G4Media.ro

CNN: Rusia va trimite 1.000 de mercenari în Ucraina

Sursa foto: inforesist.org

CNN: Rusia va trimite 1.000 de mercenari în Ucraina

Rusia este gata să mai trimită până la 1.000 de mercenari în Ucraina în următoarele zile și săptămâni, transmite CNN, care citează un oficial de rang înalt al serviciilor secrete occidentale.

Acesta a avertizat că Moscova ar putea bombarda orașele pentru a le face să se predea, o escaladare a războiului care ar putea duce la creșterea rapidă a numărului de victime civile.

SUA au deja indicii că mercenarii ruși au fost implicați în invazia Ucrainei de către Moscova, a declarat un oficial din ministerul apărării din SUA la începutul acestei săptămâni, dar nu a spus exact unde sau în ce număr.

Acum, un oficial american spune pentru CNN că Rusia intenționează să mai desfășoare până la 1.000 de mercenari în viitorul apropiat.

Mercenarii vor întări unitățile militare aflate deja pe teren.

Oficialul a adăugat că SUA consideră că mercenarii care se aflau deja în Ucraina au „performat slab atunci când s-au confruntat cu rezistența mai aspră decât se aștepta din partea ucrainenilor” și că până la 200 de astfel de mercenari au fost deja uciși în război la sfârșitul lunii februarie.

Între timp, oficialii americani și occidentali se așteaptă ca Rusia să crească ritmul și intensitatea atacurilor asupra orașelor-cheie din Ucraina, inclusiv în capitala Kiev. „Este o abordare foarte grosolană”, a spus oficialul. „Armele mai grele nu sunt doar mai grele în greutate, ele sunt și mai grele în ceea ce privește daunele pe care le pot provoca. Și sunt mult mai puțin discriminatorii în privința victimelor.”

Alți oficiali au observat o schimbare în strategia Rusiei de la ținte militare la civili, mai multe atacuri devenind concentrate asupra centrelor populației. „Zilele viitoare vor fi probabil mai rele, cu mai multe morți, mai multe suferințe și mai multe distrugeri, pe măsură ce forțele armate ruse aduc arme mai grele și își continuă atacurile în toată țara”, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. (Sursa foto: inforesist.org)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Am avut vecini care au fost mercenari pentru Blackwater in Irak. Ar trebui sa cred ca mercenariatul este permis doar Americii?

 2. De ce nu sunt trimisi niste mercenari in rusia sa-l execute pe dement? Se pot rezolva atatea daca lumea e scapata de descreierat

  • Descreieratul s-a ascuns in locul sau,zis barlog. Da videoconferinte, sta la distanță de oricine sub pretextul Covid! E kgb-ist, fost Spion așadar chiar el sa nu știe cum sa se fereasca??? Dar totuși orice nas își are nanasul! Dacă va continua asa va fi dat jos de ai sai care vor flamanzi și în lumea asta totul este pana la bani și mâncare!

 3. Descreieratul s-a ascuns in locul sau,zis barlog. Da videoconferinte, sta la distanță de oricine sub pretextul Covid! E kgb-ist, fost Spion așadar chiar el sa nu știe cum sa se fereasca??? Dar totuși orice nas își are nanasul! Dacă va continua asa va fi dat jos de ai sai care vor flamanzi și în lumea asta totul este pana la bani și mâncare!

 4. Ha ha ha
  Vestiții mercenari ruși.
  S-a văzut câte parale fac în bătălia de la Deir ez Zor , în Siria.

 5. Poate ii informează iarăși FSB despre mercenari pe ucraineni….oricum tot ce a făcut Rusia până acum a fost să trimită carne de tun

 6. Armamentul din Vest îi așteaptă în Ucraina pe mercenarii din Est. Apropo și bombardierele strategice americane au efectuat de curând o vizită de lucru în zona Mării Negre.

 7. O sa dea nas-in -nas mercenarii lu peshte cu Delta Force 😉

 8. Mda au mai trimis 10k de cecenii si pe aia wagner (super scula pe bascula) si vedem cat de eficienti au fost. O sa fie repatriati, daca vor avea ce, in sicrie.