G4Media.ro

Mari semne de întrebare privind modul în care a intrat în complet…

Sursa: Agerpres

Mari semne de întrebare privind modul în care a intrat în complet judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea tocmai într-o cauză privind compunerea completurilor de la Înalta Curte

Judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea este Alina Ghica, fostă președintă CSM și considerată o apropiată a Liei Savonea, membru CSM care trece drept unul dintre oamenii de bază din justiție ai liderului PSD. Savonea a fost președinta Curții de Apel București. Potrivit surselor G4Media.ro, conducerea secţiei a VIII a a propus-o pe Ghica cu doar două zile înainte de ședința, să intre în complet în locul judecătorului Vasile Bîcu, cu nesocotirea oricăror reguli privind serviciul de permanență. Culmea ironiei, cauza judecată de Ghica privește tocmai legalitatea compunerii completelor de cinci judecători de la Înalta Curte.

Deși nu era de permanență, colegiul de conducere al Curții de Apel i-a aprobat intrarea în completul care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea. Pe planificarea de permanență de vineri erau nu mai puțin de 13 judecători, însă nici unul n-a fost selectat pentru a intra în complet.

Or, potrivit articolului 110 din HCSM 1375/2015 alin 6-8, Alina Ghica nu putea intra în complet.

 • (6) Planificarea de permanenţă se întocmeşte de preşedintele instanţei sau, după caz, de preşedintele secţiei, cu aprobarea colegiului de conducere, ţinându-se cont de completele de judecată din care face parte judecătorul, având prioritate asigurarea timpului necesar studierii dosarelor
 • (8) În caz de absenţă, compunerea completului de judecată se va realiza prin participarea judecătorilor din planificarea de permanenţă, desemnaţi conform alin. (4) şi (6), întocmindu-se în acest sens un proces-verbal.

Alina Ghica a făcut parte și din completul de trei judecători de la CAB care a desființat joi hotărârile Consiliului General prin care primăria condusă de Gabriela Firea a înființat cele 22 de companii municipale.

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri anularea hotărârii Colegiului de conducere al Instanţei supreme din 8 noiembrie, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători, fiind suspendată executarea acestei hotărâri. Decizia Curții, chiar dacă poate fi atacată, este executorie, altfel spus completurile de cinci nu mai pot funcționa.

CAB a admis o acţiune în instanţă depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în care acesta a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Admite cererea modificată. Admite cererea de intervenţie accesorie. Anulează Hotărârea nr.137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15, alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr.137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se arată în decizia CAB.

De asemenea, CAB a admis o cerere depusă de avocaţii lui Dragnea privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile art. 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

 • „În baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992, modificată şi republicată, sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 32, alin. 1 din Legea nr. 304/2004, modificată şi republicată. Cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere privind anularea actului administrativ”, se mai spune în decizia CAB.

Liviu Dragnea a contestat vineri, prin avocat, și noul complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție care judecă apelul său în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Iniţial, Liviu Dragnea a dat în judecată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu decizia Colegiului de conducere al ÎCCJ din luna septembrie, prin care s-a hotărât să nu fie aplicate noile reglementări privind formarea completurilor de cinci judecători.

Vineri, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a venit cu o completare şi a anunţat în sala de judecată că liderul PSD solicită atât suspendarea, cât şi anularea deciziei din 8 noiembrie a Colegiului de conducere de la ÎCCJ, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători.

Flavia Teodosiu a susţinut că noile completuri au fost trase la sorţi fără ca Instanţa supremă să aştepte publicarea de către Curtea Constituţională a motivării deciziei privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5.

Avocata a precizat că tragerea la sorţi a completurilor de 5 magistraţi de la Instanţa supremă este nelegală, iar lui Dragnea i-au fost încălcate drepturile procesuale.

În opinia avocatei, Instanţa supremă ar fi trebuit să-i tragă la sorţi doar pe preşedinţii completurilor şi nu pe toţi membrii.

Tot acum, Flavia Teodosiu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile articolului 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

„Domnul Dragnea este total nevinovat. A fost judecat altfel decât ar fi trebuit”, a mai declarat avocata.

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere, prin care solicita anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instanţei supreme, prin care s-a hotărât să nu fie aplicată noua procedură de constituire a completurilor de cinci judecători, prevăzută de Legea 304/2004.

Dragnea susţinea, în cererea depusă, că Instanţa supremă şi-a asumat aplicarea selectivă a prevederilor Legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de cinci judecători afectează legalitatea hotărârilor judecătoreşti, pronunţate după data de 23 iulie 2018, când au intrat în vigoare noile dispoziţii.

După ce Curtea Constituţională a admis o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, Instanţa supremă a tras la sorţi noile completuri pe data de 8 noiembrie.

Liviu Dragnea este judecat la Instanţa supremă în dosarul DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

(Sursa Foto: Agerpres/ Autor: Simion Mechno)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

53 comentarii

 1. De mult se tot spune ca BUBOIUL se afla in curtea justitiei. F. bine, sa-i lase liberi pe toti infractorii, gen flausatul, si sa ne bage pe noi in lcul lor, ca meritam. Un poopor caruia i se kk in cap infractorii si accepta fara demnitate, asta merita!

  • Care ar fi mirarea?! Face ce vrea muschii lui si nu scapa nocio o cazia sa demonstreze ca e cel mai tare din parcare, orice porcarie ar face!

  • Da, numai ca atunci cand Daddy si ai lui vor stapani complet totul, noi, cei care credem altfel, vom infunda puscariile.
   Tocmai ptr ca el sa nu o infunde.

 2. Nimeni nu poate oprii mafia PSD, ALDE si UDMR? Daca iesim cu totii in strada pe 1 Decembrie sa protestam impotriva lor vor pica definitiv. O regula a protestelor este ca in niciun stat un guvern nu rezista daca ies pe strada mai mult de 3.5% din cetateni. Haideti sa iesim 1 milion de oameni si sa-i maturam!

  • Sunt convins ca n-ai cu cine!

  • Dupa ce terminati de zbierat in piata veniti toti sa-mi faceti cate o felatie! Cand ma plictisesc vorbesc cu Livache sa ma inlocuiasca!

  • De acord, NOI PUTEM sa oprim mafia ropsie. Si Ceausescu se credea vesnic, iar cei care am trait acele vremuri credeam ca nu avem nicio sansa sa scapam de eL. dragnea si statul lui parall sunt mult mai slabi decat Ceausescu. LA PRESIUNEA NOASTRA, TOT ACEST SISTEM SE VA PRABUSI CA UN JOC DE CARTI . TREBUIE SA AVEM INCREDERE IN NOI SI SA IESIM IN STRADA CU TOTII. CUM PUTETI SA CREDETI CA UN SMECHERAS INCULT DE TELEORMAN ESTE MAI TARE DECAT NOI TOTI ???!!
   DESTEAPTA – TE, ROMANE !!! NO, HAI!!

  • Care toti, care 1 milion ? Majoritatea nu e interesata de amanuntele astea, corectitudine, morala, justitie, crezi ca privitorii la Capatos sau Trazniti in NATO stiu macar cine e Dragnea si Iordache ? Nora pentru mama, Chef la cutite, Vocea Romaniei, schimb de mame… cine crezi ca se uita la Jocuri de putere sau Jurnalul de seara Digi24 ? S-a terminat, astia sintem, bruma de democratie postdecembrista a fost un accident, cam lung, dar reversibil.

 3. Rezistentii si statul paralel si-a mai luat o moooita.Sa ma cac pe ei! MWWIEEE BA PROSTILOR!

  • Si tu prostovane ti-ai luat moooe. S-a kkt dragnea pe voi si voi tot ii tineti partea. Va meritati soarta…

  • Ce noroc că exiști, să ne faci în fiecare secundă conștienți de existența unor astfel de gunoaie ca tine și ceilalți. Îți suntem profund recunoscători!

  • @Oltete – coa_e crețe.
   Ești tâmpit si idiot
   Mama mă-tii de netot,
   Te-ai trezit să comentezi
   Prostul mă-tii asta ești.
   Doar cu Pu_a ești în gura,
   Suge-o prostule cu ură.
   Să jignești nu este greu
   Tu cu mutră de WC.
   Mai invață măi statuie
   Noi îți dăm acum o MUIE

 4. Flausatul este in corzi.
  Se lupta cu tot ce are.Plateste judecatori corupti.Cei drepti sunt inghesuiti si se imputineaza.
  Am mai iesit odata la protest dar ne-am purtat frumos.
  Fiecare sa inteleaga ce vrea din cele mai sus zise.

  • Asa o fi, dar corzile-s cam moi si largi. E drept ca, asemenea lui Vintu, care are mult mai putine pe suflet, daca intra, intra definitiv, numai ca deocamdata nu intra, ci face jocurile.

 5. Nu ma mai intereseaza Justitia.

 6. Incercati cu mamica dvs! Sa va antrenati!

 7. Si daca se tragea la sorti numai presedintele completului, facea contestatie ca trebuiau trasi la sorti toti membri. LoL

  • Absolut, Dragnea contesta orice are de-a face cu judecarea si pedepsirea lui.

   Se foloseste de orice chichitza, iar unele judecatoare sunt slugi PSD.

 8. Uitati-va bine la mutra ei. Asa arata un judecator cumparat, corupt. O coada de topor!

 9. Chiar nu aveți nici o rușine ! ”Se spune că …, considerată că este apropiată cu … care trece drept …”. Pe asta vă bazați ca să aruncați cu noroi într-o hotărâre judecătorească ?!? Acesta este statul de drept pe care spuneți că-l promovați?

  • Lita care face la olita :)) Ce nu are si nici nu a avut romanul vreodata indiferent de statut social? Caracter :))

  • Toata lumea stie cine sunt slugile PSD-ului, Alina Ghica nu face exceptie.

   Daca vrei sa aperi PSD-ul, va trebui sa te straduiesti mai mult.

  • Lăsați-l pe liță cz e un trol penal, e pus să scrie aici de stăpânii lui care reprezintă interesele Mafiei PSD-ALDE

 10. CCR a decis: „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a TUTUROR MEMBRILOR Completurilor de 5 judecători …”.
  Cum poate sa anuleze mizerabila asta o hotarare data in aplicarea deciziei CCR? Nu ma mira, daca ma uit la ce scria cu ceva in urma in oficiosul psd luju: „V-ar mira daca v-am spune ca fina fostei sefe a CSM, judecatoarea Alina Ghica, a pus mana pe un loc caldut la Inalta Curte, dupa ce initial a picat cu nota 2 concursul de promovare la instanta suprema?” DA, E REAL.
  Mai mult aici: http://m.luju.ro/fina-cu-noroc-grefiera-nicoleta-nedelea-de-la-cab-careia-fosta-sefa-csm-alina-ghica-i-a-botezat-copilul-a-ajuns-la-sectia-penala-a-iccj-dupa-ce-a-luat-nota-2-la-concursul-de-promovare-iar-la-contestatie-a-primit-5-puncte-in-plus-la-iccj-o-asteapta-un-sala

 11. Tandemul ghica- haineala; arc peste timp!

 12. Doamna jude a fost revocata de judecatorii din tara cand era la CSM. A salvat-o CCR. Acum face ceva pe deciziile CCR. Astia nu mai au nicio limita!

 13. HA HA HA HA HA ! HA HA HA HA HA !
  ASTA E romania centenara: UN TELEORMAN MAI MARE!
  statul DE DREPTI AL LUI DRAGNEA. UNDE ISI TRAGE IEL CE COMPLECT DE JUDECATA VREA.
  II TINE TIRA SINISTRUL JUSTIIEI,

 14. ce curaj au unii! Oare nu s-a auzit ca nici mcar Costa Rica nu mai fagaduieste un loc sigur?
  Ce fac unii dintrenoi chiR NU MAI POT INTELEGE. Sinucidere in vazul tuturor!
  (adica vreau sa spun ca cei ce vor veni nu vor tolera chestiile astea , prea pe fata ca sa nu te apuce apoplexia)

 15. ESTE O MIZERIE TOTUL!! 1 decembrie toti in strada, ca sa se duca dreaq javrele psd-alde-draknea!
  Pe sestache, javra de toader umple strazile de pedofili si criminali si violatori pe care-i elibereaza la faza cu recursul compensatoriu, asta e mana armata a psd-draknea, atunci cand nu pune jandarmeria cu bastoane si gaze!

  • panseluto.. ? imi permiti sa casc? ? zici k sunteti nascuti ieri smfm.. ? aici e vb DOAR de bisnis.. ? care pe care k in triburi.. ? sunt prea multi legati cu bisnisu de partid..? indiferent k sunt de o parte sau de cealalta.. ? conteaza care urla mai tare si are tupeu..?

 16. Felicitari d-le Gogu si pentru d-na G Constantinescu de asemeni!
  Voi trolilor invatati sa scrieti si sa va exprimati corect romaneste.. dar, deh, cum e turcul si pistolu’ !!!
  Desteapta-te romane macar de 1 decembrie pe strazile Romaniei facand greva si maturand cu hotii securisti comunisti bolsevici l!!

 17. Felicitari d-le Gogu si pentru d-na G Constantinescu de asemeni!
  Voi trolilor invatati sa scrieti si sa va exprimati corect romaneste.. dar, deh, cum e turcul si pistolu’ !!!
  Desteapta-te romane macar de 1 decembrie pe strazile Romaniei facand greva si maturand cu hotii securisti comunisti bolsevici l!!

 18. Esti Fane Spoitoru in mod sigur dupa logica si limbaj. Si care este este de fapt afacerea la care faci trimitere fanica bolsevica ungurica?

 19. Pai vad ca-i blonda, deci e buna!

 20. Mult mai cinstit ar fi daca s-ar imparti dreptatea dand cu banul precum la portile de fotbal.

  • Cam asta se intampla si acum, problema este ca in cazul unora, dar doar in cazul lor, se da cu banul pana pica ce le convine. Si pentru ca sunt ei mai „speciali” se reia datul cu banul si dupa prima repriza dupa acelasi model „pana pica ce trebuie”.

 21. Înțeleg că decizia nu este definitivă, se poate ataca
  Nu poate fi aceeași ticăloasă și în completul de la recurs

  CCR a decis: „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a TUTUROR MEMBRILOR Completurilor de 5 judecători …”

 22. Când vad ce face Draknea, îmi vine in minte expresia „poți fugi, dat nu te poți ascunde”!
  In ziua in care va crede că a câștigat, manipulând în stânga și în dreapta, va pierde totul, roata se întoarce! Karma și blestemele românilor sa ii fie iadul pe pământ, nu poate scăpa; nu o sa mai aiba liniște! Sa-si moara in mizerie și părăsit de toți! Ei și toată clica de ticăloși care sufoca poporul asta și viitorul copiilor români!

 23. Sa nu ne lasam dusi in eroare, mirosul ce-l degaja blondina nu e miros de puicuta frageda ci de reptila, si e normala confuzia, doar cele doua specii sunt inrudite pe departe…!
  ”Ia spune papushe, ti-a imprumutat Varanul sacoul pe frigul asta sau, inexplicabil pentru varsta lui, dar inca…mai poate ?

 24. Cineva ar trebui sa ceara in instanta anularea hotararii colegiului de conducere al Curții de Apel care a aprobat intrarea Alinei Ghica in completul de judecata desi nu era de permanență (caz de nelegalitate !?)
  Iar noi ne intalnim de 1 DECEMBRIE IN STRADA sa starpim ciuma rosie. NU VOR SCAPA!!!

 25. Apropo de …NU VOR SCAPA, va rog frumos sa nu provocati imbulzeala…pe scara, expediati-i pe rand, bineinteles cu Mustaciosul in frunte…!

 26. Dacă ar fi dat soluția inversă, de respingere a cererii mustăciosului (adică pe cea corectă), luju sau cineva din latrine ar fi făcut plângere la Inspecția Judiciară pentru felul în care această executantă a ajuns să-i judece cerere lui Dracnea. Dar așa, cu soluția asta absurdă, care blochează activitatea completelor de 5 ale ICCJ, nu se sesizează nimeni… Asta e justiție? Asta e țară democratică? Nu prea pare.

 27. Daca informatiile pe care le-ati publicat sunt reale, atunci chestia ar trebui anchetata nu doar de Inspectia Judiciara, ci si de parchet, pentru ca suna a art. 269 Cod penal:
  „Art. 269. – (1) Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. (2) Pedeapsa aplicată favorizatorului nu poate fi mai mare decât pedeapsa prevăzută de lege pentru fapta săvârşită de autor. (3) Favorizarea săvârşită de un membru de familie nu se pedepseşte.”

  Dl. Dragnea este faptuitor si este in cursul cercetarii judecatoresti in calea de atac.
  Sentinta data de de dna judecator este executorie, adica in mod cert ingreuneaza si impiedica cercetarile.

  Repet, daca informatiile dvs sunt corecte, atunci mie unul imi miroase a favorizare.

 28. Otrepele din justitie….. Profesionistii astia ne-au mancat zilele…!

 29. In caz ca mai avea cineva dubii: justitia e la butoniera ciumei rosii, pentru ca magistratii onesti sunt evitati in dosarele cu miza pentru cei puternici. Inceputul a fost greu; acum merge totul ca uns.

 30. Articolul 16 din Constitutie este respectat de Toti, este Litera de Lege!?!

 31. ARE TARA PROSTI GRAMADA.
  DE AIA SE DA TOV CEO BOR CU MAIBAHU.