G4Media.ro

Von der Leyen: UE a înfiinţat o echipă de anchetă comună cu…

Sursa foto: Twitter / Ursula von der Leyen

Von der Leyen: UE a înfiinţat o echipă de anchetă comună cu Ucraina pentru strângerea de probe privind crimele de război / „Eurojust şi Europol sunt gata să-şi ofere ajutorul”

Uniunea Europeană (UE) este gata să trimită echipe de anchetatori în Ucraina pentru a ajuta la colectarea de dovezi despre crimele de război de care sunt acuzate forţele ruse în regiunea Kiev, a anunţat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează AFP, citată de Agerpres.

„Autorii acestor crime odioase nu trebuie să rămână nepedepsiţi. UE a înfiinţat o echipă de anchetă comună cu Ucraina, pentru a aduna dovezi şi a ancheta asupra crimelor de război şi crimelor împotriva umanităţii”, a declarat Ursula von der Leyen după o discuţie cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„UE este gata să întărească acest efort, trimiţând echipe de anchete pe teren pentru a susţine serviciile ucrainene însărcinate cu urmărirea în justiţie. Eurojust (agenţia de cooperare judiciară a UE) şi Europol (agenţia europeană pentru combaterea crimei organizate) sunt gata să-şi ofere ajutorul”, a precizat Ursula von der Leyen într-un comunicat.

„Negocieri sunt în curs între Eurojust şi Curtea Penală Internaţională pentru a-şi uni forţele şi pentru ca CPI să se ralieze echipei de anchetă comune”, a adăugat ea.

„O astfel de abordare coordonată a autorităţilor ucrainene, UE, agenţiilor şi statelor sale membre şi CPI va permite colectarea, analizarea şi tratarea dovezilor în modul cel mai complet şi mai eficace posibil”, a accentuat şefa executivului comunitar.

CPI anchetează din 3 martie acuzaţiile de crime de război în Ucraina. CPI, care are sediul la Haga, a fost înfiinţată în 2002 pentru a judeca indivizi pentru crime de război, crime împotriva umanităţii sau acte de genocid.

Sursa foto: Twitter / Ursula von der Leyen

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Vorbește ca o rominca ur sula. …. înființează comisii, anchetă, mai bine și-ar spăla nădragii decit să încurce prin europa

  • În cazul ăsta face foarte bine. Trebuie construit un caz solid din punct de vedere juridic, altfel Rusia va continua să declare că „radicalii naziști ucrainieni” au făcut măcelurile alea.
   În așa fel trebuie strânse dovezile încât nici cel mai înverșunat putinist să nu le poată ignora.

 2. Trebuie vazut cat adevar o fi in tarasenia asta, e ciudat ca doar dupa 4 zile au aparut, daca erau peste tot cum de nau vazut din start ca sunt morti peste tot, si sa nu uitam ca e zona de lupte sa tras din toate partile.

 3. Și ce veți face cu probele o să intrați în Rusia sa-l arestați pe Putin ,o să ocupați Rusia?Poate cei omorâți sunt mercenari sau soldați ,pot fi civili care au fost înarmați și au luptat și ei,sunt multe întrebări de ce aș crede pe cineva care își face singur ancheta?

 4. @NewLevel(probabil de prostie)
  Nu te întrebi cum au apărut cadavrele după 4 zile? Îți dau un filmuleț, sa vezi cum mișcă cadavrele!
  https://www.facebook.com/178031802316660/posts/5062226790563779/?sfnsn=mo