G4Media.ro

Republicanii reiau atacurile la familia Biden în an pre-electoral legat de afacerile…

Sursa foto: Nicholas Kamm / AFP

Republicanii reiau atacurile la familia Biden în an pre-electoral legat de afacerile lui Hunter Biden în România / Pretinse noi înregistrări bancare arată că fiul președintelui american și alți membri ai familiei sale ar fi primit 1 mil. de dolari de la o firmă deținută de Puiu Popoviciu

Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților a dezvăluit miercuri că peste un milion de dolari a fost transferat de la un om de afaceri român corupt către familia Biden, în timp ce vicepreședintele de atunci Joe Biden se străduia să curețe corupția din această țară est-europeană, relatează The New York Post.

„În timp ce vicepreședintele Biden dădea lecții României despre politica anticorupție, în realitate el a fost un panou publicitar ambulant pentru ca fiul său și familia sa să strângă bani”, a declarat președintele comisiei, republicanul James Comer, în cadrul unei conferințe de presă de dimineață.

Comer, flancat de alți membri republicani ai comisiei, a promis că comisia va ajunge până la capăt în ceea ce privește implicarea președintelui Biden în afacerea din România și în altele din țări precum China, Rusia și Ucraina, folosind citații suplimentare pentru documente bancare și alte documente.

„Nu am văzut niciodată o familie prezidențială să primească astfel de sume de bani de la adversari din întreaga lume – vorbim doar despre câteva țări astăzi”, a declarat Comer.

Conferința de presă s-a concentrat pe transferurile către familia Biden din China și România – două țări în care Joe Biden a contribuit la conducerea politicii americane în timpul administrației Obama-Biden.

„Vreau să fiu clar: această comisie investighează afacerile dubioase ale președintelui Biden și ale familiei sale, care au profitat de funcția publică a lui Joe Biden și au pus în pericol securitatea națională a țării noastre”, a declarat Comer.

„Mi-ar fi greu să cred că Hunter Biden a fost atât de carismatic încât a putut convinge cetățeni străini să vireze milioane de dolari nu doar în contul său, ci și în conturile a opt membri ai familiei sale”, a adăugat el. „Credem că a existat un randament al investiției”.

Legătura cu România este una dintre angajamentele mai puțin cunoscute ale primului fiu Hunter Biden cu asociați dubioși din țările în care tatăl său a avut influență.

Într-o notă de 36 de pagini publicată miercuri dimineață, comisia Camerei a citat înregistrări bancare pentru a descrie modul în care 3 milioane de dolari ar fi fost transferate de la Bladon Enterprises Limited a lui Gabriel Popoviciu la Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 și mai 2017.

Din cele 3 milioane de dolari, se arată în memoriu, aproximativ o treime – 1.038.627,08 dolari – a fost transferată în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, primei nurori Hallie Biden și unui membru anonim al familiei Biden.

„Departamentul de Justiție trebuie să își miște fundul și să investigheze”, a declarat reprezentanta Nancy Mace (R-SC). „Noi am făcut treaba pentru ei, așa că nu au voie să o dea în bară”.

„Familia Biden nu are cu adevărat o afacere”, a intervenit reprezentantul Byron Donalds (R-Fla.) „Nu există nicio structură de afaceri în jurul acestei familii, cu excepția politicii”.

„Băieți, voi, cei din presă, aceasta este o pradă ușoară”, a spus Donalds după ce a descris un „labirint” de 16 SRL-uri asociate cu Biden care ar fi primit fonduri străine. „Vă dau chestii de (premiul) Pulitzer”.

Comer a încheiat conferința de presă prin identificarea a nouă membri ai familiei Biden care ar fi primit fonduri străine.

Contul sau conturile Biden neidentificate care au primit veniturile din România au primit 80.000 de dolari în patru tranzacții.

După nota anterioară a comisiei, în care se menționa că un membru neidentificat al familiei Biden a primit veniturile CEFC, echipa juridică a lui Hunter Biden a emis un comunicat prin care a negat că a fost plătit altcineva în afară de cei trei Biden menționați.

Hallie Biden a primit 10.000 de dolari de la firma lui Walker – aparent din veniturile din România – în februarie 2017, potrivit memo-ului, clarificând scopul unei plăți la care se face referire în documentul din martie.

Hallie, văduva regretatului fiu al lui Joe Biden, Beau, a primit 25.000 de dolari din venituri aparente din transferurile CEFC mai târziu în același an.

„Tranzacțiile din România arată dovezi de trafic de influență și o corelație între activitatea familiei Biden și a asociaților lor de afaceri și apoi responsabilitățile vicepreședintelui Biden în timpul mandatului”, se arată în noua notă.

„Comitetul este preocupat de modelul familiei Biden de a curta afaceri în regiuni ale lumii în care vicepreședintele de atunci a avut un rol important și a influențat politica SUA”.

Hunter Biden a început să lucreze pentru Popoviciu în 2015, în timp ce acesta se confrunta cu urmărirea penală pentru acuzații de corupție în România.

La un moment dat, cel de-al doilea fiu de atunci a aranjat un acord secundar separat cu magnatul în afara firmei sale de avocatură, Boies Schiller Flexner LLP.

O persoană familiarizată cu acest aranjament a declarat pentru The Post în luna august a anului trecut că acordul paralel cu Popoviciu i-a adus lui Hunter și asociaților săi „milioane”.

Nu este clar câți bani a câștigat Hunter Biden prin munca sa pentru Popoviciu în cadrul Boies Schiller.

Popoviciu, condamnat pentru luare de mită în 2016, a atras atenția în SUA din cauza momentului în care a interacționat cu Hunter.

Într-un caz, fostul director al FBI Louis Freeh – pe care Hunter l-a contactat pentru a lucra la apărarea lui Popoviciu – l-a sunat pe tânărul Biden în iulie 2015, cu doar două ore înainte ca Hunter să se întâlnească cu tatăl său, potrivit e-mailurilor din laptopul abandonat al primului fiu.

Hunter a zburat, de asemenea, în România pe 15 noiembrie 2016, pentru o călătorie de două zile pentru a-l reprezenta pe Popoviciu în fața Direcției Naționale Anticorupție din această țară, mai scrie The Post.

Al doilea fiu de atunci a avut o rezervare pentru „mic dejun cu tata” la două zile după întoarcere.

Memorandumul Comisiei de Supraveghere – publicat cu câteva ore înainte de termenul limită de la prânz pentru ca FBI să predea un document în care se susține că președintele Biden a luat mită în timp ce era vicepreședinte – confruntă, de asemenea, negațiile ale Casei Albe că soții Biden au primit bani din China, furnizând capturi de ecran ale transferurilor bancare.

Memorandumul notează că, în mai 2014, Joe Biden „a vizitat România și a ținut un discurs adresat prim-ministrului român, judecătorilor, procurorilor și liderilor parlamentului”, spunând: „Corupția este un cancer, un cancer care roade încrederea cetățenilor în democrație, diminuează instinctul de inovare și creativitate; bugetele naționale deja strânse, eliminând investițiile naționale importante.

Ea risipește talentul unor generații întregi. Sperie investițiile și locurile de muncă. Și, cel mai important, îi privează pe oameni de demnitatea lor. Secătuiește forța și hotărârea colectivă a unei națiuni. Corupția este doar o altă formă de tiranie”, ar fi afirmat Biden.

Memorandumul notează, de asemenea, că în septembrie 2015, Joe Biden „l-a primit la Casa Albă pe președintele român Klaus Iohannis”.

Un comunicat al administrației Obama-Biden privind întâlnirea a precizat că Biden „a salutat accentul pus de președintele Iohannis pe eforturile anticorupție și pe statul de drept ca mijloc de consolidare a securității naționale și de promovare a unor investiții mai mari și a creșterii economice”. Iohannis a declarat că Biden „și-a exprimat satisfacția cu privire la progresele României în lupta împotriva corupției”.

Memorandumul Comitetului de Supraveghere notează că „în cinci săptămâni de la această întâlnire, Bladon Enterprises Limited (Bladon Enterprises) a început să facă depuneri în contul bancar al Robinson Walker, LLC”.

Se pare că Departamentul de Justiție se apropie de o decizie finală cu privire la acuzarea lui Hunter Biden de fraudă fiscală și de alte presupuse infracțiuni, notează The New York Post.

Avocații lui Hunter s-au întâlnit cu avocații Departamentului de Justiție pe 26 aprilie la Washington, în ceea ce ar putea fi un pas final înainte de o decizie de inculpare.

Între timp, președintele Biden a fost văzut duminică împreună cu fratele său mai mic, James Biden, care a fost partenerul lui Hunter în multe dintre relațiile sale de peste hotare.

Printre cele mai cunoscute afaceri internaționale ale primei familii, Hunter Biden a câștigat până la 1 milion de dolari pe an făcând parte din consiliul de administrație al firmei ucrainene de gaze naturale Burisma între 2014 și 2019, începând în timp ce tatăl său conducea politica administrației Obama în Ucraina.

Extensia din România a scandalului Ukrainegate. Legăturile lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, cu fugarul Puiu Popoviciu

G4Media.ro scria în septembrie 2019 că fiul fostului vicepreședinte al Statelor Unite, Hunter Biden, a avut interese de afaceri și în România, nu doar în Ucraina, unde implicarea sa într-o companie de energie a stat la baza scandalului dintre președintele Trump și democrați. Surse apropiate omului de afaceri Puiu Popoviciu au declarat atunci pentru G4Media.ro că Hunter Biden s-a angajat în afaceri imobiliare la București și că ar fi încercat să facă lobby în favoarea lui Popoviciu înainte de condamnarea acestuia în 2017.

Nu e clar în ce au constat acțiunile de la București, însă potrivit unor surse, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi contat pe fiul lui Biden în acțiunile de lobby extern atât înainte, cât și după fuga din țară.

La sfârșitul lunii mai, postul Fox News, apropiat de republicani dezvăluia că Hunter Biden a lucrat în trecut cu omul de afaceri român Puiu Popoviciu, pe care l-ar fi consiliat.

În august 2017, omul de afaceri a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la șapte ani de închisoare în dosarul afacerii imobiliare Băneasa.

A doua zi după condamnare, o serie de surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews.ro că Popoviciu și alti oameni de afaceri români cu probleme în justiție încearcă să convingă congresmeni și oameni foarte influenți din establishment-ul american că sunt victimele unor abuzuri.

Una dintre persoanele influente cu care Popoviciu a legat o relație de prietenie este Robert Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, prin care ar fi încercat să-și susțină cauza inclusiv în Congresul american.

Popoviciu s-a refugiat la Londra pentru a evita executare pedepsei, dar a fost prins iar între timp se judecă extrădarea sa. Popoviciu l-a angajat ca avocat pe fostul șef al FBI, Louis Freeh.

Avocatul președintelui Trump, Rudy Giuliani, declara la sfârșitul lunii mai 2019 despre colaborarea lui Hunter Biden cu Gabriel Popoviciu că este „un caz care cere să fie investigat. Dacă nu va fi investigat, nu avem un sistem de justiţie egal în această ţară (Statele Unite – n.r.)”.

Dar înaintea acestor declarații anti-Popoviciu, Giuliani a făcut la rândul său jocul lobbiștilor anti justiție. În august 2018, avocatul lui Trump i-a transmis președintelui Iohannis o scrisoare anti-DNA, în care denunța presupuse abuzuri, despre care a admis ulterior că s-a bazat pe un raport întocmit de fostul șef al FBI, Luis Freeh.

Citește și: Daily Mail: Hunter Biden era angajatul lui Puiu Popoviciu în 2016 și spunea că ”am devenit foarte apropiat de el, e tratat rău de suspectul sistem judiciar român”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce ai ma sluga de corupti? Ce banii tai visezi bai spurcatule?!

  2. G4 se pare ca e in buzunarul democratilor comunisti. Auzi acolo, pretinse.
    Dar cand vine vorba de republicani, dovezi 100%.