G4Media.ro

Ministrul de externe al Germaniei: În cazul unei noi escaladări din partea…

Sursa foto: Twitter/ BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN

Ministrul de externe al Germaniei: În cazul unei noi escaladări din partea Rusiei față de Ucraina, se va pune problema dacă Nord Stream 2 poate fi pus în funcțiune

Orice escaladare militară la granița ruso-ucraineană ar putea afecta soarta gazoductului „Nord Stream-2”, a declarat ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, într-un interviu acordat săptămânalului german „Die Zeit”, publicat marți, citat de Tass și Rador.

„Guvernul anterior (al Germaniei) a convenit deja cu guvernul american că, în cazul unei noi escaladări din partea Rusiei faţă de Ucraina, va fi ridicată problema dacă „Nord Stream-2″ poate fi pus în funcțiune. Acest lucru rămâne valabil” – a declarat ministrul german.

„Este în interesul nostru politic și economic ca energia să nu fie folosită ca armă pentru destabilizarea Europei” – a declarat aceasta. Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat anterior că procesul de certificare a gazoductului „Nord Stream-2” are un caracter pur administrativ, dar „dacă granița este încălcată, vor exista consecințe”.

Partea rusă a subliniat, în repetate rânduri, că „Nord Stream-2” este un proiect comercial și este implementat împreună cu partenerii europeni. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, și-a exprimat nedumerirea în legătură cu încercările mai multor țări de a condiţiona soarta gazoductului de circumstanțe motivate politic.

De asemenea, Moscova a declarat de nenumărate ori că nu a folosit niciodată resursele energetice ca instrument de presiune.

Putin a discutat telefonic cu cancelarul Germaniei

Președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a discutat telefonic cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, transmite serviciul de presă al Kremlinului.

Cei doi lideri și-au exprimat interesul pentru dezvoltarea pe mai departe a relațiilor ruso-germane și susținerea contactelor pe diverse canale.

Putin l-a informat pe cancelarul german îmn legătură cu garanțiile de securitate propuse de Rusia, care exclud orice avansare ulterioară a NATO spre est, precum și dislocarea, în țări învecinate cu Rusia, de sisteme de arme de șoc.

Președintele Putin a comentat conținutul proiectelor tratatului dintre Rusia și SUA privind garanțiile de securitate, precum și proiectul tratatului privind măsurile de asigurare a securității Rusiei și Statelor membre ale NATO, documente care au fost transmise partenerilor occidentali, inclusiv Germaniei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Acuma cine santajeza cu gazodutul? Nu-i asa ca mai bine platim facturi mai scumpe de dragul Ucrainei?

    • Prefer să plătesc mai mult la gaz decât să stau capră in fața rușilor.

    • avem gaz sa ne spalam pe cap, dar nu s-a vrut extragerea lui…

    • Clar rusnacule! Mai bine dorm in echipament de hiking la 16 grade în casă pe timpul celor 2 luni de frig decât să dau satisfacție asasinului de Putin și să-mi aduc ca vecin Uniunea Sovietică! Este prioritatea 1 a României și cu a UE. Să pună sancțiuni maxime, nu doar economice in fața tiraniei Rusiei, care este jignită când nu-și mai poate ataca vecinii!
      Este ca un violator care ataca vecinii care își pun cameră video, că încearcă sa se protejeze de violator!

    • Nu vă gîndiți că azi Ucraina… mîine, România ?!? Rușii NU se mai satură de cuceriri…

    • Prostaloaia asta nu stie ca fara Rusia va face turturi la nas😧?

    • Pana când nu se va înțelege ca politica e politica și afacerile sunt afaceri, va fi un talmes-balmes. Rusii trebuie sa înțeleagă poziția lor de furnizori de gaze este valabila atâta timp cât va exista o cerere. Dacă strategia Europei în privința gazelor se va schimba, tot gazul lor nu va mai valora nicio copeica. Valoarea unui produs este data de o cerere, generata de o nevoie, asa ca putin ar face bine să-și revizuiască conpoamentul. Panimaesi?

  2. Pare oarecum contraintuitiv, dar poate North Stream 2 ar putea fi folosit si de UE ca instrument de retorsiune impotriva unei Rusii beligerante. Poate de aceea ar trebui sa incadram in context accelerarea din ultimii ani a politicilor europene axate pe independenta energetica si resurse alternative. Atunci cand Europa ar avea alternative la gazul rusesc ar putea poate discuta altfel cu Kremlinul, stiind ca acesta nu are o alternativa de a vinde altcuiva, si ca economia Rusiei este atat de dependenta de banii obtinuti pe resurse.

    • @DanielC Te amagesti singur cand iti inchipui ca rusii nu au alternative de a vinde gazul altcuiva. De exemplu ei nu pot satisface decat partial cererea Chinei. Te mai amagesti cand crezi ca politica de independenta energetica si de mediu a UE e altceva decat un mare rahat. Foarte multi au constatat-o la reuniunea de la Glasgow! Te amagesti si cand crezi ca rusii se bazeaza doar pe resurse. Intre timp au devenit si al doilea exportator de cereale din lume. Sa nu-ti inchipui ca rusii nu au si industrie. Setul de sanctiuni de pana acum nu au facut decat sa dezvolte industria proprie a rusilor.

  3. Asta-i parca Muraru al nostru…corporatiile gen EON sau neamtul de rand va tremura in casa de dragul Ucrainei…

    • Si ce propuneti sa faca? Dvs v-ar conveni daca noi am fi in situatia Ucrainei, de exemplu, sa gandeasca cineva asa ca dvs? Mi-e teama ca da.

    • Ai de dragul nostru va trebui sa tremure cineva de frig când o să vrea sa vina peste noi?

  4. Din păcate Rusia va vinde gaze Chinei. Sau Indiei?
    Până când cererea din China și produsele chinezești nu se vor opri , plouarea nu va scădea. Indiferent ce face Europa, toți trăim pe același pământ.
    Local da, o poluare mai redusă este de dorit.
    Dar o erupție masivă a unui vulcan din parcul national yellowstone de exemplu ne va trimite pe toți în evul mediu. E o chestiune de sute , mii sau zeci de mii de ani. Dar se va întâmpla. Pe mine sigur nu mă va interesa

    • Ai dreptate, natura își urmează cursul ei și noi nu o putem opri doar in o infimă parte.Asa a fost în toate erele geologice, fără mâna omului s- au produs schimbări climatice.Asta nu înseamnă că noi trebuie să poluăm planeta.Dar pe Greta cine o convinge?

  5. Germanii se pedepsesc singuri. In loc să aducă gaz ieftin direct de la producător, preferă să plătească taxe de tranzit Ucrainei și Poloniei. Treabă lor…Și Romania cumpără de la francezi , italieni, germani și unguri gaze produse în ROU . Ce țară o fi ROU?

  6. Vine ziua cand o sa mai folosim gaz doar pt brichete,atunci sa i vezi pe bolsevici pe unde scot camasa.Pana acum au bagat bani in arme si proprietati in Londra. La troli lui putin le doresc de craciun sa aiba curtea plina de colindatori ,casa cat mai luminata si masini de pompieri fara apa!

  7. Ei…, Poate Dna Ministru era la ciclu, doar să fi bolnav sau drogat sa crezi că Germania își permite să pună în ” stend by” o investiție
    germana imensă.

  8. Pentru toti cre.tinoizii care afirma ca „azi ucraina, maine romania”…….isi face cumva rusia baze militare pe langa noi?????…..sau americanii impreuna cu nato isi fac pe langa rusi ?!. Putin daca se pune problema de un razboi…….nici carne de mici nu mai ramane din noi si din toti care au baze americane pe teritoriul lor.