G4Media.ro

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, declarații la București: Vom cere suspendarea…

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO/ POOL

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, declarații la București: Vom cere suspendarea Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului al ONU / Vom confrunta Rusia cu adevărul privind masacrul din Bucea

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, a declarat luni la București că participarea Rusiei în Consiliul pentru Drepturile Omului este „o farsă” și a anunțat că SUA, alături de Ucraina, țările europene și alți parteneri vor cere suspendarea Rusiei din acest for al ONU.

Credem că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere. Mă întorc la New York să fac două lucruri: unu – voi merge la Consiliul de Securitate mâine dimineaţă şi voi aborda cu fermitate şi direct acţiunile Rusiei; doi – în coordonare strânsă cu Ucraina, ţările europene şi alţi parteneri de la ONU vom cere suspendarea din Consiliul Drepturilor Omului”, a spus Linda Thomas-Greenfield într-o conferință de presă la București.

Imaginile din Bucea şi dezastrul de pe teritoriul Ucrainei cer să ne ridicăm la nivelul declaraţiilor cu acţiuni. Nu putem lăsa un stat membru subversiv cu toate principiile noastre fundamentale să continue să fie în Consiliul Drepturilor Omului.

Rusia nu ar trebui să aibă o poziţie de autoritate acolo şi nici nu trebuie să permitem Rusiei să îşi folosească rolul în Consiliu ca instrument de propagandă, pentru a sugera că ar avea vreo preocupare legitimă legată de drepturile omului.

De fapt, vedem în fiecare zi, inclusiv ieri, relatări despre cât de puţin le pasă de drepturile omului. Participarea Rusiei în Consiliul Drepturilor Omului este o farsă. Face rău credibilităţii Consiliului în ONU în general. Pur şi simplu este greşit. De aceasta credem că este momentul pentru Adunarea Generală a ONU să o suspende„, a mai afirmat Thomas-Greenfield.

Întrebată de reporterul G4Media ce reacție vor avea SUA la faptul că Rusia a calificat imaginile teribile cu masacrul din Bucea drept o ”provocare a ucrainenilor” la adresa Moscovei, Linda Thomas-Greenfield a răspuns că ”este stabilită o reuniune a ONU marți unde vom discuta despre situația din Ucraina și vom confrunta Rusia cu adevărul”.

Atacurile brutale, îngrozitoare asupra civililor, documentate ieri de jurnalişti în Bucea, au şocat o lume întreagă şi au trezit-o la realitate. Credem că au fost comise crime de război în Ucraina de către trupele ruse și Vladimir Putin ar trebui tras la răspundere pentru asta”, a spus oficialul american.

Diplomatul american s-a întâlnit luni și cu premierul Nicolae Ciucă și a vizitat refugiații ucraineni din România.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO/ POOL

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Numai „Tineri” in adm. BIDEN, de la 70 de ani in sus. Asta e politica SUA????

  • Idolul tau trumpete e tot pe acolo 🤣

  • Fata de aia ai tai de laSocola se tine bine batranelul la bibilica, chiar mai bine ca tine. 🙂

 2. Din Comisia de Securitate nu?

 3. o, daaaaaa, probe de probe. ce sa mai! rusnacul vb de probe dupa ce ei au atacat tari nevinovate si au facut masacre! tipic ucigasilor! cand sunt acuzati tipa dupa probe. cand comit ilegalitati sunt deasupra legii. imediat dupa cer respectarea ei cu strictete! hai jet!

 4. azi se implinesc 68 ani de la 4-a patra patrușpatru cand americanii au exterminat 2500 de civili in Bucuresti

  ce vrea si proasta ta de la noi, cu privire la localiatea Buci?

 5. Eu mor cand aud SUA ca se bat in pipet ca drepturi ale omului. Fata de Europa care are CEDO, SUA sunt o zona crepusculara.

 6. Un singur cuvânt: Guantanamo.

 7. Iarasi aveti pauza de internet la Socola mai @Cioby 1.
  Cum mai stati cu frica de Putin? 🙂

 8. @Ciobynțev,
  La Tiraspol se știe de existența sateliților militari capabili să focalizeze un hamster sub nasul unui teleormănean ?
  Ei bine, sateliții respectivi au fotografiat victimele incă din 11 martie in aceleași poziții în care le-au găsit soldații ucraineni imediat după ce Ivan și-a luat picioarele la spinare…
  Cine fura mașini de spălat in Bucha in 11 Martie ? Aud…!?