G4Media.ro

ANALIZĂ Ce efecte produce în Europa de Est tensiunea majoră dintre SUA…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. toate hartile sunt pe masa

  2. PIB-ul Rusiei e chiar mai mic decât al Italiei, în ciuda propagandei e o „nație” în declin total, trebuie câteva sancțiuni mai serioase să îi împingem peste prăpastie pe fraierii ăia, să nu mai aibă bani de finanțat spioni și saituri de propagandă. Barbarii din est trebuie zdrobiți fără milă și rapid

    • Domnule Neg pe Scrot
      Nu are ce conta ca PIB la Italia este mai mare ca la Rassia. Daca este peste miliard este bun pentru spion si propaganda la orice tara. Poporul rus nu este „fraierii aia”! Asa a zis mongoli, polaci, svezi, fini, turci, frantuzi, germani, niponi si, ce sa vezi, chiar romani. Toti acesti au vrut sa o impinga in prapastie! Toti acesti au aflat ce pot face „fraieri aia”. In razboi civil in 1918 si 1919 cu economie la pamant a gasit mod de a face bani si bate interventionisti, cu ajutor si de la tezaurul roman pentru care ajutor nu se poate multumi nici pe cale oficial si nici neoficial. Multi intreaba curveste ca daca Rassia a fost asa prigonita atunci de ce este asa mare? Raspuns: a batut pe toti ce au vrut aruncarea ei in prapastie si a luat bucati bune din ei sau, nu uita, de la PRIETENII lor. Asa ca incearca dumneata a zdrobi fara mila si rapid Rassiia. Eu nu mai pot de asteptat.
      Nu te lasa dus de nas! America e departe, Rassia langa tine!

    • @Kulakov

      E adevarat ca Rusia are resurse si putere militara, nu doar PIB-ul conteaza.

      Insa din felul in care scrii nu stiu daca esti un troll excelent sau chiar esti un rus care a invatat romana.

      Putin este un jucator foarte bun, dar nu are carti bune. Face ce face exploatand si alimentand disensiunile din UE si SUA si din pacate ii reuseste.
      O Uniune unita si cu suportul americanilor are arhisuficiente posibilitati de a crea presiune si probleme economice majore Rusiei, suficient cat sa il faca sa joace cinstit. Nimeni nu vrea sa distruga Rusia.

  3. O părere : ”Tensiunea majoră” este da fapt revenirea la relația care se caracterizează prin a spune lucrurilor pe nume. Relația bizară care a existat în ultimii 4 ani, cu remarci pseudoelogioase la adresa lui Putin, în schimbul unor zâmbete condescendente, nu a făcut altceva decât să tragă un paravan de tip Patiomkin în fața adevăratelor diferende. Fiind vorba de jucători globali cu forme de guvernămând și interese diametral opuse, este limpede că tipul de joc este puternic confrontativ, cu toate că, dacă am face abstracție de politic, lumea și mai ales popoarele implicate ar avea numai de câștigat dintr-o relație în care să se conlucreze pe puținele obiective comune posibile cu care se confruntă omenirea ( sănătatea, clima, apa, energia, alimentația ). Lăsând naivitatea la o parte, noua administrație americană se pare că va reveni la o politică a cuvintelor puse ”pe șleau” ( există predecesori – Truman și Reagan care au folosit acest limbaj cu categoric succes ). Acest trend s-a văzut clar cu ocazia întâlnirii la nivel de miniștri de externe a SUA și Chinei la Anchorage, Alaska. Din partea ”lumii occidentale” este limpede că cele două țări : China și Rusia constituie un pericol de destabilizare prin politica practicată. SUA a început să revigoreze legăturile economice cu alte trei puteri mari în Orientul extrem, în vederea contraponderii chineze. Este vorba de Japonia, India și Australia, care împreună cu SUA contrabalansează în zonă China atât ca PIB, cât și locuitori. ( China : ~ 1.4 miliarde de oameni, GDP 14.3 mii de miliarde USD / iar cei patru : 1.85 miliarde oameni, GDP 30.8 mii de miliarde USD ). Este limpede, care ar fi locul Europei în aceste construcții globale. Uniunea poate constitui o contragreutate confortabilă cu SUA pentru echilibrarea raporturilor de forte cu Rusia. Este însă mult mai îngrijorător faptul că lumea, cu marii ei, găsesc din ce în ce mai greu un limbaj comun pentru adevăratele probleme, de ale căror rezolvare depinde viitorul omenirii.

    • 👏
      @John Donne
      Excelent comentariu, ar trebui sa te angajeze pe tine sa scrii articolele de genul asta