G4Media.ro

Cum explică Primăria Sector 4 faptul că plătește 765 de euro pe…

Cum explică Primăria Sector 4 faptul că plătește 765 de euro pe o jardinieră: e din granit, cântărește 911 kg și are garanție de 50 de ani

Primăria Sectorului 4 arată într-un drept la replică remis joi G4Media.ro că prețul de 765 de euro pentru o jardinieră e motivat de caracteristicile tehnice: obiectele decorative sunt realizate din granit, cântăresc 911 kg și au o garanție extinsă de 50 de ani. Reamintim că G4Media.ro a scris miercuri că Primăria Sectorului 4 din București a achiziționat jardiniere în valoare de 4000 de lei bucata, în condițiile în care jardiniere asemănătoare ca dimensiuni costă aproximativ 500 de lei în magazine precum Dedeman sau Globall.

Dreptul la replică integral:

Ca urmare a apariției pe portalul de știri g4media.ro, a articolului în care faceți referire la anumite piese de mobilier urban montate pe bulevardele din sector, vă transmitem următorul punct de vedere, pentru o completă și corectă informare a publicului.

În cuprinsul articolului menționat, sunt efectuate o serie de comparații cu rezultate total eronate, întrucât caracteristicile produselor montate pe domeniul public sunt diferite față de cele aflate pe stocurile magazinelor numite în text, lucru ce poate crea o impresie falsă asupra investițiilor derulate de autoritatea locală.

Prin urmare, este important de menționat faptul că jardinierele au fost achiziționate direct de la producător, la cel mai bun raport calitate-preț disponibil – 765 de euro bucata, având în vedere atât materiale din care acestea sunt confecționate (granit – o singură jardinieră cântăreste 911 kg!) cât și garanția extinsă pe care producătorul o oferă (50 de ani).  Acest lucru înseamnă, fără nicio îndoială, că orice comparație cu produse similare existente pe piață nu poate fi corectă în absența premiselor menționate mai sus.

Vă mulțumim pentru colaboare și vă asigurăm că Primăria Sectorului 4 vă stă oricând la dispoziție cu informații și lămuriri suplimentare privind investițiile pe care autoritatea locală le face pentru dezvoltarea comunității noastre.

Foto: Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 (Sursa: pagina personală de Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Totusi, la ce folosesc acele monstruozitati?

    • Folosesc. De exemplu, au scos toti platanii pusi cu mai multi ani in urma pe sos Berceni, si i-au inlocuit cu aceste bidoane din piatra care au venit la pachet cu niste plantute de balconas. S-a facut un studiu la nivelul bordurii si au concluzionat ca asa se elibereaza mai mult oxigen la nivelul asfaltului. Un alt exemplu, sunt folositori, mai ales daca i proptesti in mijlocul trotuarelor, in picioarele trecatorilor, se mai elibereaza traficul aerian. In plus toate pietroiele astea, incepand cu miliardele de borduri puse in toate pozitzitiile si dimensiunile, continuind cu gardurile de beton de la marginea trotuarelor, precum si cu multiplele borcanele din granit pretios, culminind cu gardurile parcurilor de joaca pentru cei mici, toate astea formeaza impreuna un mediu foarte prietenos cu cei care vor sa se simte in siguranta. Copiii le apreciaza cel mai mult, mai ales atunci cand se pocnesc de ele. Chestie de viziunea artistului, nu te poti supara pe gusturile omului. Totusi, o intrebare s-ar cuveni, indivizii astia cer si parerea comunitatii pe care o deservesc atunci cand decid sa cheltuiasca banii nostri pe prostiile astea? Cum naiba se face ca ei stiu intotdeauna ce este mai bine si mai frumos pentru ei invocand de fiecare data faptul ca asa e cel mai bine si mai frumos pentru noi :)) Salutari cu plecaciune celor i-au votat! Pentru nivelul lor este ultramegasuficient.

  2. slab, slab….
    popimea si-a tras buncar antiatomic la catedrala.
    pentru bobor.

  3. Asta chiar este nesimtit…..si hot si prost

  4. Mda, mobilier urbam care sa tina 50 ani. In Bucuresti…
    Eu fac pariu ca nici maine nu asigura nimeni niciun fel de garantie pentru ghivece puse pe mijlocul drumul in care se proptesc autoturisme.

  5. Nu ne intereseaza explicatiile lui!

  6. ceva borduri ? in toate orasele bordurile se schimba toamna/iarna.

  7. Din granit e creierul lui Baluta, „cescutele” astea-s din ciment rosu cu pietricele.

  8. Cat e spaga pe jardiniera?

  9. si de bordurile schimbate din nou in secotrul 2 nu zice nimeni nimic? Asta era problema in sectorul 2, bordurile prea vechi? Strazile si trotuarele sunt pline de gunoi si praf si ei schimba bordurile…

  10. Asta e o gogorita de adormit copiii:
    „garantie extinsa de 50 de ani” merge ca reclama la televizor dar concret, cum?
    Cine, cum, asigura garantia 50 de ani?
    In 50 de ani nu ramane nimeni martor, vorba aia din batrani:
    „Ori moare magaru ori piere samaru”

  11. Fa socoteala:4000lei pretul platit -300lei pret real=3700lei spaga luata per vaza….curat murdar,coane Fanica! Nu miroase DNA nimic?

    • Pt.@corleone.

    • Cel mai frumos sector din București este sectorul 4. Mai departe comentarii fără rost și stați liniștiți, ca din punct de vedere al controalelor, Consiliul local sector 4 a avut toate controalele posibile în aceste luni și nu au găsit nimic nelegal.

    • Da Alexa neica, eu stau in sectorul 4 de 50 de ani – daca ma mai tine memoria era sectorul 5 altadata – si, intr-adevar, a aratat si mai rau.
      Dar frumusetea asta nu e decit o glazura peste un cacat (ca tot un cartier-dormitor cu blocuri ceausiste e sub spoiala). Trebuie sa-i dau totusi credit lui Baluta pentru ceva: pe linga hotiile evidente si clasice deja cu refaceri de drumuri (largiri de la 3 benzi la doua, da’ artistic sa nu se prinda bizonul si vaze din pseudo-granit) a inceput o lucrare la Piata Sudului si a demolat (asa ceva cred ca-i o premiera) citeva cosmelii hidoase facute pe vremea lui Ceasca. E un pas.

  12. Hai sa presupunem ca-l credem pe Labuta. O avea omu’ dreptate si sorosistii din statul echilateral dau informatii „tendentioase” ( (c) Firea) despre activitatea omului.

    Ia sa bage Labuta asta informatii despre jardinierele alea, sa vada si ochiul contribuabilului pe ce arunca banii. De la ce firma a cumparat ghivecele, unde anume scrie ca au garantie 50 de ani, cine anume o onoreaza (ca as putea pune pariu ca in maxim 5 ani ghivecele astea or sa fie inlocuite cu altele, pe motiv ca le-a spalat ploaia), o fisa de conformitate din care sa rezulte calitatea marmurei de Ruschita din care-s facute smecheriile, etc etc etc…
    Sau banii publici ai primariei 4 sunt, de fapt, privati, protejati de GDPR, sa nu stie tot amarasteanul pe ce anume se duc banii?

    Cat despre trollii care tot intra pe aici si-l sustin pe Labuta, cu formulari aiuristice de genul „ia uite ce bine arata orasul, cu palmieri si ghivece si trei randuri de borduri” si „mai fura si asta, dar ne mai arunca si noua cate un os”… sunteti penibili!
    Dupa cum intreba armeanul ala miruit, simtiti cum se apropie DNA-ul de voi? La orice om ii e frica de DNA?

  13. Dlui Băluță să-i transmitem numai bine și viață lungă, ca să poată să se bucure din plin de avantajele pietroaielor cu care a ornat neputința din sectorul 4. Așa este, Peste 50 de ani, când se va plimba printre mărețele realizări, toți copacii vor fi la pâmânt, spațiul verde va fi lichidat în totalitate, trotuarele și grădinile nu vor mai exista. Nici măcar bordurile și alte pietroaie ornament nu vor rezista pentru că sunt de proastă calitate. Va fi un oraș distrus care va funcționa doar pentru mașini. Domnilor, toți avem mașini, dar nu este normală noua viziune a primarilor: „asta ne-au cerut votanții noștri!”Proiectele serioase, cele care chiar ar fi contat și peste 50 de ani, școli, gradinițe, spitale, extinderea spațiului verde, pasaje pietonale în intersecțiile foarte aglomerate, transport în comun modernizat, decongestionare traficului prin modernizarea infrastructurii la intrările în oraș, nu sunt prioritare. Cât despre cinste, onestitate, inteligență, pregătire profesională, simț estetic, și alte calități absolut necesare unui primar adevărat ce să mai vorbim… În România se pare că e suficient bunul-plac.
    PS Ca idee, fostul primar a făcut la fel, a schimbat toate bordurile, a asfaltat de mântuilală trotuare și străzi, a ornat frumușel toate intersecțiile „vizibile”, a anvelopat doar anumite blocuri, a îngustat trotuarele și spațiile verzi pentru vinde mai multe locuri de parcare (el a fost primul cu locurile de parcare vandute pe trotuare!).
    PS2 Dle primar, când se mai face curat prin cartier, cand se mai spală străzile și trotuarele? Suntem în concediu? Așteptăm ploaia? Așteptăm alegerile?

  14. Multumesc Lia.
    DNA nu se autosesizeaza pentru ca nu fac spectacol media cu o spaguta de cca 500 euro / jardiniera.
    Dar la 200 de jardiniere a un mic tun.
    Si oricum daca procurorii fac dosar de corupție se vor gasi 1000 de judecatori care sa nu vada furaciunea.

  15. Domnilor primari de iei de azi de miine începeți cu începutul adică începeți sa schimbați canalizare și inst electrice îngropate care sa dureze 50 de ani nu pietroaie ați făcut garduri în parcuri de copii prost cu plase puse prost înălțime mai mare decit lățimea care sint prinse în șuruburi și copii trag și sint periculoase ați făcut locuri ptr ciini lingă parcul de copii și miroase groaznic la temperaturile astea. Investi în reabilitate inii se urma ghivece.. Domnule primar al sect 4 va acuz public ca dați lucrări la firme capusa care nu executa cu responsabilitate (vezi bl 45 aleea uioara terasa doar) făcută prost fără decopertări care ploua și nu răspunde nimeni din primărie toți dau din umeri și spun ca nu se pronunța și multe ca și cu taxa ptr gunoi ilegala nu va da nimeni dreptul sa angajat în numele nostru al asociațiilor de proprietari și multe alte nereguli nu afișați dreptul la scutirea de impozit a persoanelor cu venit mai mic de salariul minim.. Și multe altele cu spatiile verzi di cite altele eu aștept sa ma contraziceți și după va aduc alte argumente multumesc

  16. Nu puneti problema corect! Intrebati-l pe dl primar cum de are bani pt aceste castroane si nu are pt bursele de performanta pe care le-a taiat- ajutat de conferentiarii din primarie- de la 400 de lei pe luna la 50 de lei pe luna! Unele burse de merit sunt 30 de lei ce sa mai zic?Exista documentul cu bursele rusinii pe internet, in plus exista si filmuletul stabilirii burselor.