G4Media.ro

Secretar de stat în Ministerul Proiectelor Europene: Comisia Europeană a apreciat proiectul…

sursa foto: Facebook/ Asociatia Prietenii Mocanitei

Secretar de stat în Ministerul Proiectelor Europene: Comisia Europeană a apreciat proiectul România Atractivă, care include 14 trasee culturale / Ruta mocăniţelor, a bisericilor fortificate și a celor de lemn, dar și o rută culturală a opresiunii şi conflictelor, propuse pentru PNRR

Secretarul de stat din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Hegedus Csilla, a anunțat, marți, că proiectul România Atractivă, cel mai mare proiect de valorificare a patrimoniului cultural, a fost apreciat de Comisia Europeană și că așteaptă aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru organizarea unui grup de lucru care să decidă exact ce valori vor fi incluse în fiecare traseu în parte.

Proiectul elaborat include 14 rute turistice: ruta culturală a opresiunii şi conflictelor, ruta mocăniţelor, ruta muzeelor tehnice, ruta castelelor, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor de lemn, ruta culelor, ruta mănăstirilor din Moldova, ruta curiilor din Transilvania, ruta băilor populare balneare, ruta Sfântului Ladislau, ruta Limesului din România, ruta gastronomiei tradiţionale şi ruta vinului.

„Am prezentat astăzi Comisiei Europene cel mai mare proiect de valorificare a patrimoniului cultural din România. Este o mare bucurie că experţii Comisiei au apreciat planul nostru, asta aducându-ne cu un pas mai aproape de aprobarea celor 400 de milioane de euro ce vor putea fi alocate pentru implementarea unor proiecte de turism cultural şi punerea în valoare a patrimoniului cultural şi natural din toată România” – declarat Hegedus Csilla, potrivit unui comunicat de presă al UDMR.

Hegedus a precizat că planul cuprinde şi o componentă digitală pentru a asigura accesul la aceste valori în mediul online.

„Dezvoltarea acestor trasee culturale este o parte importantă a dezvoltării turismului. Datorită acestora, pot fi create noi locuri de muncă, în special pentru tineri şi se creează totodată şi o piaţă pentru produsele locale. În plus, o parte importantă a proiectului este formarea de personal responsabil pentru primirea şi managementul turiştilor”- a mai spus secretarul de stat.

Pașii următori vor fi câteva modificări în proiect, pe baza sugestiilor Comisiei Europene și, după ce guvernul adoptă PNRR-ul, elaborarea unei strategii pentru turismul cultural în România şi organizarea unui grup de lucru care să decidă exact ce valori vor fi incluse în fiecare traseu în parte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cine e oprimatul care isi face bani la noi in tara, pe spinarea noastra? Ghici ghicitoarea mea.

  2. Zici că banii ăștia din PNRR vor curge ca apa la robinet. Sănătatea e praf, educația la fel, infrastructura rutieră și căile ferate la fel. Peste 75% din podurile din România sunt in stare critica dar noi vom cheltui bani pe trasee turistice, pe mocănițe pe kkt-uri care nu reprezintă o prioritate. Te doare bila.

  3. Am spus de sute de ori!
    PNRR s-a nascut mort!
    14 proiecte😃😃
    Lipseste ruta casteavetilor mutați pe podul Ruse Giurgiu!

    Desteptii neamului nu au inteles ca industria aduce dezvoltare?
    Tot ce propun in PNRR e shoping de utilaje, furnituri , etc .
    Nu industrie aici!
    Nu fabrica de vaccin aici!
    Nici de medicamente!

    Planul National de Stupizenii si irosire de Resurse!