G4Media.ro

Peste 100 de milioane de cazuri de COVID în Europa de la…

Sursa foto: Pexels / Pixabay

Peste 100 de milioane de cazuri de COVID în Europa de la începutul pandemiei, explozie a contaminărilor (bilanţ AFP)

Epicentru actual al pandemiei de COVID-19, Europa a depăşit pragul de 100 de milioane de cazuri înregistrate de la descoperirea virusului în decembrie 2019, mai mult de o treime din totalul contaminărilor de pe glob, potrivit unei numărători realizate de agenţia France Presse sâmbătă, la orele 18.45 GMT, relatează Agerpres.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Cele 100.074.753 de contaminări identificate în regiunea europeană (52 de ţări şi teritorii, de la ţărmul Oceanului Atlantic până în Azerbaidjan şi Rusia) reprezintă mai mult de o treime din cele 288.279.803 de cazuri detectate în lume de la începutul pandemiei.

Cu peste 4,9 milioane de contaminări înregistrate în ultimele şapte zile, (cu 59% mai mult decât săptămâna precedentă), regiunea se confruntă în prezent cu niveluri de contaminare fără precedent.

Cu excepţia microstatelor, primele zece ţări cu cea mai mare incidenţă (număr de cazuri pe şapte zile la 100.000 de locuitori) din lume sunt toate în Europa, începând cu Danemarca (incidenţă de 2.045), Cipru (1.969) şi Irlanda (1.964).

În Franţa, peste un milion de cazuri (1.103.555) au fost detectate în ultimele şapte zile, aproape 10% din numărul total de cazuri înregistrate în ţară de la începutul pandemiei.

Printre cele 52 de ţări şi teritorii care alcătuiesc regiunea Europei, 17 dintre ele şi-au doborât în ultimele zile recordul de cazuri depistate într-o săptămână.

Aceste date se bazează pe bilanţurile comunicate zilnic de autorităţile sanitare din fiecare ţară. O proporţie semnificativă din cazurile mai puţin grave ori asimptomatice rămân nedetectate, în pofida intensificării depistării în multe ţări de la începutul pandemiei, după descoperirea virusului la sfârşitul anului 2019. În plus, politicile de testare diferă de la o ţară la alta.

Pe continentul european, accelerarea contaminărilor nu este însoţită, deocamdată, de o creştere a deceselor. O medie de 3.413 decese zilnice au fost înregistrate în Europa în ultimele şapte zile, în scădere cu 7% faţă de săptămâna precedentă. La cel mai înalt nivel, această cifră ajunsese pe continent la 5.735 de decese pe zi, în medie, în ianuarie 2021.

Populaţia europeană este uşor mai vaccinată decât media mondială. Astfel, 65% dintre europeni sunt cel puţin parţial vaccinaţi, dintre care 61% sunt complet vaccinaţi, faţă de 58% şi, respectiv, 49% din populaţia lumii, potrivit datelor compilate de site-ul „Our World in Data”.

sursa foto: Pexels/ Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. In UK nu vor mai impune restrictii.

  2. Încă o dovadă că nu e de glumit cu virusul și că oamenii trebuie sa manifeste responsabilitate și precauție. Faptul că țările din vest au o rata a vaccinării mai ridicată, le ajuta sa treacă mâie ușor peste acest val, drept dovadă numărul de spitalizări și decese care se menține semnificativ sub nivelul de anul trecut, in condițiile unui număr așa mare de cazuri. Este pentru că cei care se îmbolnăvesc dezvolta forme mai ușoare și datorita imunității mai bune.

    • Draggi,nu te mai crede nimeni,propaganda ta antidemocratie e zero!

    • Desigur, nu e de glumit cu virusul, dar nici cu vaccinul si efectele lui adverse pe termen lung, pentru ca e o zeama in faza de testare; daca imi arati studii cu efectele pe termen lung, atunci ma convingi ca macar e testat.

    • @VarzaMurata, și care sunt efectele pe termen lung? Ca alea pe termen scurt le-am văzut deja: tarile cu rata mare de vaccinare au o rata a decesului mai mica. Sau nu e relevant acest lucru…?

    • În grupurile de voluntari din studiul Pfizer, la 6 luni, 15 decese în grupul vaccinaților, 14 decese în grupul nevaccinaților. Nu contează motivul, contează rezultatul. Informează-te

      bmj.com/content/375/bmj.n2635

      BMJ e o revistă medicală de prestigiu.

    • Sa mai pu.nem o data ana.liza „stu.diilor” Pfi.zer pentru aut.orizare.
      Iata cum a fost „tes.tat” vac.cinul…

      rum ble. com/emb ed/voaxg5

      Va.rian.ta PDF a doc.umen.tului din film, cu linkuri, o put.eti ga.si aici:

      canad ianco vidca real liance.org/media-resources/the-pfi zer-inoc ulations-for-cov id-19-more-h arm-than-good/

      [scoateti spatiile din linkuri]

      Scuze, am postat de mai multe ori, au bagat ceva filtre noi… 🙂

    • Se pare ca ru mble . com a fost pus pe lista neagra intre timp…

    • As fi mai retinut in afirmatii.
      Varianta Omicron este mult mai putin letala, vesticii sunt mult mai sanatosi, iar sistemul lor de sanatate este foarte performant, folosesc si alte linii de tratament.

  3. Nu m-au lasat sa il pun la articolul cu UK:dailyexpose uk/2021/12/30/ bbc-wont-tell-you-4-in-5-covid-dea ths-vacc inated/
    Trebuie sa stam cu capu’n sac!

  4. Antibody-dependent enhancement clar ca lumina zilei. Este singura explicatie.

    • Nu mai repeta asta, mă stresezi, soția mea s-a vaccinat, vrei să intru în panică și să iau Xanax ?