G4Media.ro

STUDIU Aproape un sfert dintre utilizatorii online permit întotdeauna aplicaţiilor şi serviciilor…

STUDIU Aproape un sfert dintre utilizatorii online permit întotdeauna aplicaţiilor şi serviciilor accesul la microfoanele sau camerele web de pe dispozitivele personale

Dependenţa de videoconferinţe pe durata pandemiei a dus la o creştere expondențială a aplicaţiilor dedicate acestora, iar aproape un sfert (23%) dintre utilizatorii online acordă întotdeauna aplicaţiilor şi serviciilor permisiunea de a le accesa microfonul sau camera web, potrivit unui studiu global realizat de Kaspersky și citat de News.ro.

”Aproape un sfert (23%) dintre utilizatorii online acordă întotdeauna aplicaţiilor şi serviciilor permisiunea de a le accesa microfonul sau camera web, potrivit unui studiu global realizat de Kaspersky, care a chestionat 15.000 de persoane. Cu toate acestea, conştientizarea generală a importanţei securităţii camerei web este promiţător de ridicată, aproape şase din zece utilizatori (59%) fiind îngrijoraţi de faptul că cineva i-ar putea urmări prin intermediul camerei web, fără ştirea lor, iar 60% sunt îngrijoraţi de faptul că acest lucru ar putea fi realizat prin intermediul unui software rău intenţionat. Acest lucru indică probabilitatea ca mai mulţi oameni să îşi protejeze proactiv tehnologiile în viitor, pe măsură ce se adaptează la regimul de muncă la distanţă şi înţeleg rolul aplicaţiilor colaborative”, relevă compania.

În ultimul an, dependenţa de videoconferinţe a dus la o creştere colosală a aplicaţiilor dedicate acestora, Un exemplu este Microsoft Teams, aplicaţie a cărei utilizare a crescut cu 894% în luna iunie 2020, comparativ cu luna februarie 2020. De asemenea, acest fenomen a provocat o penurie aproape mondială în ceea ce priveşte camerele web, mulţi furnizori de top văzând o cerere foarte crescută.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Astia de la Kaspersky sunt niste fini psihologi

  2. Studiile astea sunt de fapt facute prin colectarea datelor de la cei care au antivirus sau firewall instalat de la ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.