G4Media.ro

Ziua 40 de război. Liderii lumii denunță „atrocitățile” făcute de ruși în…

Photo by ARIS MESSINIS / AFP

Ziua 40 de război. Liderii lumii denunță „atrocitățile” făcute de ruși în „masacrul deliberat” de la Bucea / Forțele ruse pregătesc un atac „masiv” în estul Ucrainei / Continuă seria descoperirilor macabre în Bucea

Liderii lumii denunță „atrocitățile” făcute de ruși în „masacrul deliberat” de la Bucea, după ce Ucraina a acuzat Rusia de „genocid”, afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora. În replică, Rusia cere reuniunea Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre „provocarea radicalilor ucraineni din Bucea”. Volodimir Zelenski le-a transmis artiștilor la Premiile Grammy să spună adevărul prin versurile lor, pe reţele de socializare sau pe posturi de televiziune, în timp ce Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a anunţat că din 24 februarie şi până la 2 aprilie, la miezul nopţii, s-au înregistrat 3.455 de victime civile în Ucraina: 1.417 oameni au murit şi 2.038 au fost răniţi.

Cele mai importante evenimente ale zilei de luni, 4 aprilie:

Ora 23:07 Premierul Poloniei, atac dur la adresa lui Emmanuel Macron: „Nimeni nu a negociat cu Hitler. Ați negocia cu Hitler, Stalin, Pol Pot?”

„Domnule președinte Macron, de câte ori ați negociat cu Putin, ce ați obținut?”, a întrebat premierul polonez Mateusz Morawiecki, într-o conferință de presă.

Detalii aici

Ora 22:48 Rusia își „concentrează ofensiva” asupra estului și a unor părți din sudul țării Ucrainei / Noi sancțiuni, în această săptămână

Detalii aici

Ora 22:19 Cadavrele a cinci bărbați cu mâinile legate la spate, descoperite în pivnița unui sanatoriu pentru copii din Bucea

„O camera de tortură a fost descoperită într-un sanatoriu pentru copii din Bucea de către procurori și ofițeri ai poliției regionale din Kiev”, a afirmat procuroarea generală a Ucrainei.

Detalii aici

Ora 21:51 Peste 200 de europarlamentari cer embargo total la importurile de gaz, petrol și cărbune din Rusia

Detalii aici

Ora 21:25 Povestea copiilor ucraineni care ajung singuri în România. Cazul Iuri, care şi-a pierdut ambii părinţi în război şi a ajuns singur în România

Iuri a ajuns singur la frontiera cu România, venind din regiunea Odessei. Părinţii lui au fost, amândoi, ucişi în aceeaşi zi în războiul din Ucraina. Iuri ştie ce s-a întâmplat şi a putut să povestească. Toţi copiii care ajung neînsoţiţi la punctele de frontieră dintre Ucraina şi România beneficiază de protecţie umanitară.

Detalii aici

Ora 21:15 Forțele ruse pregătesc un atac „masiv” în estul Ucrainei (guvernator Lugansk)

Detalii aici

Ora 21:07 Situația din Borodianka este mai gravă decât cea din Bucea în privința numărului de civili uciși, afirmă procurorul general al Ucrainei

Detalii aici

Ora 20:59 Franța va expulza circa treizeci de ruși „sub statut diplomatic”, potrivit BFM TV

Detalii aici

Ora 20:22 Berlinul preia temporar controlul asupra filialei germane a Gazprom

Detalii aici

Ora 20:17 Von der Leyen: UE a înfiinţat o echipă de anchetă comună cu Ucraina pentru strângerea de probe privind crimele de război / „Eurojust şi Europol sunt gata să-şi ofere ajutorul”

Detalii aici

Ora 20:06 Berlinul expulzează „un număr mare” de diplomați ruși

Potrivit informațiilor obținute de AFP, numărul acestora este de 40

Detalii aici

Ora 19:35 Primarul oraşului Bucea: Nu îi vom ierta pe ruşi pentru atrocităţile petrecute aici. Jumătate din oraş este distrus, copii, mame şi bătrâni au fost victimele principale ale măcelului

Detalii aici

Ora 19:23 Rusia se îndreaptă spre o „recesiune profundă” în 2022. „Intervalul de prognoză a creșterii PIB-ului este între -7% și -12%, mai rău decât criza financiară din 1998 și 2008”, au afirmat oficiali occidentali, citați de Sky News.

Ora 19:00 LIVE VIDEO Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul României. Detalii aici

Ora 18:50 Franța este în favoarea unui nou set de sancțiuni, inclusiv un embargo asupra petrolului și cărbunelui, transmite BFMTV.

Ora 18:28 Ucraina ameninţă Rusia cu represalii după masacrul de la Bucea: „Acest rău pur şi simplu nu poate rămâne nepedepsit”

Detalii aici

Ora 18:05 Biden îl numește pe Putin ”criminal de război”, cere judecarea lui și anunță noi sancțiuni

„Acest tip este brutal, iar ceea ce se întâmplă în Bucha este revoltător și toată lumea a văzut acest lucru”, a declarat Biden reporterilor. „Cred că este o crimă de război … El ar trebui să fie tras la răspundere”.

Detalii aici

Ora 17:47 Renunțarea la gazul rusesc ar fi viabilă din punct de vedere economic pentru țările din UE (studiu)

Detalii aici

Ora 17:31 Lituania expulzează ambasadorul Rusiei, din cauza „atrocităților comise de soldații ruși”

Detalii aici

Ora 17:05 Germania nu poate renunța „pe termen scurt” la importurile de gaze naturale din Rusia (ministru)

Detalii aici

Ora 16:45 Putin a semnat un decret ce impune restricţii de acordare a vizelor pentru cetăţenii statelor ”neprietenoase”

Detalii aici

Ora 16:23 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat luni Bucha, orașul din apropierea Kievului recent recucerit de trupele ucrainene, unde armata rusă este acuzată că a comis un „masacru” asupra populației civile.

Ora 16:18 Superiahtul oligarhului rus Viktor Vekselberg, confiscat în Spania

Detalii aici

Ora 15:31 Ce se știe despre masacrul de la Bucha

Zeci de cadavre de civili au fost găsite zăcând pe străzile mai multor orașe de la periferia capitalei, unelec cu mâinile legate la spate. Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a estimat la 410 numărul de civili uciși în regiune.

De sâmbătă și până la recucerirea sa de către forțele ucrainene, Bucha, un oraș situat la treizeci de kilometri nord-vest de Kiev, a devenit simbolul abuzurilor suferite de populația civilă. Bilanțul este încă incert, iar ancheta trebuie să stabilească circumstanțele care au dus la această descoperire tragică.

Detalii aici

Ora 15:10 Editorial șocant în presa oficială rusă: ”Denazificarea va fi inevitabil și o de-ucrainizare” / ”Pedeapsa justă a acestei părți a populației este posibilă doar suportând greutățile inevitabile ale unui război drept împotriva sistemului nazist”

Detalii aici

Ora 14:35 Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, declarații la București: Vom cere suspendarea Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului al ONU / Vom confrunta Rusia cu adevărul privind masacrul din Bucea

Detalii aici

Ora 13:15 Rusia și Belarus nu mai au acces la fondurile BERD: ”Condamnăm războiul Rusiei în Ucraina cu ceva mai mult decât simple declaraţii”

Detalii aici

Ora 12:42 Rusia anunță că deschide o anchetă cu privire la ”o provocare care discreditează forțele ruse în Ucraina” făcând referire la masacrul din Bucea: ”Imaginile nu corespund realității și au un caracter provocator”

Detalii aici

Ora 12:35 VIDEO Maia Sandu, în doliu național după masacrul din Bucea: ”Nu se vor face re-exportări rusești prin Moldova, nu permitem evitarea sancțiunilor prin băncile noastre. Singura legătură este achiziția de gaz/ Adăpostim 100.000 de refugiați ucraineni, adică 4% din populația noastră”

Detalii aici

Ora 11:09 Polonia propune crearea unei comisii internaționale de ”anchetă asupra genocidului” din Ucraina

Detalii aici

Ora 10:41 Premierul Poloniei: Germania este principalul obstacol în calea unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei / „Indiferent cum abordăm Ungaria”, Budapesta „este pentru sancțiuni”

Detalii aici

Ora 10:12 Preţul gazelor a crescut luni dimineață în contextul în care UE analizează noi sancţiuni împotriva Rusiei

Ora 09:50 Autorităţile ucrainene au raportat că au reuşit să evacueze duminică peste 2.600 de persoane din oraşele asediate, informează luni DPA în cea de-a 40-a zi a invaziei ruse în Ucraina, într-o sinteză a evoluţiilor din teren din ultimele 24 de ore, transmite Agerpres. Circa 1.500 dintre cele 2.694 de persoane evacuate proveneau din regiunea Lugansk (estul Ucrainei), a indicat vicepremierul Irina Vereşciuk, acuzând partea rusă de încălcarea încetării focului convenită în acest scop, conform Ukrainska Pravda.

Ora 09:16 Ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să ia în discuţie interzicerea importurilor de gaz rusesc, după ce oficiali ucraineni şi europeni au acuzat forţele ruse de comiterea de atrocităţi la Bucea, lângă Kiev, transmite Reuters. (detalii aici)

Ora 08:53 Forțele rusești continuă să își „consolideze și să își reorganizeze” ofensiva din Donbas, conform celui mai recent raport de informații publicat de Ministerul britanic al Apărării, transmite The Guardian. „Forțele rusești continuă să se consolideze și să se reorganizeze în timp ce își reorientează ofensiva în regiunea Donbas din estul Ucrainei. Trupele rusești, inclusiv mercenari de la compania militară privată Wagner, legată de statul rus, sunt mutate în zonă”, se arată în raport.

Ora 08:49 „Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev din satul ucrainean Bucea”, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată luni de agenţia oficială de presă TASS. (detalii aici)

Ora 07:40 Forţele ruse se “retrag activ” din regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, a anunţat guvernatorul Dmitro Jiviţki, potrivit Ukrinform. (detalii aici)

Ora 07:25 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a intervenit printr-o înregistrare video la cea de-a 64-a gală a premiilor Grammy, cu un mesaj înregistrat în care a cerut artiştilor prezenţi să nu tacă în faţa invaziei ruse, pentru că nu există nimic care să se opună mai mult războiului decât muzica, relatează EFE. (detalii aici)

Ora 07:00 Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a anunţat că din 24 februarie şi până la 2 aprilie, la miezul nopţii, s-au înregistrat 3.455 de victime civile în Ucraina: 1.417 oameni au murit şi 2.038 au fost răniţi. (detalii aici)

Ora 06:41 Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat în discursul de victorie de după alegerile parlamentare de duminică, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se numără printre adversarii săi, alături de “birocraţi de la Bruxelles” şi de media internaţională. (detalii aici)

Ora 06:30 Schema de plată în ruble pentru livrările de gaze naturale, impusă de preşedintele rus Vlarimir Putin, este un prototip pe care Rusia îl va extinde şi la alte exporturi majore, deoarece Occidentul a pecetluit declinul dolarului american prin îngheţarea activelor ruseşti, a spus Kremlinul, transmite Reuters. (detalii aici)

Photo by ARIS MESSINIS / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Sunt curios ce vor inventa Franța și Germania pentru a-și menține relația mercenară cu Rusia.

  • Sunt curios când se află Adevărul,la Paștele cabalin cu siguranță.

  • spre deosebire de tine e chiar GENIU! tu esti doar un sclav platit cu copeici. la kil, ca atata valoreaza, dar greutatea, valoarea de piata e sub nivelul marii.

  • este ca esti un trol stupid din moldova?

  • ca orice troll evita intrebarile si bate campii. sic.tir!!

  • Tocmai de asta trebuie sa nu îl intrebi nimic, doar sa ii arați cum cworwa de m ă – s a halește smegma de rus

 2. La cum cat de distruse is tancurile alea, nu inteleg cum au scapat copacii, nu sunt arsi nu par loviti….dubios!

  • Daaa, foarte dubios! Propaganda ucraineană ori a adus vehiculele din altă parte, ori a plantat copacii dup-aia. Iar câinele e prea calm, nu pare nici el afectat de dezastru, probabil e pus din photoshop.

  • uita-te cu atentie la scoarta! se vede la cel putin 2 ca au scoarta lipsa!

  • Bai postacilor pro rusi, dacă mintiti sa va crape copii și tot ce aveți voi mai scump pe lumea asta 👍

 3. ca orice troll evita intrebarile si bate campii. sic.tir!