G4Media.ro

Franța, din nou în lockdown începând de vineri. Rămân deschise creșele și…

Franța, din nou în lockdown începând de vineri. Rămân deschise creșele și școlile

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri seara, că este extrem de necesar ca Franța să intre din nou în carantină, pentru ca sistemul sanitar să nu ajungă în colaps. Noile măsuri vor intra în vigoare chiar de vineri, 30 octombrie.

„Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul. Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional. Avem nevoie de simțul responsabilității din partea tututor. Rămâneți acasă cât mai mult posibil, respectați regulile sanitare. Succesul împotriva epidemiei depinde de simțul civic al fiecăruia dintre noi” a informat Macron într-o intervenție televizată.

Creșele și școlile rămân deschise

Față de primul lockdown din primăvară vor exista unele schimbări, a arătat Macron. Creșele și școlile vor rămâne deschise „pentru că niciun copil nu trebuie privat de contactul cu sistemul școlar”. „Unele reguli se vor schimba. Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar. Creșele, școlile, colegiile și liceele vor rămâne deschise, evident, prin respectarea unor protocoale de sănătate mai stricte”, a spus președintele francez. În schimb, Universitățile se vor închide, iar cursurile se vor desfășura online.

Emmanuel Macron a indicat că frontierele externe vor rămâne închise „cu câteva excepții”. „Desigur, francezii din străinătate vor putea reveni acasă. Vor efectuate teste rapide. Niciun călător nu va putea intra pe pământul francez dacă nu suntem siguri că nu este purtătorul virusului”, a spus Macron.

Se vor putea efectua în continuare vizite în centrele/casele de bătrâni. Cimitirele vor rămâne deschise. La fel ca în primăvara, francezii vor putea să meargă la consulatații medicale, să își facă cumpărăturile sau să iasă la aer.

Întâlnirile private și întrunirile publice sunt interzise

Nu vor fi permise întâlnirile în grupuri și vor fi interzise întrunirile cu public. Unitățile care asigură servicii publicului vor fi închise. Statul va acorda sprijin de până la 10.000 de euro pe lună companiilor care sunt închise administrativ. Șomajul parțial va fi reînnoit pentru angajați și angajatori.

Sursa Foto: Consiliul UE

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Esti un idiot Macron!

  2. Se închide si la Chanel??

  3. Astept protestele.

  4. Deci idiotul de Macron inchide tara dar lasa tocmai focarele de COVID-19 deschise. Cand ma uit la Macron, parca sunt mandru de Iohannis si nu sunt ironic deloc. Macron este un dezastru pentru Franta.

  5. La francezi carantina dura înseamnă ca scolile raman deschise. Fraier Macron asta. Pai la noi nu e nicio carantina si scolile sunt închise de mult.

  6. În franceză cuvântul collège se traduce în română prin gimnaziu (al doilea ciclu primar, înainte de liceu), nu colegiu.

  7. Care lockdown? La noi restrictiile sunt mai multe si mai imbecile?
    Ei- scoli deschise, noi- inchise.
    Bodegile sigur deschise cel putin pentru pranz. La noi nu!
    Titlu apocaliptic.

  8. Atat timp cat virusatii concediu medical, firmele inchise primesc bani, ajutoare, bolnavii nu sunt arestati etc. nu e mare deranj pentru ei. Asa a fost si in Italia.
    Fara bani, fara concediu medical, fara masti si teste gratis, adica stil Romania, o sa fie complicat. Dar sunt sigur ca jandarmeria si gazele rezolva orice problema.

  9. Dacă și Germania va face la fel , a cam pus-o Wernerica al nostru că, pe motiv de plan comun european, trebuie să facă și el la fel și ce ne facem cu alegerile..

  10. Carantina frantuzeasca! Lasa focarele sa arda in continuare.

  11. Ba s-avem pardon, masca in aer liber era cit pe ce sa salveze situatia. Numai purul ghinion a impiedicat-o sa-si indeplineasca menirea.

  12. Macron inchide țara ca să o salveze pe baba Brigitte.

  13. Idiot…. Exact școlile răman deschise.
    Elevii și profii lor, în loc sa lucreze online, sunt în drum spre școală, pe străzi și in mijloacele de transport în comun, împreună cu virusache.

  14. Le-a incercat pe toate si degeaba, lockdown-ul este cel mai sigur.

  15. Statistic vorbind, lockdown-ul s-a dovedit a fi foarte eficace:

    „Rezultatele arată că lockdown-ul este eficient în reducerea numărului de cazuri noi în țările care îl implementează, comparativ cu acele țări care nu o fac.
    Acest lucru este valabil mai ales la aproximativ 10 zile de la implementarea politicii.
    Eficacitatea sa continuă să crească până la 20 de zile după implementare.”

    Sursa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7268966/

    • @Diana R

      Serios ?!

      eu iti.prooun sa analizezi zilnic graficele tarilor din ueSS si sa.le.compari cu cele ale.suediei si apoi mai.vorbim

      solutia blocarii in casa echivaleaza cu inanitia totala pt a nu te mai ingrasa

      ghici ce se intanpla cand iesi din carantina totala / incepi sa mananci?

      in NZ e suficient sa ajunga unul infectat care nu e depistat si totul se ia de la capat

      exemplul Suediei inca este valabil

      acum.e.pe.locul. 17 a nr de deceae /milion

      danemarca vine din urma, norvegia si finlanda au un nr mai mare de infectari decat in martie

      deci care a fost eficacitatea lock-downului ?!

      quess what ? suedia are sub nr din primavara

      daca ar fi avut grija de cei in varsta datele din suedia ar fi aratat altfel.

      acolo e un alt experiment

      cred ca stii sa faci niste comparatii si niste ordonari in fctie de capetele de tabel

      https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

    • @x-link, din seturile de date prezentate în statistica pe care am menționat-o reiese că lockdown-ul a fost eficient. N-am chef să mă cert cu tine azi.
      Sigur că există multiple variabile care impactează eficacitatea unei măsuri, printre care se numără (în special) comportamentul impredictibil al populației care nu respectă regulile. Când nu ai date despre când, unde și ce parte din populație încalcă regulile, modelul statistic este compromis și va dovedi (fals) că lockdown-ul nu este eficient. Însa în scenariul în care regulile sunt respectate, matematic vorbind, lockdown-ul temporar este eficient. Bineînțeles că dacă toți oamenii ar fi conștiincioși, măsurile astea restrictive cu impact negativ asupra mediului economic nu ar mai fi necesare. Însă pentru că mulți NU au conștiință și măsură, rezultatele sunt cele pe care le vezi.
      Ca idee, toți suedezii sunt mult mai disciplinați decât acel procent semnificativ din români care sunt extrem de primitivi și subminează eforturile românilor civilizați.

  16. Pentru ce e cel mai sigur? Pentru imunizare ? Sigur nu. Stam in casa o luna la fiecare 3 luni?
    Murim de foame!
    In tari normale, cu sistem samitar dezvoltat si cu oameni educati sa te imbolnavesti e normal.
    La noi e dezastru! Rusine, etc.

  17. Afișați astăzi și replica postată la 7:30am? Blocați insultele necioplite ale trolilor, nu dreptul la replică al comentatorilor și criticilor civilizați.

  18. Interesant e ca in toate tarile dezvoltate scolile se inchid ultimele. Invatamantul e prioritate nationala, mult mai important ca restaurantele sau mall-urile. In România e invers. Primele care se inchid sunt scolile. Practic la noi nu mai exista invatamant din martie, adica de aproape 8 luni. Si nicio perspectiva sa mai existe in urmatorul an, probabil.

  19. Incet toata Europa se inchide din cauza pandemiei,doar la noi alogenul Klaus o tine cu alegerile parlamentare…

  20. Este un om inteligent căruia îi pasă de generațiile de elevi care vor deveni viitori adulți . Dacă ați fi profesor și ați vedea cât de serioși sunt elevii să își ia notițe sau să învețe ați înțelege măsură lui Macron.Adevaratul învățământ este face to face nu online, unde poți să ai un contact cu elevul să îl motivezi in cazul in care vezi că i-a scăzut interesul. Vom avea o generație de analfabeți.