G4Media.ro

Ministrul britanic al Sănătăţii: Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul, prin…

Sursa foto: Lucas Davies on Unsplash

Ministrul britanic al Sănătăţii: Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul, prin vaccinare, tratamente şi depistare masivă

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a declarat sâmbătă că nu vor fi introduse noi restricţii decât ”în ultimă instanţă” în Anglia, în ciuda înmulţirii cazurilor de infectare cu Omicron, precizând că trebuie obţinute mijloacele pentru a putea „trăi cu virusul”, prin vaccinare, tratamente şi depistare masivă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Marea Britanie, una dintre ţările puternic afectate de pandemie, cu peste 148.600 de morţi, înregistrează în fiecare zi noi recorduri de contaminări, bilanţul de vineri pentru 24 de ore fiind de peste 189.000 de infectări.

Şi spitalizările se înmulţesc, chiar dacă autorităţile subliniază pentru moment că varianta Omicron a coronavirusului cauzează forme ale bolii mai puţin severe decât Delta.

„Numărul (persoanelor) de la unităţile de terapie intensivă sunt stabile şi nu urmează pentru moment traiectoria pe care am văzut-o anul trecut în această perioadă, în timpul valului Alpha”, a precizat Sajid Javid într-un articol de opinie publicat în Daily Mail.

Pentru că Anglia se află într-o poziţie „mult mai puternică” datorită unei campanii masive de vaccinare cu o a treia doză, guvernul a decis să nu impună aici noi restricţii în timpul sărbătorilor, a adăugat el, spre deosebire de Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

„Restricţiile asupra libertăţii noastre nu trebuie introduse decât în ultimă instanţă”, a adăugat Javid în tabloidul citat. Subliniind „costul sanitar, social şi economic enorm al izolării”, el a spus că trebuie obţinute mijloacele pentru a putea „trăi cu virusul”, prin vaccinare, tratamente şi depistare masivă.

Ministrul a recunoscut totuşi că serviciul de sănătate va fi „inevitabil” sub presiune în următoarele săptămâni din cauza unei „înmulţiri puternice” a spitalizărilor.

Cotidianul Daily Telegraph a relatat totuşi sâmbătă că guvernul ar putea prelungi în ianuarie recomandarea de telemuncă, în vigoare de la mijlocul lui decembrie.

Sursa foto: Lucas Davies on Unsplash

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. De doi ani traiesc fara vaccinare cu virusul. Ce sa fac,asta e,nici nu stiu ca-l am!

  2. Asta a spus-o cu cateva luni in urma Primul Ministru din Singapore.
    Doar ca a recunoscut si ineficienta masurilor restrictive, ba si-a cerut si scuze.

  3. Întreb și eu pentru un “prieten” de ce informațiile nu sunt oferite complet de presa “liberă”?
    Sunt peste 100000 de infectări pe zi in UK , alte câteva sute de mii de infectări in Germania Franța Italia Spania și restul Europei … dar lipsește cu desăvârșire din aceste informări câți anume ajung la spitale câți sunt pentru ATI …

    • Poti intra direct pe site la NHS (in uk) de ex.

    • Se poate găsi ușor pe net.

      Media deceselor in UK pe ultima săptămână e de 109 decese/zi. Spre comparație, Romania a avut peste 400 de decese zilnic la 20.000 cazuri noi pe zi, în vârf de val 4.

      Raportat la valul uriaș de infectare din UK, numărul de decese e foarte, foarte mic. Fie tulpina omicron e foarte puțin periculoasa, fie vaccinul chiar oferă o protecție buna împotriva cazurilor grave.

    • @ botox_v
      Africa de Sud e pe varful valului OhMacron, cu un numar de infectari zilnice comparabil cu varful valului precedent.
      Numarul de decese e cam de 10 ori mai mic.
      Deci…

  4. Esti foarte inteligent si vad ca te pricepi , probabil ca esti doctor infectionist sau ai studii in microbiologie ?

  5. Încet, încet, isi schimba multe state abordarea, folosindu-se de apariția omicron care pare de nestăvilit.

    • De fapt is dau seama ca nu o pot tine intro-o vaccinare continua la 3 luni si din când in când carantina.

    • De fapt, sunt destul de relaxați la 90% din populație vaccinata. Curba cazurilor grave e turtită, nu mai urmărește curba infectărilor, așa cum a fost în valurile precedente. Sistemele ATI sunt acum departe de a fi copleșite.

      O să vedem și noi cum stăm peste câteva săptămâni, din păcate. La noi avantajul e că mare parte din populație a trecut deja prin boala. Doar că nu știm exact câți.

    • Guvernul Boris a pierdut majoritatea, poate trece o motiune de cenzura oricand, directia e data de Parlament.

    • Sunt multe necunoscute. Se pare ca nici trecere prin boala nu este 100% bullet proof la omicron, cum nici vaccinarea cu doua doze nu este. In plus la noi peste 60% din cei la risc sunt absolut nevaccinați, spre deosebire de UK si UE unde s-a făcut in asa fel încât acești oameni la risc sa aibă prioritate si sa fie vaccinați chiar si cu doza 3.

    • @siliconatule,
      „Boost”-erizarea să ți-o faci în tâmplă, oxiurule!!!

  6. Radu, diferenta de la teoria conspiratiei pana la realitate e decat vre-o 2-6 luni, asa ca hai pa.

  7. Se aude si la noi la guvern?Vaccinare, tratamente si testare.E singura cale!!!

  8. SĂ VĂ FOUT ÎN GÂT CU CENZURA VOASTRĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Când îți asumi o asemenea funcție de răspundere cum e cea de ministru al sănătății și te confrunți cu o problema pe care nu o poți rezolva, îți dai demisia, nu propui oamenilor să se obișnuiască cu problema. Pentru că afirmatia nu denotă doar incompetenta ci și abandonarea ideii de a mai incerca să rezolve problema.

    • Corect.
      Dar au și ei rafilieni, frizeri de fofoloance sau v.v.-uri ca mioriticii noștri.

  10. Cat de inteligenti pot fi oamenii de stiinta britanici! Au descoperit ca pentru covid exista si tratament, nu doar vaccinare! Oamenii de stiinta britanici fac o figura singulara fata de restul oamenilor de stiinta din lume, care incasunt ferm convinsi ca singura solutie salvatoare este „vaccinarea” cu serurile mRNA care isi trimite pacientii la cele vesnice. Este insa foarte adevarat ca un om decedat este ferit de riscurile infectarii cu Covid, probabil ca pe asta mizeaza si guvernele din UE, Canada, SUA, Australia sau Noua Zeelanda care nu dispun de oamni atat de inteligenti precum britanicii. Britanicii si-au dat primii seama ca sunt bune si terapiile, nu doar vaccinarile ineficiente