G4Media.ro

Barna: Un guvern nou după moțiune cu Ponta și Tăriceanu, oameni care…

Barna: Un guvern nou după moțiune cu Ponta și Tăriceanu, oameni care au fost alături de Dragnea, nu poate face nici o reformă

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la prezidențiale, a declarat duminică seară la Digi 24 că USR nu va intra într-un guvern de tranziție după o eventuală cădere a guvernului Dăncilă pentru că ”un guvern nou după moțiune cu Ponta și Tăriceanu, oameni care au fost alături de Dragnea, nu poate face nici o reformă”.

”Pentru USR nu există premisa intrării la guvernare fără alegeri anticipate. Altfel, ar fi o negociere de cârdășie cu bucățile aruncate de PSD”, a mai spus Barna.

El a spus că guvernul care va veni după moțiunea de cenzură ”trebuie să organizeze anticipatele”. Întrebat de moderatorul Marius Pancu cum vor putea fi declanșate anticipatele, dat fiind că aritmetica parlamentară indică imposibilitatea acestor alegeri, Dan Barna a spus că, fără anticipate, România va pierde cel puțin șase luni.

Întrebat cum explică diferența dintre scorul său actual și scorul Alianței USR PLUS, Dan Barna a spus: ”Sunt de departe cel mai tânăr dintre candidați, e o chestiune de notorietate. Sunt de doar 3 ani în politică, am pornit de la 2% notorietate, eram un simplu antreprenor”.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

În curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

38 comentarii

  1. Alegerile anticipate, reprezinta singura solutie pentru Romania .Dupa alegerea presedintelui ,in persoana actualului presedinte ,intreaga clasa politica este obligata sa isi asume alegeri anticipate . Un refuz , din partea oricarui partid politic, inseamna in fapt desfiintarea acestuia la alegerile parlamentare la termen . Electoratul nu poate pune pe primul loc binele singular al unui partid ,indiferent care ar fi acesta si cel sau cei ce vor indrazni sa refuze declansarea de alegeri anticipate , devin automat perdanti .

  2. O intrebare simpla ? Daca nu intra la o guvernarea de tranzitie, voteaza motiunea de cenzura si daca o voteaza , atunci de ce nu intra la guvernare(ca doar pentru asta voteaza cineva o motioune de cenzura ) , iar daca nu o voteaza , lucrurile sunt si mai clare .

    • Nu a fost destul de clar? Nu ai cum sa intri la guvernare cu Pro Romania si ALDE, din principiu. Bineinteles ca voteaza motiunea, cu scopul ca urmatorul guvers sa incerce anticipate. Orice colaborare cu un guvern format din rebuturile PSD ar fi un dezastru pentru imagiena USR.

    • Barna nu e clar niciodata, el vrea sa dea jos dar nu vrea sa puna ceva la loc.
      Vorbeste ca Dragnea(„se stie ca Soros, etc, etc” „se vorbeste ca hastag nustiu ce…” „se aude ca Johannis asa si pe dincolo”) folosind impersonalul neasumat.
      Acum Barna dicteaza ca guvernul „trebuie”. Care guvern?Ce trebuie? Ii dai jos pe astia ca nu sunt buni, dar tu ca partid parlamentar care, atentie (!) votezi motiunea, nu iti asumi guvernarea, daca e cazul.
      Pana la urma cam ce vrei? Jos aia, dar dupa ce scapam de ei, noi ramanem ca un lotus imaculat peste o balta de kkt si levitam pana in Nirvana(bine daca PNL se baga in rahat la guvernare si declanseaza anticipate sa ii fie de bine, ca noua ne e si mai bine).
      Asta e politica la nivel inalt de la mintea lui de antrepenor. (breaking, ai scor sub partid pentru ca foarte multi USRisti nu te suporta iar scorul tau va fi sub partid, obinusieste-te cu asta…)

    • Sunt doua lucruri corecte in ceea ce zici tu (sunt principii politice):

      1) Votarea unei motiuni de cenzura are ca scop darâmarea guvernului.
      2) Scopul oricarui partid politic este preluarea puterii.

      Unde gresesti tu este in punctul in care crezi ca din (1) decurge (2). 💡

      Poti sa votezi motiunea, sa cada Guvernul si tu (ca partid) sa nu ajungi la putere. Ca sa fii la putere trebuie sa ai (tu singur sau o coalitie din care ai fost de acord sa faci parte) Şİ Guvernul Şİ majoritate in Parlament.

      Iată! 🙂

    • @Sanitarul, tu vorbesti de aritmetica de bun simt, de acord.
      insa plecand de la realitatea politica si aritmetica, luand ca ipoteza „fara psd-alde-proromania” si fara USR care „sprijina dar nu se angajeaza/complica/murdareste” ramane PNL+PMP+minoritati care nu au destule voturi ca sa treaca un guvern(chiar mizand pe voturile USR/Alba Ca Zapada).
      in conditiile astea…de ce vrei motiune si de ce o votezi(intrebare pt USR)?

  3. Bârna pt ce ai intrat in politica daca nu reușești să găsești soluții pt a guverna?!Politica inseamna sa faci compromisuri si sa te impui ca sa poti conduce sau guverna!!!Termin-o cu smechereala asta ieftina cu alegeri anticipate,Hai la guvernare!!!Sansele ca poporul sa-ti dea totul (presed.,guvern,si in parlament)la vot sunt f mici si dai dovada de o capacitate limitată de a negocia!

    • A spus că nu ar guverna cu Ponta și Tăriceanu .
      Nu exclude guvernarea pina in alegeri cu PNL și eventual UDMR sau minorități .
      Nu alegeți extremele .

    • Tu esti pe genul „Urcati doamna, ce daca sunt usile inchise!” 😆

      Menirea unui guvern este sa administreze (doar!) treburile unei tari, in conformitate cu vointa (cetatenilor prin intermediul) Parlamentului.

      Daca actionarii vor sa bage firma in faliment ca sa praduiasca capitalul social si sa nu-si plateasca datoriile, degeaba esti tu CEO destoinic la facut profit si maximizat cota de piata. Ori sau nu?!

    • Ai perfecta dreptate sanitarule !
      Doar am punctat declarația lui Bârnă.
      Dacă l-aș suspecta de oportunism în declarații , vezi condamnatul Dragnea , nu interveneam pe aceasta speță .
      In plus , întotdeauna există trădătorii , posibil să existe 2-3-5 ce din răzbunare pe Claudiu , să voteze altfel .
      Claudiu Manda , soțul Olgutei .
      Încurcate sunt meandrele concretului .

    • Ia te uită pesedeii suparati ca nu intra barna la guvernare. Asta inseamna ca decizia usl este buna.

  4. Prin moțiune de cenzură dai jos guvernul.
    Prin alegeri anticipate dai jos… parlamentul care a generat si sustinut acel guvern.
    Una fără alta nu se poate.

  5. Argumentatia lui Dan este corecta. Evita sa spuna ca intr-o situatie similara, mai precis guvernul Ciolos, opozitia a luat-o in barba rau de tot. Deci cineva trebuie sa se sacrifice, in cazul de fata PNL. PNL-ul are o lunga istorie de decizii proaste…asa ca ar fi singurul care merita sacrificat. Numai ca PNL-ul nu crea sa se sacrifice…de aici tot BILCIUL.

  6. Sunt de acord cu Barna. Mă bucur că USR nu accepta compromisuri dubioase, așa cum au făcut mai toate partidele până acum. E unul din motivele pentru care am votat cu ei și până acum văd că s-au ținut de cuvânt.

  7. Iar cu alegeri anticipate in an electoral…mesaj politic complet flasc! Poti sa zici ca nu vrei cu Ponta si Tariceanu, poti sa zici ca sustii un alt guvern „tehnocrat” cum se zice la romani….dar repetitia asta a unui lucru imposibil practic denota o lipsa de inteligenta si seriozitate politica…nici „fler” de antrepenor…mai e un pic si ignor total ce se zice de la USR cu Barnea in frunte caci oamenii astia par robotii care zic acelasi lucru si fac aceleasi miscari pana se consuma rotatia mecanismului de ceasornic intors cu cheita la spate! Pacat!

  8. Aloooo, securistilor din psd, pro, alde, pnl.. si din toate cacaturile de partide pline de comunisti pe care le aveti, mai usor ca ne-am saturat de sfaturile voastre cu cine si cand trebuie sa intre la guvernare. Vedeti-va de combatiile voastre fara de care nu aveti din ce trai, bai rahatilor.
    A spus clar omul de nenumarate ori, intra la guvernare cand au votul populatiei sa guverneze, nu cand si cum vreti voi prin negocieri de taraba din targul vitan.
    Asa ca: pasol na turbinca si multa mui3, voua si neamurilor vostre comuniste de prin toate adunaturile pe care le numiti partide!

  9. Exact domnule Barna! Nu poți să te asociezi să gândești și să implementezi reforme tocmai cu indivizii care au contribuit din plin la „implementarea” de contrareforme. Dacă ești un partid cât de cât serios, dacă ai intenții bune, dacă vrei cu adevărat reformarea domeniilor vitale din subordinea statului și nu numai, dacă vrei să fii de bună-credință, dacă ești altfel decât fauna politică, care a contribuit din plin la ceea ce este România astăzi, nu poți să te asociezi cu astfel de scursuri politice. Nu se poate, este imposibil să faci un pact de bine cu unii precum monta și combinăceanu, doi indivizi care nu pot fi îngurgitați nici cu o tonă de lămâie. Doi indivizi de care trebuie să te ții departe ca dracu de tămâie. Fără cei doi și zgârciurile lor de partide, nu se poate face nici într-un caz niciun fel de majoritate, iar asocierea cu ei trebuie EXCLUSĂ, indiferent ce ar spune toți marii specialiști. Singura variantă plauzibilă și de luat în considerare, deși este greu realizabilă, este organizarea de alegeri anticipate, numai așa se poate constitui o majoritate serioasă, credibilă și capabilă, care să gândească și să implementeze reforme serioase și corecte în cadrul fiecărui domeniu de activitate. Repet, nu poți construi alături de unii care au participat la demolare, care au pus umărul la multe dintre carențele de astăzi regăsite în organizarea și funcționarea României. Atât monta, un individ de cea mai joasă speță, capabil să se dedea la orice, indiferent cât de scabros și pierdant ar fi pentru România, dar folositor pentru sine, cât și combinăceanu, unul dintre cei mai mari impostori politici, pe care scena politică din România i-a cunoscut, nu REPREZINTĂ variante de bine pentru această țară și viitorul său. Deci, să fim serioși, monta și combinăceanu, doi combinagii de cea mai joasă speță, trebuie trimiși la lada de gunoi a politicii și nicidecum să fie luați în considerare, să reprezinte soluții frecventabile, indiferent de context, situație sau împrejurare.

    • Trebuie inteles in mod clar, Nu este o asociere efectiva, este doar o modalitate (alta nu exista ,decit o intelegere intre toate partidele de a declansa ANTICIPATE)de rezolvare a unei situatii de criza pe termen scurt , pina la alegerile parlamentare , cind fiecare partid o ia pe drumul lui .Scopul motiunii , este de a declansa caderea actualului guvern si de formare pentru un termen scurt , a unei noi majoritati parlamentare (nu trebuie sa se iubeasca ). Este doar o intelegere de moment , nu o alianta intre partide declarata la tribunal (poate se face diferenta ). Binele natiunii trebuie sa primeze si o intelegere de acest fel nu dauneaza nimanui . Poti foarte bine sa iti motivezi adeziunea si sa arati ca drumul comun, este doar in interes national pentru rezolvarea unei crize majore si atunci toata lumea te va aplauda . Neasumarea de responsabilitate nu poate fi benefica nimanui .

    • @mafalda: adica tu pledezi pentru o intelegere cu Ponta si Tariceanu, pentru a declansa anticipate.

      Tu ai face vre-o intelegere, de vreun fel cu Ponta?! Dar cu Tariceanu!? Pe ce ai miza, pe cuvantul lor!? 😆 🙂 😉 LooooL

    • Sanitarule . Nu pledez, decit in favoarea rezolvarii unei situatii in folosul tarii, nu in folosul vreunui partid. Asa dupa principiul tau de judecata si restul pot spune , ca nu accepta sa se alieze cu un partid , care nu a guvernat nicicind . Dar in interes national, doar pentru o mica f. mica perioada de timp , se poate face asta . Tu de ce nu ai fi de acord ?

    • E vorba de Parlament. Nu exista o coalitie majoritara (cu partide vechi sau noi) din care sa faca parte USR.

      In folosul tarii ar fi alegerile anticipate. Pentru asta nu e necesar sa intre USR-ul in guvern. De unde deduci tu necesitatea intrarii USR in Guvern pentru a avea acea intelegere intre toate partidele cu privire la anticipate?

      In folosul tarii NU ar fi o peltea pana la termenul urmatoarelor alegeri parlamentare, cu un guvern hăis si un Parlament cea, toata lumea faultand pe toata lumea.

  10. Inca o data ,spre o mai buna intelegere .
    Daca votezi o motiune de cenzura si motiunea trece , ajutata si de votul tau ,nu exista decit un singur scop politic in a face asta , asumarea participarii la guvernare (din acest motiv PNL , declanseaza motiunea de cenzura , doar atunci cind are o majoritate , ce semneaza o adeziune la aceasta actiune ) Daca semnezi adeziunea , daca votezi motiunea , dupa care vii si spui nu vrei la guvernare , atunci iti incalci propria semnatura , propriul vot liber exprimat si in fapt este ca si cum nu ai fi votat motiunea, fapta ta are acelasi efect . Nu uitati , guvernul care se formeaza in urma motiunii de cenzura , este practic un guvern de tranzitie , ce are o putere limitata (chiar daca legal nu este asa ) prin insasi perioada scurta de timp pina la alegerile parlamentare , si care are ca sarcina gestionarea treburilor importante ale statului .Asadar USR-PLUS prin vocea sefului USR, nu are de ales , fie isi exprima public votarea motiunii si participarea la un guvern minimal ca perioada de timp , fie refuza sa voteze motiunea sau sa isi asume o semnatura pe textul pus in fata tuturor de PNL si atunci practic se asociaza cu PSD .

    • Inca o data, spre o mai buna intelegere:

      Sunt doua lucruri corecte in ceea ce zici tu (sunt principii politice):

      1) Votarea unei motiuni de cenzura are ca scop darâmarea guvernului.
      2) Scopul oricarui partid politic este preluarea puterii.

      Unde gresesti tu este in punctul in care crezi ca din (1) decurge (2). 💡

      Poti sa votezi motiunea, sa cada Guvernul si tu (ca partid) sa nu ajungi la putere. Ca sa fii la putere trebuie sa ai (tu singur sau o coalitie din care ai fost de acord sa faci parte) Şİ Guvernul Şİ majoritate in Parlament.
      Menirea unui guvern este sa administreze (doar!) treburile unei tari, in conformitate cu vointa (cetatenilor prin intermediul) Parlamentului.

      Ca analogie, daca actionarii vor sa bage firma in faliment ca sa praduiasca capitalul social si sa nu-si plateasca datoriile, degeaba esti tu CEO destoinic la facut profit si maximizat cota de piata. Ori sau nu?!

      Iată! 🙂

    • Sanitare , adica votezi in zadar , guvernul cade ,dar nici alt guvern nu se poate forma in urma neasumarii (dezertarea , neparticipare ) , neparticiparii tale la guvernul viitor(de ce sa mai votezi atunci, sa incurci definitiv lucrurile ) . Sanitare , intelegi maica de la daica .Iar daca ti-ai asumat participarea la caderea guvernului prin semnatura anterioara ,practic ti-ai asumat si participarea viitoare . Probabil PNL (asa ar trebui sa faca ) sa deschida un text cu partide si reprezentantii din parlament ai acestora , ce prin semnatura proprie sa confirme si individual si ca grup parlamentar , caderea guvernului ,concomitent cu acordul de participare la guvernare si atunci se vede in mod clar ce vrea fiecare .

    • Esti cam confuz.

      Daca „guvernul cade ,dar nici alt guvern nu se poate forma in urma (…) neparticiparii tale la guvernul viitor„, urmeaza anticipate! Bingo!

      Dar nu se va intampla asta, din pacate, pentru ca parlamentarii ar vota si o girafa prim ministru, doar sa nu piarda puterea (unii) si parandaraturile investite ca sa se aleaga parlamentari (altii).

      „Iar daca ti-ai asumat participarea la caderea guvernului prin semnatura anterioara ,practic ti-ai asumat si participarea viitoare” Practic, nu!
      Ce-i asta, o dorinta, o rugaminte, un vis frumos de-al tau?! De unde ai scos-o?!

    • Sanitare esti confuz spui :Dar nu se va intampla asta, din pacate, pentru ca parlamentarii ar vota si o girafa prim ministru, doar sa nu piarda puterea (unii) si parandaraturile investite ca sa se aleaga parlamentari (altii).

      De unde naibi stii tu asta, poti spune ca asta e parerea ta ,nu un adevar, sau stii ,tot ceea ce vor face parlamentarii tarii ,poate miine declanseaza anticipate , de comun acord sau poate nu , tu de unde ai putea sa stii . Practic se poate orisice si ce ai zis tu mai devreme chestia cu girafa . Tehnic da, este posibil , dar nu despre asta este vorba ,este vorba despre natiune ,nu despre ce ar putea face un partid politic .Tehnic pot sa se retraga si din parlament sa mearga la culcare , tehnic pot sa nu mai participe la prezidentiale ,daca tot vrei sa aleaga vreo girafa (parca era aia cu gitul lung si capul mic cu cornite ), tehnic pot face orice , dar asta este o declaratie politica , ce implica nu un om , ci o structura de partid si in final o tara ,deci asadar prin urmare si deaceea , ea nu trebuia facuta in acasta forma .

    • Asa e, ai dreptate, aia cu girafa e doar o opinie de-a mea.

      Diferenta intre noi este ca eu am exprimat o opinie despre un fapt (posibil, viitor), pe cand tu ai exprimat un rationament (care se cere general valabil). Nu-i tot un drac!

  11. Oameni buni sunt doar citeva cuvinte (poate spuse neglijent ) nu faceti un capat de tara din asta. Domnul Barna nu a vrut decit sa isi exprime dezacordul cu partidele Pro-Romania si Alde.In nici un caz , nu cred ca va refuza intrarea la o guvernare .Este benefic pentru tara ,sa se stabilizeze lucrurile si domnul Barna stie mai bine ca oricine asta .

  12. Hai Dane, grabiti-vă cu MOȚIUNEA aia mai repede că nu mai rezistăm! HUO PSDRAGNEA!

  13. SANITARE ceea ce spui tu seamana cu o esuata noapte a nuntii. Dupa casatorie (votul motiunii )cind ajungi sa te iubesti ,fiecare se iubeste cu altcineva (neasumarea guvernarii ).Acum cred ca iti este mai limpede

    • Analogia ta nu este buna. La noaptea nuntii este vorba de doua parti cu puteri egale.

      Asa ca ramanem la cea cu actionariatul si CEO (de mai sus), ca pare adecvata.

  14. Barna nu vrea sa se complice si vrea sa astepte alegerile de la anu’, cele programate pentru ca nu vor exista anticipate, iar pana atunci chibiteaza.
    Sper sa-i ia fata Cosette la alegerile lor interne din zilele acestea si USR sa inceapa sa vada si interesul national pentru ca peste un an si 4-5 luni s-ar putea sa nu mai gaseasca solutii pentru scoaterea tarii din impasul economic in care va junge.

    • mafalda
      1.9.2019 la ora 9:53 pm
      Alegerile anticipate, reprezinta singura solutie pentru Romania .Dupa alegerea presedintelui ,in persoana actualului presedinte ,intreaga clasa politica este obligata sa isi asume alegeri anticipate . Un refuz , din partea oricarui partid politic, inseamna in fapt desfiintarea acestuia la alegerile parlamentare la termen . Electoratul nu poate pune pe primul loc binele singular al unui partid ,indiferent care ar fi acesta si cel sau cei ce vor indrazni sa refuze declansarea de alegeri anticipate , devin automat perdanti .

  15. Barna si Ciolos sunt varza ca politicieni in opinia mea! Nebunia asta cu lucrul imposibil numit anticipate cred ca o sa ii coste un pic electoral, caci nu repeta un lucru imposibil si absurd in an electoral si chiar sa fii considerat politic sagace sau sanatos la cap! Ai zis o data prostia cand parea ingenua, de acum insa e chiar malefica! Suna ca si cum vor reguli speciale si exceptionale facute doar pentru ei de a intra la guvernare sau schimba guverne, nu se mai aplica nici constitutia si nici legile pentru ei! Nu mai e amuzant sa vorbesti ca si cum ai trai intr-un univers paralel, si toata obsesia asta anunta o forta politica care nu are suficienta maturitate politica in ciuda valului de popularitate cu care e creditata, desi nu trebuie exagerat nici asta caci deocamdata Iohannis – molipsit si el de tampenia cu anticipatele – va castiga prezidentialele!….

  16. Varza de care . Nu ai spus