G4Media.ro

Surse: Ședință la Ministerul Educației pentru „corectarea” proiectelor de legi ale Educației,…

Foto: edu.ro

Surse: Ședință la Ministerul Educației pentru „corectarea” proiectelor de legi ale Educației, varianta Ligia Deca, de către experții din partide

Ședința pentru amendarea proiectelor de legi ale învățământului preuniversitar și superior are loc la Ministerul Educației, marți după-amiază, potrivit surselor Edupedu.ro. Întâlnirea a început la ora 14:00 și a fost convocată cu o zi înainte chiar de către ministra Ligia Deca. Conform termenului anunțat de PNL, miercuri, pe 15 februarie, proiectele de legi ar trebui prezentate în Guvern, scrie EduPedu.ro.

Pe masa Executivului ar urma să aibă loc, pe 15 februarie, o primă lectură a proiectelor, susținea Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației. Proiectele ar trebui trimise în avizare interministerială și apoi să revină într-o ședință ulterioară pentru aprobare și trimitere în Parlament. Legislativul ar fi trebuit, conform anunțurilor politice, să aprobe pachetul legislativ până la 1 martie. Cel puțin asta prevedea planul enunțat la finalul lunii ianuarie.

Între timp, mai multe voci din PSD au vorbit despre o posibilă amânare a calendarului respectiv. Florian Lixandru, de exemplu, și-a pierdut și atribuțiile pentru două zile după ce a publicat un comunicat al partidului său în care scria că este timp până în martie 2024 pentru a aproba aceste proiecte.

Articolul integral, pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Legile astea ar trebui corectate de specialisti independenti in educatie, nu de politrucii PSD-PNL-UDMR, in sedinte de partid!

  2. „Expertii” le „corecteaza”?!
    Probabil ca Dna Ligia Deca a gresit acordul subiectului cu predicatul… a scris cu litera mica inceputul frazei… n-a pus semnul exclamatiei si al intrebarii unde trebuie…. a scris numele unei persoane cu litera mica…a uitat sa inchida paranteza…. trebuie „corectate” asa, ca in cazul lucrarilor elevilor nepriceputi!!!
    Sau, cum se numesc, dna Ligia??!!!
    De la ametita asta ale carei Legi trebuiie „corectate”(!!) de „experti” mai priceputi(probabil!), asteptam noi Legi care sa revolutioneze Educatia, ajunsa la MINIM, cum zicea anul trecut fostul Minsitru al Educatiei, ditamai Rectorul plagiator Sorin Campeanu??!
    Femeia asta rupta de Romania nu e-n stare de nimic, cum sa poata ea sa faca ceva care sa SCHIMBE in BINE sistemul de Educatie?!
    Parerea mea: cred ca mai tare le va bulversa, va fi balmajela si mai mare!!
    Nepotelul nostru a intrebat de ce el nu e-n vacanta, ca verisoara lui din cluj e la schi, in vacanta!!

  3. Experti in plagiat si impostura, fireste!

  4. „Expertii din partide”?! :)) Pai „expertii” aia au ruinat educatia treptat, in cei 30 de ani!

  5. Cum cred „experții ” din minister că vor avea calitate în învățământul universitar particular unde profesorii, în proporție de peste 90%, primesc salariul minim pe economie? De ce nu intervin cu un salariu minim pentru nivelul academic ? Au pierdut și pierd în continuare , din astfel de motive, personalități cu operă în spate(care se retrag și nu se mai implică). Vin în locul lor doctoranzi foarte buni, dar care nu au încă experiență. Calitatea scade de la an la an…

  6. Legile educație nu trebuie doar corectate.La ele trebuie adăugate și articole noi,cum ar fi un articol care sa precizeze clar în ce condiții se poate pensiona un cadru didactic,că așa cum spre exemplu șoferii de autobuz,au obținut prin lege pensionarea cu 9 ani mai devreme față de vârsta standard,așa și profesorii ar putea cere să se pensioneze fără penalizare cu cel puțin șase ani mai devreme față de vârsta standard,în condițiile în care munca la catedră este f stresantă și sunt profesori care după 50 ani sunt atât de consumați psihic și fizic încât nu mai sunt iubiți nici de copii și nu mai dau randament.