G4Media.ro

Totul despre firma pe care primarul Clotilde Armand a adus-o în locul…

sursa foto: Facebook/ Primăria Sector 1

Totul despre firma pe care primarul Clotilde Armand a adus-o în locul Romprest după decretarea stării de alertă în Sectorul 1/ Ce tarife are Brai-Cata

ADP Sector 1 a încheiat un contract de salubritate în valoare de 62.900 de lei (aproape 13.000 de euro) cu firma Brai-Cata din Sectorul 6, chiar în 23 iulie 2021, ziua decretării stării de alertă în Sectorul 1, potrivit anunțului de atribuire publicat în SEAP.

Acordul cu Brai-Cata a fost semnat după ce Comitetul pentru situații de urgență Sector 1 a decretat stare de alertă din cauza gunoaielor neridicate de Romprest și după ce prefectul Capitalei și-a dat acordul pentru starea de alertă.

Contractul a fost atribuit prin încredințare directă și presupune colectarea a 100 de tone de deșeuri necontrolate de pe spațiile verzi din Sectorul 1.

Tariful Brai-Cata este de 629 de lei pe tonă fără TVA, însă – potrivit salubriștilor consultați de G4media.ro – e vorba de un tarif all-inclusive pentru serviciile de colectare, transport, sortare și depozitare a deșeurilor municipale.

Potrivit unei anexe cu tarifele actualizate a contractului dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest, operatorul care deține monopolul în sector pentru 25 de ani percepe 159 lei, fără TVA, pentru colectarea unei tone de deșeuri municipale. Însă Romprest mai ia 64 de lei pentru transportul fiecărui metru cub de deșeuri. Potrivit reprezentanților Romprest, un metru cub de deșeuri are cam 350 de kilograme. Prin urmare, transportul la Romprest ar mai costa 184 de lei fără TVA pe tonă. Așadar, colectare plus transport pe tonă ar fi 343 de lei.

Însă – au explicat alți salubriști consultați de G4media.ro – la tarifele Romprest de colectare și transport se adaugă un cost la sortare de 278 de lei pe tonă și un alt cost de 280 de lei pe tonă la depozitare. Prin urmare, tariful real, all-inclusive, pe tonă la Romprest ar fi undeva la peste 800 de lei, fără TVA, spre deosebire de tariful de 629 de lei, tot fără TVA, la Brai-Cata.

Romprest are tarife foarte bune, pentru ei. Chiar și reduse cu 20%, mâine aș intra în Sectorul 1 să lucrez”, a declarat pentru G4media.ro Dan Ceaușescu, director comercial la Urban SA, compania care operează în Sectorul 6 și care a fost în acționariatul Brai-Cata.

Potrivit reprezentanților Romprest consultați de G4media.ro, la tariful companiei de 343 de lei colectare plus transport se mai adaugă un tarif de 170 de lei la sortare. Apoi din 3 tone de deșeuri sortate ar mai rămâne o tonă de deșeuri depozitate, deci un cost la depozitare pe tonă de deșeuri nesortate de 93 de lei. Însă aceste costuri de sortare și depozitare ar fi achitate de primărie. Una peste alta, potrivit Romprest, ei ar avea un cost total pe tonă de 159 de lei colectare + 184 de lei transport + 170 de lei sortare + 93 de lei depozitare = peste 600 de lei pe tonă tarif all inclusive, sub cel al Brai-Cata.

În Sectorul 2, primăria a propus costuri de:

* 548 de lei pentru tona de deșeuri menajere (deșeuri alimentare și altele care nu pot fi reciclate)

* 830 de lei pentru tona de deșeuri reciclabile colectate separat (cum ar fi ambalajele).

* 682 de lei pentru tona de deșeuri depozitate necorepunzător. Tarifele sunt fără TVA.

Luni de zile am negociat la sânge cu Supercom pentru a obţine nişte tarife corecte pentru colectarea gunoiului. Faţă de ce înaintaseră în primă fază, cele de acum sunt cu 35% mai mici. Tariful supus la vot e chiar sub cel de la Sectorul 4, singurul sector care mai are un sistem similar bazat pe “plăteşte cât arunci”, raportat la volum. Luni de zile am luptat cu cei de la Supercom pentru acest tarif. Iar când să trecem finişul, partenerii ne-au pus piedică. PNL şi PSD au votat împotriva unui tarif care ar fi deblocat toată situaţia generată de neinspirata taxă de habitat”, a explicat primarul USR Plus din Sectorul 2, Radu Mihaiu, pe Facebook, pe 22 iulie 2021.

Cine e compania Brai-Cata din Sectorul 6, București. Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial, Brai-Cata este deţinută de acţionarul unic Constantin Petrescu, de 53 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

Petrescu a devenit acționar unic în august 2017, când acționarul majoritar de până atunci, firma de salubritate Urban din Vâlcea, a ieșit din acționariatul Brai-Cata. Potrivit documentelor companiei, Urban a fost acționar majoritar la Brai-Cata din 27 februarie 2008 până în 23 august 2017.

Compania de salubritate Urban din Vâlcea este acum în insolvenţă. Firma îi aparţine lui Teodor Gabriel „Doru” Florescu (58% din acţiuni), potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Într-un document al Brai-Cata din 2015, Florescu apare ca ”împuternicit” director al sucursalei din Vâlcea al companiei Brai-Cata.

În plus, Constantin Petrescu este asociat cu soţia lui Doru Florescu, Cristiana Clara, în firma KTP Pescom SRL.

Cine e Doru Florescu. În 2015, omul de afaceri a fost reținut de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru evaziune fiscală de peste 23 de milioane de euro. Acum, procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti şi are următorul termen pe 17 septembrie 2021.

În ianuarie 2016, Doru Florescu a fost reţinut din nou pentru evaziune fiscală, într-un alt dosar al Parchetului Capitalei.

Doru Florescu împreună cu Gabriel Oprea și Dan Darabont, în 2003; Sursa: Agerpres/Sorin Lupșa

Compania Brai-Cata a fost fondată de sicilieni acuzați de legături cu Cosa Nostra. Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial, în februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Brai-Cata, cu sediu la acea vreme în Brăila, de la cetățenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia.

Potrivit presei anilor 2000, italianul Rosario Raneri, un fost polițist, a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. Raneri era acuzat de legături cu Cosa Nostra. El a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și binecunoscut jurnaliștilor anilor 90.

Ziarul Adevărul nota în februarie 2002 că însuși fostul director adjunct al SRI, celebrul general Gioni Popescu, s-ar fi deplasat la Brăila și Galați pentru a obține informații despre ”rețeaua firmelor și afacerilor cu acționari italieni suspectați de apartenență la Cosa Nostra”. După 2008, când au vândut afacerea către Urban din Vâlcea, italienii au dispărut din România.

În decembrie 2018, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Hunedoara” a atribuit un contract de aproape 29 de milioane de euro, fără TVA, pentru servicii de salubritate companiei Brai-Cata din Bucureşti.

Context. Între primarul Sectorului 1 Clotilde Armand și compania Romprest – care deține monopolul pe salubritatea din sector din 2008, pentru 25 de ani – există un conflict privind valoarea contractului.

Clotilde Armand invocă rapoarte ale Curții de Conturi și ale Ministerului de Finanțe potrivit cărora compania Romprest ar fi încasat suplimentar, ilegal, 243 de milioane de lei pe servicii umflate sau neprestate în realitate.
Potrivit primăriei Sectorului 1, Consiliul local plăteşte 200.000 de euro pe zi, un sfert din bugetul anual al sectorului, pentru serviciul de salubritate al companiei Romprest, de 5 ori mai scump ca la Oradea.

Pe de altă parte, directorul operațional al Romprest, Sorin Velicu, spune că primăria datorează companiei 119 milioane de lei. Din pricina neachitării facturilor, Romprest ar fi fost nevoită să dea afară aproape 700 de angajați și să reducă frecvența colectării coșurilor de gunoi stradale.

Reprezentanţii Romprest susţin că primesc doar 100.000 de euro pe zi pentru un sector cu 500.000 de oameni, din care rămân cu un profit de 5000 de euro, restul fiind costuri. Din acest profit, compania trebuie să plătească salarii a 2600 de angajaţi, susţin reprezentanţii Romprest.

sursa foto: Facebook/ Primăria Sector 1

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

105 comentarii

  1. Câta gimnastica și contorsionare ca sa iasă cumva tariful mai mic la noua firma. 🙂

    Din victorie in victorie pentru Clătilde.

    • Asta explică și întârzierea cu care G4Media a dat știrea față de alte site-uri. Au avut nevoie de timp ca să scoată un calcul al tarifului cât de cât favorabil lui Clotilda.

    • Au ramas Budeanu si infractorii lui fara un ciolan serios iar clientii lor din politica au ramas fara spagile aferente.

    • Dacă Romprest era așa de transparent, de ce nu a venit cu un tarif unitar? Nu cumva ca să ascundă prețul real. Până acum a cheltuit doar 13 000 eur cu acestă firmă, să vedem și dacă fac o treabă bună și cum se compară cu tarifele Romprest din lunile trecute.

    • Asta e probabil doar tariful de urgenta, ca trebuie ridicate gunoaiele adunate in timp.
      Bnauiesc ca o sa urmeze o licitatie a la carte si abia atunci o sa vedem si pretul corect.

    • Romprest a strans in 2020 aproape 10,670 tone de gunoi din cosuri stradale.
      Pretul platit de Sectorul 1 pentru colectare si transport, fara TVA, a fost aproape 57 milioane lei fara TVA. Pe tona revine la 5327 lei.
      Firma Brai-Cata cere 629 lei pe tona de gunoi din cosuri stradale, in care include si tratarea si sortarea la 221 lei/tona.
      Rezulta ca pentru colectare si transport Romprest cere 5327 lei/tona fata de numai 408 lei/tona Brai-Cata.
      Romprest este de 12,75 ori mai scumpa decat Brai-Cata.
      Vine deratizarea sa ia sobolanii rosii!

    • Lasa dezinformarea ca esti penibil … Nici macar in articol nu scriu aberatiile tale , si o scot bine pe doamna cu finetti si banane …

    • Manarii și manevre astea sunt de fapt marile realizări ale acestui ONG, ca partid clar nu este

  2. Ce licitatie , transparenta , la kkt

    • Pentru o stare de urgenta care poate dura 1 luna doar, domnule pesedist vaccinat.

    • Trendul în presă e că după 2024, Romprestul va fi solicitat de toate sectoarele, deoarece PSD va suferi o înfrângere zdrobitoare, PNL nemaicceptând coaliţii conflictuale în Capitală.

    • Nu ai auzit ca stare de urgenta sa manance si gura lui clotide fraiere

    • Bravo ei, tariful obtinut e mult si sub cel din oradea!

    • pretul e doar pentru ridicat gunoiul stradal si ala aruncat aiurea de firme si cetateni :)) NU e pentru gunoiul menajer!!

  3. Firma controversata…dar toate care au ramas pe piata au bube nevindecabile…solutia?…S1 ar trebuu sa investeasca in propria companie, integrata cu statie de sortare si groapa de depozitare…un SMID al S1, eventual in asociere cu alt sector sau vreo comuna limitrofa din IF, …dar de unde mai aveam noi mitul printesei razboinica?….valoarea publicata e o vrajeala, va fi de 100 ori mai mare, e pe tona pretul…G4, ieri vorbeau toti de contract, de ce nu sunteti pe faza?…sau a fost nevoie de o aprobare de la comunicatorii plusisti?…au si ei congres, o mica intepatura de la VV pentru Clotilde e binevenita?…

    • Pai întâi a fost nevoie sa găsească niște „salubriști” anonimi care sa confirme victoria Clatildei.

    • „G4, ieri vorbeau toti de contract, de ce nu sunteti pe faza?…sau a fost nevoie de o aprobare de la comunicatorii plusisti?”

      Da chiar așa, de ce n-au preluat direct propaganda Romprest și-au îndrăznit să sape mai adânc în loc să publice imediat acuzațiile mafiei? Niște nesimțiți, jurnaliștii ăștia.

    • A durat mai mult, ca a trebuit sa refaca articolul pana au iesit cifrele. Ca la orice publicatie independenta. 🤣

    • @cosmin… ce verificare mai la sursa decat facebookul dnei primar?….si ce e scris in articol aparuse, un pic altfel, in adevarul.ro….dar tu esti taliban Ciolos-VV…doare ca la S1 nu a castigat plus?…mie imi pare rau ca l-ati obligat pe Dragos Paslaru sa se bage in lupta, singurul plusist normal, om cu 4 copii acasa, sa le dea domnul sanatate

    • „si ce e scris in articol aparuse, un pic altfel, in adevarul.ro”

      Un pic altfel, într-adevăr. Doar un pic. De exemplu, Adevărul minte (sic!) chiar din titlu, unde scrie că Armand „a renunțat la Romprest” și a semnat cu o firmă controversată, deși contractul cu Romprest n-a fost reziliat și cu „firma controversată” a fost semnat doar un contract de 13 mii euro pe o lună, la un preț mai mic decât cel oferit de Romprest pentru același serviciu. Da-n afară de minciunile directe și prin omisiune, e fix la fel!!

  4. Hopaaaa, tanti clotilda se dă cu mafioții și șpăgarii, exact ca în statutul usereplus! Brai-Cata este Urban deghizat. Urban care a fost băgat intenționat în insolvență (datorii de milioane ale patronașului și ale ceaușescului lui, unele pe la cazinouri, altele prin ascunderea lor în curse de diverse formule, salarii neplătite sau întârziate cu lunile etc.) de către infractorul condamnat florescu. Unii dintre noi mai știm și cum a luat urbanul salubrizarea în Brașov, unde continuă să fie ținut în brațe (chiar dacă se numește brai-cata) de către alt usereuplus, la fel de incompetent, nenea coliBAN (cel cu facultate fără facultate). probabil că așa face politică omul nou și nepătat, în asociere cu mafioți, șpăgari, infractori și multe altele nedetaliate acum. Jeguri,și unii și ceilalți

  5. Salariile sunt tot costuri, nu se dau din profit.
    Una peste alta nu am inteles cu cat este mai iesftin noul contract (in procente)

    • si daca calculau in afara costurilor salariile, cum au reusit saracii de ei sa imparta 5000EUR la 2600 de oameni, au platit atata timp oamenii aia cu sub 2EUR/luna? sau din patriotism si spirit civic, au decis sa sponsorizeze Bucurestiul cu salariul a 2600 de oameni, si l-au platit din buzunarul propriu? ce baieti gigei.

    • AlexT, e cam tot acolo, doar ca nu vine la pachet cu alte manarii romprest. Contractul cu pricina rezolva problema doar a gunoaielor aruncate „la stalp”. Romprestul motiva majorarile de tarif pe toate serviciile pt ca? Pt. ca! Pt. ca acel gunoi de la stalp, necontrolat, pe care au facut acum contract, era prea costisitor. Defapt e 13.000 de euro pe luna, sau 156 mii pe an… cu mult sub cele 5 mil pe an profit net. Aici au fost prinsi cu minciunica santajistii gunoieri.

  6. Sub sloganul „Totul pntru binele mioriticilor” mafiile isi dau mana pe sub masa.

  7. Nu se mai fac anchete ca pe vremuri. Adevarul si Gandul au rostogolit vrajelile de pe Stiri pe surse si EVZ. N-au intrebat la sursa, nu s-au consultat cu oameni din domeniu, nimic.

    Deci pana la urma a fost o propaganda mincinoasa treaba cu „e de 5-6 ori mai mare tariful”.

    Si multi oameni de bine au halit minciuna si au dat-o mai departe doar pentru ca au ceva cu primarul sau cu partidul din care provine.

    Se pare ca nici persoanele inteligente sunt usor de manipulat.

    • Tataie, asta doar gunoiul stradal, de la stalp, numit necontrolat, la 13.000 de euro pe o luna de stare de urgenta, 100 de tone. Pai daca 100 de tone costa 13.000 eur, ce parte din 100.000 de euro pe zi pt. romprest per total n-ai inteles matale? Tot gunoiul generat de S1 pe zi, controlat si necontrolat, e cam 90 de tone, e 5-6 mii eur la tarifele publicate de ei, dar ei emit facturi de 100.000 eur pe zi si au creat scandalul ca cinca gunoiul necontrolat de prea costisitor. Cum naiba din 100.000 primiti 13.000 e prea putin? Primarita a argumentat majorile in general, facute fara consultare si aprobate de consiliul local ce duc la facturi nejustificate in final.

  8. Întâmplător cunosc firma. E praf. Va garantez 100% ca nu se va schimba nimic.

    • Cu ce garantezi tu sărăcieeee?

    • @Luis – cu mă-ta!

    • Profit 5000€/zi×30zile=150000/lună
      150000€÷2600 angajați=cam 60€ salar lunar.
      1.Cu (doar) 60€ salar pe lunar de muncitor, înseamnă că RP e pe (0) zero profit.Ea exista doar ca să dea de lucru și să plătească banii ăștia celor 2600 de angajați. Atât.
      2.Păi și diferența până la salariu minim garantat pe economie de unde vine?
      3.Mai taie din ele, dă-le drekuu.
      Ps: ce te bagi in seamă bă moluscă?
      Așa glumim noi între noi: A Iancu, Luis, A310, R Marcel (altă căzătură in stadiu terminal) și cu mine.

    • Eugen,

      (5000 euro/zi x 365 zile) –
      [(5000 euro/zi x 365 zile) x 0,16 *]
      =
      1.825.000 lei – 292.000 lei
      = 1.533.000 lei (Profit net anual)

      *Impozitul pe profit este de 16% iar obligația de a declara și plăti impozitul pe profit trebuie îndeplinită anual, până la data de 25 februarie (inclusiv) a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.

    • Așa e, Rin Tin Tin. Calculul este însă corect, am scris din greșeală “lei” in loc de euro (€).
      Este un profit net potențial de ~1,5 milioane EURO pe an.

    • Da, dar si 1,8 milioane lei era un profit brut frumos pentru o piața ca România.
      9 milioane de lei pe an pentru 5 acționari este deja “noroc in afaceri cu statul” :))

      Vorbim de profit, deci după ce plătesc si fericesc alți oameni:
      salariile muncitorilor simpli,
      salariile misto pe care probabil le încasează managerii si
      potențialele cheltuieli cu firme prietene catre care ar putea transfera alți bani…

    • Diana RD, profitul net anual al romprest a fost de 5 mil de euro, anul trecut. 1,8 mil euro e cu mult sub acceptabil pt. ei. Il gasesti pe site-urilele ce contabilizeaza datele anaf.

  9. Foarte tare! „Romprest ne fura”, dar semnam contract,prin atribuire directa, cu firma infiintata de mafia siciliana si preluata de un evazionist! Mi-e scarba….

    • Toate sfortarile au fost pentru a inlocui mafia „lor” cu mafia „nostra”. Basescu 2.0.

    • gabi alias jiji ,
      …. pai de ce n-ati veni voi cu firma …. ?
      …. si astialalti de pe aici , tot cate 2 .. 3 de puneti de care-o firma …. ar iesi vreo 12 firme noi …
      …..ca dupa comentuuuuuri va pricepeti la de toate …
      …. si iaca , gata cu monopolul …
      gata cu firmele mafiei ….
      gata cu sforile ….
      gata cu evazionistii ….
      …. si-ti trece si scarba , gabi alias jiji …

  10. Hai Clotilde…

    • Hai și tu la supt pe centură, fă! Unde-s banii, târâtură pluseristă și leghebetistă!?

  11. Hai usr lor comentați mizeriile voastre de la cei doi reprezentanți de vaza!!!! Clotilde și Nicușor exprima f oarte clar impostura,ipocrizia și demagogia ieftina !!!
    Mafioții și praduitorii striga Jos Mafia!!!

  12. Să vedem prima dată ce firmă aduce, apoi să comentăm.

  13. Din text reiese ca nu e vorba de un contract multi-lunar sau multi-anual.
    Este vorba doar de un contract pentru o activitate cu indicatori operaționali si financiari bine definiti: colectare a 100 tone deșeuri pentru suma de 62.900 de lei.

    Oricum, conform Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice:

    cumpărarea directa este permisă dacă valoarea achiziției este mai mică decât 132.000 lei.

    • Aha, deci câtă vreme sunt îndeplinite condițiile alea, nu contează că a fost încredințat acest serviciu unor mafioți infractori evazioniști șpăgari. Aha….faină logica ta de usereplusă, probabil învățată de la cvasi-corporatiștii de la voi!

    • Exagerezi, nu sunt useristpluserista cum zici tu; pur si simplu mi se pare ca se face din țânțar armăsar pentru o tranzacție de 70.000 RON. Cât a zis Clotilde ca a supra-facturat Romprest? Sute de milioane?

      Dacă ai fi tu așa corect, poate te-ar freca menta de faptul ca, in principiu, majoritatea contractelor prin SEAP sunt măsluite!
      Iar cele care vizează eficientizarea administrației publice (sisteme de control intern, execuție a strategiei, îmbunătățite procese si proceduri operaționale, managementul si evaluarea performantei) sunt oferite pe tava multinaționalelor pe trafic de influenta si firmelor intermediare ale unor fosti securisti care fura efectiv 50% din valoarea fiecărui contract si in rest nu fac nimic.
      Ala e furtul, vorbim de sute de miliarde de euro care au fost extrase din țara asta așa, in zeci de ani.
      Astea sunt practicile care au nenorocit aceasta țara si trebuie stârpite, draga geniule intr-ale logicii si corectitudinii la probleme de nimic de 12 mii de euro.

      Cât despre Clotilde, chiar mi se pare ca este ultra-promovată si adulată pentru nivelul destul de mediocru de cultura generala, analiza, sinteza, problem-solving, management la care demonstreaza ca se situează ea de fapt, in toate intervențiile ei orale (nici nu mai adaug faptul ca are o armata de consilieri si experți care o ajuta, deci nivelul ei individual real este mult sub ceea ce proiectează in afara acum), însă presupun ca milioanele de euro făcute de ea prin Egis din contracte cu statul roman au ajutat-o in campaniile de marketing, branding si promovare – dar, revenind la subiect:
      Problemele de esența sunt altele decât cele de nuanțe.
      De data asta chiar mi se pare ca se incearca sa se facă din țânțar armăsar sa distragă atenția de la alte lucruri mai importante. Precum furtul continuu din bani publici care continua cu acordul tacit al autorităților. 30% corupți, 40% coruptibili, 30% onești, vai de capul lor.

    • N-ati publicat replica de la ora ~15:00!

    • @Diana RD: Cum să înțelegem afirmația: ‘presupun că milioanele de euro făcute de ea prin Egis din contracte cu statul roman au ajutat-o’? Dacă aș presupune că n-ați formulat corect, atunci m-aș gândi că poate ați vrut să spuneți ‘presupusele milioane’ sau ‘milioanele de euro făcute de Egis prin ea (cu ajutorul ei)’. Dacă ați formulat corect, atunci înseamnă că aveți cunoștință de faptul că d-na Armand personal a făcut milioane de euro din contractele Egis cu statul român. Cum din comentariile dv. se vede că sunteți o persoană care știe ce vorbește și se pare că sunteți peste nivelul celor care colportează calomnii, cred că aveți surse pentru aceste afirmații, pe care vă rog să le prezentați. Mă interesează, de fapt, să știu dacă e vorba de venituri din salariul luat de la Egis sau de alt fel de venituri, licite sau ilicite.

    • Era vorba de salariile ei!
      Ce salarii a avut cât a fost la Egis? Sigur a făcut peste 1 milion de euro in N ani! Egis in România nu are cifra de afaceri preponderent construită din contracte cu statul?

      A avut salarii mari, ca si cei de la ASF, BNR, CCR etc., finanțate direct sau indirect din fonduri publice. Niște indivizi privilegiati mult peste nivelul lor intelectual si a valorii pe care au creat-o!
      Acum Clotilde da societății înapoi mai mult decât primește din salariul mic de la S1 si mai echilibrează lucrurile, dar cifrele rămân cifre.

    • Vorbiți de cifre, însă îmi serviți doar vorbe. Înțeleg că nu știți mai mult decât mine cât de mari au fost acele salarii, dar afirmați că ‘a făcut milioane’ pentru că ASF, BNR., CCR. Eu n-aș afirma așa ceva decât dacă aș ști. Din ce îmi amintesc, chiar dumneaei spunea că ar fi avut salarii de 10.000 de euro pe lună. Presupunând că așa este și că acest salariu a fost constant, asta înseamnă 120.000 pe an, respectiv vreo 400.000 de euro cât timp a lucrat la Egis (3,5 ani). Asta ar însemna câștiguri de sute de mii, iar nu de milioane. Nu știu de ce m-am așteptat la mai multă rigurozitate din partea dv.

    • Domnule, am prezentat ce reiese la o prima vedere. Nu sunt jurnalista de investigație, sunt o simpla cetățeana, nu am timp sa investighez in detalii aceste date.
      La o prima vedere, conform declarației doamnei Clotilde Armand de pe LinkedIn, reiese ca:
      a lucrat la Egis 5 ani si 10 luni,
      70 de luni adica 700.000 euro (probabil net) deci brutul este peste 1 milion de euro.

      In fine, continuați sa o apărați. Ideea mea era, in esența, alta: Cosette si Cristina Pruna (doar doua exemple aleatorii, sunt si altele), desi cu nimic mai prejos decât Clotilde, vad ca nu au atâta susținere din partea partidului, nu sunt promovate prin mass media, la fel ca alte femei – și asta este discriminare.
      In consecință, bărbații in USR+, de altfel si decidenții majori in acest partid, proiectează aceasta imagine de misogini discriminatorii (misogini nu in sensul ca urăsc femeile, ci ca le considera inferioare, un fel de șovinism pro-bărbați). Ei ar promova mai degraba femei care se pliază pe viziunea lor ca femeia trebui sa stea la cratiță si sa facă copii (in primul rând), si doar după ce aceste deziderate sunt atinse, femeia va părea “realizată” si “valoroasa” in opinia lor,
      chiar dacă varianta de femeie pe care o pun ei pe un piedestal s-a implicat civic mai puțin decat femeile care au sacrificat confortul personal, nevoile emoționale si au amânat mult crearea unei familii pentru a se dedica total unor cauze civice si a se se devolta intelectual si profesional pentru a fi mai eficiente in activitatea lor politica.
      Dar aceste aspecte ar trebui sa le rezolvați voi intern. Din afara nu arată bine, sincer!

      Probabil sunteti un prieten al C. A., sau chiar soțul, si ati venit sa o apărați! Foarte bine!
      Libertatea de exprimare, de opinie si de interpretare a datelor se aplica atât de partea mea cât si a dvs.

    • Sunteți departe de adevăr în ce mă privește. Nu sunt un apropipat al d-nei Armand, nici măcar membru în vreun partid. Nu vreau să fiu nici măcar partizan nu țin să o apăr decât dacă sesizez nedreptăți. Mă interesează adevărul, indiferent care ar fi persoana în discuție. Vreau discuții pe argumente, cu cifre, realizări, fapte; nu despre persoane.

    • Ce am scris mai sus,
      + faptul ca dacă ai capital inițial substanțial cu care sa intri in politica ( ca o paranteza: C.A. si l-a câștigat din fonduri publice, pe când Cosette, Pruna si Presada (ex-USR) nu au avut astfel de privilegii),
      esti susținut si propulsat mai mult decât dacă ai dovedit implicare, eficienta, rezultate.

  14. Oricum ați răsuci cifrele, și le așezați P metru cub, pe tona, cu sau fără sortare, în aceasta speță Clotilde Moroianu are dreptate. Ce interese oculte va fac sa susțineți firma Romprest, care are tarife exagerate, recunoscute de orice om de buna credință. Chilian a făcut o șmecherie, și anume primăria plătește tarifele pentru gunoi pentru toată populația, și atunci Romprest practica tarife absolut exagerate.Oricat o atacați pe doamna Clotilde, va câștiga pentru ca are dreptate.
    .

    • Doamna clotilde, dumnezeu să îi dea sănătate și să trăiască 200 de ani că este femeie vrednică, a atribuit direct acest contract unor mafioți evazioniști (și mai sunt câteva epitete care sunt vrednice a însoți brai-catezii foști urbani). Adică marea, vrednica, cucernica clotilde se bate cu pumnii în pieptul ei primitor că urăște mafioții, dar le dă bani mafioților. Hmmm, interesant…

    • diferenta fata de tudorache a fost totusi mica. in zona in care stau eu, adica bucurestii noi/chitila nu va mai vedea niciun vot din alea putine pe care le-a luat oricum in zona asta…dupa sectorul 5, in sectorul 1 s-a votat cel mai putin…clotilde a fost votata de ~33k oameni…

    • Stai lin, in blocul in care stau eu cam 80% din bloc nu a votat. Acum juma de bloc o sa voteze clotilde.

    • Carcel Miolacu, e stare de urgenta de o luna, e contract pe un 100 de tone de deseuri. Stii, probabil, ca doar in ultimele 30 de zile s-au facut aproape de 2700 de tone de deseuri pe care romprest nu le-a ridicat, dar are pretentii la bani. Nu 2700t / 100t x 13.000 eur, adica 351.000 de euro pe luna, ci 30 zile x 100.000 adica 3 milioane de euro pe luna, sau n-am inteles eu ultima parte din articol, atat vor sau doar atat au primit dar ei vor mai mult. Daca stai sa te gandesti, cei legali de jupuie de te rup, iar mafiotii o fac ieftin. Te mai plangi?

  15. Unde s tarifele alea de 14 ori mai mici?

    • daca contract pe 10 ani facea, tarif super mic obtinau, no?

    • In 2020 Romprest a strans 10,670 tone de gunoi din cosuri stradale.
      Pretul platit de Sectorul 1 pentru colectare si transport, fara TVA, a fost aproape 57 milioane lei fara TVA. Pe tona revine la 5327 lei.
      Firma Brai-Cata cere 629 lei pe tona de gunoi din cosuri stradale, in care include si tratarea si sortarea la 221 lei/tona.
      Rezulta ca pentru colectare si transport Romprest cere 5327 lei/tona fata de numai 408 lei/tona Brai-Cata.
      Romprest este de 12,75 ori mai scumpa decat Brai-Cata.

  16. Si maistrul IC o ataca tare pa Clotilda in chestia cu gunoiul, ca si el locuieste tot in sectorul 1, dar pe el il supara cel mai mult faptul ca de zeci de ori i-a cerut lu Clotilda sa-i puna o oglinda retrovizoare la coltul strazii si Clotilda nici nu-l baga i seama. El ii zice „Cloclotilda”, asa a poreclit-o. Si zice ca sa-i dea lu Romprest cat cer aia, oricat de mult, dar sa-i ridice gunoiul ca el nu mai suporta mirosul.

  17. Ce vrăjeală că ei au profit 5000 de euro și din ei plătesc salariile la jde mii de angajați….asta i banc probabil…vai de steaua lor de hoți..eu nu sunt cu clotilda dar cum să spui așa ceva…?? Pe bune?? Wtf…. hoții

    • salariile nu se platesc din profit.daca nu aveti minima cultura economica, mai bine nu mai comentati.

    • @Jean valijean
      Vezi ce declară RP. la sfarsitu articolului.
      „… rămân cu un profit de 5000 de euro, restul fiind costuri. DIN ACEST PROFIT compania trebuie să plătească salarii a 2600 de angajaţi…”

    • Goe: Este o greșeală. In economie, termenul de “profit” inseamna altceva: este ceea ce rezulta după ce scazi toate cheltuielile (inclusiv pe cele cu salariile).
      Profitul brut căruia i se aplica impozitul de 16% devine profit net … din care acționarii își iau dividendele.
      Vroiau sa scrie: “Din aceasta suma de 100.000 euro / zi, compania trebuie să plătească salarii a 2600 de angajaţi, […]. “
      deci din 3 milioane de euro platesc (si) salarii lunare la 2.600 angajați, si alte cheltuieli, si păstrează si profit, cât vor ei.
      Dacă ar consuma toată suma asta pe salarii ar fi un salariu mediu de 1.530 euro/ luna. Este clar ca nu platesc un astfel de salariu la mii de oameni.

  18. Este ceva ciudat. Anuntul de atribuire publicat pe SEAP (vezi link) se refera la „deșeuri necontrolate (dispersate) pe spațiile verzi (!!) aflate pe raza administrativ-teritoriala a Sectorului 1”. În schimb, Clotilde publică un film cu niște gunoieri care iau gunoaie din pubele, probabil ca să ajungă mai repede la 100t. Cine rezolvă misterul?

    • braicata aka urban revopsit, o companie de 2 lei mult sub romprest, trebuie sa ridice doar gunoiul stradal plus ala aruncat aiurea de firme si cetateni conform anuntului din seap. cum gunoiul menajer n-a mai fost oprit la ridicare de romprest, tot ce vedeti prin sector ca fiind multi de gunoaie este doar acest tip de gunoi pe care romprest a zis ca-l va ridica saptamanal sau cand are chef. asa ca problema principala a primariei este doar acest tip de gunoi(estimat la 100t) si braicata a fost mandatat sa se ocupe direct de ridicarea acestuia.

    • Si totusi, primesc 100.000 de euro pe zi pe facturi, dar au probleme cu un gunoi ce costa 13.000 pe luna?

  19. Eu sunt expert doar in gunoaie psd, lasati femeia sa se desfasoare, romprest oricum sunt niste santajisti, foarte bine ca li se inchide robinetul.
    Ca inca nu sunt preturile de 10 ori mai mici, e un pas inainte.
    Fara competitie nu avem preturi mai mici, romprest sa vina cu preturi competitive daca vor sa stranga gunoi.

  20. atata gimnastica cu cifrele alea completate cu zvonuri din piata ca sa iasa fix cum s-a comandat…doar ca pretul e doar pentru gunoiul stradal plus ala aruncat aiurea, nu si pentru ala al cetatenilor, unde romprest ridica in continuare…daca ai ajuns sa citezi si din urban sa…una din cele mai detestate companii ever…braicata=1.3 stele, iar romprest, pana si dupa campania furibunda a primarului nostru tot are 2.3 stele…

    • Ce n-ai inteles? Gunoiul acela stradal a costat-o pe Clotilde 13.000 de euro 100 de tone. Facturile (pe zi) ale romprest sunt de 100.000 de euro, ei colectand tot cam pe acolo zilnic, adica 80-90 de tone. Pai de la 11-12 mii pe zi, sa nu-mi zici ca pana la 100.000 e maturatul si spalatul stradal. Si totusi, romprest face cate 5 mil de euro pe an profit net. Ce numere mai vrei?

  21. Daca firma aia incasa de 4 ori pretu real atunci cum de tona cu astia costa cam la fel?
    Diferenta e parandaratu doamnei primar?
    Si cum iese bugetu mai bine daca contractul vechi e inca valabil/ se plateste? Adica vor plati 2 firme sa faca ce facea una la pret apropiat de cel oferit de firma nr 2?
    Vine doamna si usr cu bani de acasa daca se judeca si platesc penalizari alora?

  22. Nu cunosc prea bine subiectul gunoaielor, am votat Usr-Plus.
    Dar referitor la Clotilde, de câte ori trec pe Floreasca prin față pe la turnurile One, care vor sufoca zona, nu pot să nu observ viteza cu care a făcut trotoarele prin fața lor, cum le-a montat sfere de beton elegante pentru protecția trotuarelor strict în fața turnurilor, să nu parcheze plebea să deranjeze bogații de la One !
    Apoi mai e școala cu 13 săli de 12 milioane de euro promisă rechinilor de la Greenfield, prima investiție pe lista bugetului pe 2021. Aproape 1 milion de euro o sală de clasă !

    Din nefericire Clotilde e cel mult răul mai mic. Tudorache cu fustă.

    • Ai votat usr cum am votat eu psd.
      Toti aveti vrajeala asta „am votat usr dar…”.
      Daca e sa ne luam dupa cate commenturi d-astea sunt avea usru 80%.

  23. Pentru deseurile necontrolate si cosurile stradale, colectare, transport si depozitare/ sortare/ tratare, in 2020 Romprest a facturat 79,571,278 lei fara TVA.
    Aceleasi servicii ar fi costat numai 23,045,019 lei fara TVA prin oferta Brai-Cata contractata de Primaria Sectorului 1 in acest week-end.
    Daca ar fi avut ca prestator in 2020 pe Brai-Cata, Sectorul 1 ar fi economisit peste 56 de milioane de lei din cele 79,5 milioane facturate de Romprest la aceste categorii.

    • Comunicatorii din USRPLUS evidențiază in meme-uri faptul ca:

      => Romprest a produs Sectorului 1 un prejudiciu de 243 de milioane de lei in ultimii 5 ani. <=

    • @arde leana: Daca avea baba roate, securiciule! Sunt convins ca mafiorii italieni si escrocul ala o sa presteze serviciul pe gratis in Sectorul 1 si clocitilda n-o sa ia nici macar o firfirica!
      Daca crezi sincer in ceea ce scrii, trebuie sa inveti sa bauni, ca sa ai toate abilitatile necesare!

  24. Pretul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deseuri din cosuri stradale este 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL.
    Firma Romprest a facturat in perioada 16-31 martie 2021 acceasi categorie de cosuri stradale la 4796 de lei/tonă fără TVA, deci de peste 7,5 ori mai mult decat Brai-Cata.
    Daca excludem costul fix al tratarii, eliminarii si depozitarii, in 2020 tariful Romprest pentru cosuri stradale – colectare si transport a fost de 12,75 ori mai mare decat tariful Brai-Cata.
    Wow! Romprest nu e mai ieftin, ci de 12,75 ori mai scump ca Brai-Cata!

  25. A cercetat Gioni asa de bine in 2002, ca firma de gunoi face afaceri cu statul si in 2021.

  26. Eu v-am zis de la inceput ca pute! La Egis, care multi ani nu a facut nimic dar a luat banii, pe guadelupeza, care lua salariu gras de acolo, n-o apucase grija fata de banii Romanilor! Acum trebuie sa manance si gura ei ceva, iar DNA, care s-a dat cu usrplus (vezi interceptarile din biroul peacinstitului drula, si datul lor pe goarna in presa – asta nu era ilegal?), o sa inchida frumusel ochii. Pana la urma se pare ca avea dreptate plescoitza cu atinsul nasului si cu Coldea!

    • Cat mai iei pe o postare de-asta aberanta mai caraghiosule!

    • @ardelean de 30 de arginti:
      Ce e neadevarat in ce am postat? Da-mi un link unde clocitilda declara ca egis ia banii de pomana si situatia ar trebui sa inceteze. Iar interceptarile din biroul microfonistrului ascultransporturilor au fost facute si date in presa, nu-i asa? Obiceiuri securiste din famiglia preacinstitei drule!!
      Vad ca mi-ai urmat sfatul de mai sus si ai invatat sa bauni!

    • De exemplu pt asta de mai sus cu …v-am zis io…si …dna s-a dat cu usrplus….nu iau prea mult.
      E o postare total idioată, fără argumente cu fraze gen …a luar bani multi…a avut salar gras….etc, care nu conving pe nimeni , dar incerc sa ma perfectionez.

    • Da Goe taica, esti o lichea liberalo-pesedista. Acum du-te si canta la alta masa.

    • Da bă, ne-ai zis tu….noroc cu tine, că altfel rămâneam nelămuriți forever.
      Ne-ai deschis tu mintea și ne-ai luminat calea. ;))
      Fugi tare 🏃‍♂️.

  27. Mafia gunoaielor este foarte puternica,miliarde de euro se spala.Primarii si consilierii nu sunt straini.Daca cineva ia atidune,este desfiintata in presa si nu numai.

  28. Ar mai fi ceva de observat. Primarita are competenta necesara sa rezilieze fara a avea nevoie de votul consilierilor. A insistat pe vot ca sa ii bage si pe aia in balegar. Daca romprest castiga in instanta, sper ca armand si usrplus isi asuma raspunderea si acopera din fonduri proprii daunele! Sa nu intelegeti din asta ca as fi fan romprest, dar contractul trebuie respectat si nu poate fi reziliat oricum.

    • Excelent! Coe asta urat mirositor e probabil insusi Tudorache-Diamante. Pesedistul acela infect a facut proces contra Romprest in nume propriu si a pierdut deoarece contractul este al Consiliului Local. A fost „consiliat” de avocata lui Dragnea si a reusit sa piarda prin lipsa calitatii procesuale.
      Sau poate dl Coe este Vurduja-Bancorex, putoiul securist de la PNL Sector 1 vandut Romprest. Si gunoiul acela pretinde ca Primarita are competenta necesara sa rezilieze… stai asa, e cuvant cu cuvant ce indruga Coe mai sus. Vurdujele, tu esti taica?

    • Ar mai fi ceva de observat.
      Sunt perseverent. Cam prostalău dar perseverent!🤪

    • se stie ca ardelenii sunt mai greu de cap…

  29. De exemplu pt asta de mai sus cu …v-am zis io…si …dna s-a dat cu usrplus….nu iau prea mult.
    E o postare total idioată, fără argumente cu fraze gen …a luar bani multi…a avut salar gras….etc, care nu conving pe nimeni , dar incerc sa ma perfectionez.

  30. Intrebare: stie cineva ce salariu ia un lucrator de la firma Brai-Cata care strange gunoiul (cu tot cu sporuri si toate cele)? Intreb si eu asa … sa stiu daca merita sa ma angajez la ei, ca par foarte seriosi oamenii. Sunt convins ca au un personal numeros (sau ma rog, indeajuns cat sa se rezolve toate taskurile in decurs de 8 ore per tura, astfel incat sa nu fiu nevoit sa lucrez overtime; nu ca ar fi o problema asta, intrucat overtime-ul ar trebui sa fie platit foarte bine, exact ca in orice tara civilizata). Chiar sunt curios sa aflu cat de numeros e personalul, dar mai ales cu cat e platit.

  31. Bravo, Clotilde!

    • Muicoano, ai început „munca”, fă? Ce mai prestezi azi?
      O schimbi pe „Ierbicidata” sau pe „Eugenia”?

  32. Brava clotilda, vo trăbuit iapa asta in calduri no amu o aveti

  33. hahahaha

    Înainte să fie ales primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone ocupa funcția de director la Brai-Cata, firma de salubritate care se ocupă acum de ridicarea deșeurilor în sectorul 1, potrivit declarației de avere completate de Piedone în noiembrie 2020.

  34. Felicitari, bucuresteni! Ati votat gunoaie, aveti gunoaie. Ati votat sobolani, aveti sobolani. Bucurati-va de toate, au venit la pachet si sunt ale voastre.

  35. Nu stiu de ce ii trebuie alte surse de informare( au explicat alți salubriști consultați de G4media.ro)domnului ziarist,cand acest contract cu Romprest la fel ca si toate cele 11 acte aditionale sunt publice si acolo poti vedea pretul de colectare si transport iar din facturile prezentate de Romprest, poti vedea pretul de Eliminare -Depozitare,Sortare umed,Sortare uscat….etc si orice calcul ai face abia ajungi la pragul de 600 de lei pe tona. Dar cand trebuie sa faci pe naiba in patru sa o scoti cumva pe ,,NAUCA SATULUI,, te umpli si de ridicol ce sa-i faci

  36. Deci tarif mai mic……..Nu inteleg cum vad unii psd-isti ca ar fi mai mari ? Doar ca sa sperie locuitorii……niste mincinosi…….

  37. Buboiul globalist e MARXIST/BOLSEVIC/NAZIST…Un buboi care cand o sa se sparga SOCIETATEA UMANA o sa fie BOLSEVIZATA deja…Buboiul a „metastaziat” intreaga Planeta din momentul cand Comintern Rasputin-Tziomping-ENGIE l-a legendat la
    Casa Alba pe miliardarul rosu Bideu…Cand ceausistul camarad din CUIB „doru popescu” nega Divinitatea si-l numea pe DUMNEZEU un simplu zeu, „Humoroidul”, marele „credincios” al Garzii de pe forum a tacut…”BESTIARIU”!!!L-am inghesuit
    in corzi si nu mai indrasneste sa-i blasfemieze direct pe evrei, o da cu „cabalala” si cu „briciul prinprejur”!!!Acest
    „Tica”-los sekurici ceausist cand ii blasfemiaza cu…”briciul primprejur pe evrei”, in prostocratia lui crasa nu-si da seama ca-i baga in aceeasi oala cu arabii si turcii…”Humoroid” e spacialist si in „roti”, dintate!? Rotirea… cadrelor la nivel de Istorie!!! Pana mai ieri „Istoria” o facea popolul condus de TAGMA JEFUITORILOR PCR-isti, azi Partidul a fost CONCASAT, la fel ca SECURITATEA…

  38. Uite minciunica: 5000 de euro pe zi, „Din acest profit, compania trebuie să plătească salarii a 2600 de angajaţi” Aaaa… nu. Din venit se platesc salariile ce sunt contabilizate ca cheltuieli. Profitul se baga la buzunar de actionari. Venitul zilnic e de 100.000 de euro, nu 5000.

    Uite o alta minciunica, ei au anual profit de 10% din cifra de afaceri, unde media pe firme de salubritate de 1%. Fie. Acei 10% reprezinta cam 24 mil de lei sau putin sub 5 mil de euro anual, sau cam 13.000 de euro pe zi, nu 5000. Dar daca e sa ne luam dupa declaratii, la 100.000 de euro pe zi incasati, le iasa 10.000 de euro profit, nu 5000. Desi vor mai mult de 100.000 de euro pe zi.

    Uite o alta minciunica: S1 genereaza cam 90 de tone pe zi de deseuri, la tariful lor de colectare si transport (ca sortarea si depozitarea e operata de alte firme din lant), 90 * 343 = ~31.000 mii lei sau 6300 de euro, din asta se platesc nu 2600 de angajati ci doar gunoierii, carburantul si cota parte a autoutilitarelor, pe zi. 6300 de euro pe zi pt. gunoi. Ori ei primesc pe zi 100.000 de mii de euro, si pt. ailalti angajati, maturatorii si spalatorii etc si pt. buzunarele lor si ce spagi mai au de platit la consilierii locali… desi ar vrea mai mult.

    Pana la urma scandalul a fost generat de ipoteza ca gunoiul necontrolat a fi de vina pt. preturile majotate, dar gunoiul de 6300 de euro pe zi, chiat si necontrolat, nu justifica plata a 100.000 de euro pe zi, sau peste 170 de mil de lei anual.