G4Media.ro

Ziua 32 de război. Poliția din Liov a arestat două persoane care…

Ziua 32 de război. Poliția din Liov a arestat două persoane care ar fi trimis informații Rusiei/ Zelenski cere din nou ajutor militar și critică dur NATO: ”Ce face NATO? Este condusă de Rusia? Ce așteaptă?”

A 32-a zi de război a început sub semnul discursului istoric al președintelui SUA, Joe Biden, în Polonia, acolo unde a transmis un mesaj ferm de susținere pentru ucraineni și Europa. Liderul american a început și a terminat discursul de jumătate de oră cu celebrul mesaj al Papei Ioan Paul al II-lea, din 1978: „Să nu vă fie teamă!”. Biden a transmis că Putin nu mai poate rămâne la putere, dar Casa Albă a precizat ulterior că nu se referea la ”o schimbare de regim” și le-a spus rușilor Vladimir Putin i-a ”tăiat de restul lumii și dus înapoi în secolul al XIX-lea”: ”Nu sunteți inamicul nostru”, le-a mai transmis Biden. Între timp, Volodimir Zelenski le cere din nou europenilor și SUA ajutor militar: ”Vă doresc 1% din curajul celor din Mariupol”. Ucrainenii se confruntă cu bombardamente grele în mai multe zone, dar au preluat controlul în două orașe din Zaporojie.

Cele mai importante evenimente ale zilei de duminică, 27 martie: 

Ora 22:08 Sirenele se aud duminică seară în marile orașe din Ucraina, printre care Kiev și Liov, conform The Guardian.

Ora 21:56 Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a spus omologului rus Vladimir Putin, într-o convorbire telefonică de duminică, că este nevoie de o încetare a focului și de condiții umanitare mai bune în urma invaziei Moscovei în Ucraina. Acesta a adăugat că au convenit ca următoarea rundă de discuții ale comitetului de pace dintre Ucraina și Rusia să aibă loc la Istanbul. (detalii aici)

Ora 21:29 Ucraina este pregătită să discute statutul de neutralitate ca parte a acordului de pace, afirmă Zelenski într-un interviu video acordat unui grup de jurnaliști independenți ruși, transmite The Guardian, citând Reuters. (detalii aici)

Ora 21:16 Armata ucraineană are sub control situaţia în capitala Kiev şi în zona limitrofă acesteia, dar se teme că Rusia ar putea trece acolo din nou la ofensivă după o regrupare a trupelor acesteia aflată în desfăşurare pe teritoriul Belarusului şi în acelaşi timp să continue ofensiva pe fronturile de sud şi de est, mai ales în Donbas, conform unei evaluări a Statului Major ucrainean prezentată duminică, relatează agenţia EFE.

Ora 21:04 Autoritatea rusă de reglementare a presei de stat, Roskomnadzor, a emis un avertisment către mass-media rusești în legătură cu un interviu cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski realizat de publicația independentă Meduza și ziarul rus Kommersant, transmite BBC. (detalii aici)

Ora 20:27 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat duminică o lege care restrânge difuzarea de informaţii despre mişcări de trupe şi de echipament militar, mai puţin în cazul în care aceste informaţii sunt anunţate sau aprobate de către Statul Major ucrainean, relatează The Associated Press. (detalii aici)

Ora 20:04 Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat duminică că școlile din capitala ucraineană se vor redeschide online începând de luni. (detalii aici)

Ora 19:55 Fasciștii lui Putin: istoria îndelungată a statului rus în cultivarea neo-naziștilor autohtoni – The Conversation

Ora 19:35 Ministrul francez de Externe, Jean Yves Le Drian, a declarat în timpul Forumului de la Doha că va exista o „vină colectivă” dacă nu vom face nimic pentru a ajuta Mariupol, transmite CNN. (detalii aici)

Ora 19:15 Delegaţiile rusă şi ucraineană care negociază un posibil acord de pace după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei se vor întâlni luni în Turcia pentru o nouă rundă de tratative preconizată să dureze trei zile, a anunţat duminică negociatorul ucrainean David Arakhamia. (detalii aici)

Ora 18:58 Peste 3,8 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la lansarea invaziei ruse, la 24 februarie, potrivit unui bilanţ publicat de ONU duminică, însă fluxul refugiaţilor a încetitnit în mod clar de la 22 martie, relatează AFP. (detalii aici)

Ora 17:57 Organizarea unui referendum în teritorii ocupate de către Rusia ”sunt nule şi neavenite şi nu vor avea nicio bază legală”, denunţă Gvernul ucrainean după ce liderul separatist prorus din Lugansk a anunţat un eventual referendum de ”aderare” la Rusia, relatează Reuters. (detalii aici)

Ora 17:52 ”Ce face NATO? Este condusă de Rusia? Ce aşteaptă?”, a criticat Volodimir Zelenski NATO într-una din deja obișnuitele înregistrări video ale președintelui ucrainean, relatează AFP citată de News.ro.

Ora 17:48 Procurorul general al Marii Britanii a numit un avocat specializat în crime de război care va consilia Ucraina în procesul deschis Rusiei la Curtea Penală Internațională de la Haga. Detalii, pe G4Media. 

Ora 17:31 Poliția din Liov a reținut două persoane care aveau înregistrări video cu bombardamente și fotografii cu punctele de control din regiune/ Liov, aflat în apropierea graniței cu Polonia, a fost atacat puternic în ziua vizitei lui Joe Biden la Varșovia. Detalii, aici. 

Ora 17:00 Rusia încearcă să împartă Ucraina în două părţi, pentru a crea în partea de est o zonă extinsă controlată de Moscova, după ce aceasta a eşuat în încercarea de a cuceri întreaga ţară, a susţinut duminică şeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei (GURMO), Kirilo Budanov, relatează agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.ro.

Ora 16:25 Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a descris duminică eforturile Israelului de a media încheierea conflictului dintre Ucraina și Rusia ca fiind importante și „strâns coordonate” cu Washingtonul, transmite The Guardian.

Ora 16:18 Denis Pushilin, liderul Republicii Populare Doneţk, pro-rusă, a declarat duminică că aproximativ 1.700 de persoane sunt „evacuate” zilnic din oraşul-port ucrainean asediat Mariupol şi din alte oraşe „la centrul de cazare temporară Volodar pentru evacuaţi”, transmite CNN.

Ora 16:15 Șeful diplomației SUA dă asigurări că Joe Biden nu urmărește să schimbe regimul de la Kremlin/ Blinken face lămuririle în vizita din Israel. Detalii, aici. 

Ora 15:36 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care cere statelor membre NATO să trimită armament Ucrainei, cu care să înfrunte invazia rusă, pe care-l aşteaptă de ”31 de zile”, de la începutul războiului rus, critică dur Organizaţia Atlanticului de Nord, întrebându-se dacă nu cumva este condusă de Rusia, relatează AFP, citată de News.ro.

Ora 15:34 Grupul francez Auchan rămâne în Rusia/ Decizia, justificată ”din punct de vedere uman”, anunţă CEO-ul/ Auchan realizează în Rusia 10% din totalul vânzărilor la nivel mondial. Detalii, aici.

Ora 15:33 Campioana olimpică lituaniană Daina Gudzineviciute şi-a donat medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000 pentru a ajuta poporul ucrainean, aflat în război cu Rusia, informează mirror.co.uk, citat de News.ro.

Ora 15:12 Papa Francisc și-a intensificat cererile pentru negocieri pentru a pune capăt luptei din Ucraina. Liderul de la Vatican a spus, duminică, publicului din Piața Sf. Petru că „acest război crud și fără sens” continuă după mai bine de o lună, reprezentând „o înfrângere pentru toți”, transmite The Guardian.

Ora 14:42 O instalaţie de cercetare nucleară de la Harkov a fost bombardată de forţe ruse, iar o evaluare a pagubelor era imposibilă din cauza unor confruntări armate, anunţă autoritatea ucraineană nucleară, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

Ora 14:41 Teritoriul separatist ucrainean Lugansk, căruia Rusia i-a recunoscut ”independenţa”, ar putea să organizeze în curând un referendum prin care să intre în Rusia, anunţă duminică liderul acestuia Leonid Pasecinik, relatează AFP. Detalii, aici. 

Ora 14:36 VIDEO Sean Penn spune că-și va distruge trofeele de la premiile Oscar dacă Zelenski nu va primi permisiunea de a vorbi la gală. Detalii, aici. 

Ora 14:30 Macron anunţă că ”nu va folosi” epitetele lui Biden împotriva lui Putin, catalogat drept un ”măcelar” şi ”dictator”, cu care urmează să vorbească despre o operaţiune de evacuare a oraşului Mariupol. Detalii, aici. 

Ora 14:25 Serviciile britanice de informații: Forţe ruse de la Harkov şi Mariupol se redesfăşoară către Donbas/ Stocurile reduse de rachete performante va obliga Moscova ”să revină la rachete mai puţin sofisticate”. Detalii, aici. 

Ora 14:16 Macron anunţă că ”nu va folosi” epitetele lui Biden împotriva lui Putin, catalogat drept un ”măcelar” şi ”dictator”, cu care urmează să vorbească despre o operaţiune de evacuare a oraşului Mariupol. Detalii, aici. 

Ora 13:58 Declaraţiile preşedintelui american Joe Biden conform cărora „criminalul de război” Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere” în Rusia au continuat duminică să genereze reacţii furioase la Moscova, informează dpa, citată de Agerpres.ro. Senatorul rus Konstantin Kosaciov, preşedintele Comitetului pentru afaceri externe din camera superioară a Parlamentului Rusiei, a declarat că Biden a făcut cu o „regularitate înspăimântătoare” afirmaţii care sunt mare grave decât crimele. Au existat timpuri când cuvântul unui preşedinte al SUA avea greutate, însă acele timpuri au trecut, a adăugat Kosaciov.

Ora 12:45 Ambasadorul Israelului, David Saranga: Ce s-a întâmplat în timpul Holocaustului este total diferit/ Nu ne place când Rusia spune una despre Ucraina şi nu ne place când Ucraina spune că ce se întâmplă astăzi este Holocaust. Detalii, aici. 

Ora 12:17 Guvernul german, pe care invazia rusă în Ucraina l-a convins că trebuie să investească în apărare, preconizează să achiziţioneze un sistem de apărare antirachetă israelian, informează duminică ziarul german Bild, preluat de AFP.

Ora 11:56 Armata rusă a confirmat duminică loviturile asupra unor depozite de combustibil în orașul Liov din vestul Ucrainei și în afara Kievului, afirmând că a vizat aprovizionarea cu combustibil pentru trupele ucrainene, transmite CNN. Detalii, aici. 

Ora 11:39 Instituţii de învăţământ din întreaga lume, inclusiv din Bulgaria, au reacţionat rapid după invazia rusă în Ucraina, lansată pe 24 februarie, şi au oferit sprijin universităţilor, studenţilor, profesorilor şi oamenilor de ştiinţă ucraineni, potrivit unui studiu realizat de Erudera, prima platformă de căutare în domeniul educaţiei la nivel mondial sprijinită de inteligenţa artificială, care a creat deja baze de date în universităţile din întreaga lume, oferind asistenţă şi sprijin studenţilor ucraineni, transmite Agerpres.ro.

Ora 11:16 Un acord în vederea deschiderii a două culoare umanitare de evacuare a unor civili – unul la Mariupol, a fost convenit între Rusia şi Ucraina, anunţă duminică vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, relatează AFP.

Ora 11:00 Volodimir Zelenski, către ruși: ”Semănați o ură profundă în poporul ucrainean/ Faceți totul ca poporul nostru să abandoneze limba rusă pentru că o asociem cu voi”. Detalii, aici. 

Ora 10:04 Artiștii și interpreții ruși nu trebuie să tacă în legătură cu războiul, potrivit unuia dintre cei mai importanți coregrafi de balet din lume, Alexei Ratmansky, transmite The Guardian.

Ora 09:47 Osetia de Sud, republică separatistă din Georgia, a anunţat sâmbătă că a trimis soldaţi în Ucraina pentru „a ajuta la apărarea Rusiei”, în cea de-a 31-a zi de la invadarea teritoriului ucrainean de către forţele ruse, informează AFP. În 2008, Rusia a lansat un asalt devastator împotriva Georgiei, în susţinerea republicii autoproclamate Osetia de Sud. Acest război fulger, care s-a soldat cu 700 de morţi şi zeci de mii de refugiaţi, a izbucnit după ce autorităţile georgiene prooccidentale şi-au lansat forţele armate împotriva combatanţilor proruşi din Osetia de Sud. După acest război, Rusia a recunoscut independenţa Osetiei de Sud şi a unei alte regiuni separatiste din Georgia, Abhazia, unde şi-a amplasat baze militare permanente, transmite Agerpres.ro.

Ora 09:43 Rusia a început să distrugă depozitele de combustibil și alimente din Ucraina, a declarat consilierul Ministerului de Interne ucrainean Vadym Denysenko, potrivit Reuters, citat de The Guardian. Denysenko a mai spus că Rusia aduce forțe la granița cu Ucraina prin rotație și ar putea face noi încercări de a avansa în invazia sa din Ucraina.

Ora 09:22 În timp ce președintele american Joe Biden vizita sâmbătă Polonia, rachetele rusești au lovit orașul Liov din vestul ucrainean, la doar 60 de kilometri de granița cu Polonia, scrie CNN.

Ora 08:30 Mai multe mii de manifestanţi, majoritatea ruşi, s-au adunat sâmbătă la Praga pentru a denunţa ofensiva militară ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin asupra Ucrainei şi pentru a cere încetarea războiului, informează AFP. Detalii, aici. 

Ora 07:41 Rusia a distrus aproximativ 4.500 de clădiri rezidențiale, 100 de întreprinderi, 400 de instituții de învățământ și 150 de unități medicale din Ucraina, afirmă un ministru al guvernului ucrainean. Detalii aici.

Ora 07:18 Armata rusă a tras din nou asupra unei instalații de cercetare nucleară din Harkov, a transmis Rada ucraineană pe Twitter. Detalii, aici.

Ora 07:00 VIDEO Joe Biden a început și a terminat discursul de jumătate de oră din Polonia cu celebrul mesaj al Papei Ioan Paul al II-lea, din 1978: „Să nu vă fie teamă!”/ Către ruși: ”Putin v-a tăiat de restul lumii și v-a dus înapoi în secolul al XIX-lea/ Nu sunteți inamicul nostru”. Detalii, pe G4Media.

Sursa foto: Unsplash/ Jeff Kingma

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

37 comentarii

 1. Bine ca nu a declarat ca este o marioneta a complexului militar-industrial, un dement senil care este echipat zi si noapte cu pampersi, al carui odrasla este un alcoolic drogat care pierde secrete de stat si se comporta ca un mafiot in Ucraina, si ca a ajuns la putere prin fraudarea voturilor, ca a declansat un razboi civil incalcand drepturile elementare ale omului, ca numeste judecatori dupa culoarea pielii, ca suspenda autonomia universitara si este total incapabil sa citeasca un text de pe prompter.

  • Câte ruble ai primit?

  • @anton si autor: sa ne spuna redactia si despre valul de dèzmintiri si retractari care a venit imediat dupa acest discurs „de succes” 🙂

  • Mai repede nu poti sa scri ca am adormit obositule! 😉

  • Păi spuneți dvs dle Asm, păreți informat. A , nu e niciun val de fapt, d-aia n-aveti ce spune, iar dvs sunteți un propagadist pro-sovietic foarte trist.

  • @draggy,: cred ca esti parte din aparatul de propaganda, cum plm spui ca albul e negru cu atata tupeu? mai uita-te la atirile de azi, sau te uiti numai la ce-ti convine?

  • M-am uitat la știri dar n-am văzut valul de care vorbeați. Daca era ceva de spus, ați fi menționat, măcar un element. De ce nu o faceți? Pentru că nu aveți ce sa spuneți. Ca de fiecare dată, dvs propagandiștii pro-sovietici doar generalizați, nu spuneți nimic concret și îi acuzați pe ceilalți fix de ceea ce faceți dvs. Nu ține. De fapt, nu va convine că Biden a avut în super discurs și că Putin e in corzi, asta e problema dvs. Și că iliberalismul, naționalismul de peșteră , extremismul, ultra conservatorismul pe care le susțineți pierd teren. E mai mult decât războiul din Ucraina pe care l-ați pierdut deja. Pierdeți războiul cu civilizația, cu evoluția societății, cu umanismul
   Și asta va roade teribil.

  • ma antoane, incheieti itarii ca ti se vede langleiu

  • Dar prin șlițul de la turul izmenelor dacice, ce se vede?

 2. După discursul istoric, Biden a avut un episod și mai istoric de incontinență. După care l-a pupat pe președintele Poloniei pe gură, crezând că a Gill Biden, și au plecat tinandu-se de mana la orășelul copiilor. Pt că Leader of the Free World, dupa ce reușește să spună trei fraze, e premiat cu o plimbare in buburuze.

  • Cred că va e ciudă de succesul pe care îl are, de cum a pregătit reacția contra Rusiei, că a mobilizat toată lumea civilizată împotriva lui Putin. Și nu va place că spune adevărul: e un război între democrație și totalitarism, între libertate și opresiune, între adevăr și minciună, între dreptate și abuzuri. Iar dvs propagandistii pro-sovietici, sunteți împotriva valorilor liberale ale democrației și statului de drept, lumii occidentale, civilizației.

  • Cât mai e kilu de ruble la Tiraspol?

  • Au bagat USR-istii sperietii in tine de numai sule vezi. 😉

  • Draggy da ai dreptate. Este intre BINE ȘI RĂU. Nu intre politicieni miliardari in dolari care trimit oamenii de la familiile lor sa se ta ie pentru salariul minim pe economie. Așa am intrat si in al doilea război, politicianul a proiectat pe om dorințele lui, si in cul tul a luat-o de buna, acum e îngrășământ prin vreun colt uitat de lume. Ai revenit de la spus aberații despre covid la spus aberații despre război si cântece de cătănie. Tristă zi cand ai sosit tu printre noi, ra sa umana își cere scuze.

  • Dovada cea mai buna că sunteți distruși sunt replicile astea. Nu aveți altele pentru ca sunteți incapabili, d-aia și pierdeți orice confruntare.

  • M-am uitat la știri dar n-am văzut valul de care vorbeați. Daca era ceva de spus, ați fi menționat, măcar un element. De ce nu o faceți? Pentru că nu aveți ce sa spuneți. Ca de fiecare dată, dvs propagandiștii pro-sovietici doar generalizați, nu spuneți nimic concret și îi acuzați pe ceilalți fix de ceea ce faceți dvs. Nu ține. De fapt, nu va convine că Biden a avut în super discurs și că Putin e in corzi, asta e problema dvs. Și că iliberalismul, naționalismul de peșteră , extremismul, ultra conservatorismul pe care le susțineți pierd teren. E mai mult decât războiul din Ucraina pe care l-ați pierdut deja. Pierdeți războiul cu civilizația, cu evoluția societății, cu umanismul
   Și asta va roade teribil.

  • Și comentariile astea sunt tot istorice. O sa fie cioplite in piatra și vor fi expuse langa Columna lui Traian. Pe tot mapamondul se vor face excursii cu grădinița pt a putea fi admirate.

 3. Biden e om, Putin e gorila. V- a distrus trollilor, credeati ca mancati cu polonicul debitand porcarii si totul va fi bine cu voi si familiile voastre. A venit si factura; oase, radacini, coji de copac, laturi, dimineata, pranz si seara.

  • Frate asculta la tata „decat eliberat de rusi mai bine cuceriti de SUA”, pricepi? 😉

 4. @Argus- baiete, tu chiar ai probleme la mansarda. In Romania se numesc Obregia, Balaceanca, Gataia. Vezi pe Google unde este cel mai apropiat centru la voi in Rusia. Probabil ca va pun ciuperci colorate in supa de terci.

  • takes one to recognize the other?!? 😄
   apropo, tu erai in grupa “speciala” de la gradinita, de curand adica🤪

 5. Cert este ca dupa ce cucereste Ukraina in cateva zile , Rusii vor avea pe tava Europa … nu prin razbel , Rusii au avut rabdarea sa stranguleze europa in timp cu materii prime de la petrol la ce minereuri vreti voi ….europa depind de Rusi ….inrest propaganda ca vor face si drege , ajutoare pt Ukrainei din parti ….. eu deja m-am apucat sa invat ruseste deja stiu cateva cuvinte , ” sa traiti tovarasul Rus , imi permiteti sa va lustruiesc cizma , daca dorit pot deveni cel mai bun informator pt propaganda dumneavoastra ,Sunt ruman , in istoriea noastra comuna stiti ca noi v,am pupat la fund si suntem dispusi sa o facem incontinuare

  • Tu de unde ai mai rasarit?

  • Duminica sunt mai odihniti trolii, sambata o dau mai pe monosilabic, vineri slabut spre deloc. Dar Duminica… ca Duminica. Vai de k…rul vostru de rusnaci, deja sunteti in marsarier dar voi o dati cu victoria. Excat ca nemtii in al doilea razboi mondial: Berlinul o ruina dar ei tot o dadeau cu victoria finala.

  • Nu ii mai dati iod la asta ca se prosteste de tot! 😉

 6. Daca ai invatat rusa vezi ca ai avion la Moscova via Istanbul. Nu mai sta pe aici. Ia-o inainte, hai ia-o.

 7. Daca ai invatat rusa vezi ca ai avion la Moscova via Istanbul. Nu mai sta pe aici. Ia-o inainte, hai ia-o. Ne-am saturat de rusi si bunicii nostri si noi !

 8. Începe sa îmi fie tot mai silă de comentariile de la articole. Predomina înjurăturile, batjocurile, umilirile, răutatea, lipsă de omenie.
  Aveți impresia ca trăiți în democrație, dar voi nu faceți parte din ea pentru că oridecateori cineva își spune părerea, va faceți foc și împroșcați jignirile și răutățile. Nu sunteți în stare sa respectați omul, oricine ar fi, să dezbateți civilizat cu argumente, cu bun simț. Nu sunteți în stare de exprimări decente, intelectuale.
  Voi sunteți ca aceia care ziceți ca sunt rai în lumea în care trăim, sunteți ca niște lupi gata sa sfâșie.
  Rușine sa va fie!

  • Acesta-i nivelul de instruire…komiternismul vechi contra new komiternismul userist.

  • Foarte tare, doi thembeli se plang unuia altuia. What a fcuking cocksucker losers! Sa radem cu iepurel zis la.barel si lucian zis chizdalian 😆 🤣 😂 😹 😆 🤣 😂

  • Mai frate e nivelul vostru si trebuie sa ne coboram la el astfel nu exsita punti rationale de lagatura cu voi, oare pricepti mai primatelor? 😉

 9. Sunt medicii personali care iau decizii, Zelenski nu reușește fără ei

 10. Domne Belescu, când iei la întrebări NATO și UE, ține cont de faptul că mersul pe tocuri femeiești este un tip de curaj care nu are nici o legătură cu inceputul unui război mondial, genu ăsta de replici se pot folosi în filmele în care mai joci dumneata!

  • Mai iesit din fileme si vedeti cum e lumea reala popandailor! 😉

 11. Măi fraţilor ne gândeam să avem propria noastră artă a războiului ca după cum aţi observat toţi specialiştii au dat-o în bară cu previziunile în războiului din Ucraina deci e timpul să face o upgradare modern la „Arta războiului de de Sun Tzu” cum urmează:
  ———————
  1) – Decât eliberaţi de Ruşi mai bine cuceriţi de SUA.
  2) – Nici frica de nucleare nu te sperie mai tare ca frica de prostia imperialistă rusească.
  3) – Orice tanc e inutil în faţa unui infanterist dotat care nu are fiţe de figurant.
  4) – Rachetele sunt folositoare doar dacă loveşte duşmanul.
  5) – Dacă ai soldaţi mai mulţi ca duşmanul atuncea şti sigur că duşmanul e prea periculos să te baţi cu el de aproape.
  6) – Orice general care e nevoie să meargă personal să le spună soldaţilor cum să lupte ar trebui să ştie că deja războiul e pierdut
  7) – Când ai ajuns să te baţi cu femei şi copii care nu sunt înarmaţi e bine să nu dai de bărbaţii care te caută pe front.
  8) – Orice comandat care îţi ordonă să ataci civili nevinovaţi în speciali femei şi copii ăla nu e soldat şi e primul care fuge din faţa inamicului când dă ochii cu el.
  9) – Să duci un război fără sens mai ales că nu ai şanse de câştig e ca şi cum ai juca ruleta rusească şi nu te laşi până nu vezi din a câta încercare îţi reuşeşte.
  10) – Nici un război nu poate fi câştigat de cei care îl pornesc dacă cei care nu vor să îl piardă nu se lăsă, nu există destui laşi şi tehnologie ca să poată să o facă.
  ———————
  Simţim că vom avea succes aşa că peste secole multe voci vor aminti de arta războiul descris de războinicul „Stelică fără frică ăla de postacii îi ştiu de frică 😉”, în toate tranşeele se va vorbi de ele, ascultati la noi, daaaa.

  Ce spuneţi postacilor rusofili aţi pus-o? 😉

 12. Ce face NATO? Ce mai asteapta? De ce nu ataca Rusia la ordinul agitatorului Zelenski pentru ca sa inceapa cel de-al treilea razboi mondial? 🙂