G4Media.ro

Antony Blinken a ajuns în Polonia, într-un oraș de la graniță cu…

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Antony Blinken a ajuns în Polonia, într-un oraș de la graniță cu Ucraina, pentru a discuta despre securitate și asistență umanitară pentru refugiați

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns în Polonia pentru a discuta despre securitate și asistență umanitară în războiul din Ucraina, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Blinken se află în Rzeszow, un oraș din sud-estul apropiat de granița cu Ucraina, pe care sute de mii de oameni l-au trecut de la începutul invaziei. Blinken se va întâlni cu oficiali polonezi, inclusiv cu ministrul de externe al Poloninei, Zbigniew Rau.

În jur de 1,2 milioane de refugiați au fugit din Ucraina de la începutul invaziei pe 24 februarie, majoritatea în Polonia, potrivit agenției ONU pentru refugiați.

O mare parte din ajutorul militar oferit de membrii NATO forțelor guvernamentale ucrainene trece prin Polonia. NATO a refuzat cererile Ucrainei de a impune o zonă de excludere aeriană asupra țării.

Blinken a declarat vineri că NATO, pe care a numit-o o alianță defensivă, încearcă să împiedice răspândirea războiului dincolo de Ucraina. „Nu căutăm niciun conflict, dar dacă un conflict vine la noi, suntem pregătiți pentru el”, a spus Blinken, „și vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”.

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Jurnalismul copy paste

  2. Vii in Europa ca sa constati ce? Ca sa dai asigurari cui? Ca sa-ti exprimi solidaritatea cu cine, daca USA nu face ceea ce trebuie acum pt Ucraina si Europa?
    Apararea spatiului aerian al Ucrainei este o necesitate imperioasa.