G4Media.ro

Aventurile implementării în România a unui regulament european: Inițiatorii Carmen Dan și…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. La ce sa te astepti de la o secretara si un lacatus mecanic pusi sa faca legi?

  2. Competenta, „discernamant si responsabilitate”, nu jucarie!

  3. Este un regulament european, asta inseamna ca nu trebuie implementat in fiecare tara pentru ca se implementeaza automat in toata uniunea europeana. Ce se poate face la nivel de tara este un pachet de clarificare a procedurilor in caz ca se incalca regulamentul.

  4. Cum, Serban Niciolaie e un dobitoc ? Nu-mi vine sa cred. De ce-ar fi Serban Niciolae un dobitoc ? Nu are habar sa introduca corect proiectele de legi pt legiferare ? De aia-i dobitoc ?

    PS. Parca totusi nu-mi vine sa cred ca Serban Niciolaie e un dobitoc !

    PPS. Dar daca asta rezulta din articolul de mai sus, ca Serban Niciolaie este un dobitoc… asta e !

  5. In Danemarca textele pentru transpunerea directivei s-au finalizat in toamna 2017 si de atunci se afla in consultare publica pana cand va fi definitivata forma finala, care trebuie sa intre in vigoare la 25 mai. Textele prin care este transpusa directiva in Danemarca acopera 1500 de pagini si pot fi vizionate de catre orice persoana fizica sau juridica.
    what’s up in Romania? ca de obicei o facatura cu miros fetid. efectele aceastei directive se manifesta la nivel global. daca Romania nu face ce trebuie, afecteaza persoane fizice si juridice din intreaga lume.
    oare se va incheia aventura auto-distructiva a psd-ului inainte de distrugerea totala a Romaniei?

  6. Ca sa explicam despre ce e vorba. vorbim de doua acte legislativve europene: un regulament (care se aplica ad-literam ca lege interna) si o directiva.

    În data de 4 mai 2016 au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene cele două acte normative care compun pachetul legislativ privind protecţia datelor la nivelul Uniunii Europene:
    – Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor),
    – Directiva (UE) 2016/680 referitoare la protecţia datelor personale în cadrul activităţilor specifice desfăşurate de autorităţile de aplicare a legii.

    Regulamentul (UE) 2016/679 actualizează principiile stabilite încă de acum două decenii de Directiva 95/46/CE care își va înceta aplicabilitatea.
    Regulamentul General de Protecția Datelor a intrat în vigoare pe data de 25 mai 2016 și va fi de directă aplicabilitate începând cu data de 25 mai 2018.