G4Media.ro

UDATE Nou termen în dosarul lui Dragnea: 18 martie/ Liderul PSD a…

Liviu Dragnea la Inalta Curte. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

UDATE Nou termen în dosarul lui Dragnea: 18 martie/ Liderul PSD a cerut să fie audiat/ Instanța supremă reia judecarea în dosarul angajărilor ficitive la protecția copilului Teleorman, în care Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reia, luni, judecarea dosarului referitor la angajarile fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC Teleorman), în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, transmite Agerpres.

  • UPDATE 10.30 Un nou termen în procesul în care liderul PSD Liviu Dragnea contestă condamnarea este programat luni la ICCJ. Instanţa a stabilit luni un nou termen pentru 18 martie. Liviu Dragnea nu a fost luni prezent la proces, însă a cerut prin avocaţi să fie audiat la un alt termen de judecată. De asemenea, el a solicitat audierea mai multor martori, printre care şi Jenica Dumitru, fost şef serviciu la Departamentul juridic, contencios, evaluare şi resurse umane din cadrul DGASPC Teleorman. Şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, a solicitat să fie audiată în dosar, avocatul acesteia anunţând că în cazul ei faptele s-au prescris. Ceilalţi inculpaţi au declarat că nu mai vor să dea declaraţii la proces. Procurorul de şedinţă, Mariu Vartic, a fost de acord cu audierea inculpaţilor Liviu Dragnea şi Olguţa Şefu. De asemenea, DNA a mai cerut audierea a două inculpate, Floarea Alesu şi Anisia Stoica. Instanţa a rămas în pronunţare pe cererile de probatorii, dosarul fiind amânat pentru 18 martie, tranmsite Agerpres.

Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

(Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea)

Citește și

Culisele deciziei de la Înalta Curte prin care s-a stabilit ca Dragnea să fie judecat de completul din 2018: Omul lui Savonea s-ar fi implicat masiv în decizia finală

Mari semne de întrebare privind modul în care a intrat în complet judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea tocmai într-o cauză privind compunerea completurilor de la Înalta Curte

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Pariez că se va da o nouă amânare.
    Dragnea trebuie să ajungă președintele României,ca să se încheie odată cu România,stat european.

    • Complet de judecatori ilegal: unii au cite 3 nume, la un complet de 5 judecatori , ce parere are CCR de asta ??!

  2. ”Alo, Comitetul de Primire? Sunt de parere sa nu va imprastiati in cautare de victime sigure, ca acu’ vine si nu are cine sa-l ia in primire…! Vine, de venit, dar intrebarea e: cand va veni va mai avea forme, ca stresul si Irinuca asa tare l-au subtiat…!”

  3. Sper sa nu se dea inca o amanare. Sper sa nu se intample ca in cazul Tandarei(traficantii de copii). Haideti domnilor/doamnelor judecatori, putin curaj.

  4. Si tot asa pana se prescrie.

  5. Aberație de proces. Cum anume „a determinat” și „a influențat”? Auzi, mă, a determinat-o pe aia. Doamne feri! I-a pus pistolul la tâmplă sau cum a determinat-o? A drogat-o? A hipnotizat-o?
    Orice judecător normal la cap nu poate da decât achitare la o astfel de acuzație.
    Auzi, mă, vor să-l bage la închisoare pentru că „a determinat-o” pe una.
    Doar în România se poate așa ceva.

    • @Titi

      Termenii „a determinat”, „a influentat” sunt corect utilizati.
      Nu se spune ca „a obligat”, „cu pistolul la tampla……”

    • Gata Titi! Ti-ai luat tainul, ai bifat postarea. Daca in mintea ta „un judecator nu poate da decat achitare”, te invitam la baie sa-ti dam noi sloganul anti psd…..stii tu care……placuta suedeza.

    • @Tit,
      Iti redau un pasaj din dosar:”….acuzatul, mizand pe asa zisul farmec personal, si-a bagat mustata la inaintare, si pastrand oarescare distanta stiut fiind ca-i cam pute gura, a reusit s-o hipnotizeze pe numita, cum a procedat si sarpele Ka cu pantera Bagheera…”

    • Kaa

  6. De altfel farmecul personal e incontestabil, in poza din articol poti sa-ti faci cruce, dar ai zice ca e chiar Suleyman Magnificul flancat de doi hheniceri mai colorati…

  7. Ma fut in justitia lor!