G4Media.ro

ANALIZĂ Ce presupune ca serviciile secrete să se preocupe de marea evaziune…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Legea trebuie schimbata. Este clar ca evaziunea si coruptia sunt un atac la siguranta nationala. Ar trebui ca 67% din Parlament sa initieze un referendum iar cele 2 subiecte sa fie pe buletine diferite (sa nu existe riscul ca una sa o blocheze pe cealalta).

    • Este evident pentru oricine are macar un dram de minte, ca decizia CCR, prin care se cere eliminarea din dosare a probelor obtinute cu ajutorul Serviciilor Secrete este aberanta, nelegala si neconstitutionala, ca este data cu dedicatie, in favoarea marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara. Judecatorii corupti de al CCR, care au dat aceasta decizie scandaloasa trebuie sa fie arestati pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorilor.
      Cum sa spui ca Serviciile Secrete nu pot furniza probe, daca au asa ceva ?
      Prin aceasta decizie au scapat foarte multi infractori, au fost inchise multe dosare penale grele. Toate aceste dosare trebuie sa fie redeschise si sa nu mai actioneze prescriptia.

  2. Dacă vrei să sprijini justiția,parchetele să strângă probele necesare pentru aducerea în justiție a marilor cazuri de evaziune fiscală,a corupției care sunt generalizate și amenință securitatea națională a României ,dacă ai voință politică,nu poți decât să acționezi în consecință și permiți serviciilor să pună la dispoziția justiției toate informațiile pe care le au în această privință,prin valorificarea cadrului legal sau,dacă vezi că nu există sau e perfectibil prin crearea sau modificarea lui,dacă e cu putință.Dacă nu lași țara pe mâna marilor evazioniști și a șpăgarilor.Toată lumea știe că marii evazioniști au umbrele politice,acționează în cadrul unor structuri ermetice,clandestine și bine structurate și coordonate și se acoperă documentar,scriptic,astfel că la orice control al ANAF ies în regulă,căci documentația lor are aparență de legalitate.Numai supravegherea tehnică poate face deci diferența între licit și ilicit,la un control al ANAF ,bazat aproape unanim pe documente totul e în regulă ,OK,dar informațiile pot conduce la demonstrarea nesincerității documentelor sau la administrarea de probe pentru a confirma acest fapt.Aici e vorba de asigurarea pârghiilor necesare pentru probarea faptelor ce se constituie într-un cancer social pentru societate,fapte care pot rămâne nedecelate,de nimic altceva.

  3. Este pentru prima oara cand nu sunt de acord cu Laura Stefan. Tocmai datorita „mai ales în contextul provocărilor geo-strategice actuale”, marea evaziune/coruptie reprezinta un pericol la adresa sigurantei nationale, iar serviciile nu trebuie sa ignore focusarea pe un obiectiv sau altul ci sa includa un nou obiectiv inlaturat de un CCR toxic condus de V. Dorneanu (2016-2020) si un Parlament asijderea. Sigur ca baza legala trebuie adaptata dupa ciuntirea ei in urma deciziilor CCR-ului lui Dorneanu. P.S. Constat fara surprindere, ca CCR-ul a fost/este profund toxic sub conducere PSD-ista: ieri Dorneanu, azi M. Enache….

  4. Atâta timp cât hodorogi antici, vezi firmele care livrează la s4 de sute de milioane hartie igienica si papetărie într-o licitație-ca ex., țin hățurile in justiție, anaf, dna etc., cat timp pesede nu îi „albește” sau bagă la bahaus pe toți handralaii care decid mai presus de lege, degeaba avem președinte onest.

  5. Pe scurt, nu se poate. Suntem in Romania, deci nu se poate.