G4Media.ro

VIDEO Orban: Vrem să aducem gazul cât mai aproape de comunităţile locale…

VIDEO Orban: Vrem să aducem gazul cât mai aproape de comunităţile locale pentru a dezvolta reţele inteligente

Premierul Ludovic Orban afirmă că obiectivul Guvernului este de a extinde cât mai mult reţeaua magistrală de gaz, astfel încât comunităţile locale să poată dezvolta „reţele inteligente de gaz”.

„Urmărim ca obiectiv extinderea magistralelor pe cât mai multe zone din România, astfel încât să permitem conectarea la reţelele de gaz, înfiinţarea de distribuţii de gaz în cât mai multe localităţi din România, astfel încât gazul românesc să ajungă în casele românilor, să ajungă în comunităţi locale şi mai ales să poată să ofere un pilon de sprijin pentru programele de dezvoltare ale comunităţilor locale. (…) Practic, obiectivul nostru este să extindem cât mai mult reţeaua magistrală de gaz pentru a aduce cât mai aproape gazul de comunităţile locale, astfel încât comunităţile locale să poată să dezvolte reţele inteligente de gaz”, a declarat, duminică, în Gorj, şeful Executivului, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a participat la inaugurarea Staţiei Turbocompresoare Bibeşti, obiectiv de investiţii realizat de Transgaz, inclus în proiectul BRUA, Faza 1.

În context, el a reamintit despre apelul de proiecte pentru extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale.

„Guvernul a gândit şi deja implementează un program de finanţare a înfiinţării de distribuţii de gaz, de extindere a reţelelor de gaz locale. Pe data de 17 august (…) am lansat apelul de proiecte la care pot să aplice unităţi administrativ teritoriale, administraţii locale, fie localităţi singure, fie ADI-uri, fie localităţi care se asociază într-un parteneriat pentru dezvoltarea reţelelor de gaz. Suma iniţială alocată pentru acest program de extindere de reţele inteligente în comunităţile locale este de 234 de milioane (de euro – n.r.) în prima fază, din exerciţiul financiar multianual 2014 – 2020. Apelul de proiecte care a fost lansat pe 17 august va dura trei luni. În această perioadă, autorităţile locale pot să aplice pentru a obţine finanţări din fonduri europene pentru înfiinţarea de distribuţii de gaz, urmând ca într-un termen cât mai scurt să facem evaluarea proiectelor, să stabilim localităţile care sunt eligibile, să semnăm într-un timp cât mai scurt contractele de finanţare”, a declarat Orban.

Totodată, şeful Executivului a menţionat că a avut discuţii la nivelul Comisiei Europene pentru a majora suma alocată acestui program.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Iar a baut fara masura.

  2. Boss,
    Aduceți gazul mai aproape tot la 125 lei/MWh, așa cum il aduc acum furnizorii înțeleși intre ei, sub atenta supraveghere a instituției statului supranumită:” lupul pazic la oi”, prescurtat: ANRE? Intreb pentru un prieten care insistă că prețul ar trebui să fie mult mai mic, având in vedere că prețul pe piața liberă e de cca 40 lei/MWh, iar costurile de stocare, distribuție și accizele n-ar trebui să depășească 20 lei/MWh…
    Mulțumesc anticipat !

    • …paznic…

    • Băiatul ăsta este tot timpul defazat sau cel puțin neinspirat, sau poate chiar ticălos!!!
      Așa a făcut și cu supraacciza la carburanți eliminând-o în timp ce știa că are mare nevoie de orice venituri la buget pentru a putea susține aplicarea Legii pensiilor promulgate de șeful lui!
      Fraierul elimină supraacciza dar construiește bugetul pe legea noua a pensiilor.
      Iar ironia sorții a fost că eliminarea acestei accize a coincis cu scăderea prețului petrolului, deci și a carburanților!!!!
      E tare ca fularul Ludovica!

  3. Numai prostii! Sunt orase care au gaz dar nu se pot pune centrale de apartament pentru ca trebuie sa traiasca termoficarea. Efectiv nu primesti autorizatie de la institutiile statului, recte primaria. Cu centrale individuale incalzirea iarna te costa 200 lei/luna iar cu termoficare te costa peste 500 lei/luna. Si banii populatiei se duc pe pierderile imense din retea, chiar daca au reabilitat-o.
    Asa este la Bucuresti, este si la Oradea, ctitorie a preasfintitului Bolojan si mai sunt.

  4. Orbane esti cam dus, gazul vine pe țeavă. Cat de smart poate fi o țeavă? In ultimii 200 de ani toate au arătat la fel: un fel de chestie cu gaura pe dinăuntru. Sau poate daca o pui de dinafară o fi smart. Thin out of the box si alte bulshituri. Toate’s smart in ziua de azi.