G4Media.ro

Americanii nu vor mai putea intra fără vize în spaţiul Schengen, începând…

Americanii nu vor mai putea intra fără vize în spaţiul Schengen, începând din 2021

Uniunea Europeană a anunţat vineri că din 2021 cetăţenii Statelor Unite vor avea nevoie de vize pentru a călători în spaţiul Schengen, transmite Agerpres.

Americanii trebuie să posede un paşaport valabil, de un card de credit sau de debit şi de o adresă de e-mail pentru a solicita o viză ETIAS (European Travel Information and Authorization System), informează site-ul www.etiasvisa.com. Minorii vor avea nevoie doar de paşaport şi de înscrierea în ETIAS.

În prezent, cetăţenii SUA nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile în spaţiul Schengen.

„La fel ca şi alte ţări şi regiuni din lume, Europa a decis recent să îşi amelioreze sistemul de securitate pentru a evita orice alte probleme cu migraţia ilegală şi terorismul”, arată site-ul ETIAS.

Comisia Europeană a publicat pentru prima oară în 2016 un raport prin care cere Statelor Unite să renunţe la solicitarea de vize pentru cetăţenii din cinci ţări membre ale UE – Bulgaria, Cipru, Croaţia, Polonia şi România, deoarece, conform regulilor Uniunii Europene, toţi cetăţenii europeni trebuie să beneficieze de acelaşi tratament. În iunie anul trecut, Parlamentul European a votat pentru impunerea sistemului de vize pentru cetăţenii americani.

Sursa foto: pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Legea reciprocitatii, vize si cazier judiciar curat cum ne impune SUA.

  2. Ii doare pe americani undeva de Europa

    • Oh, eu cred ca ii doare, chestiile astea incurca afacerile, turismul… pana la urma unde sa se duca turistii lor?

  3. SUA ar trebui sa ia aceleasi masuri. Este clar ca incepe un fel de razboi rece SUA- Europa.

    • Ăă, noi până acum mergeam cu buletinul la americani?!

    • Atât te duce capul?

    • Vax, peste 90% din americanii intrati in UE au multipla cetatenie.

  4. Acesta este un mesaj pt americani : Nu sunteti stapanii lumii !

  5. E vorba de ETIAS care inseamna o autorizare , nu viza. Si sunt vizate vreo 60 de state, cele exceptate de viza, nu doar USA.

  6. SUA, au avut timp din 2016, sa ridice restrictiile statelor membre ale UE. Nu s’au conformat. Mai au timp pana in 2021.
    Trebuie sa inteleaga ca suntem 28 de state membre ale uniunii si 26 facand parte din Spatiul Schengen. Noi, francezii, avem experienta in acest domeniu cu USA. Ei nu aveau nevoie de viza. Noi, aveam nevoie de viza, pana in 1986.
    In 1986, ministrul de interne M Charles Pasqua, a oferit cateva luni USA, pentru a ridica vizele cetatenilor francezi. Altfel, introducea vize pentru cetatenii americani.
    Si bineînteles ca USA a ridicat vizele.

    Forta noastra, a cetatenilor Uniunii, este faptul ca suntem uniti, numerosi si cu o forta economica extraordinara. Bineînteles ca USA vor ridica vizele cetatenilor Uniunii. Din pacate, numai celor care fac parte din Spatiul Schengen. Sper ca Bulgaria si Romania, sa rezolve cat mai curand problema recurenta a coruptiei (suntem siguri ca o vor face) si sa intregeasca familia reunita in interiorul Spatiului Schengen.

    Sunel 28 de state membre. Egali in dreptrui si in indatoriri. Forta noastra, a Européenilor, este uniunea. Uniti vom ramane. Succes voua, Romani. Scapati prin vot de corupti si luati’va destinul in maini. Suntem alaturi de voi!

  7. Mda, inainte de a va repezi sa va exprimati frustrarile anti americane pe aici, verificati mai intai informatia si din alte surse ( bineinteles astia care stiti informatii si de pe alte news outlets, in engleza)

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-09/flying-to-paris-or-berlin-u-s-citizens-will-soon-need-eu-visas?srnd=premium

    Nu e vorba de vize ci de permise de calatorie (care costa 7euro pentru 3 ani) si care sunt gandite colecteze informatii aditionale de la calatorii americani inainte ca acestia sa ajunga in UE, fluidizand astfel informatiile de securitate a traficului aerian si a luptei anti-tero.

    Deci o sa mai aveti de asteptat pana o sa ii vedeti pe americani stand la coada la ambasadele Poloniei, Ungariei, Bulgariei si Romaniei ca sa vina in vacanta pe aici.