G4Media.ro

”Scenariul negru” al epidemiei în Statele Unite: Peste 160 de milioane de…

”Scenariul negru” al epidemiei în Statele Unite: Peste 160 de milioane de bolnavi și până la 1,7 milioane de morți

Între 160 şi 214 milioane de cazuri de infectare şi între 200.000 şi 1,7 milioane de morţi, acesta este cel mai rău scenariu al progresiei coronavirusului în SUA, conform unei estimări realizate de Centrele de Control şi Prevenire a Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention -CDC) şi publicată vineri de cotidianul The New York Times, preluat de Agerpres.

Conform acestui scenariu, epidemia ar putea dura luni la rând sau chiar mai mult de un an. Într-o asemenea situaţie, între 2,4 şi 21 de milioane de persoane ar putea necesita spitalizare în SUA, unde sunt în total circa 925.000 de paturi de spital pentru care există personal specializat, dar mai puţin de o zecime din această capacitate este pregătită pentru pacienţi aflaţi în stare critică.

Gravitatea evoluţiei epidemiei poate fi însă atenuată în condiţiile în care Statele Unite au început să ia măsuri pentru a încetini transmiterea coronavirusului.

Până în prezent au fost confirmate în SUA 1.678 cazuri de infectare cu coronavirus şi 41 de decese provocate de Covid-19.

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. tot de pe site-ul CDC:
    61,000 decese 2017-2018 cauzate de influenza, 45,000,000 imbolnaviri, 1,400,000 spitalizari

    • Fără astfel de măsuri drastice, COVID-19 o sa-si asigure treptat un loc de cinste in clasamentul virusurilor ucigașe… Dacă H1N1 si gripa de tip B ucid anual 150,000-575,000 de oameni la nivel global, COVID-19 va omori si el 300,000 ( fără vaccin) sau 150,000 (cu vaccin), in fiecare an.
      Eforturile de acum încearcă sa elimine COVID-19 de pe lista virusurilor care încearcă sa domnească pe Terra.

    • tocmai ca ce spui tu nu e posibil cu forma curenta a covid19. in acest moment 80% isi fac imunitate din primul contact cu virusul.
      daca s-ar testa virusul de gripa b asa cum se testeaza de covid19 proportiile ar fi la fel sau mai rele pentru gripa, dar nimeni nu testeaza la fiecare 14 zile sa vada daca ai gripa.
      da, e posibil sa apara mutatii dar la orice virus e posibil, nu vad diferenta.
      tactica coreenilor e cea mai buna si de aia au avut cele mai putine decese: se fac multe teste, cei cu test pozitiv stau acasa 2 saptamanai si doar cine are nevoie e dus la spital. dintr-un foc eliberezi >80% din paturi.
      asa cum eram invatati la scoala in anii 90 ca un elev racit mai bine sta acasa 1-2 zile decat sa imbolnaveasca toata clasa. nu poti elimina gripele, te adaptezi natural sau cu ajutorul vaccinului.

    • @Ion Nu stiu dacă cei infectați si vindecați creeaza imunitate. Sunt multe cazuri in care oamenii s-au infectat si a doua oară, si chiar dacă nu au murit nici a doua oara, tot au fost contagiosi pentru alții. Cercetează.

    • “ daca s-ar testa virusul de gripa b asa cum se testeaza de covid19 proportiile ar fi la fel sau mai rele pentru gripa, dar nimeni nu testeaza la fiecare 14 zile sa vada daca ai gripa.”
      Si apoi spui “ tactica coreenilor e cea mai buna (…) se fac multe teste(…)”
      La covid rata mortalitatii e 3,4%. La gripa, din datele tale, e 0,13%.
      Daca testarea e cea mai buna tactIca si nu e aplicata in cazul gripei, atunci, daca s-ar aplica, rata mortalitatii ar scade.
      Deci cum?

    • Nu se stie nimic despre acest virus dar o tot dati cu presupusul.

    • @Ion Rata mortalității de 0,8% din Coreea de Sud este o combinație de mai mulți factori.
      In primul rând mulți din cei testați (zeci de mii) au fost tineri in rândul cărora rata mortalității este de sub 1%. In al doilea rând, testarea rapida le-a permis sa depisteze cazurile imediat si sa le trateze, asigurând astfel vindecarea. Sunt bune practici pe care ar trebui sa le ia si România in considerare.

      Referitor la gripa… aici am descoperit ceva interesat in urma cercetărilor.
      Ce considera lumea la gripa (aia cu mortalitate de 0,1%) nu include doar virusurile periculoase de tip H1N1 si tip B, dar si alte viroze medii asociate gripei care trag rata mortalității in jos

      Chiar si in România, o analiza a ultimelor datelor statistice (2018-2019) arată ca au fost 1799 de cazuri de gripa reala (virusul A H1N1, H3N1, si virusul B) si 199 de decese. Rezulta ca rata mortalității este de ~ 11%.
      Link: https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-date-supraveghere/gripa-si-infectii-respiratorii-acute/1208-analiza-sezon-gripal-2018-2019/file

      Concluzia: H1N1, H3N1 si COVID-19 sunt virusuri din categoria SARS care au rata mortalității de ~10%. Bineînțeles, in rândul tinerilor va fi de 1% si la cei de +70: 20%

  2. Corona Virusul Bau bau ul Omenirii , Un Bau Bau al Mondializarii

  3. Nu vi se pare ciudat ca sigla de la SMURD cu BIOHAZARD SI EMBLEMA seamana identic cu cel din filmul REZIDENT EVIL ? pentru cei care au vazut bineintzeles Filmul

  4. Și mai cerșiți bani de la oameni. Niște mizerii sunt g4media dacă publică așa ceva.

    • E un scenariu posibil, avand in vedere ca administratia Trump e complet nepregatita.

      Guvernul lui Trump e atat de catastrofal, incat in 2018 a concediat intreaga echipa de reactie la pandemii.

      Deci, nu e o exagerare.

  5. Mulțumesc mult ! Aveți și ceva cu Aliens ori cu Predator, că mi-am luat câteva pungi duble cu pop corn si musai să vizionez niscai filme care să mă revigoreze, că batrânețile sunt grele…?

    • PS. Pentru cei autoizolați bagați The Shining, dar varianta cu Jack Nicholson in rol principal, că cealaltă variantă are in rolul principal un actor plictisitor…! Te unge pe suflețel când il vezi pe Jack practicând tâmplărie cu toporul la final….!
      Multumesc anticipat!

    • Îți recomand Contagion, Outbreak (1995), Flu (2013). Oh, si filmul Prometheus eventual completat de cartea Transylvanian Moonrise de Radu Cinamar. Vei înțelege după de ce.