G4Media.ro

Uniunea Europeană trebuie să ia în discuție interzicerea importului de gaz rusesc,…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Uniunea Europeană trebuie să ia în discuție interzicerea importului de gaz rusesc, a afirmat ministrul german al Apărării după masacrul din Bucea: Trebuie să existe un răspuns

Ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să ia în discuţie interzicerea importurilor de gaz rusesc, după ce oficiali ucraineni şi europeni au acuzat forţele ruse de comiterea de atrocităţi la Bucea, lângă Kiev, transmite Reuters, citată de Agerpres.

‘Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns’, a declarat duminică ministrul Christine Lambrecht, într-un interviu pentru televiziunea publică germană ARD.

Berlinul a rezistat până acum apelurilor tot mai numeroase de a impune un embargou asupra importurilor energetice din Rusia, motivând că economiile germană şi ale altor state europene sunt prea dependente de aceste livrări. Rusia asigură 40% din necesarul de gaz al Europei.

Christine Lambrecht a afirmat însă că acum miniştrii UE trebuie să ia în discuţie o interdicţie, potrivit unei postări pe Twitter a ministerului său.

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a cerut duminică, la rândul său, sancţiuni şi mai dure împotriva Moscovei, dar fără a menţiona sectorul energetic.

‘Cei responsabili de aceste crime de război trebuie traşi la răspundere. Vom înăspri sancţiunile contra Rusiei şi vom ajuta şi mai mult Ucraina să se apere singură’, a scris ea pe Twitter.

Uniunea Europeană lucrează de ceva vreme la sancţiuni suplimentare, dar comisarul pentru energie, Paolo Gentiloni, a declarat sâmbătă că măsurile adiţionale nu vor afecta sectorul energetic.

Ucraina a afirmat sâmbătă că a preluat controlul complet în regiunea Kiev pentru prima dată de când Rusia a declanşat invazia la 24 februarie.

Primarul din Bucea, un oraş eliberat situat la 37 km nord-vest de capitală, a spus că 300 de locuitori au fost ucişi de armata rusă.

Ministerul rus al Apărării a negat acuzaţia, spunând că imaginile video şi foto care arătau cadavre la Bucea sunt ‘doar o altă provocare’ a Kievului.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut ca organizaţiilor internaţionale precum Comitetul Internaţional al Crucii Roşii să li se permită accesul în zonele afectate pentru a documenta în mod independent ceea ce el a descris drept atrocităţi.

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Zice ca ar trebui sa uiti de ea. Este un alt cancelar acum, Merkel e istorie la fel ca si basescu (ca sa iti dau un exemplu).

  2. Băi neamțule, declarațiile tale sunt doar un bla-bla politic, fără acoperire în realitate. Dacă nu mă crezi, întreabă-l pe șeful tău, Scholtz.

  3. De acord , insa de unde luam gaz ?

    • Habar bu am, dar eu nu am ruble sa-mi platesc factura de gaz. Cred ca am sa renunt complet la gaz. Izolez extra casa si pun panouri in infrarosu.

    • Bășini mai puturoase decât scoți tu pe nas nu are nimeni !

  4. Merkel zice s-o lingi la piersică și Schroeder zice să-i cânți la flaut cu gușă!

  5. Daca interzic gazele rusești, să nu le mai plătească nici în euro/dolari, cum fac acum.
    Până ieri se luptau sa nu le plătească cumva în ruble, acuma cică le interzic :))
    Se vor încălzi de la bășini probabil.
    O super politica, care în 20 de ani a adus economia europeană în colaps și cetățeanul obligat să se vaccineze la doua luni, sa stea între patru pereți in permanență și să tremure de frig. Nivel de trai inimaginabil in anul 2000.
    În curând vor veni rațiile la alimente și benzina, dar eu sunt convinsă că perspectiva asta a fost premeditată de mult.
    Pe când pușcării largi si mâncare la gamela ?

  6. După invadarea Crimeii, s-a continuat negoțul cu Putin și neprimirea bulgarilor în Schengen, ca să existe o zonă slabă spre Serbia.