G4Media.ro

Un manifest pentru partidul german de extremă dreapta AfD a fost redactat…

Foto: AfD / Facebook

Un manifest pentru partidul german de extremă dreapta AfD a fost redactat la Kremlin – dezvăluire Der SPiegel

Presa germană scrie despre noi suspiciuni cu privire la contactele dintre partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) și Rusia. Săptămânalul Der Spiegel a dezvăluit că în cadrul unei reuniuni strategice a Administrației Prezidențiale din Rusia din urmă cu un an și jumătate au fost schițate scenariile pentru formarea opoziției în Bundestag.

Mai mult, scrie Der Spiegel, la Kremlin a fost redactat un „manifest privind politica internă germană” al AfD. Potrivit unui raport al unei agenții de informații occidentale, în septembrie 2022, redactarea documentului a fost încredințată oficialului președinției ruse, Tatiana Matveieva, însărcinată cu „elaborarea unui nou proiect” pentru Afd.

Scopul Rusiei: partidul de extremă dreapta din Germania să urce în sondaje și să obțină „o majoritate în alegeri la toate nivelurile”.

În timpul întâlnirii de la Kremlin, s-a discutat și despre redenumirea AfD în Germania Unită sau Unitatea Germană. În acest fel, partidul s-ar putea prezenta ca o forță unificatoare într-o țară pe care Rusia o consideră divizată.

În plus, la Kremlin s-a discutat despre alianțe între AfD și alte grupuri extremiste, cu o referire explicită la partidul postcomunist Stânga.

Potrivit serviciilor secrete occidentale, Matveieva a primit sarcina de a dezvolta un proiect pentru AfD direct de la directorul adjunct al administrației prezidențiale ruse, Serghei Kirienko. Pentru „Der Spiegel”, oficialul este „responsabil pentru toate operațiunile de propagandă și de influență în străinătate” ale Kremlinului.

Matveieva i-a prezentat superiorului său un „manifest al Partidului Unității Germane”, a cărui introducere arată că „Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial”. Textul continuă: „Politicieni ignoranți, incapabili să calculeze consecințele deciziilor lor, au târât Germania într-un conflict cu Rusia, un aliat natural al țării noastre și al poporului nostru”. Autorii manifestului scriu apoi că marile companii părăsesc Germania, existând riscul dezindustrializării, în timp ce economia „moare”.

Poporul german este descris ca fiind „în pragul unei catastrofe”, peste 30% dintre germani trăind la limita sau sub pragul sărăciei. Potrivit manifestului Kremlinului, „diviziunea internă” a Germaniei este „în creștere”. Guvernul „eșuat” al cancelarului Olaf Scholz a „distrus complet, în mai puțin de un an, toate eforturile depuse de marii predecesori – Willy Brandt, Helmut Schmidt, Helmut Kohl și mulți alții – pe drumul către o suveranitate reală”. În această situație, potrivit Kremlinului, un politician german nu ar trebui să aibă nicio „valoare”, niciun „ideal” sau vreo „obligație” care să fie „mai presus de interesele Germaniei și de obligațiile față de poporul german”.

Documentul se încheie cu această declarație: „Împreună vom învinge. Nimic și nimeni nu se poate opune unui popor unit”.

Conținutul manifestului se regăsește în discursurile principalilor lideri ai Afd, inclusiv al președintelui formațiunii din Turingia, Bjoern Hoecke, cunoscut pentru pozițiile sale pro-ruse. La alegerile regionale programate pentru luna septembrie în acest land din estul Germaniei, Hoecke este candidatul AfD pentru funcția de prim-ministru. În sondaje, partidul conduce clar, cu 31%. Autoritățile din Turingia îl evaluează atât pe Hoecke, cât și pe secția Afd ca fiind extremiști de dreapta confirmați. Pe plan intern, partidul este clasificat ca organizație suspectă de extremă dreapta de către Biroul Federal pentru Protecția Constituției (Bfv), agenția de informații interne a Germaniei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...