G4Media.ro

Numărul morților în urma epidemiei de coronavirus din Italia a cunoscut cea…

Numărul morților în urma epidemiei de coronavirus din Italia a cunoscut cea mai mare creștere într-o singură zi/ Cifra totală a deceselor a ajuns aproape de 200

Bilanţul morţilor epidemiei de coronavirus din Italia a crescut cu 49 într-o singură zi, ajungând la 197, a anunţat vineri Agenţia de Protecţie Civilă, cea mai mare creştere într-o singură zi de la descoperirea epidemiei în urmă cu două săptămâni, relatează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Italia a crescut vineri la 4.636, faţă de 3.858 cu o zi înainte.

Şeful agenţiei de protecţie civilă a spus că, dintre cei contaminaţi iniţial cu noul coronavirus, 523 s-au restabilit complet, faţă de 414 cu o zi înainte.

Epidemia este concentrată în câteva focare din nordul Italiei, dar acum sunt confirmate cazuri în fiecare dintre cele 20 de regiuni ale ţării, în opt dintre ele înregistrându-se decese.

Italia, ţara cea mai afectată din Europa, rămâne a doua după China din punctul de vedere al numărului de decese, dar coboară de pe locul al 3-lea pe al 4-lea în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate, după China, Coreea de Sud şi Iran.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. The fuck?!

  2. terminati cu exagerarile tipice italienilor

    • Parca virusul asta era la fel de slab ca gripa dupa cum predicau inteligentii de doctori ce isi dadeau cu parerea prin presa.
      La care epidemie de gripa au murit ultima data 50 persoane intr-o zi?

    • @dax

      „Rund 25.100 Menschen in Deutschland kostete die außergewöhnlich starke Grippewelle 2017/18 das Leben, wie das Robert Koch-Instituts (RKI) am Montag berichtete”
      Adica sezonul de gripa „normala ” din perioada 2017-2018 a omorat in Germania 25.100 de persoane.
      Statistic, valul de gripa dureaza cam 4 luni.
      Chiar daca presupunem ca sezonul de gripa tine 6 luni si tot ajungi la o medie de 140 decese pe zi.
      Probabil ca si in Italia, Franta, Spania, Austria au existat valuri de gripa „normala” care au omorat mai mult de 100 persoane pe zi, dar fiind vb de gripele obisnuite, stirile nu mai prezinta interes pt mass-media pt ca nu (mai) panicheaza pe nimeni.

    • Lana, 2017-2018 inseamna doua sezoane de gripa. Deci calculul e gresit.
      Rata mortalitatii la gripa e 0,1-0,3. La Covid-19 e 3-7%.
      In italia au murit 50/zi dintr-un total de 3800(cifra de ieri) de imbolnaviti.
      La gripa sint zeci de milioane de cazuri.
      Etc.

    • @Armand esti in eroare (si pe langa subiect).

      Sunt trecuti anii 2017/2018 pt ca valul de gripa incepe de prin Noiembrie si tine, de obicei, pana in Martie-Aprilie, asa ca, strict calendaristic, orice sezon de gripa cuprinde sfarsitul unui an si inceputul urmatorului.
      Asta nu inseamna ca e vb de o perioada de doi ani, asa cum ai inteles matale.

      Iar situatia la care ma refer eu, nu reprezinta o generalizare, cum ca in fiecare an mor de gripa cate 25.000 de nemti,
      Era o explicatie pt @dax, care (se) intreba „La care epidemie de gripa au murit ultima data 50 persoane intr-o zi?”
      Iar eu i-am dat un exemplu concret, recent si documentat..

      Ceea ce ai inteles matale este complet fals.
      Informatiile pe internet sunt gratuite.
      Folositi-le!

    • Asa este, am citit gresit enuntul dvs, care este corect. Concluzia dvs este falsa, anume “Probabil ca (…) au existat valuri de gripa „normala” care au omorat mai mult de 100 persoane pe zi, dar fiind vb de gripele obisnuite, stirile nu mai prezinta interes pt mass-media pt ca nu (mai) panicheaza pe nimeni.“, ceea ce este perfect fals.
      Cifrele pe care le-am spus mai sus vorbesc exact de ce “prezinta interes pt mass-media”, iar in cazul Italiei, rata mortalitatii per cazuri inchise (insanatosiri+decese) sau rata mortalitatii per cazuri critice sint la valori ingrijoratoare.

  3. Incompetenta uluitoare a fraților noștri latini. Te așteptai la asemenea evoluție la noi, nu la ei. Virusul a afectat mai întâi alte țări europene, dar nicăieri până acum n-a fost dezastrul din Italia. Pune umărul la răspândire și UE cu a sa libertate de circulație. Au avut o contribuție și la combatere: au pus la bătaie vreo fabuloasa suma de 10 mil. de euro, majorată recent la uluitoarea alocare de 40 mil.