G4Media.ro

”Ordonanța lăcomiei” a fost adoptată tacit de Senat, după ce ministrul Eugen…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

”Ordonanța lăcomiei” a fost adoptată tacit de Senat, după ce ministrul Eugen Teodorovici a cerut amânarea dezbaterilor

Termenul de adoptare tacită a proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare s-a împlinit vineri, la ora 0,00, actul normativ nefiind înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului, în lipsa unui raport al Comisiei de buget-finanţe.

Pentru a fi adoptat tacit, în plenul Senatului se dă citire unei note de adoptare tacită, după care proiectul poate fi trimis pentru dezbatere Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz. Nota de adoptare tacită ar putea fi înscrisă luni, pe ordinea de zi plenului.

Potrivit unor surse parlamentare, în urma unor discuţii, care erau programate în această săptămână, ale premierului şi ale ministrului de Finanţe cu reprezentanţi din sistemul bancar, energie şi comunicaţii, Viorica Dăncilă ar putea anunţa, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului, eventuale modificări la OUG 114/2018.

Miercuri, senatorii PNL şi USR au părăsit plenul Senatului ca urmare a refuzului preşedintelui de şedinţă, Şerban Valeca, de a supune la vot solicitarea celor două formaţiuni de a include pe ordinea de zi, pentru dezbatere, OUG 114/2018.

Solicitarea a fost motivată de importanţa actului normativ şi de evitarea adoptării tacite în Senat, pe data 1 martie, a proiectului de aprobare a ordonanţei.

Preşedintele de şedinţă, Şerban Valeca (PSD), a explicat că prelungirea termenului de dezbatere a ordonanţei în Senat, ca primă Cameră sesizată, nu este posibilă pentru că s-ar încălca Constituţia, iar pentru o dezbatere în plen era necesar raportul Comisiei de buget.

Marţi, Comisia economică a Senatului a dat aviz favorabil proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

În Comisia de buget, care este sesizată pentru raport, dezbaterea a fost amânată marţi, la propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, prezent la şedinţă.

Şi pe 19 februarie, OUG 114 a fost amânată în Comisia de buget, pentru a putea fi analizate amendamentele depuse.

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, aprobată de Guvern la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar. În energie, companiile vor plăti o contribuţie de 2% din cifra de afaceri. Totodată, preţul gazelor şi al energiei electrice va fi plafonat la 68 lei/MWh în perioada 1 aprilie 2019 – 28 februarie 2022.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Chiar foarte bine s-a făcut. Se face dreptate așa.

  2. Domnilor banditi dar pretul la benzina vad ca nu-l opriti desi eur dol si bursa petrolului scad sau stagneaza.Asa ati mintit si la curent si uite ca a crescut.Normal ca sunteti pe mana toti ca doar stati impreuna la masa si benchetuiti

  3. taricene, dragneo, valcoave, orlando, de aia dati lovitura la pilonul II ? sa le dati pensie speciala soferilor ? ca stiu multe despre voir ? poate au si foto, si inregistrari. nu le ajunge ba ca iau mai multe salarii?
    calulul lui dragnea ia pensie speciala ?
    ce jav, ce jav.
    ia zi-i orlando, „patrioate”, unde is duce tiriac profitul facut in romania ?

  4. incepe jaful la fondurile suverane. clanurile partidului vor avea salarii ca pe wall street.
    credeti ca le vor ajunge banii din pilonul II pentru 5 ani de salarii ?

  5. Geniul economiei romanesti si-a pierdut diploma de doctor , odata cu adevarul declaratiilor.

  6. Dobinda înseamnă corupție privilegiați și paraziții ăștia trebuie sa dispară să poate construi o casa copii noștri… Dreptu omului de a construi o casă e al nostru cei 99 la 100 sau al bancherilor de mai puțin de 1 la 100…. Cine poate înțelege.. M