G4Media.ro

UPDATE Cod roșu de viscol, prelungit: Sute de persoane și zeci de…

sursa foto: Meteoplus

UPDATE Cod roșu de viscol, prelungit: Sute de persoane și zeci de mașini blocate în zăpadă/ Drumuri închise în sud-estul țării, inclusiv podul de la Brăila și parțial Autostrada A2/ Localități fără apă și lumină, trenuri suspendate/ A fost reluată furnizarea apei potabile în Constanța

Un mesaj RO-Alert de vijelie a fost emis în Constanța, în primele ore ale zilei de duminică. Mesajul de alertă extremă anunța vânt de peste 100 km/oră. Copacii au fost smulși, apa și curentul electric au fost oprite în zeci de localități. Codul roșu a cuprins și județul Tulcea, dar și alte patru județe din sud-estul României. Toate drumurile din Dobrogea au fost închise, dar și Autostrada A2 și Podul de la Brăila. Zeci de mașini și sute de persoane au rămas blocate în zăpadă și au avut nevoie de intervenția autorităților. Zeci de curse CFR au fost suspendate.

UPDATE 22:39 Şapte ambulanţe, o autospecială care efectua un transport special de oxigen şi alte peste 200 de autovehicule au fost deszăpezite, duminică, de lucrătorii societăţii Drumuri Judeţene Constanţa, au informat reprezentanţii instituţiei.

UODATE 21:51 Pompierii intervin pentru deszăpezirea a 32 de autoturisme şi două microbuze cu peste 70 de persoane

Pompierii intervin, duminică seară, pentru salvarea a 79 de persoane aflate în 32 de autoturisme, două microbuze, o autocisternă şi trei camioane rămase înzăpezite pe şosele din judeţul Constanţa, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe parcursul zilei au fost scoase din nămeţi un autocar, patru microbuze şi 46 de autoturisme, cu un total de aproape 200 de persoane.

Un număr de 46 de localităţi sunt în continuare fără electricitate şi 44, fără alimentare cu apă.

UPDATE 21:21 Intrarea autocamioanelor în Bulgaria – oprită în toate cele şase puncte de frontieră ale ITPF Giurgiu

Niciun autocamion nu poate intra în Bulgaria prin punctele de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu – respectiv din judeţele Giurgiu, Călăraşi, Teleorman şi Dolj – din cauza vremii nefavorabile şi a situaţiei drumurilor din ţara vecină.

„Având în vedere faptul că, până în prezent, situaţia meteorologică nu s-a îmbunătăţit pe teritoriul statului vecin, autorităţile bulgare au informat (…) despre faptul că nu permit intrarea autocamioanelor prin niciunul dintre Punctele de Trecere a Frontierei din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, după cum urmează: pe raza judeţului Giurgiu, prin PTF Giurgiu, pe raza judeţului Călăraşi prin PTF Călăraşi, prin PTF Turnu Măgurele şi PTF Zimnicea, din judeţul Teleorman, PTF Calafat şi PTF Bechet din judeţul Dolj”, se arată într-un comunicat de presă, remis duminică, de ITPF Giurgiu, citat de Agerpres.

Traficul camioanelor la ieşirea din România, prin PTF Giurgiu, a fost suspendat de autorităţile bulgare încă de la ora 15:00, duminică, din cauza condiţiilor meteo şi a situaţiei complicate a drumurilor în condiţii de iarnă din Republica Bulgaria.

UPDATE 20:15 Numărul de clienţi rămaşi fără curent electric scăzuse la 237.674, la ora 18:00, în urma intervenţiilor efectuate, fiind afectate 363 localităţi, informează Ministerul Energiei, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, la ora 16:00, erau mai puţin de 313.000 de clienţi rămaşi fără curent electric.

Conform sursei citate, Transgaz a informat că nu există probleme semnificative în sectorul de gaze naturale.

UPDATE 19:40 Tulcea: Numărul autovehiculelor blocate s-a triplat, deşi drumurile din judeţ au fost închise circulaţiei

Numărul autoturismelor blocate pe drumurile din judeţul Tulcea a crescut în ultimele ore de aproape trei ori, deşi, încă din prima parte a zilei, autorităţile au anunţat că suspendă circulaţia, din cauza viscolului puternic, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, dacă duminică, în intervalul orar 4.30-8.00, au fost semnalate 15 autovehicule blocate cu circa 32 de persoane, în momentul de faţă sunt 78 de autovehicule cu circa 63 persoane. Unele autovehicule au fost părăsite de călători, iar pompierii au salvat 16 persoane din cele înzăpezite.

„În prezent, se desfăşoară misiuni de salvare a persoanelor blocate în autoturisme pe raza judeţului Tulcea. Se înaintează cu greu pe drumurile naţionale şi judeţene din cauza dopurilor de zăpadă formate pe carosabil, dar şi a viscolului şi a vizibilităţii reduse. În sprijinul echipajelor de pompieri sunt şi lucrătorii de la drumuri naţionale şi judeţene cu utilaje de deszăpezire dar, şi autorităţile locale, prin SVSU, cu utilaje proprii”, a precizat ISU Delta.

În ce priveşte microbuzul cu 11 călători, blocat încă din jurul orei 10.00 în apropiere de Topolog, acesta a fost deszăpezit, iar călătorii au vrut să-şi continue drumul, dar, ulterior, vehiculul a rămas din nou înzăpezit în drum spre Tulcea.

Potrivit ISU Delta, 47.119 persoane din 53 de localităţi din judeţ nu au energie electrică.

Autorităţile tulcene au anunţat că toate drumurile din judeţ sunt închise traficului din cauza viscolului.

UPDATE 19:10 Autorităţile bulgare interzic trecerea autocamioanelor pe Podul Prieteniei de la Giurgiu

UPDATE 1845 Circulaţia rutieră a fost reluată parţial, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 160 – 212, pe ambele sensuri de mers, a informat, duminică după-amiază, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Rămâne în continuare închis traficul între kilometrii 144 – 105 în direcţia către Bucureşti, precum şi între kilometrii 35 – 144, pe sensul de mers către Constanţa.

UPDATE 18:28 A fost reluată furnizarea apei potabile în municipiul Constanţa

Furnizarea apei potabile în municipiul Constanţa a fost reluată duminică după amiază, au anunţat reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa.

“În urmă cu puţin timp, echipele furnizorului de energie au reuşit să realimenteze cu tensiune toate sursele ce asigură debitul de apă necesar pentru municipiul Constanţa. Imediat, s-au făcut manevrele necesare şi s-a pornit pomparea către staţia Palas, dar şi către oraş. Având în vedere lungimea şi diametrul reţelei pentru ca sistemul să intre în presiune şi ca toţi abonaţii din Constanţa să aibă din nou apă la robinete la parametrii optimi este nevoie de o perioadă de câteva ore”, au transmis reprezentanţii RAJA, citați de news.ro.

Totodată, a revenit curentul şi la sursa Murfatlar ce asigură apa pentru localităţile Murfatlar, Poarta Albă, Nazarcea şi Galeşu, dar şi la sursele aferente localităţilor Nicolae Bălcescu şi Poiana.

UPDATE 18:21 Autocar în care se află 30 de persoane, rămas blocat în zona Feteşti. Autorităţile intervin pentru deblocarea altor 20 de autovehicule

Un autocar în care se află 30 de persoane a rămas blocat în zăpadă pe un drum din zona localităţii Feteşti, în judeţul Ialomiţa, ISU intervenind pentru deblocarea autovehiculului, potrivit news.ro.

Echipele de salvatori din acest judeţ intervin, de asemenea, pentru deblocarea altor peste 20 de autoturisme înzăpezite.

Conform datelor furnizate de oficialii ISU Ialomiţa, duminică seară autorităţile intervin în mai multe zone ale judeţului, unde autovehicule au rămas blocate în zăpadă. În zona oraşului Feteşti, un autocar în care se află 30 de oameni şi două autoturisme nu pot înainta.

De asemenea, alte 18 autoturisme sunt blocate în zona localităţii Făcăeni, iar un autoturism este înzăpezit pe autostrada A 2, la kilometrul 144.

Autorităţile ialomiţene anunţă că duminică după amiază s-a reluat circulaţia pe DN 21 A Bărăganu-Ţăndărei, pe DN 3 A, de la limita judeţului Călăraşi până la Feteşti şi pe A2 Drajna- Bucureşti.

UPDATE 17:45 Ministerul Afacerilor Externe atenționează că Serviciul Meteorologic de Stat din Republica Moldova a emis un cod portocaliu de intensificări ale vântului nord-vestic, cu viteza la rafală de până la 15-20 m/s şi de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Codul este valabil pentru perioada 26 – 27 noiembrie 2023.

UPDATE 17:30 Numărul de clienți de electricitate afectați de ninsoare a scăzut sub 313.000 de persoane, a anunțat Comandamentul energetic de iarnă

UPDATE 16:25  Centrul Infotrafic anunţă că 42 de tronsoane de drumuri naţionale sunt închise, circulaţia este reluată parţial pe A2, circulaţia a 29 de trenuri este suspendată, iar traficul feroviar este oprit între Galaţi şi Buzău, din cauza vremii.

Tronsoane de drumuri naționale închise:

 • Judeţul Bacău: DN 11A Podu Turcului – limită jud. Vaslui
 • Judeţul Brăila: DN 2B Brăila – limită jud. Buzău, DN 2F Pod Brăila între Brăila – limită jud. Tulcea, DN 21 Brăila – limită jud. Ialomiţa, DN 21A Bărăganul, DN 22 Brăila – limită jud. Buzău, DN 23 Brăila – limită jud. Vrancea
 • Judeţul Buzău: DN 2C Pogoanele – limita jud. Ialomiţa, DN 22 Balta Albă – limită jud. Brăila
 • Judeţul Călărași: DN 3D Călăraşi – Feteşti, DN 21 Călăraşi – limită jud. Ialomiţa
 • Judeţul Constanța: DN 2A Mihail Kogălniceanu – Hârşova, DN 3 Murfatlar – Ostrov, DN 22 Lumina – Mihai Viteazu, DN 22A Hârşova – limită jud. Tulcea, DN 22C Murfatlar – intersecţie A2, DN 38 Topraisar – Vama Veche, DN 39E Constanţa – Cumpăna
 • Judeţul Galați: DN 2B Galaţi – Şendreni, DN 24 Cosmeşti – Ghidigeni, DN 24D Bălăbăneşti – Tuluceşti, DN 25 Şendreni – Tecuci, DN 25A Fundeni – Lungoci, DN 26 Galaţi – Cavadineşti
 • Judeţul Ialomița: DN 3B Feteşti – limită jud. Călăraşi, DN 21 Slobozia – limită jud. Brăila, DN 21A Ţăndărei – limită jud. Brăila
 • Judeţul Tulcea: DN 2J Brăila – Măcin, DN 22 Tulcea – Măcin, DN 22 Tulcea – Constanţa, DN 22A Tulcea – Hârşova, DN 22D Mircea Vodă – Atmagea, DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu, DN 22F Nalbant – Horia, DN 22S Smârdan – Măcin
 • Judeţul Vaslui: DN 11A Bârlad – Iveşti, DN 24 Bârlad – Tutova, DN 24A Huşi – Fălciu, DN 24B Huşi – Albiţa, DN 24D Bârlad – Griviţa, DN 26 Murgeni – Blăgeşti
 • Judeţul Vrancea: DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti

Circulaţia rutieră a fost reluată parţial, între kilometrii 105 – 35, pe sensul de mers către Bucureşti al autostrăzii A 2 Bucureşti – Constanţa. Practic, se circulă de la Drajna până la Bucureşti. Traficul rutier rămâne însă închis între kilometrii 105-144 şi 160-212, în direcţia către Bucureşti, precum şi între kilometrii 35-144 şi 160-212, pe sensul de mers către Constanţa.

Toate porturile de la malul Mării Negre sunt închise.

Pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, 29 trenuri au fost anulate. Totodată, circulaţia feroviară este închisă pe M 700, între Galaţi şi Buzău, din cauza condiţiilor meteorologice.

UPDATE 16:20 O tânără însărcinată, în vârstă de 19 ani şi o femeie de 80 de ani, din satul Culmea, Constanța, au fost preluate cu şenilata şi aduse la ambulanţă pentru a fi transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

UPDATE 16:00 Autorităţile din Bulgaria au decis suspendarea intrării camioanelor pe teritoriul ţării prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse, din cauza condițiilor meteo. În acest context, Poliţia română de Frontieră le recomandă şoferilor autovehiculelor de mare tonaj se îndrepte către alte puncte de trecere a frontierei, după ce consultă aplicaţia online care arată cum se desfăşoară traficul rutier la graniţe.

UPDATE 15:40 Autorităţile din judeţul Bacău au anunțat că DN 11A, care face legătura între localităţile Bârlad şi Podu Turcului, a fost închis temporar. Pe acest tronson, mai multe autoturisme au rămas blocate, poliţiştii aflaţi în patrulate intervenind pentru a-i ajuta pe şoferi să-şi continue drumul, scrie News.ro

UPDATE 15:32 ANM a emis și o atenționare de Cod galben de vânt, valabilă până luni, la ora 10:00, în Moldova, Dobrogea, sud-vestul Munteniei, sudul şi vestul Olteniei. Rafalele de vânt vor atinge și 80 de km/h pe litoral și în Delta Dunării. Zăpada depusă va fi viscolită, iar vizibilitatea va fi redusă.

cod galben vant
Sursa: ANM

UPDATE 15.30: Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat pe Facebook că trimite în localitățile grav afectate de codul roșu de viscol generatoare de mare putere. Sunt pe listă localitățile Albești, Ciobănița, Cobadin, Băneasa, Costinești, Ovidiu, Valu lui Traian din județul Constanța și un număr de 5 generatoare în orașul Slobozia din județul Ialomița.

UPDATE 15:05 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, din cadrul MAI:

 • ”Avem 47 de tronsoanse de drumuri naționale din 10 județe închise. Mai avem restricții pe o parte din Autostrada A2. Există probleme și cu traficul feroviar, 53 de trenuri sunt suspendate. Nu avem probleme medicale grave (…). Unele persoane refuză părăsirea mașinilor în care se află. Ei doresc să le scoatem mașinile, nu doar pe ei, iar asta duce la întârzieri pentru că momentan mașinile nu pot fi scoase, iar prioritatea noastră este scoaterea mașinilor și salvarea persoanelor (…) Numărul persoanelor fără curent electric este 314.000”.

UPDATE 14:44 Opt autovehicule, în care se află 42 de persoane sunt blocate, duminică după amiază, la ora 14:00, pe drumuri din judeţul Ialomiţa, transmite News.rp. Maşinile au rămas înzăpezite pe raza localităţilor Griviţa, Feteşti, dar şi pe autostrada A2.

 • „În acest moment se acţionează cu prioritate pentru preluarea persoanelor blocate din autoturisme cu utilaje ale Drumurilor Naţionale şi Judeţene, forţe şi mijloace ale Ministerului Afacerilor Interne (ISU Ialomiţa, IPJ Ialomiţa, IJJ Ialomiţa) şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ale primăriilor de pe raza judeţului Ialomiţa”, transmis oficialii ISU.

UPDATE 14:30 Cod roşu de viscol și în zona montană din 6 judeţe/ Viteza vântului va ajunge la 160 km la oră.

UPDATE 13:45 Întârzieri ale trenurilor de până la 4 ore/ Avarii la rețeaua CFR. 

UPDATE 13:36 Potrivit Instituţiei Prefectului Galaţi, în urma centralizării de la ora 12.00, 43 de localităţi din judeţ nu sunt alimentate cu energie electrică, transmite News.ro. De asemenea, CJSU Galaţi a decis ca pe toată perioada codului roşu, respectiv între orele 10.30 şi 16.00, circulaţia pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi să fie închisă preventiv pentru a se evita problemele în trafic. Este vorba despre:

 • Tămăoani, Frumuşiţa, Ijdileni, Stoicani, Rogojeni, Şovârca, Folteşti, Scânteieşti, Fântânele, Matca, Corod, Cernicari, Ciorăşti, Boaghia, Priponeşti, Gohor, Pechea, Cişmele, Independenţa, Braniştea, V. Alecsandri, Şerbeşti, Şendreni, Cuca, Plevna, Pechea, Călmăţui, Salcia, Vânători, Tuluceşti, Tătarca, Şiviţa, Ijdileni, Căuşeşti, Fundeanu, Adam, Nicopole, Băneasa, Moscu, Târgu Bujor, Balinteşti, Jorăşti, Zărneşti. În total sunt afectate 430 de puncta de transformare şi în jur de 33538 de utilizatori.

UPDATE 13:25 Și Galați închide școlile.

UPDATE 13:20 Ministrul de Interne, mesaj pentru populație, în ședința de comandament: ”Cei care au în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore, să rămână acolo unde sunt, dacă se află într-un județ cu coduri și interdicții”.

UPDATE 13:15 Toate cele 40 de persoane din județul Vaslui au ieșit din autobuz, iar din informațiile primite la acest moment 6 dintre acestea, conștiente, ar necesita asistență medicală, transmit autoritățile.

UPDATE 13:10 Județul Constanța intră în cod portocaliu de viscol începând cu ora 16:00 (până la care este în vigoare codul roșu). Codul portocaliu este valabil până la ora 20:00.

UPDATE 13:00 Elevii nu merg la școală luni, în județele Tulcea și Brăila, din cauza viscolului, au anunțat autoritățile.

UPDATE 12:50 Meteorologii anunță continuarea codurilor de vreme rea, după cum urmează pe regiuni:

 • Cod galben de viscol, până la ora 20:00: În vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei;
 • Cod portocaliu de viscol, până la ora 20:00: În estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei;
 • Cod roșu de viscol, până la ora 16:00, în județele: Constanța, Tulcea, Galați și Brăila.

UPDATE 12:47 Primăria Constanţa a anunţat că au fost primite, în primele ore ale zilei de duminică, 60 de sesizări doar pentru arbori doborâţi de vânt, iar intervenţiile sunt prioritare acolo unde este blocat traficul rutier. De asemenea, vântul a pus la pământ, în municipiul Constanţa, panouri publicitare şi acoperişuri, transmite News.ro.

UPDATE 12:40 Un autobuz a fost implicat într-un accident rutier din localitea Costești (Vaslui). A fost activat planul roșu de intervenție.

 • ”Pentru gestionarea eficientă și asigurarea asistenței medicale de urgență tuturor persoanelor implicate, la nivelul județului Vaslui a fost activat Planul roșu de intervenție. La locul evenimentului au fost alocate 5 ambulanțe SMURD, 1 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 echipaje de descarcerare, 1 autospecială de stingere și 1 ambulanțe SAJ”, transmite ISU Vaslui.

UPDATE 12:30 Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roman (Neamț) intervin pentru deblocarea a 5 autoturisme și un microbuz rămase înzăpezite pe DJ 159, în comuna Bahna. Doar conducătorii auto se află în autoturisme.

UPDATE 12:25 Ca urmare a lipsei de energie electrică, orașul Constanța rămâne fără apă potabilă:

 • ”La ora actuală a căzut tensiunea la toate sursele care alimentează tot orașul Constanța (Palas, Cișmele, Galeșu și Constanța Nord). În aceste condiții toți consumatorii din municipiul Constanța vor rămâne fără apă la robinete în aproximativ 2 ore. Asigurăm abonații că vom relua alimentarea cu apă la parametrii optimi imediat ce echipele furnizorului de energie vor reuși să repună în funcțiune liniile de tensiune. Vom reveni cu amănunte imediat ce vor apărea informații noi din teren”, a transmis compania de apă RAJA.

UPDATE 12:20 175 de persoane și 51 de mașini sunt blocate în zăpadă, doar în județul Constanța. Peste 100 de utilaje sunt pe teren și peste 200 de pompieri intervin. 62 de localități nu au curent electric și 33 nu au apă.

UPDATE 12:12 Șapte bărbați au fost preluați de pompierii tulceni de pe drumul Cataloi – Nalbant (Tulcea) din 2 autoturisme și o autoutilitară de transport pâine. Aceștia se află în siguranță în autospeciala de pompieri și urmează să fie duși în localitatea Cataloi unde vor fi adăpostiți de autoritățile locale, transmite ISU Delta Dunării.

UPDATE 12:10 Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași sunt mobilizate la aceasta oră pentru a ajuta șoferii blocați în mașini înzăpezite din cauza vremii nefavorabile. În acest moment, echipaje de jandarmi acționează pe DN3 B, în Tonea, unde 12 mașini sunt blocate, și pe DN 21, în zona localității Drajna.

UPDATE 11:56 CNAIR pune la dispoziția șoferilor o hartă on line cu autostrăzile și drumurile naționale închise din cauza viscolului.

UPDATE 11:53 Jandarmii acționează în acest moment pentru scoaterea din zăpadă a 12 autovehicule blocate din cauza vremii nefavorabile:

 • ”Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași sunt mobilizate la aceasta oră pentru a ajuta șoferii blocați în mașini înzăpezite din cauza vremii nefavorabile. În acest moment, echipaje de jandarmi acționează pe DN3 B, în Tonea, unde 12 mașini sunt blocate, și pe DN 21, în zona localității Drajna”.

UPDATE 11:28 Gradul de avalanşă a atins nivelul 3 din 5 la altitudini de peste 1.800 de metri în masivul Făgăraş, a anunţat duminică Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu, pe Facebook, care a precizat că a închis traseele aflate peste această altitudine.

UPDATE 11:26 Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii dificile, ninsoare şi vânt puternic cu rafale de 95 km/h – 100 km/h, pe raza judeţelor din sud – estul ţării, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

UPDATE 11:05 VIDEO Mai multe persoane sunt blocate pe Autostrada A2.

UPDATE 10:55 Situația în Constanța:

 • 36 copaci degajați, 12 autoturisme avariate, 35 autoturisme, 4 microbuze, 2 autocar și 1 cisternă blocate/înzăpezite, 215 persoane blocate/înzăpezite, 4 stâlpi de electricitate afectați, 3 acoperișuri de locuință.

59 de localități nu au curent electric și zece localități nu au apă curentă: Topraisar, Biruința, Corbu, Oituz, Mihail Kogălniceanu, Valul lui Traian, Cobadin, Viișoara, Ștefan cel Mare, Faclia.

UPDATE 10:47 Situația trenurilor de pe raza județului Brăila:
– Tren de marfa stationat pe firul 2 de circulatie intre statia CF Lacu Sarat si Traian, rupt pantograf, se intervine de catre lucratorii CFR la fata locului.
– Intre Braila si Baldovinesti, in dreptul firului 1 de circulatie se afla cazut un copac ce nu obstructioneaza circulatia, dar se circula cu viteza redusa.
-Trenurile R 7360 si IR 1570 sunt staționate in zona Statiei CF Faurei, ambele fiind defecte. Intarziere necunoscuta.
– Trenul IR 1732 este defect in zona Statiei CF Lacu Sărat. Intarziere necunoscuta.
– Trenul IR10072 Galati -București staționează in Statia CF Braila, aproximativ 30 de călători.
– În zona Statiei CF Lacu Sărat, km 211+050, firul de tensiune este rupt. La fata locului se deplasează lucrătorii CFR pentru remediere.
– in acest moment, circulatia feroviara este oprita, nu mai pleaca nici un tren pe raza județului Braila din statiile unde sunt oprite pana nu se remediaza defectiunea dintre Lacu Sarat si Traian.

Trenul IR 1572 Galati-Bucuresti Nord a fost anulat.
Trenul IR 1731 Galati-Brasov are aproximativ 130 de călători în el, fără căldură, din cauza firului de tensiune și a pantografului.
În Stația CF Brăila se afla aproximativ 40 călători.

UPDATE 10:45 Toate drumurile din județul Tulcea (naționale, județene, etc) au fost închise.

UPDATE 10:00 Sunt nealimentare cu energie electrică 38 localității cu 13934 abonați, din județul Vrancea. 12 echipe ale distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea situației. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani acționează pentru degajarea unei ambulanțe SAJ rămasă înzăpezită pe raza comunei Slobozia Bradului.

UPDATE 09:35 Toate drumurile din județul Constanța se închid, anunță autoritățile. Codul roșu a fost prelungit până la ora 16:00.

UPDATE 09:30 Traficul aerian pe aeroporturile Capitalei se desfăşoară normal, anunță Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti/ Nicio cursă anulată momentan. Detalii, aici. 

UPDATE 09:20 Furtuna şi precipitaţiile abundente au provocat avarii și în cinci localităţi ale judeţului Giurgiu, afectat de cod portocaliu de vreme rea. Cea mai afectată dintre localităţi este chiar municipiul Giurgiu, unde rafalele de vânt au smuls din rădăcină mai mulţi copaci, pe o singură stradă 13 autoturisme fiind avariate de arborii căzuţi, transmite News.ro.

UPDATE 09:17 Mai multe mașini au rămas blocate pe Autostrada A2:

UPDATE 09:15 Codul roșu de viscol a fost prelungit în Constanța până la ora 16:00.

UPDATE 08:57 Imagini cu vremea rea și din Galați:

UPDATE 08:55 Până în acest moment au fost închise în județul Ialomița următoarele drumuri: DN 3B Făcăeni-Chirana, A2 Fetești-Lehliu, DN 21 Slobozia-Brăila, DJ 212 Țăndărei-Fetești, transmite ISU Ialomița.

UPDATE 08:53 33 de localități din județul Tulcea au rămas fără curent electric. Acestea sunt în comunele Jurilovca, Nufăru, Valea Nucarilor și Agighiol.

 • ”De la ora 4:30 și până la ora 08:00 au fost înregistrate peste 40 de apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care au fost semnalate diferite situații de urgență. Ponderea cea mai mare a solicitărilor au vizat copaci ori crengi căzute pe carosabil și autoturisme și au fost semnalate 15 autoturisme blocate ori care nu au mai putut înainta. În aceste autoturisme sunt 32 de pasageri”, a transmis ISU Delta Dunării.

UPDATE 08:45 Din cauza intensificării vântului, toate trenurile vor circula pe ruta CF Galați – Făurei – Țăndărei doar cu locomotive Diesel, cu excepția trenurilor tractate cu locomotive electrice, care acum sunt în circulație, pe secția respectivă, transmite CFR.

UPDATE 08:40 Pompierii ISUBIF au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai multe zone ale Capitalei, pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vântul puternic. Șase autoturisme au fost avariate și 12 copaci s-au prăbușit.

UPDATE 08:36 O persoană a fost rănită uşor, duminică dimineaţă, după ce un autocar în care se aflau 40 de persoane s-a răsturnat în zona localităţii Iazu, informează ISU Ialomiţa. Toate persoanele implicate au fost preluate şi transportate către Şcoala din localitatea Iazu pentru adăpostire.

UPDATE 08:24 A fost închis traficul și pe Autostrada A2, pe  tronsonul kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești, anunță Centrul InfoTrafic din cadrul Poliției Române.

UPDATE 08:15 Drumuri închise circulației la ora 08.00, conform ISU Dobrogea:  -DN38, DN3, DN22A, DN22, DN22C, toate drumurile județene:

 • ”Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților”, transmite ISU Dobrogea.

UPDATE 08:09 11 localități au rămas fără apă curentă și 55 de localități fără curent electric în Constanța, anunță autoritățile.

Totodată, din cauza viscolului, a zăpezii depuse pe carosabil și a gradului redus de vizibilitate, următoarele sectoare de drumuri din Tulcea sunt închise circulației publice: DN 22A – Ciucurova-Topolog, DN 22D – Horia-Popasul Cerbului, DN 22D – Ciucurova-Două Cantoane, DN 22 – Baia -limită județul Constanța, DN 22D – Măcin-Cerna-Horia, DJ 222 – Tulcea-Agighiol.

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a anunțat restricții și pe drumurile Borcea – Gura Ialomitei, Măcin – Horia, Răzvani – Chiciu, Cuza Voda – Mănăstirea, Drajna – Călărași.

Este închis drumul și pe podul de la Brăila:

Și primarul din Brăila a anunțat restricții de circulație din cauza codului roșu de viscol:

CFR a anunțat sâmbătă că 21 trenuri vor fi anulate din cauza vremii: IR 1580, IR 1882, IR 1586, IR 1682 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord; IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa; R 8004/8007 în relaţia Feteşti – Bucureşti Obor şi retur; R 8122 Slobozia Veche – Bucureşti Nord se anulează pe distanţa Slobozia Veche – Urziceni; R 8153 Urziceni – Slobozia Veche; R 8154 Slobozia Veche – Urziceni; R 8201/8205 Buzău – Feteşti – Constanţa; R 8208/8204 Constanţa – Feteşti – Buzău; R 8206/8202 Constanţa – Feteşti – Buzău; R 8203/8207 Buzău – Feteşti – Constanţa.

 • „Măsura are drept scop adaptarea circulaţiei trenurilor la noile condiţii, în fapt circulaţia garniturilor cu remorcare diesel. Traficul de călători va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulaţie. Pasagerii care au bilete la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, a transmis CFR Călători.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat imagini de pe Transfăgărășan, în cod roșu de viscol:

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut sâmbătă, miniştrilor, măsuri pentru ca indiferent de starea vremii, autorităţile ”să fie pregătite să intervină”. Ciolacu a cerut Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor şi Ministerului Energiei să-și convoace comandamentele de iarnă duminică.

știre în curs de actualizare

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Iar v-a luat iarna prin surprindere, nu, puicusorilor? Ca-n fiecare an…

 2. Abia astept sa vina alegerile la anul, sa le aratam cine are stampila.