G4Media.ro

Programul „Anghel Saligny”. Ministerul Dezvoltării a stabilit sumele ce vor fi alocate:…

Programul „Anghel Saligny”. Ministerul Dezvoltării a stabilit sumele ce vor fi alocate: cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, 4 milioane pentru fiecare comună şi 7 milioane de lei pentru fiecare oraş

Alocări de cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, de 4 milioane pentru fiecare comună şi de 7 milioane de lei pentru fiecare oraş sunt prevăzute prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. De asemenea, pentru fiecare municipiu (în afară de reşedinţele de judeţ) vor fi alocate 10 milioane de lei, iar pentru fiecare reşedinţă de judeţ – 43 de milioane de lei. Fiecare sector al municipiului Bucureşti poate accesa fonduri în valoare totală de 35 milioane lei pentru proiecte, conform unui proiect de ordin al ministrului Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) anunţă că a supus consultării publice ordinul pentru aprobarea „Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny””.

„Pentru a evita creşterea disparităţilor şi pentru a asigura coeziunea teritorială, fiecare unitate administrativ-teritorială va avea prealocată finanţarea minimă pentru cel puţin un proiect eligibil, în limita sumei prevăzute în normele metodologice. Totodată, localităţile care accesează împreună fondurile disponibile prin acest program, prin Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară, vor putea beneficia de o finanţare sporită cu 10%”, a precizat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. Frumos. Deci dam vreo 10 miliarde in mod egal la toti prostii, iar restul de 40 ii furam cum vrem noi.

  • Ținte neclare. E o risipă precum în comunism, și tot de la… egalitate! Evident matematic că decalajele vor rămâne aceleași, dacă vor fi alocate sume egale pentru fiecare judeţ, comună, oraş! E cum ai ajuta Olanda și România cu aceeași sumă, așteptându-te ca după implementarea proiectelor să iasă un standard de viață cum e în una așa și în ailaltă. Deci unde sunt deja gaze, se vor schimba bordurile.

 2. O sa dea Cutzu si cu ungurul Czeke bani la toata lumea, de n-o sa poata cheltui…
  Cele mai importante investitii:
  Cel putin 1 cm de asfalt direct pe pamant!
  Cel putin o teava ingropata, numita pompos „canalizare”, prin care nu va curge nimic!
  Cel putin cate o firma a primarului din fiecare localitate scoasa din foame!
  Cel putin 20% parandaratul primarilor! 😀

  • imi aduci aminte de prm, vezi peste tot numai hoti. 85% din tara asta sunt hoti si 15% sunt usr (patrioti, profesionisti, cinstiti , frumosi si capabili)

  • maica, sotul tau stie ce faci toata ziua? E perioada cand se pun muraturi, zarzavaturi, zacusca, etc. Le servesti la masa tot politica?

  • ABC nu te mai pacali singur te inseli .Nu ai dreptate. Banii sunt folositi pe proiecte si doar pe anumite teme specifice ce sunt parte a PDNL . Mai intii intereseaza te. Nu trebuie decit sa stiti cum se dau banii si la ce pot fi ei folositi . Nu faceti comparatii cu trecutul acolo cind se puteau fura aceste sume (partial ).Toata galagia in media de asta se face . Banii nu pot fi dijmuiti .

 3. Ura…, Ura…, să fie primiți și să trăiască șefu’ „cel Mare din Deal” și șefu’ „cel Mic cu Păru’ Rar”…!
  Prin unele localități păstorite de primari PNL deja s-a dat liber la paranghelie, iar muzica răsună la mulți decibeli până târziu in noapte…
  Finuțu’ lui nea Marian-Dinde-de-Aur nu știe că poporul trebuie să meargă dis de dimineață la muncă, ca să poa’ să plătească șefu’ pensii speciale și lefuri grase Animalului Politic și d-șoarelor protejate?

  • Scara te inseli .Nu ai dreptate. Banii sunt folositi pe proiecte si doar pe anumite teme specifice ce sunt parte a PDNL . Mai intii intereseaza te. Nu trebuie decit sa stiti cum se dau banii si la ce pot fi ei folositi . Nu faceti comparatii cu trecutul acolo cind se puteau fura aceste sume (partial ).Toata galagia in media de asta se face . Banii nu pot fi dijmuiti .

 4. Ceva proiecte? sau e programul ‘pas cu pas va mituim pe toti’ ?

 5. Eu am o intrebare: Cum ajungi primar? Cati bani trebuie dati si cui pentru o functie pe viata? Vei putea fi cumparat de un partid sau de altul. Nu vei fi intrebat de nimic(trebuie sa fii atent sa nu superi rechinii de deasupra ta si atat). Vei primi si bani de cheltuit dupa pohta inimii. Daca nu se observa nimic in comunitate dai vina pe ceilalti si timpul trece leafa merge. Salariul ti-l stabilesti singur. Pensia cat mai maricica dupa buget. Trai neneaca pe banii fraierilor, pardon contribuabililor.
  Sunt rare cazurile unde banii ajuta localitatea. Restul sunt „talpa tarii” forta care sustine oameni in functii indiferent cum se numesc si ce fac. Ponta, Dragnea, Tariceanu, Citu, etc. (dintre cei mai proeminenti)

 6. Ura…, Ura…, să fie primiți și să trăiască șefu’ „cel Mare din Deal” și șefu’ „cel Mic cu Păru’ Rar”…!
  Prin unele localități păstorite de primari PNL deja s-a dat liber la paranghelie, iar muzica răsună la mulți decibeli până târziu in noapte…
  Finuțu’ lui nea Marian-Dinde-de-Aur nu știe că poporul trebuie să meargă dis de dimineață la muncă, ca să poa’ să plătească șefu’ pensii speciale și lefuri grase Ani malului Politic și d-șoarelor protejate?

  • Cara te inseli .Nu ai dreptate. Banii sunt folositi pe proiecte si doar pe anumite teme specifice ce sunt parte a PDNL . Mai intii intereseaza te. Nu trebuie decit sa stiti cum se dau banii si la ce pot fi ei folositi . Nu faceti comparatii cu trecutul acolo cind se puteau fura aceste sume (partial ).Toata galagia in media de asta se face . Banii nu pot fi dijmuiti .

 7. Ați uitat cu Dancu impartea banii din PNDL2 în guvernarea Cioloș???? Nu a mai tipat nimeni arunci.

  • Fomistule 😂

  • Dar, la subiect, tu ce parere ai? E bine sa avem un PNDL3 prin care ministrul dezvoltarii poate alegere practic fara vreo constrangere ca primaria X primeste 150.000 de euro?

   O sa refacem infrastructura tarii mai repede asa? Ti se pare un program bun?

  • Nu trebuie decit sa stiti cum se dau banii si la ce pot fi ei folositi . Nu faceti comparatii cu trecutul acolo cind se puteau fura aceste sume (partial )

 8. Incepe programul national „anticoruptie” intitulat „Marea jupuiala a banilor publici”, cu SuperCutu BigTime WowWow in rolul de impartitor de ciolane publice grase si zemoase.
  Romanika, la finalul acestui program, va ramane la fel, cu exceptia unor megaviloaie, a unor conturi grase prin Caraibe si a unor noi „antreprenori” romani de succces in palmarea banilor publici.

  • Nu ai dreptate. Banii sunt folositi pe proiecte si doar pe anumite teme specifice ce sunt parte a PDNL . Mai intii intereseaza te. Nu trebuie decit sa stiti cum se dau banii si la ce pot fi ei folositi . Nu faceti comparatii cu trecutul acolo cind se puteau fura aceste sume (partial ).Toata galagia in media de asta se face . Banii nu pot fi dijmuiti .

 9. domle are usr metoda cum sa se construiasca ceva fara bani sau trebuie sa asteptam sa aiba usr jumate din primari ca numai ei pot construi romania corect si fara furat? Bucurestenii sunt multimiti de nicusor (fost sef al usr) si clotide sau timisorenii? Sunt multi care regreta primari care au furat dar au facut ceva in localitatile respective decat sa fie cinstiti si sa nu faca nimic, sau sa strice mai mult. Nu ne prezinta si noua usr cum se pot da bani fara sa se fure, sau este secret?
  Corect ar fi fost sa se repartizeze banii in functie de marimea localitatii si de situatia in care se afla.

 10. Cum să împarți … blana ursului din pădure ! Acești bani, dacă vor exista vreodată, trebuie investiți în aducerea comunităților din evul mediu timpuriu în secolul XXI ( apa curentă POTABILĂ, canalizare, servicii medicale, de educație și cultură, bancare și administrative, acces facil la surse de energie și comunicații de orice fel ). Marile comunități urbane trebuie să acceseze bani „ieoropeni” pentru continuarea dezvoltării.

 11. asteptam cu interes varianta usr de dezvoltare a tarii fara bani
  sa nu vina cu varianta necredibila ca fac ei niste proceduri de nu o sa poata nimeni fura
  sau asteptam 50 de ani pana cand o sa castige usr 60% electorat?

 12. Intelegem acum cu totii de ce au plecat cei de la USRPLUS . Doreau sa faca ei ce vor cu banii tarii . Chiar daca Citu nu mi-a fost simpatic la inceput acum se vede clar de tot cita forta are .Nu a cedat nici un centimetru .Zombilica e de baza .

 13. Imi pare rau dar lui Mafalda iar nu i se publica textele . Ma vad nevoit sa folosesc alte nameuri si sa vad daca apare .Voi folosi lili

 14. hai ca la comuna cu 4.000.000 lei iese un wc decent!

 15. c e n z u r a m a x i m a p e g 4 m e d i a.

  Evitati acest website unde libertatea de exprimare este incalcata. Mai ales cand comentariile sunt politicoase, documentate.