G4Media.ro

Anunț în debutul anului școlar 2022-2023: Costul standard primit de școli pentru…

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Anunț în debutul anului școlar 2022-2023: Costul standard primit de școli pentru bunuri și servicii “nu acoperă, în condițiile în care au crescut utilitățile, nici măcar cheltuielile materiale”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu – VIDEO

Costul standard primit de școli “nu acoperă (…) nici măcar cheltuielile materiale”, în contextul în care prețurile la energie și alte utilități au crescut considerabil în această perioadă, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la o dezbatere recentă organizată de minister cu Teach For Romania.

“Costul standard pentru cheltuieli materiale, așa se numește el acum, acela în valoare de 485 de lei, are în interiorul lui, teoretic, și o componentă care ar fi trebuit să asigure finanțarea pentru formarea cadrelor didactice și pentru evaluare”, a precizat oficialul. Acest cost, care “a fost atât de mic – 313 lei până anul trecut, 485 lei anul ăsta, la coeficient 1 – nu acoperă, în condițiile în care au crescut utilitățile, toate celelalte, nici măcar cheltuielile materiale, darămite să te mai gândești la formare”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul a subliniat că “în acest nou proiect al legii am trecut cheltuieli materiale, plus cheltuieli pentru formare, plus cheltuieli pentru evaluare într-o pondere de cel puțin 20% din costul standard pentru cheltuieli salariale”.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Să completeze din meditații!

  2. Cost standard direct proportional cu nivelul de excelenta al profesorilor . Cel mai important criteriu in stabilirea celui din urma sa fie gradul de promovabilitate al elevilor in invatamintul universitar . Banii sa urmeze excelenta .
    Sau mai bine scoli private .

    • Si uite asa, conditionand profesorul de promovabilitatea elevului, ajungem sa avem studenti care au dificultati de citire / intelegere, sau cum am avut coleg chiar eu, in anul 2 al unei facultati tehnice nu avea habar de teorema lui Pitagora.

  3. Asa va strofocati voi sa „faceti” Romania educata si SUBFINANTATA!
    Pariem ca nici anul viitor Educatia NU va primi 6% din PIB cat CERE Legea Educatiei, votata de Parlament si promulgata de Presedintele Romaniei!(in 2021 Educatia a primit 2,5% din PIB – cel mai mic procent din ultimii 30 de ANI iar in 2022 a primit un rusinos 2,28%!!!)
    18.07.2021: Dl Haos Werner Iohannis, dupa 6 ani de dezbateri fantoma de care nimeni nu a auzit anunta trimfalist la sediul Guvernului lansarea proiectului Rommania educata, document scris in limbaj de lemn si de care azi nimeni nu vorbeste :
    „Avem toate premisele pentru a prioritiza INVESTITIILE în EDUCATIE şi pentru a crea cadrul adecvat pentru reformele de care învăţământul românesc are atâta nevoie. Proiectul „România Educată“ are deja un sprijin financiar important prin intermediul PNRR, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 3,6 miliarde de euro – atât este prevăzut“, a mai spus Klaus Iohannis.

    Campeanule, ai 3,6 Miliarde Euro pentru REFORMA in Educatie, NU te-am auzit vorbind de aceste Miliarde Euro!
    Nici 1 Euro NU a cheltuit Romania pana azi din PNRR!!!

  4. Buget 2022 pentru „Romania educata” a dlui prezident Haos:
    https://www.agerpres.ro/educatie-stiinta/2021/12/22/anosr-procentul-de-2-28-din-pib-alocat-educatiei-in-bugetul-pe-2022-este-rusinos–835717

    Prin Legea Educației, România s-a angajat să aloce 6% din PIB.