G4Media.ro

Instituții internaționale fără ideologii universaliste – cercetătorul Virgil Iordache

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Nu cred că are cineva chef de damfurile intelectuale ale unui cercetător cu viziuni de stânga

    • tinut în casă și ostenit de labă, românache își face timp și de păreri – intelectualism, istorie, geopolitică, dogmatică, sociologie, epidemiologie – românache știe prea bine care e stânga și care e dreapta, și nu scapă nicio ocazie de a da pielea înapoi și a incerca chestii noi. Românache paște fericit

  2. Discursa de Komisar Cominternist.La vremuri noi tot noi 😉

  3. Stimată Redacţie G4 Media,

    Mi se pare foarte bună delimitarea nişei faţă de Contributors. Când voi avea dispoziţie de discuţii cu comentator inteligenţi şi politicoşi pot să trimit acolo texte, când o să îmi fie dor de senzaţii tari nemoderate voi trimite la dvs 🙂

    V.I.

    • Bună dimineaţa domnule Postăchel,

      Comentariul dumneavoastră este savuros şi instructiv totodată. Aveţi dreptate, e nevoie de mesaje mai aplicate, poate o împachetare a părţii mai aride în consecinţe şi exemple clare. În privinţa temei abordate consecinţele sunt destul de clare: nu mai e acceptabil nici business as usual în privinţa instituţiilor globale, adică trebuie terminat cu tendinţele lor globaliste, de supralicitare, dar nu e cazul nici să le distrugem, pentru că e nevoie de un cadru de cooperare pentru rezolvarea problemelor adevărate, nu inventate, de la scară globală )pandemia e chiar un astfel de exemplu). Asta ar însemna în termeni geopolitici păstrarea abordării multilaterale, în care fiecare stat are un cât de mic cuvânt de spus, dacă vrea. Fireşte că astfel de lucruri se vor aşeza într-un fel sau în altul prin negocieri dure la vârf globale, dar chiar şi la nivel de simpli cetăţeni ca noi e important să existe percepţia faptului că între extremele globalismului şi naţionalismului calea de mijloc e cea mai bună.

      Pe de altă parte sunt şi câteva mize de scară mai mică în câmpul ştiinţei, anume că abordările simpliste mono-disciplinare (de genul epidemiologia se ocupă de epidemii) duc în mod necesar la eşec în cazul problemelor de scară mare. ASta e puţin contraintuitiv pentru că aşa se învaţă la şcoală, disciplină cu disciplină. În mod firesc vor urma schimbări de abordare şi în învăţământul superior şi în cercetare, dacă lumea învaţă ceva din această experienţă. Dacă nu învaţă experienţa se va repeta în acelaşi fel în viitor.

      V.I.

  4. Trebuie sa fii un om curajos sa ai opinii impotriva curentului care misca turma. Dovada si comentariile unora.
    Bravo.

    • Vă mulţumesc pentru intervenţia. Cine a fost laş cândva, ca mine, o să preţuiască mult mai mult curajul şi o să-l practice.

      V.I.