăncilă spune că preşedintele Klaus Iohannis nu are atribuţii să analizeze fiecare ministru, ci trebuia să aprecieze legalitatea propunerilor, nu oportunitatea. „Aştept să văd în scris decizia domnului preşedinte (…) Am văzut că a respins toţi miniştrii, inclusiv un magistrat foarte bun, recunoscut şi care într-adevăr a ţinut întotdeauna la independenţa justiţiei”, a declarat Dăncilă, citată de News.ro.

Dăncilă a spus, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti. că nu a primit în scris refuzul preşedintelui Klaus Iohannis, dar va decide în Comitetul Executiv Naţional asupra a ce va propune.

„Eu cred că preşedintele în primul rând nu trebuia să facă o analiză a fiecărui ministru. Nu este în atribuţia dlui preşedinte să analizeze fiecare ministru în parte. Analiza sau aprecierea trebuie să fie din punctul de vedere al legalităţii, nu al oportunităţii. Aştept să văd în scris decizia dlui preşedinte, dar nu aş face referire numai la Argeş, numai la dl Valeca, am văzut că a respins toţi miniştrii, inclusiv un magistrat foarte bun, recunoscut şi care într-adevăr a ţinut întotdeauna la independenţa justiţiei”, a afirmat Dăncilă.

Ea a spus că, dacă motivarea preşedintelui va veni „după nu ştiu cât timp, nu vom aştepta atât”.

Dăncilă a mai spus că va face o altă propunere la Ministerul Justiţiei.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Dancila crede, ea nu stie nimic sigur. Si noua de ce ar trebui sa ne pese de ce crede Dancila?

    • Presedintele a facut exact ce trebuia, a respectat intocmai prevederile din fisa postului, in acest caz :
      Presedintele nu putea accepta in functia de ministru al justitiei un reprezentant al grupului infractional organizat psd, o sluga a mafiei psd.
      Presedintele a actionat foarte corect, impiedicand infiltrarea in guvern a unui om al mafiei psd.
      Dana Scarbovan este unul din oamenii mafiei psd, infiltrat in justitie.
      Uniunea Nationala a Judecatorilor Corupti din Romania (UNJCR) si Asociatia Magistratilor Corupti din Romania (AMCR) sunt doua organizatii ale magistratilor corupti, aflati in slujba mafiei psd, organizatii create de mafia psd pentru a distruge sau a controla justitia din interior.
      In timp ce toti magistratii cinstiti, corecti, competenti au criticat modificarile aduse legilor justitiei, in timp ce toate organismele internatioanle au cerut abrogarea tuturor modificarilor aduse legilor justitiei, Dana Scarbovan a sustinut toate aberatiile si toate monstruozitatile inserate in legile justitiei, de catre likelele din parlament, in favoarea infractorilor.
      Foarte normal ca presedintele a respins aceasta propunere nerusinata, venita din partea mafiei psd.
      Speram ca Societatea Civila sa organizeze actiuni energice de protest, impotriva noilor incercari ale mafiei psd de a continua atacul impotriva independentei justitiei, de a continua incercarile de a-si subordona justitia.
      Magistratii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili trebuie sa lupte pentru desfiintarea Sectiei Speciale si revocarea oamenilor mafiei psd, infiltrati la CCR, la ICCJ, in CSM, la Inspectia Judiciara, la Curtile de Apel si la Judecatorii.

  2. Mănâncă kkt cum a învățat de la Dragnea.

  3. „atribuţia dlui preşedinte să analizeze fiecare ministru … din punctul de vedere al legalităţii … a respins toţi miniştrii, inclusiv un magistrat foarte bun”.
    Păi legalitate, ţaţă Vasilică, asta-i treaba: că doamna magistrat foarte bun, conform legii pe care o știe „foarte” bine da’ de care habar nu ai matale, nu are voie să facă politică. Ori dacă hotărîrea CSM-ului privind ieșirea-i din magistratură nu există negru pe alb și sub ochii „dlui președinte”, cum să numească el un judecător ministru?!

  4. Cristi Danilet ne arata cat de „magistrat foarte bun” este ScarboVARAN.
    https://www.comisarul.ro/articol/adevarul-despre-dana-garbovan!-cristi-danilet-o-de_1015121.html
    Scarnavia asta s-a remarcat ca o vuvuzea a coruptilor, preluand mesajul comun al lui Voiculescu/PSD privind „abuzurile” procurorilor, statul paralel, presiunile asupra judecatorilor si alte minciuni pentru care nu au nicio dovada.
    unjrul ei este O IMPOSTURA! Numai pentru minciuna asta si nu are ce cauta nici in justitie, nici intr-o pozitie de demnitar.

  5. cine dracu o mai asculta pe dancila? nici ea nu cred ca se mai asculta.

    • Evident, nu poate face doua actiuni simultan: sa vorbeasca si sa asculte.
      S-o vezi cand citeste de pe foaie, ca devin trei actiuni.

  6. presedintele nu putea sa numeasca un magistrat ca ministru!

  7. Pentru mancatorii de rahat pe tema corectitudinii acestui magistrat. Daca tu mancator de rahat (om simplu, de altfel) vei avea un litigiu civil cu un om politic PSD si judecator va fi Garbovan…vei avea increderea ca ea va fi corecta la pronuntarea hotararii, atat timp cat in calitate de magistrat a negociat cu PSD sa devina ministru?!!!
    Ca doar nu credeti ca numirile de ministri la PSD sau PNL se fac fara negocieri si conditionari de tot felul intre parti?

  8. Magistratul Dana Gârbovan ar trebui să primească un salariu minim pe economie. Cu afiliere politică fățișă, nu este calificată pentru a fi judecător. Dacă face muncă de judecător necalificat, câștigând ce câștigă politicienii infractori – dreptul de a fi deasupra legilor, notorietate @ Latrina 3, dreptul de a participa la scrierea legilor fără vreo reprezentativitate, dreptul de a fi propus ministru politic, ar fi normal să piardă toate privilegiile salariale, de statut și pensia de magistrat (mare), care sunt oferite tocmai acelor judecători care își refuză cârdășii politico-infracționale. De asemenea, toate procesele pe care le judeca ar trebui privite cu suspiciune și rejudecate.