G4Media.ro

VIDEO Jurnaliștii britanici de la Sky News, răniți de ruși în Bucha:…

sursa foto: Captură video Sky News

VIDEO Jurnaliștii britanici de la Sky News, răniți de ruși în Bucha: ”Stop! We are journalists! F**k!”

Jurnaliștii britanici de la Sky News relatează, sâmbătă dimineață, cum au supraviețuit unui atac asupra mașinii lor în localitatea ucraineană Bucha, aflată la 30 de kilometri de Kiev.

Unul dintre jurnaliști, Stuart Ramsay a fost rănit în timpul rafalelor gloanțelor.

În înregistrarea video se aude cum echipa de jurnaliști strigă la forțele armate să oprească atacul pentru că sunt jurnaliști.

 • ”Ne-am oprit la un punct de control și am vorbit cu soldații și poliția, întrebându-i dacă drumul spre Kiev este practicabil. Un ofițer de poliție s-a dus la mașină și ne-a dat înghețată prin geam, spunându-ne că putem face stânga și mergem pe drumul spre Kiev – a spus că este deschis. Am pornit, era o liniște de moarte și este corect să spunem că eram îngrijorați. Dar am călătorit încet spre Kiev. Era moloz pe drum, dar era normal. Nu erau soldați, totul părea pustiu”, relatează jurnaliștii.

Aceștia povestesc cum ulterior, din senin, s-a auzit o explozie și au văzut cum ceva lovește mașina, iar una din anvelope explodează. Apoi parbrizul le-a fost spart după care mașina a fost ciuruită de o ploaie de gloanțe.

 • ”Nu știam asta atunci, dar ulterior ni s-a spus de către ucraineni că am fost ținta unor sabotori ruși (…) Producătorul Martin Vowles, care conducea, a coborât primul din mașină, urmat rapid de Andrii Lytvynenko, producătorul nostru local, lăsându-mă pe mine, Richie și pe producătorul meu Dominique Van Heerden înăuntru, adăpostindu-ne pe bancheta din spate. Ne-am gândit că este un punct de control al armatei ucrainene care trăgea în noi și că a fost o greșeală, așa că am început să țipăm că suntem jurnaliști, dar gloanțele au continuat să vină”, mai transmit jurnaliștii.

Povestea integrală și filmarea video, pe Sky News.

sursa foto: Captură video Sky News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Ramsey este jurnalistul care a inventat știri despre traficul de arme prin România, fiind urmărit de DIICOT.

 2. Au scapat ieftin. In 2003 in Irak, un tanc amerian a tras intr-un un hotel, omorand un cameraman ucrainian – Taras Protsyuk – care lucra pentru Reuters. Alti jurnalisti au fost raniti sau uicsi in aceeasi zi.

  • Hop și tu, mică idi0ată utilă a lui putin.

  • Ai uitat sa mentionezi ca americanii au recunoscut mereu astfel de erori. Stapanul tau nu recunoaste nimic. El umbla cu ramura de maslin prin Ucraina si aduce pacea.

  • @ UserX: sigur ca americanii reunosc, sunt „victime colaterale”, la ei nu este cu intentie, decat asa, un pic… iar faza cu stapanul poate la tine o fi valabil, la postaci..

  • rsumy: mai usor cu insultele pe net. Si nu mai sparge seminte in fata blocului, ca faci mizerie. Bravo G4media, ne arati respectul fata de cititori.

  • @carmen I
   Pentru susținătorii crăcănatului, niciun respect.

  • Carmen: exista o specie pe la care evolutia a trecut neobservata.

 3. Vrem și noi înghețată, dar nu pe geam

 4. Carmen: exista o specie pe la care evolutia a trecut neobservata.