G4Media.ro

Iohannis: Validarea referendumului din 26 mai de către CCR obligă toate forțele…

Sursa foto: Presidency

Iohannis: Validarea referendumului din 26 mai de către CCR obligă toate forțele politice să pună de urgență în aplicare votul cetățenilor

Președintele Klaus Iohannis salută într-un comunicat decizia CCR de validare a referendumului și arată că toate partidele parlamentare sunt obligate ”să pună de urgență în aplicare ceea ce au decis cetățenii”.

Iohannis critică și coaliția PSD-ALDE, despre care spune că a refuzat să semneze Acordul Național și ”trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR”.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

Peste 6,5 milioane de români au spus „DA!” la referendumul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD și ALDE împotriva statului de drept.

Votul popular masiv dat pentru România europeană și democratică, în care justiția trebuie să rămână independentă, a fost o sancțiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii. Totodată, cetățenii au transmis clar actualei guvernări să renunțe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul Ordonanțelor de Urgență.

Președintele României atrage atenția că, pe 26 mai, cetățenii au respins categoric demagogia și discursul anti-european și anti-justiție susținut de PSD-ALDE. Coaliția de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR.

Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național, pe care l-a inițiat pentru a fi respectată pe deplin voința suverană a cetățenilor români în favoarea statului de drept și împotriva modificărilor de natură să afecteze independența sistemului judiciar, exprimată ferm și fără echivoc la referendum.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Deja m-a innebunit Presedintele cu Referendumul lui! Cand ma gandesc ca asa o sa ma toace pana la legeri, m-apuca sila!

    • Nu strica sa ne reaminteasca faptul ca nu suntem toti hoti, in ciuda a ce spun PSDistii.

    • Cato cel Batran (supranumit si Cato cel Intelept) a fost un senator si razboinic al Romei antice.
      Dupa cel de-al doilea razboi punic, trimis la Cartagina ca observator, el a fost socat sa constate ca aceasta nu era nicidecum o cetate slabita si demoralizata ( asa cum isi imaginau sau sperau romanii), ci din contra un oras-stat care isi revenea rapid, in plin avant economic si militar.

      Din acel moment, ori ce cate ori lua cuvantul in Senatul roman, indiferent de subiectul dezbatut, oratorul Cato isi incheia discursul spunand „Si in plus fata de acestea, sunt de parere ca trebuie sa distrugem Cartagina”.
      Istoria i-a dat dreptate lui Cato, Cartagina a reprezentat intr-adevar cel mai mare pericol intampinat de Roma in cursul existentei sale.

      Asa si cu referendumul.
      Tema Justitiei si lupta impotriva coruptiei sistemice care sufoca societatea romaneasca sunt atat de importante pentru soarta si evolutia viitoare a tarii, incat este binevenit ca presedintele Iohannis sa reamintasca aceste lucruri si actioneze ori de cate ori se iveste ocazia.

  2. Haida-de, că de la 26 mai sunt unii cărora le tot crapă fierea în ei. Săriți, că moare Mafia. Și o să tot crape până o să facă poc. Unul câte unul. Pas cu pas :)))))))))

  3. Pai cum obliga, dacă e consultativ?!

    • Și dacă e consultativ înseamnă că e degeaba? Așa, la mișto, cum ne place să mimăm sau cum? Obligația e la fel ca atunci când speli farfuria după ce mănânci și cureți masa. Asta pentru cei fără rât. Pentru cei cu, e ok să se tolănească în troacă. Merge și așa.

    • De unde reiese asta? Din faptul ca presedintele spune ca vointa populara e obligatoriu a fi pusa in practica? Dictatura prezidentiala e atunci cand presedintele cere sa fie respectat ce vor romanii? Ce-ar trebui sa faca, sa serveasca intersele mafiei si a trepadusilor din jurul ei?

  4. Mai klauSS , poate ne traduci din romana in romana , cum un referendum consultativ trebuie luat in considerare .
    Dupa ce tu si acolitii tai , ati mintit in mod abject , ca imediat dupa alegeri si referendum „ciuma rosie” dispare de la guvernare , acum lansezi o alta MINCIUNA .
    Dar cum se spune -Desteptul fagaduieste , iar prostul trage nadejde-.

    • Tragi nadejde la vreo prima de vacanta pentru atacuri repetate la adresa Presedintelui ? Ai grija, desteptii aia doar fagaduiesc, ca doar n-o sa simta durere la limba….!

  5. sar cum a sarit si PNL si ceilalti la 300 unicameral
    ne-am lamurit cu astia, trebuie schimbati cu totul cu o alta clasa politica, oameni noi, mai tineri, mai putin mancati de rugina comunismului si perioadei de dupa.
    chiar as fi curios daca am avea un parlament compus din cei de la USR, majoritari, s-ar apleca la ce a dorit poporul in legatura cu 300

    • Referendumul pentru 300 de parlamentari a fost un instrument populist pentru a-l ajuta pe Băsescu la al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009. Referendumul pentru justiției al lui Johannis a fost un instrument populist pentru a ajuta PNL-ul la alegerile europarlamentare, extrem de importante pentru PNL pentru că sunt reprezentații cei mai importanți ai PPE în România și in extenso pe Johannis la alegerile prezidențiale din acest an. Ar trebui interzise referendumurile ținute în aceeași zi cu alte alegeri pentru că avantajează în mod clar inițiatorul lor în raport cu alți participanți la procesul electoral.

    • Dupa mintea trolului vax, referendumurile ar trebui interzise pentru ca ajuta pe altcineva decat mafia pe care o slujeste el. Trebuie permis doar ce serveste borfasilor.