G4Media.ro

Marcel Ciolacu, în campanie de imagine din prima zi de premier: program…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marcel Ciolacu, în campanie de imagine din prima zi de premier: program economic ultra populist, vulnerabilitatea din CV jucată pe cartea „omului din popor”, deplasare cu metroul la Ministerul Transporturilor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se află într-o amplă campanie de imagine din prima zi în care a fost desemnat premier. Într-o săptămână, Marcel Ciolacu a lansat un program economic ultra populist, a întors vulnerabilitatea din CV legată de studiile sale în imaginea „omului din popor”, iar marți a mers cu metroul la Ministerul Transporturilor, susținând că nu este vorba de PR, ci despre normalitate.

„Nu e prima oară când merg cu metroul. E adevărat, acum a devenit mai interesant, din cauză sau datorită funcţiei, cum vreţi să alegeţi. Am încercat să plătesc şi cu telefonul, am văzut mesaj de la bancă, nu ştiu de ce nu a funcţionat, dar aveam cumpărate două călătorii. Înseamnă că cel puţin încă o călătorie o mai am”, a spus premierul Marcel Ciolacu, marți, în conferința de presă de la Ministerul Transporturilor, potrivit News.ro.

Marcel Ciolacu a spus că o să mai folosească metroul. „Sper să plec şi cu domnul Grindeanu cu trenul la mare. Este normală abordarea, nu este una de imagine, de PR, cum se spune, e chiar una de normalitate”, a completat el.

O fotografie cu Marcel Ciolacu la metrou a fost postată de un cetățean pe Facebook:

Marcel Ciolacu la metrou
Sursa foto: Facebook / Edi Bercus

Această călătorie ca un om obișnuit este doar cea mai recentă acțiune de imagine a actualului premier din ultima săptămână.

În 13 iunie, premierul desemnat Marcel Ciolacu a anunțat „patriotism economic” în programul de guvernare, stoparea creșterii prețurilor la alimentele de bază, mărirea subvențiilor acordate producătorilor agricoli, salariu minim de 500 de euro net lunar până la finalul mandatului.

Principalele puncte de discursul premierului desemnat, Marcel Ciolacu:

  • în criză, piața nu produce eficiență, ci speculă
  • patriotism economic, stimularea producției interne
  • avem pregătit un program îndrăzneț și coerent prin care vizăm stoparea creșterii prețurilor la principalele alimente de bază. Planul nostru implică – în ponderi diferite – toți actorii importanți, de la producători la distribuitori și, în final, la marile lanțuri de magazine
  • România să se dezvolte prin Patriotism economic. România poate trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producție
  • noi scheme de sprijin, astfel încât, în doi ani, să putem aloca în total peste 250 de miliarde de lei
  • mărirea subvențiilor acordate producătorilor agricoli și stimulente financiare pentru înființarea fabricilor de prelucrare și producție de alimente
  • vom reduce gradual impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici și medii
  • La finalul acestui mandat, orice angajat trebuie să câștige minim 500 de euro net lunar, iar câștigul salarial mediu net să ajungă la 1000 de euro

Citește și Dă-i și luptă cu sclavagismul din UE, dar cu ochii la banii de la Bruxelles. Programul PSD: O listă cu dorințe de Crăciun, bani fără număr de la stat. Lipsesc reformele majore, dar și derapajele

În 15 iunie, când a primit votul de învestitură al Parlamentului, Marcel Ciolacu a întors vulnerabilitatea din propriul CV în proiectarea unei imagini a românului obișnuit, care s-a confruntat cu greutățile marii majorități a românilor în anii 1990:

Marcel Ciolacu a dat explicații legate de golurile din CV-ul său legate de studii, după ce G4Media a arătat că el a luat licența la nouă ani de la absolvirea unei facultăți private, autorizată provizoriu.

„După ce am terminat liceul am dat admitere la facultatea de drept și nu am intrat. Pe vremea aceea a fost obligatoriu să mă duc în armată. A venit Revoluția (din decembrie 1989 – n.red.), m-am căsătorit, apoi am făcut facultatea. Între timp frații mei s-au căsătorit, au apărut nepoții și am mers spre zona privată. Am lucrat ca angajat la o firma româno-israeliană de import-export, am muncit și ca muncitor, apoi mi-am făcut propria companie. După ce am cumpărat toată concurența, după 7 ani, a apărut copilul și ne-am luat un apartament cu două camere pe strada Viitorului și ne-am închis balconul, m-am hotărât că m-am plictisit să fac afaceri. Mi-am terminat studiile, am intrat în administrația locală, am devenit prefect interimar, am pierdut alegerile, am devenit viceprimar, am condus cea mai mare companie municipală. Acesta e marele secret, marile lucruri ascunse. Deciziile mi le asum. Am luat nota 9 la licență (…) La doctorat am fost exmatriculat. E singurul lucru neterminat din viața mea. Vă promit că îl termin când ies din politică”, a spus Ciolacu după ce guvernul pe care îl conduce a primit votul de învestire în Parlament.

Viața mea până la intrarea în politică este la fel ca viața multor români după Revoluție”, afirma în 18 iunie Marcel Ciolacu, transmițând explicit mesajul că este un om obișnuit.

„Am condus mașini second-hand din Germania, am făcut mai multe firme și am încercat să străbat prin capitalismul sălbatic al anilor’90, mi-am luat apartament cu două camere pe strada Viitorului și am îndrăznit la un moment dat să-mi închid și balconul. Pe scurt, am făcut ceea ce am crezut că este mai bine pentru familia mea! Nu am făcut nimic de care să îmi fie rușine. Nu mi-am făcut de rușine părinții. Nu am furat. Nu am fugit de muncă, dimpotrivă! ! La fel și acum, voi continua să muncesc pentru români și să-mi asum toate lucrurile pe care le fac!”, a scris pe Facebook noul premier.

Citește și Studiile premierului desemnat Marcel Ciolacu: Diplomă de licență la 9 ani după absolvirea facultății, studii postuniversitare înainte de examenul de licență, exmatriculat de la doctorat / Alte câteva semne de întrebare fără răspuns

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Se vede ca e prima data cand merge cu metroul, plata cartelei de metrou ar fi trebuit sa-i intre in reflex. Cu caruta traditionala cand se plimba?

  2. a luat 2 calatorii, dar noi sa-l credem ca merge mereu cu metroul

  3. Dații un minim credit. Nu are credit deloc doar fiindcă e de la PSD adica PSD nu sunt și ei oameni sau ce? 🙂

    • Pseudonimul tau contrasteaza puternic cu gandirea pe care o ai. Cat credit sa mai dai unui partid care in trei decenii a promovat doar „nemunca” si promovarea exclusiv pe pile si total nemeritorie?
      Si daca nu va suparati, data viitoare v-as sugera sa scrieti „dati-i credit”. Ma-ti intele-s?

    • La mine în America nu mai stiu bine limba romana, dar mulțumesc de părere.

    • Pai, credit la ce? La niste vorbe?

      Omul are niste studii de te apuca durerea de cap, CV-ul e plin de minciuni si de inexactitati. Are un CV care e gol total pe ani si ani de zile. Acum vine si zice ca in anii aia „a facut afaceri” si si-a cumparat un apartament pe strada Viitorului. Sa ne spuna si noua cum se numeau companiile alea. Evident ca nu o sa ne spuna, pentru ca nu exista.

      Prima lui slujba reala trecuta in CV este cea de „prefect interimar”, in 2005, cand avea 37 de ani. Pana atunci nu se stie ce a facut, poate doar partide de vanatoare cu Omar Haisam.

      Cum e posibil ca asta sa fie tot ce poate da tara asa pentru functia de premier? Si, dupa cum se vede cat baga PSD-ul in consultanti, ne pregatim sa il ducem pe dom’ Ciolacu si mai sus, direct la functia de presedinte. Pe unul cu o facultate fantoma facuta la batranete, care nu are nicio meserie si care nu a lucrat in mod real nicio zi in viata lui. O sa avem de ales intre Ciolacu si Simion, altul care nu a lucrat nicio zi real in viata lui. Ne cam meritam soarta.

  4. Pentru romanul obisnuit chestiile astea sunt / ar trebui sa fie jignitoare.

  5. De obicei psd-ul dădea cu guvernarea de pământ înainte de alegeri … stătea la căldurică în opoziție un an înainte de alegeri … critica guvernarea … și apoi câștigau alegerile …

    Acum sa vedem ce se întâmplă când suntem conduși de patronul magazinului din piata din Buzău.

  6. Daca arfi fost Drula ati fi fost in extaz! Toti sunt ipocriti, inclusiv comentatorii de mai sus!

    • Ei, asta este. Unii sunt in extaz cand il vad pe Drula, altii cand il vad pe Ciolacu.

      Si ce anume va face sa fiti in extaz cand il vedeti pe Ciolacu? Personalitatea lui? Vorba sugubeata? Barba? Spuneti-ne mai multe.

    • @silicon
      Nu sunt in extaz nici fata de Drula si nici fata de Ciolacu si nici fata de orice alt politician! Am remarcat numai ipocrizia ! Inclusiv pe cea a lui Ciolacu! Este un subiect de gazeta de perete! Partide si politicieni de 3 lei.., niste mascarici!

  7. daca l as vedea in fiecare zi s au aproape ,as crede da’ cind totul e PR a la ciolacu’ sau bagabonteala ieftina ca sa priceapa baietii

  8. Campanie de imagine când ești în varful piramidei înseamnă incompetență și pierdere de timp.