G4Media.ro

Contre între doi primari PSD din București: Edilul Sectorului 4 cere referendum…

Contre între doi primari PSD din București: Edilul Sectorului 4 cere referendum local legat de amplasarea incineratorului gigant de deșeuri aprobat de Gabriela Firea

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), anunță într-un comunicat că va începe procedurile pentru declanșarea unui referendum în sector în care locuitorii să decidă dacă sunt de acord sau nu cu amplasarea incineratorului gigantic de deșeuri.

Construirea incineratorului a fost decisă de Consiliul General al Municipiului București, la inițiativa primarului Gabriela Firea. El ar urma să fie amplasat în Sectorul 4, pe locul actualei centrale termice Progresu.

„În cursul lunii septembrie, voi începe procedurile pentru declanșarea unui referendum local în urma căruia comunitatea noastră să decidă în privința amenajării în Sectorul 4 a stației de distrugere a deșeurilor ce nu pot fi valorificate. De asemenea, voi solicita Consiliului Județean Ilfov să declanșeze același fel de procedură și în localitățile învecinate cu Sectorul 4: Jilava, Berceni și Popești Leordeni, pentru că orice se întâmplă la noi, este important și pentru ei”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, potrivit comunicatului citat.

Proiectul incineratorului de deșeuri municipale a stârnit controverse majore atât în lumea politică, dar și în rândul societății civile.

Foto: Amplasamentul viitorului incinerator (Google Maps)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Avand in vedere cat de indolenta este administratia noastra, chiar daca s-ar fi inteles toti, tot ar fi durat 20 de ani pentru construtia gunoio-centralei.
    Vor sari toti bucurestenii ca arsi daca se va aproba asa ceva, nu numai cei din sect4.

  2. În România însă, se fac afaceri cu gunoi de care profită doar o anumită mafie. În rest, gropile de gunoi se transformă în munţi, care poluează tot ce este în jur, sol, apă, aer. Potrivit unui studiu Eurostat, în 2010 un român producea aproape 400 de kilograme de deșeuri menajere, iar gunoiul era în întregime depozitat la gropile de gunoi. România reciclează doar 1% din întreaga cantitate de gunoi, ceea ce ne plasează pe penultimul loc în UE. Gropile de la Râmnicu Sărat; de la Pata Rât, de lângă Cluj, şi de la Glina, de lângă București, sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute, mai dăunătoare și care ar fi trebuit să fie de mult închise. Deșeurile sunt folosite ca sursă de venit și ca resursă „naturală” peste tot în Europa, mai puţin în România și în Bulgaria, care stau pe munţi de mizerie când ar putea sta pe munţi de „aur”.

  3. Spital in Nord si poluare in Sud la saraci. Da de cand imparte Firea oamenii in categorii?

  4. La ce date au dat legat de incinerator , poate fi numit ” micul gigant ” .
    Un incinerator obișnuit arde gunoi în cantitate de 100 kg pe oră , bineînțeles funcție de valoarea calorica .
    Multa motorină se va „evapora ” , gunoiul va rămîne .

  5. Câtă șpagă au primit cei care au fost de acord cu amplasarea în mijlocul unui cartier a unui incinerator de deșeuri?!Câtă nesimțire poate exista? ! Să -l amplaseze madam Firea la ea la Voluntari.Sper ca primarul Băluță să facă referendum și mai ales oamenii să aibă ,măcar acum , simțul civic și să respingă ..monstruozitatea”

  6. Este îngrozitor! Sa facă Firea la ea. Sa_i fie rușine. Noi nu vom accepta asa ceva.