G4Media.ro

Ziua 10 de război. Rușii au continuat atacurile și au blocat evacuarea…

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

Ziua 10 de război. Rușii au continuat atacurile și au blocat evacuarea ucrainenilor prin coridoarele umanitare / Premierul Israelului, turneu diplomatic pentru încheierea războiului / Începe raționalizarea alimentelor în Rusia

Războiul de uzură al rușilor continuă în marile orașe ale Ucrainei. Tot mai multe branduri se retrag din Rusia, în timp ce Vladimir Putin își izolează populația aproape complet, interzicând rețelele de socializare și o bună parte a mass-media occidentale.

Evenimentele de sâmbătă, 5 martie:

Ora 23.19 Franţa denunţă „lipsa de umanitate” a Londrei faţă de refugiaţii ucraineni / Unor refugiați li s-a cerut să se întoarcă la Paris sau Bruxelles pentru vize

Ora 22.49 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut locuitorilor din teritoriile ocupate din Donbas să se alăture luptei orașelor ucrainene împotriva trupelor ruse. El a spus acest lucru într-un mesaj video lansat în seara zilei de sâmbătă. Ce a spus președintele, puteți citi aici.

Ora 21.39 Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat, sâmbătă, că insistă ca dosarul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană să fie analizat individual, cât mai curând posibil (Mai multe detalii, aici)

Ora 21.22 Serviciul de informații din Ucraina anunță că au fost reținuți mai mulți organizatori ai noilor „republici populare” din centrul și vestul Ucrainei. Scopul acestora era să submineze situația din spatele armatei ucrainene și să bage regiunile Ivano-Frankivsk, Transcarpatia, Lvov, Ternopil și Cernăuți în „Republica Federală Ucraina”. (Detalii, aici)

Ora 20.24 Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut un ”apel disperat” pentru avioane pentru a lupta împotriva invadatorilor ruşi în timpul unei convorbiri video pe Zoom, sâmbătă, cu parlamentari americani. Detalii legate de convorbirea la care au participat peste 280 de politicieni americani, puteți citi aici.

Ora 19.13 Luni se va desfășura a treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia. Informația a fost anunțată de un membru al delegației ucrainene, șeful fracțiunii „Slujitorul poporului”, David Arahamiya. (Detalii, aici).

Ora 18.53 Circa 6.000 de angajați pe șantierul unei fabrici de etilenă au făcut sâmbătă grevă spontană după ce salariile lor s-au prăbușit din cauza devalorizării rapide a rublei. Mai multe detalii, aici.

Ora 18.50 Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit sâmbătă cu președintele rus Vladimir Putin în Moscova pentru a discuta despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Vizita a avut loc fără să fie anunțată anterior. Detalii despre agenda discuțiilor.

Ora 18.00 Potrivit agenției de prese ucrainene UNN, o unitate a armatei cecene ar fi intrat într-un spotal de psihiatrie din Borodyanka, aproximativ 40 de kilometri de Kiev, ocupându-l și baricadându-se înăuntru.

Ora 17.32 Forbes Ucraina: Rusia a pierdut echipament militar în valoare de peste 3 miliarde de dolari. Doar tancurile distruse au costat Rusia 1 miliard de dolari, iar avioanele și elicopterele, luate împreună – 1,1 miliarde de dolari. (Detalii, aici)

Ora 17.10 Președintele Ucrainei Volodimir Zelensk a adresat sâmbătă un nou mesaj ucrainenilor, declarîndu-se sigur că în curând le va putea spune celor aflaţi acum în Polonia, România, Slovacia şi din toate celelalte ţări să se întoarcă, pentru că nu mai este niciun pericol.

Ora 16.29 Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că Rusia va considera drept cobeligerantă orice ţară care încearcă să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, o revendicare a Kievului respinsă de NATO. ”Începem să vorbim din ce în ce mai activ despre faptul că Ucraina va fi acceptată în NATO. Înţelegeţi la ce ar putea duce acest lucru, sau unde ar putea duce chiar acum?”, a întrebat liderul rus

Ora 16.00 O nouă apariție publică a președintelui Vladimir Putin. A anunțat că totul decurge conform planului în Ucraina şi că armata rusă îşi va îndeplini obiectivele. (Detalii, aici)

Ora 15.47 Primarul orașului Herson anunță că locuitorii au alungat trupele ruse din centrul orașului. (Detalii, aici)

Ora 15:41 Serghei Lavrov: ”Zelenski încearcă să provoace un conflict între NATO și Rusia, nu să rezolve conflictul prin negocieri”. Detalii, aici.

Ora 15.28 Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, s-a adresat deputaților în Parlamentul European cu o solicitare de a ajuta la crearea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei.

Ora 14:41 Volodimir Zelenski: Armata rusă va pierde pentru că este imposibil să câștigi împotriva oamenilor care îți opresc forțele fără arme în mână. Detalii, aici. 

Ora 14:24 Un avion din escadrila specială a Kremlinului apare pe Flight Radar într-o cursă Sankt Petersburg – Washington. Avionul e un model similar cu aeronava prezidențială rusă. Mai multe informații, pe G4Media. 

Ora 14:20 BREAKING Presa ucraineană anunță că serviciul secret de la Kiev l-a împușcat pe unul dintre negociatorii ucraineni pentru presupusă trădare. El a participat la discuțiile cu Rusia. Detalii, aici. 

Ora 14:14 VIDEO Un avion rusesc a fost doborât la Chernihiv/ Pilotul, capturat de ucraineni, a luptat în Siria și apare în poze alături de dictatorul Bashar Al-Assad. Detalii, aici. 

Ora 13:57 Șeful diplomației UE s-a poziționat ferm pentru medierea conflictului ruso-ucrainean de către China: ”Noi, europenii, nu putem fi mediatori. Și nu pot fi nici SUA. Cine altcineva?”. Detalii, pe G4Media. 

Ora 13:42 Antony Blinken a ajuns în Polonia, într-un oraș de la graniță cu Ucraina, pentru a discuta despre securitate și asistență umanitară pentru refugiați. Detalii, aici. 

Ora 13:30 VIDEO Maternitatea din Odesa, ”mutată” la subsol de teama unui asalt iminent al rușilor/ Zeci de mame cu nou-născuți stau în condiții insalubre. Mai multe, aici. 

Ora 13:07 Autoritățile din Ungaria au blocat autocare pline cu refugiați ucraineni pentru că unii copii nu au pașapoarte biometrice și o femeie a murit, transmite Digi24. Detalii, aici. 

Ora 13:06 Putin va discuta cu Erdogan duminică despre războiul din Ucraina. Detalii, aici. 

Ora 13:05 Guvernul britanic promite sancțiuni mai rapide împotriva oligarhilor ruși după critici dure că nu acționează suficient de sever. Detalii, aici. 

Ora 13:00 Evacuarea ucrainenilor din Mariupol a fost suspendată după ce rușii au tras asupra lor, anunță Unian.net.

Ora 12:50 Ucraina acuză Rusia că nu respectă decizia de încetare a focului în Mariupol și trage asupra populației. Detalii, aici. 

Ora 12:18 BBC suspendă temporar activitatea jurnaliștilor săi în Rusia ca răspuns la o nouă lege restrictivă. Mass media occidentală și independentă – sistematic eliminată. Detalii, aici. 

Ora 12:15 Nicolae Ciucă: România a cheltuit până acum 51 milioane de lei cu refugiații, începem decontările/ Alocăm 208 milioane: 50 lei/persoană pentru refugiații din spațiile statului, 100 lei pentru cei din alte spații/ Culoar verde în Moldova pentru tranzitul ucrainenilor. Detalii, pe G4Media. 

Ora 11:57 Bloomberg News îşi suspendă activitatea în Rusia, după adoptarea legii care pedepsește penal ”răspândirea de informații false”. Detalii, aici.

Ora 11:55 Viceprimarul din Mariupol: Dacă se respectă încetarea focului, cred că până la 9.000 de civili pot pleca (sursa: BBC).

Ora 11:53 VIDEO Imagini spectaculoase cu doborârea unui elicopter rus în Ucraina. Detalii, pe G4Media.

Ora 11:33 Apel disperat al oficialilor ucraieni către cetățenii care se evacuează cu mașinile din orașele Mariupol și Volnovakha: ”Luați cât mai mulți oameni cu voi, umpleți mașinile până la refuz!”. Detalii, pe G4Media.

Ora 11:20 Elon Musk refuză să interzică sursele de știri rusești pe internetul prin sateliții Starlink: ”Sunt un absolutist al libertății de exprimare”. Detalii, aici. 

Ora 11:08 Guvernul ucrainean a spus că planul este de a evacua aproximativ 200.000 de oameni din Mariupol și 15.000 din Volnovakha, iar Crucea Roșie este garantul încetării focului (The Guardian).

Ora 11:07 Uniunea Europeană a declarat că s-a alăturat membrilor Consiliului Statelor Mării Baltice (CBSS) pentru a suspenda Rusia și Belarus din activitățile Consiliului, transmite Reuters, citată de The Guardian.

Ora 10:56 VIDEO Ucrainenii din orașele ocupate de ruși protestează cu mâinile goale în fața soldaților inamici / Noi cartiere rezidențiale distruse de bombardamentele ruse. Detalii, aici. 

Ora 10:45 Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că 66.224 de bărbați ucraineni s-au întors din străinătate pentru a ajuta la lupta împotriva invaziei Rusiei, transmite The Guardian. Detalii, aici.

Ora 10:31 Începe raționalizarea produselor de bază în Rusia: marile supermarketuri vor limita cumpărăturile pentru a combate specula. Detalii, aici. 

Ora 10:23 Ministrul ucrainean al Apărării susține că ”resursele militare ale trupelor ruse se epuizează”. Detalii, aici. 

Ora 10:15 Armata ucraineană susține că rușii au pierdut, de la începutul invaziei, peste 10.000 de militari, 945 de blindate, 79 de elicoptere și avioane, 60 de rezervoare cu combustibil, dar și alte echipamente. Detalii, aici. 

Ora 10:12 Ministrul ucrainean al Apărării susține că ”rsursele militare ale trupelor ruse se epuizează”. Detalii, aici. 

Ora 09:57 Este confirmată încetarea focului pentru evacuarea populației în Mariupol, transmite Kiev Independent.

Ora 09:50 Spațiul aerian este ”foarte disputat” între Rusia și Ucraina, transmite Pentagonul: ”Este extraordinar cum ucrainenii folosesc resursele pe care le au”. Detalii, aici. 

Ora 09:34 Preşedintele american Joe Biden a avut o convorbire telefonică vineri cu omologul său polonez, Andrzej Duda, căruia i-a mulţumit pentru ospitalitatea arătată faţă de cei aproape 700.000 de refugiaţi de război care au fugit din calea invaziei ruse din Ucraina şi au ajuns în Polonia, transmite EFE. Detalii, aici. 

Ora 09:32 28.235 de ucraineni au intrat în România în ultima zi / Totalul a ajuns la aproape 200.000 de la începerea războiului din care 130.000 au și ieșit. Mai multe, aici. 

Ora 09:30 Republica Moldova anchetează mai multe persoane pentru propagandă de război și acţiuni intenţionate de dezbinare a populației în legătură cu invadarea Ucrainei. Detalii, aici. 

Ora 09:25 Televiziunea de stat chineză a cenzurat comentariile președintelui Comitetului Paralimpic Internațional care condamna războiul rusesc din Ucraina în timpul transmisiunii în direct a deschiderii Jocurilor Paralimpice de iarnă (The Guardian).

Ora 09:22 Compania de plăți PayPal își suspendă serviciile în Rusia, detalii aici. 

Ora 09:16 CNN: Rusia va trimite 1.000 de mercenari în Ucraina. Detalii, pe G4Media. 

Ora 09:15 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunță că Rusia ”nu vrea să împartă Ucraina în mai multe bucăți”, transmite agenția rusă Tass.com.

Ora 09:12 Alerte aeriene au fost emise în Kiev, Cernihiv și Jytomyr. Se aud sirenele, relatează jurnaliștii ucraineni de la lb.ua. Toată lumea este rugată să meargă la adăpost.

Ora 09:07 Rusia anunță că oprește focul în Mariupol și Volnovakha pentru a permite populației să plece/ Coridoarele pentru civili, una dintre cerințele ucrainene la negocieri. Detalii, aici.

Ora 08:50 Cum vrea UE să scadă dependența de gazele rusești: un plan în 10 pași care include obligații stricte de stocare înaintea iernii viitoare și creșterea investițiilor în energie solară și pe biomasă. Detalii, aici. 

Ora 08:35 Volodimir Zelenski va vorbi în 5 martie la o reuniune a Senatului SUA, care va avea loc în formatul unei conferințe Zoom, pe fondul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, transmite lb.ua citând surse CNN. Detalii, aici.

Ora 08:33 ”Armata rusă nu este puternică. E doar lungă. Opt din cele zece armate ale lui Putin sunt aici. Le vom îngropa aici”, a spus Oleksiy Arestovych, consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei (sursa: lb.ua).

Ora 08:31 UE renunță la tabuuri și permite redeschiderea minelor de cărbune pentru a scădea dependența de gazele ruse / Timmermans, șeful Green Deal: ”Istoria a luat o altă turnură”. Detalii, aici. 

Ora 08:00 VIDEO Jurnaliștii britanici de la Sky News, răniți de ruși în Bucha: ”Stop! We are journalists! F**k!”. Detalii, aici. 

Ora 07:45 Două yahturi de lux și o vilă în Toscana, confiscate de Italia de la miliardarii ruși pro-Putin. Detalii, pe G4Media. 

Ora 07:34 Înregistrare din camera de control a centralei nucleare de la Zaporojie: ”Opriți-vă! Nu mai trageţi într-o instalaţie nucleară periculoasă! Puneţi în pericol securitatea întregii lumi!”. Citește detalii aici. 

Ora 07:21 Ministrul Șoigu a informat ONU despre ”operațiunea specială” din Ucraina: Rușii au înființat coridoare umanitare pentru a ajuta civilii. Detalii, pe G4Media.

Ora 07:15 Singapore anunță restricții financiare și de control al exportului în Rusia pentru a limita războiul și atacurile cibernetice împotriva Ucrainei. Detalii, pe G4Media. 

Ora 06:45 Vicepreședintele Kamala Harris va călători la Varșovia și București în perioada 9-11 martie, a confirmat secretarul adjunct de presă Sabrina Singh. Detalii, aici. 

Ora 06:36 VIDEO Podul feroviar care leagă Transnistria de Ucraina a fost aruncat în aer, pentru a preveni o invazie din teritoriul separatist pro-rus.

Ora 06:17 Pentagonul: Acțiunile ucrainenilor au „blocat” marele convoi militar rusesc care a ajuns la periferia capitalei Kiev.

Ora 06:00 Rusia interzice și Twitter, după Facebook și e tot mai izolată pe plan extern, fiind părăsită de aliații istorici în Consiliul ONU pentru drepturile omului: China, Cuba și Venezuela s-au abținut la o rezoluție propusă de Ucraina.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

44 comentarii

 1. Iar duma cu „blitzkrieg-ul” care nu a facut niciodata parte din planul rusilor si a fost inventat de occidentali doar in a 4a zi de invazie ca sa „demonstreze” ca Putin „a esuat”? 😁

  • … Zise stupidicon si mai lua o gura de asfalt

  • Satiricule sa ceri plata in bitcoi ca rublele de la casierie nu mai fac nici cat hartia higiienica.

  • Putin, tu esti ??

  • Satyricon, Corect!

  • Voi ăștia care vedeți fasciști peste tot, să la pupați talpile americanilor, că astăzi ați fi vorbit nemțește în taiga.

  • vezi ca te-au „păcălit” bolșevicii…. Capeți ruble să ștergi la dos… că- i mai valoroasă hârtia igienică. Panimaeș ????

  • @Satyricon
   Deja e suficient de clar ca esti genul care o tine pe a lui pana in panzele albe, indiferent de realitate sau dovezi, avand o nevoie organica de a avea ‘dreptate’ in propria lume.
   .
   Totusi sunt curios in lumea asta care ti-o construiesti singur ce explicatie are articolul publicat de agentia oficiala ruseasca RIA Novosti duminica trecuta si sters imediat in care anunta victoria in blitzkrieg-ul inexistent si cucerirea Kiev-ului, urmand sa curete rezistenta ramasa?

  • Râzi ca „dãsteapta” rusofilã (Sosoacã style) în târg,când vinde la nuci .. Rusii bombardeazã casele civililor si fac coridoare umanitare ptr evacuare civililor,doar ptr a i ataca .. hienele autocratului mafiot aka Putin .. devasteazã,jefuiesc,etc

 2. Aşa se crează o revoluţie pentru că atuncea când trăieşti în lumea tehnologei şi te trezeşti în peşteri repede iritarea ajunge la cote alarmante, mulţumim lui Putin că ne ajută (asta era partea care trebuia să şi-o facă el 👌😉👍), tot înainte! Dacă nu se conformează o să îi ameninţe cu nucleara? 🙂

  Să recapitulăm:
  —————–
  – Armata e praf (nemâncată, incompetentă şi dezorientată).
  – Frica de adevăr face ca să se bată singuri de le ia şi unguentul sufletesc.
  – Sărăntoci fără parale.
  – Lumea bună nu mai e bună că s-a transformat într-o buclă a frici atacată peste tot (ei sunt primi care vor sucomba imediat după ce îi va sărăci Putin că trebuie cumva să ţină războiul ăsta aşa că vor suge vaca până va seca).
  —————–
  A mai rămas doar Torentele ca să încheie tot ciclul şi apocalipsa Putinică se va concretiza (oare ce o să se facă fără filmele lui Steven Seagal de unde îşi i-au curajul de care Karate Kid?) 🙂

  • Cand il vor aresta si pe asta ca pe bin laden o sa ii gaseasca si la asta ditamai arhiva offline cu filme clasice si porno 😂😂😂 sex tape-ul cu kiril si lukashenko :)))))

 3. Marea Rusie are pib-ul per capita mai mic decat al Romaniei. Asta arata in opiniamea ca saracia este mai crunta ca la noi. Nu va uitati la marile orase unde sunt majoritatea smecherilor

 4. Raționalizarea alimentelor in Rusia!
  Precis Putin nu a luat în calcul o asemenea ipoteză.
  Dar puțin îi pasă lui Putin de Rusia.

  • Cand toti devin infometati in jurul tau cu toate miliardele tale devii o tinta pentru toti!
   Sunt 144 milioane de rusi, este o cursa care il prinde mai repede!

  • Daca le va tăia rușilor și accesul la site-urile porno, atunci sa vezi scandal.

  • Accesul e tăiat de phub, le arată steagul Ucrainei, onlyfans a suspendat conturile noi din Rusia iar cele vechi când expira nu se vor reînnoi. Only fanele se plâng că nu își pot scoate banii si fac foamea.
   Deja încep să chitaie, acum e doar un murmur.
   Le mai dau un pic, sunt 144milioane, cât durează să chitaie 200k în stradă? Rudele celor morți în război? Că sunt 14k azi.

 5. Trebuie sa intervenim cred. Nu putem fi martori la asa masacru. NATO trebuie sa intervină în Ucraina.

 6. M-as intreba in locul postacilor ruși… Oare astea sunt ultimele ruble?

 7. Se pare ca un negociator ucrainean a fost executat pentru tradare:

  stirip esurse. ro/serviciul-secret-ucrainean-l-a-executat-pentru-tradare-pe-un-participant-la-negocierile-cu-rusia_2274390.html

  [scoateti spatiile din link]

 8. Dresda 45=toate orasele din sud.

 9. Admirabila aceasta sectiune a site-ului Dvs.
  Admirabil efortul pe care il depuneti si o spun cu toata convingerea. Este de apreciat modul profesionist in care prezentati stirile, rapiditatea cu care o faceti. Urmaresc si alte pagini de media din extern si intern si pot spune cu tarie ca sunteti un ex. de a face presa.
  Respectul meu pt. modul in care va comportati, pt modul in care va adresati publicului , pt. modul in care va respectati meseria, pt. modul in care rezistati in toata aceasta mocirla groaznica in care a ajuns presa romaneasca, dominata de mizerii urat mirositoare gen antena 3, romania tv si tot felul de site-uri care fac mereu clickbait.
  Numai bine va doresc! Forta pe mai departe, lumea onesta va simte, se apropie de Dvs., va respecta, va apreciaza si va ia ca etalon.
  Sunt cuvinte extrem de mari, extrem de periculoase in lumea de astazi, p.t ca poti fi banuit si criticat imediat pt. linguseala, pt. ode…etc
  Nimic din toate astea, este doar ceea ce cred si totul este bazat pe ani grei de citit presa, atat comunista cat si dupa anii 90. Greu mai pot fi pacalit de cineva si ceva cand vine vorba de mirosit presa de calitate, onesta si de partea cititorului.

 10. in ce zi va fi terminat razboiul?
  cred ca ar trebui stopata aceasta numerotare de rau augur.

 11. in Rusia, exportatoorul nr 2 de grau din lume, s-a terminat faina, dupa 8 zile de BLOCARE a EXPORTURILOR

  big if true

 12. Aduceți in Ucraina avioane din Lesotho, sa i considere pe ăia cobeligeranti

 13. Subscriu,nu-i cult,e realitatea fericita, e una din foarte putinele oaze de ostenitate din presa romaneasca.
  Doamne, ce mult mi a placut @Torrente. Este qintesenta acestor comentarii. A surprins cel mai bine profilul celor doi tartori. Chiar daca sunt ortodox, trebuie sa recunosc ca acest Kiril al Moscovei este al doilea personaj oficial care si-a dorit acest razboi. In loc sa faca aceasta religie demna de aprecierile lui Soljenitan, a acceptat cu seninatate s-o transforme in ideologie,izoland-o si mentinand-o intru cenusiu si prelung ev-mediu.

 14. – băi pricepuților, lăsați-vă de cuvântări slabe, și duceți-vă ‘napoi la fotbalul de unde-ați fugit, că n-ați făcut armata niciunul din voi, și nici măcar un pic de fotbal n-ați jucat, ori mai bine însurați-vă.

 15. Rezulmatul zilelor:

  Ucraina (incercand sa atraga Nato in razboi):
  – rusii fac numai nasoale (intrati ca rusii sunt rai)
  – daca nu castigam noi o sa fie nasol pentru europa (intrati de frica)
  – uite cate cata sustinere avem de la x si y (ne ajutati deja de ce nu si un pic de razboi mondial).
  – suntem la fel, ne dorim tot democratie (ne-ati incurajat ca e posibil sa obtinem democratia si acum ne abandonati)

  Rusia (incercand sa-si reduca din pierderi fara sa-si sacrifice siguranta):
  – veniti la negocieri si acceptati termenii nostri care nu sunt negociabili sau distrugem tara cate un pic in fiecare zi (pace dar cum vrem noi)
  – vezi ca aia mint (noi doar spunem adevarul care ne favorizeaza)
  – conflictul o sa escaladeze daca va bagati (practic prezinta raspunsul standard la fiecare actiune posibila a UE, NATO)

  UE(incercand care mai de care sa arate cat de indignati sunt):
  – nu putem maica sa ne bagam dar nu mai vorbim cu rusii si va dam bani si arme

  SUA (pe unde scoatem camasa?):
  – ps ps, vezi ca-ti ia calul! (am comis-o, i-am incurajat pe ucraineni cat a fost pace dar acum nu putem sa ne bagam, plus ca e mai important sa-i avem aliati pe rusi, nu dusmani, acum asta e doar nu o sa ne asumam greselile asa ca doar comentam situatia si asteptam)

  • Nu era mai simplu sa nu intre rusia in Ucraina? Nu mai pierdea nimic de ce avea…

  • Normal ca era mai simplu🙂

   Dar cum nici americanilor nu le au convenit baza militara ruseasca in coasta lor , in Cuba, reciproca e valabila in cazul Ucrainei. O sa fie iar o miscare tit for tat, istoria se repeta.

   Parerea mea este ca Ucraina trebuie sa ramana neutra (fara aderare la Nato), dar sa intre in UE in viitor (numai dupa niste reforme serioase anticoruptie etc). Nu cred ca Rusia ar fii avut o problema cu asta. Poti sa ai democratie si fara NATO..:.

  • Normal ca era mai simplu🙂

   Dar cum nici americanilor nu le au convenit baza militara ruseasca in coasta lor , in Cuba, reciproca e valabila in cazul Ucrainei. O sa fie iar o miscare tit for tat, istoria se repeta.

   Parerea mea este ca Ucraina trebuie sa ramana neutra (fara aderare la Nato), dar sa intre in UE in viitor (numai dupa niste reforme serioase anticoruptie etc). Nu cred ca Rusia ar fii avut o problema cu asta. Poti sa ai democratie si fara NATO..:.

 16. N-am inteles: de ce se rationalizeaza alimentele in Rusia? Se intampla ceva la ei?

  Eu consider ca este o masura buna, avand in vedere cum arata mamitza aia de 250 de kile, care zicea ca a aflat de vecini ca baietul ei e pe undeva, prin Ucraina, parca prizonier. Pur si simplu nu stiu de unde a putut cumpara un scaun asa de tare, sa nu se faca farame sub ea.

  Bravo, Putler, imi place ca iti educi poporul in spiritul unei vieti sanatoase! Apa, paie si bataie!

 17. de acolo , numai cu antrenament

 18. Citesc comentariile de mai sus si nu-mi vine sa cred cat de multi naivi sunt pe lumea asta. Oare nu va dati seama ca tot ce vedeti la tv sunt stiri ale trusturilor de presa detinute de elitele ticaloase ale UE si SUA? Putin si Rusia nu este nici pe departe asa cum sunt prezentati de aceste cu#ve vestice. Ucraina e teritoriu rus si asa va fi mereu

 19. Citesc comentariile de mai sus si nu-mi vine sa cred cat de multi naivi sunt pe lumea asta. Oare nu va dati seama ca tot ce vedeti la tv sunt stiri ale trusturilor de presa detinute de elitele ticaloase ale UE si SUA? Putin si Rusia nu sunt nici pe departe asa cum sunt prezentati de aceste cu#ve vestice. Ucraina e teritoriu rus si asa va fi mereu

  • Au scos capul prorusii. Vezi sa nu ti-l zboare vreun ucrainian, nu c-ar fi vreo pierdere 😂

  • Cei care locuiesc in Ucraina nu sunt de acord deloc cu parerea ta ca „Ucraina e teritoriu rus”.
   .
   Poti urmari direct stirile din Ucraina, nu e necesar sa le filtrezi prin sursele vestice in care nu ai incredere. Sunt mitinguri de ucrainieni in toate orasele din Europa.
   Spune-le si lor ca tara lor este teritoriu rus.

  • Tizule, Ucraina nu teritoriu rus dar nici măcar nu e vorba de asta, Putin nu vrea sa facă din Ucraina teritoriu rus. Ce planuri are cu Ucraina depinde doar de reacția vestului, momentan vrea sa o reducă la stadiul de ruine, dacă accepta sa rămână neutră militar o sa se oprească.
   Asa e Rusia și Putin nu sunt nici pe departe asa cum sunt prezentați de vest

  • Bogdănel ia și mai citeste

   „Lucrul cel mai important care trebuie știut este că ucrainenii nu sunt ruși și că Ucraina este o națiune veche, independentă. Ucraina are o istorie de peste 1.000 de ani. Kievul era o metropolă importantă și un centru cultural pe vremea când Moscova nu era nici măcar un sat. În cea mai mare parte a acestui mileniu, Kievul nu a fost sub conducerea Moscovei. El (Putin – n.red.) are această fantezie, că Ucraina nu este o națiune, că Ucraina este doar o parte a Rusiei, că ucrainenii sunt ruși. Potrivit fanteziei lui, ucrainenii sunt ruși care vor să se întoarcă în sânul Mamei Rusii. Credința lui era, cel puțin, că trebuie doar să invadeze, că Zelenski va fugi, guvernul se va prăbuși, armata va depune armele, iar ucrainenii îi vor primi cu flori pe eliberatorii ruși. Această fantezie a fost deja spulberată. Zelenski nu a fugit, armata ucraineană luptă, iar ucrainenii nu aruncă cu flori în tancurile rusești, ci cu cocktailuri Molotov”, a declarat istoricul Yuval Noah Harari

 20. Chiar și cu cartelă rușii vor avea expresii noi în vocabular. Pe care românii le – au experimentat în numitul obsedantul deceniu. SE DĂ CARNE (brânză, lapte, ouă, unt etc.) Iar când penuria se agravează – SE BAGĂ CARNE (brânză, lapte, ouă că untul dispare cu totul).