G4Media.ro

Indexarea pensiilor militare cu rata medie anuală a inflaţiei se amână până…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Indexarea pensiilor militare cu rata medie anuală a inflaţiei se amână până la 1 septembrie 2021

Guvernul a decis să amâne până la 1 septembrie 2021 indexarea cuantumurilor pensiilor militare de stat cu rata medie anuală a inflaţiei, decizia de amânare fiind motivată de constrângerile bugetare severe cauzate de gestionarea pandemiei de COVID-19, precizează un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Anunțul a fost făcut de ministrul apărării, Nicolae Ciucă, la întâlnirea cu reprezentanţi ai militarilor în rezervă şi retragere, care a avut loc marți, la sediul MApN.

La întâlnire au participat preşedintele Forumului structurilor asociative ale personalului militar în rezervă şi în retragere, colonelul (r.) Marian Tudor, şi cu generalul-locotenent (rtr.) Neculai Băhnăreanu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere.

„Referitor la promovarea Proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat, PL-x 199/2020, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, a fost reafirmat sprijinul comun al tuturor celor prezenţi pentru promovarea acestui act normativ, respectând principiile agreate anterior, referitoare la înlăturarea discriminărilor existe în prezent şi la crearea unui cadru adecvat actualizării şi recalculării pensiilor militare”, mai precizează sursa citată.

Ministrul Ciucă a spus, de asemenea, că legea pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat va fi aplicată începând cu luna februarie 2021, existând resursele bugetare necesare.

„La finalul întâlnirii, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a analizat, împreună cu cei prezenţi, posibilitatea ca militarii activi, în rezervă şi retragere să se poată imuniza împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării Naţionale. S-a decis astfel ca instituţia militară să pună la dispoziţia militarilor această facilitate, numai dacă aceştia vor dori să se vaccineze”, precizează MApN.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. Vă dați seama că ăștia, pe lângă că au ieșit la 45 de ani cu pensii mai mari decât salariul aveau actualizări de pensie anuale!!!????

    1691 de generali la 70.000 de militari, inclusiv ofițerimea și tablagii? NORME DE HRANĂ, LOCUINȚE DE LA STAT, MÂNCARE LA POPOTĂ, HAINE TOT DE LA STAT, SPITALE ALE LOR, JUSTIȚIE A LOR….

    Și ei sunt în șomaj de după 1945 încoace!

    • Vezi sa nu faci un anevrism barbule, restul pensiilor au fost tot timpul actualizate cu inflatia, doar astea n-au mai fost. Ciuma aia rosie de care zici tu e cea care a oprit maririle in 2016, si au dat banii la asistatii sociali, votanti PSD, au crescut ‘venitul minim garantat’ celor care stau toata ziua si beau prin sate si nu vor sa isi gaseasca un loc de munca ca oricum pentru cateva sute de RON in plus, nu se merita.

      Sunt intr-adevar care au iesit la pensie la 45 de ani, dar nu doar militari, in MAI se iese mult mai repede dupa se angajeza la loc si primesc si pensie si salariu, in armata nu te poti angaja la loc.

      Treaba asta cu somajul din 1945 e o poveste, tatal meu a lucrat in radiolocatie, a iesit la 65, e mort asa ca nu mai iti fura banii stai linistit, dar avioanele nu s-au oprit cat a lucrat asa ca sa nu ii bagam pe toti in aceiasi oala.

      Intr-adevar un coleg de-al lui, a iesit la 35 de ani si a luat pensie mai mare ca el, dar de ce? Pentru ca NATO a spus ca trebuie reduse fortele armate si i-au scos la pensie in conditii foarte bune.

      Solutia e sa se vada de ce e posibil ca cineva poate sa iasa la pensie inainte de termen daca e din Politie, Armata, SRI si asa mai departe, ca nu sunt doar militari.

    • Cum nu au șomat? A fost vreun război?
      No, ca tac’tu trebuie să iasă toți: la 65 de ani!!!

    • Pune mana pe carte,fa ceva in viata si pe urma vorbeste( daca nu ai habar ce inseamna armata sau nu faci diferenta intre militari si magistratii militari !!!),dar ce sa-ti povestesc eu cand ,sunt convins ca TU esti un „nimeni”

  2. Sunt pensionari militari cu pensii mari.
    Exemplu sunt cei care au lucrat în fanfara militară si au pensii mari.
    Meseria lor e ca au suflat în sax.

    • Toți au pensii foarte mari!!!! Nu doar unii, toți!

  3. Cand recalculati toate pensiile din Romania pe contributivitate?

    • Ăia nu există!!!

    • @Jos MafiaPNzl, mandru sa nu te duca capu? .. altfel stiai ca NU exista pensie publica pe contributivitate ci toate sunt date din pix si din furtul a 25% din salariile prostilor din mediul privat.

    • @Nem tu do mândria maghiară

      Asta e ideea.
      Dacă nu a contribuit sa primeasca pensia minima pe economie

    • incearca sa recitesti mesajul de cateva ori, poate il si intelegi.

  4. Trai pe vătrai în Rrrumânistan! Militarii șomează de 75 de ani dar se pensionează la 45 de ani, au norme de hrană, le dă statul locuințe, haine, vouchere de vacanță, au spitalele lor și „justiția” lor.

    • …și se reangajează PMC-ist tot în armată…

    • I mi cer scuze, vedeti ca sunteti in necunoștință de cauza informativa mai bine, este opinia dumneavoastra dar nu este corect ce a ti afirmat. Pe vreamea lui … militarii erau respectati nu huiduiti, peste tot sunt uscaturi dar nu toti. Referitor la spitale sa stiti ca primesc si civili nu doar militari.

    • Barbu, cu cat te plateste divizia de troli a GRU? Cu 2 centi pe comentariu?!

  5. Pensiile militare trebuie recalculate si plătite pe baza de contribuție. Se pensionează la 40-45 de ani , se calculează pensia din ultima lună de salariu , lună în care își bagă toate sporurile, toate beneficiile și au ieșit la pensie cu sume colosale de bani. Nu poti plati pensie la unul din poliție la 45de ani 2000 de euro în timp ce alții care au muncit 45 de ani vechime au pensiile mizerabile de 1200 de lei sau sa dai salarii la cei din mediul privat de 1300 de lei oamenii care muncesc zilnic 12 ore pe zi plătească taxe și impozite susțin economia românească prin contribuțiile lor.

    • Corect.
      Dar mai trebuie ceva: românii să iasă la vot, să iasă în stradă la manifestații…!

  6. Un polițist care toată cariera lui a luat șpagă nu a facut nimic notabil ptr cetățean ci doar ptr propriul interes acum are o pensie specială nesimtită unde mai pui ca se angajează tot la stat pe salariul nesimțit de mare cumuland pensia cu salariul. Dacă este așa bun să vină la privat să își arate valoarea . Sunt foști generali , coloneii care au pensii nesimtite care nu au nicio legătură cu contribuția. Nimeni nu se ia de pensionarii speciali sau bugetarii de lux

  7. Speram ca cei de la guvernare nu vor rata aceasta ocazie de a recalcula toate pensiile speciale (inclusiv cele militare).
    Dacă ezită,peste patru ani , nu mai pupa guvernare.

  8. Exceptând cca 10.000 de cadre militare care au participat la războaiele altora de 70 de ani Armata nu a tras un glonte.
    Doar la Revoluție a tras!
    Împreună cu Miliția, Securitatea au tras.
    In popor.
    Acum poporul le plăteste speciale!

  9. Ce plin e pe aici de specialiști în pensii militare!

    • Dăncilă intelegea cel mai bine treaba cu bùgét.ul.
      Nu banii sunt problema ci furtul lor. Si inflatia.

  10. Rahatilor, nu mai vorbiti ce nu stiti,vedeti-va de prostia voastră idiotilor lăsați militarii in pace!

    • Pensie militară specială merită doar cei care au fost în teatre de operațiuni. Restul, care au frecat menta, inclusiv generali care nu au făcut decât să lustruiască scaunele din birouri, ar trebui să primească doar pensia pe bază de contributivitate. Ar trebui recompensați doar cei care s-au expus pericolului participând la operațiuni.

    • Viermuș, liftele militare trebuie puse la respect și la muncă.

    • @Mihai,
      Nu, nici ăia. Au fost mercenari, au fost plătiți.

  11. Sa renunțăm la tot ce înseamnă armata, poliție etc și poate o fi mai bine

  12. S-a mai încercat cu contributivitatea, prin 2010, de către Băsescu. Și… surpriza! La recalculare, trei sferturi din pensiile militare au crescut. Iar fondul de pensii a crescut cu o sumă considerabilă. Se poate verifica pe google.