G4Media.ro

VIDEO Viscolul puternic din Sinaia a doborât cablul teleschiului de pe Valea…

sursa foto: Pixabay

VIDEO Viscolul puternic din Sinaia a doborât cablul teleschiului de pe Valea Soarelui

Vântul puternic, care în noaptea de vineri spre sâmbătă a suflat cu viteze de 145-150 de kilometri pe oră, a provocat pagube la telegondola Carp, care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 din Masivul Bucegi, transmite News.ro.

La Cota 2000 rafalele de vânt au provocat pagube materiale: cablul instalaţiei teleschi Valea Soarelui a căzut de pe doi piloni şi câteva panouri de protecţie ale staţiei Telegondola Carp au fost smulse, transmite, sâmbătă, Primăria Sinaia. Aceasta precizează că se lucrează pentru a repune in funcţiune instalaţiile.

Din cauza viscolului, domeniul schiabil al staţiunii Sinaia este închis sâmbătă. „Vă rugăm să nu vă aventuraţi, nici măcar pe schi de tură! Vântul suflă cu putere, este transport de zăpadă şi vizibilitatea foarte scăzută”, au transmis turiştilor administratorii acestui domeniu, printr-un mesaj pe Facebook. (sursa foto: Pixabay)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Asta-l doare pe Iohannis. Repede, SPPiştii să sufle în direcţia opusă! Preşedintele vrea să schieze!

  2. Cum naiba fac austriecii de pot ține instalațiile deschise și la peste 3000m, iar la noi mai mult stau?

    • Nu e așa, și la Soelden se opresc instalațiile de pe ghețar când bate vântul, la viteze mult mai mici decât cele de la Sinaia de azi noapte.
      150km/h viteza rafalei de vânt e enorm.

    • E o problema de perceptie datorata faptului ca subdezvoltarea infrastructurii la noi si limitarile naturale fac foarte vizibile aceste intreruperi datorate vremii. Pe Valea Prahovei, Sinaia este foarte importanta si impacteaza un procent considersbil de turisti. De asemenea, domeniul este pe varful muntelui deja la 2000m, in timp ce in Alpi la 2000m nu esti in zona de varf unde vantul are viteza maxima. Altitudine egala nu inseamna condiyii meteo echivalente.
      Apoi austriecii au o infrastructura atat de vasta, incat au suficiente partii in zone ferite de vreme si intreruperile in zone inalte si expuse nu inseamna inchiderea intregului domeniu.

  3. Asa arată rafale de 175 km/h:
    https://youtu.be/xdlLkQrh1WM