G4Media.ro

Bitcoin scade cu 10% și coboară la sub 25.000 de dolari /…

sursa foto: Pexels.com

Bitcoin scade cu 10% și coboară la sub 25.000 de dolari / 150 de miliarde de dolari au dispărut de pe piața criptomonedelor, în weekend

Bitcoin s-a prăbușit sub 25.000 de dolari duminică târziu, atingând cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, în timp ce investitorii se debarasează de cripto pe fondul unei vânzări mai ample a activelor de risc, anunță CNBC.

Între timp, o companie de împrumuturi cripto numită Celsius a întrerupt retragerile pentru clienții săi.

Scăderea e provocată de inflația galopantă continuă, în timp ce Rezerva Federală este așteptată să majoreze ratele dobânzilor în această săptămână pentru a controla creșterea prețurilor.

Cea mai mare criptomonedă din lume, bitcoin, se tranzacționa luni, la ora 04:24 a.m. ET, în jurul valorii de 24.653,99 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

Pe parcursul weekendului și până luni dimineață, peste 150 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor.

Săptămâna trecută, indicii americani au scăzut puternic, iar Bitcoin și alte criptomonede s-au corelat cu acțiunile și alte active de risc. Atunci când acești indici scad, criptomonedele scad și ele.

„Din noiembrie 2021, sentimentul s-a schimbat drastic, având în vedere creșterile de rate ale Fed și gestionarea inflației. De asemenea, ne uităm, potențial, la o recesiune, având în vedere că FED ar putea fi nevoită să abordeze, în sfârșit, partea de cerere pentru a gestiona inflația”, a declarat Vijay Ayyar, vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă și internațională la bursa de criptomonede Luno, pentru CNBC.

„Toate acestea indică faptul că piața nu a atins complet punctul minim și, dacă FED nu reușește să ia o pauză, probabil că nu vom asista la o revenire a optimismului.”

Ayyar a precizat că Bitcoin a scăzut în precedentele perioade de criză cu aproximativ 80% de la ultimul său nivel record. În prezent, a scăzut cu aproximativ 63% față de ultimul său maxim istoric, atins în noiembrie.

„Am putea vedea prețuri mult mai mici ale bitcoin în următoarea lună sau două”, a spus Ayyar.

Piața criptografică a fost, de asemenea, pe muchie de cuțit de la jumătatea lunii mai, când așa-numita monedă stabilă algoritmică terraUSD, sau UST, și criptomoneda sa soră luna s-au prăbușit.

Acum, piața este îngrijorată de o companie de împrumuturi criptografice numită Celsius, care a declarat luni că oprește toate retragerile, swap-urile și transferurile între conturi „din cauza condițiilor extreme de pe piață”.

Celsius, care susține că are 1,7 milioane de clienți, anunța că poate oferi un randament de 18% prin intermediul platformei. Utilizatorii își depun criptomonedele la Celsius, iar monedele sunt apoi împrumutate instituțiilor și altor investitori. Utilizatorii primesc apoi randament ca urmare a veniturilor obținute de Celsius.

Însă vânzarea pieței criptografice a afectat Celsius. Compania avea active în valoare de 11,8 miliarde de dolari la 17 mai, în scădere de la peste 26 de miliarde de dolari în octombrie anul trecut, potrivit site-ului său.

CEL, care este moneda proprie a Celsius, a scăzut cu peste 50% în ultimele 24 de ore, potrivit CoinGecko. Investitorii sunt îngrijorați de o contagiune mai largă pe piața criptografică. „Situația Celsius adaugă cu siguranță combustibil la foc. În general, piețele erau deja sub presiune din cauza îngrijorărilor legate de inflație și a creșterii ratelor dobânzilor, dar în cazul criptomonedelor, astfel de evenimente de contagiune ar putea provoca scăderi de amploare, având în vedere că piața este strâns legată în aceste zile cu o varietate de protocoale și afaceri interconectate”, a declarat Ayyar.

Sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. N-are cum, ca e investitie si cea mai buna alternativa la sistemul bancar.
    Asa mi-a spus domnu’ Iliescu si eu am incredere deplina in domnu’ Stoica.
    Ma scuzati, am gresit Caritasul. Ma refeream la domnul Satoshi.

    • Valoare criptomonedelor este produsul dorinței oamenilor de îmbogățire fără muncă, rapidă, speculativă cu încrederea că sunt alți calici care vor investi în ele. Exact cum spui, un fel de Caritas. Când încrederea o ia la vale, ajunge repede la zero.

    • Ce alternativa la banci sa mai fie cand marii detinatori sunt fonduri de investitii sau speculanti gen Musca Tesla. Sanatasosii a inventat asta pt bolnavi.

    • Din ciclul” hai sa comentam chiar daca nu intelegem subiectul”…uite un mic pont pt voi:cumparati btc cand atinge 12500 $…si i-mi multumiti voi peste vreo 2 ani
      Bafta

    • Multumesc pentru pont, domnu’ Incaunu! Pot sa va spun pe numele mic, Nelu?
      Deci domnu Nelu Incaunu, ar fi o problema daca cumpar deja cand ajunge la 19 mii?
      Ca nu stiu daca sa astept pana la 12 mii, am niste euro din alocatia lui ăla micu care deja imi ard buzunarele.
      Sa va dea domnu Iliescu multa sanatate domnu Nelu ca ne-ati scos din foame cu pontul dvs si eu nu vad nici o problema in a urma sfatul unui expert anonim de pe un sait dă hipsteri atunci când investesc!

    • Poi domnul tree…in nici un caz nu doresc sa ma crezi pe cuvant,nici nu mi doresc sa castig alocatia copilului de la dumneavoastra…poate doream sa va fac putin curios si sa face ti un mic research cu capul dumneavoastra pt a intelege subiectul si pe urma sa decide ti daca oameni care fac trade cu crypto sunt bolnavi sau nu…dar ma asteptam sa fie greu pt dumneavoastra pt ca ve ti intalni o gramada de termeni noi,concepte,informatii false,scamu-ri…si v-am oferit si scurtatura la 12500…poate peste timp cand ve ti citi ca btc a rupt all time hight sa va ganditi la nelu
      Bafta

    • @incaunul mai usor cu propganda, tu incerci sa convingi oamenii , pentru ca ai un portofoliu de crypto, si vezi pe masura ce lumea isi da seama de marea schema ponzi, iti scade si mai mult

      cum bine a spus un economist, crypto e ca religia, daca crede cat mai multa lume in ea, atunci e o „religie” bogata, acum incepe sa nu mai creada, si tot felul de disperati ca si tine si ca @vaxx se straduiesc din rasputeri sa convinga de „marele” beneficiu adus omenirii de crypto, cand de fapt DOAR RAU a facut si face in continuarea

      RIP CRYPTO cat mai repede

    • @încă unul
      Îmi se scrie fără cratimă.
      De regulă nu dau lecții gratuite de gramatică, acu am făcut-o pentru că și tu ai fost amabil și ne-ai dat lecții gratuite de investiții.

    • Multumesc Hodl
      Imi pare rau daca acea cratima a fost atat de relevanta incat a eclipsat restul mesajului

    • Gramatica e importanta cand dai sfaturi. Ori face ti, decide ti, ve ti(!?) arata ca e mai bine sa fugim.

  2. BTC 100k pana la craciun. o sa se zgarie pe gat toti fanii lui Muircea Badea care habar n-au cu ce se mananca crypto

    • pai atunci daca nu ne pricepem , sa mai investim in ceva care nu stim cum se mananca?
      eu zic ca nu, la cum ne spui

      si poate sa deschida CAT MAI MULTI OAMENI OCHII ca nu stiu cu ce se mananca crypto (adica se mananca cu ponzi, cu dictaturi, cu speculanti gen musk, cu piata nereglemantata, cu hackeri, cu trafinti de persoane/droguri/arme/organe … cu disapartiii de sute milioane pana si la noi in tara pana la MILIARDE ) ..

      dar de astea nu ne spui , asa e @vaxx

    • Bai @tara lui Andrei, eu nu iti spun nimic. Daca nu te pricepi, nu te baga, n-ai invatat atata licru in viata? Baga schimbul unu la 5 dimineata cu sufertasul cu ciorba in sacosa si lasa-i pe altii sa faca bani din crypto, si nu va mai dati cu parerea astia care nu stiti sa va semnati macar numele in buletin. Partea buna e ca investitul in crypto e pentru toata lumea fara restrictii dar trebuie sa te duca capul macar pana la gara si inapoi ca sa faci si bani din asta.

    • Crypto e ceva, cryptomonede e altceva.
      Crypto e tehnologie, matematica, informatica.
      Cryptomonede sunt ponzi, madoff deci clar altceva. Nu stiu cum se face ca toate castigurile se obtin din diferente de pret, exact ca la cfd, doar ca le zice altfel.
      Eu unul ma pricep si la crypto, si la criptomonede; la cfd-uri nu, exact de aia nu cumpar bitcoini, luna, ust, celsius si mai stiu eu ce alta inventie care face minim 15% pe an din viteza de procesare si gap-ul intre sell si buy.
      Daca vreti bitcoini, bagati banii de bautura si tigari in ei, asa sigur castigati ceva.

  3. Invidia și răutatea din noi nu o putem ascunde deci sa se aleagă praful și pulberea din toate criptomonedele astea sa ii vedem cum se zvârcolesc în chinuri pierdantii.

  4. Ne spune un fan Cryptomonede mai sus sa cumparam cand ajunge la 12500 $. Deci daca acum e la 23-25.000…inseamna ca cine are tre sa le vanda, sa cumpere un numar aproape dublu de bitcoin cand ajunge la 12.500 de banii obtinuti azi :)))
    De ce nu ne spui asa, vindeti linistiti azi, cumparati cand e 12500?