G4Media.ro

45 de detalii mai puțin știute din trecutul Regelui Charles al III-lea:…

sursa foto: ADRIAN DENNIS/ AFP

45 de detalii mai puțin știute din trecutul Regelui Charles al III-lea: De ce nu călătorea niciodată cu William în același avion și ce broască îi poartă numele/ Când a comandat prima dată alcool și ce cadou a primit de la Regina Elisabeta și Ducele de Edinburgh la 21 de ani

Prințul Charles a devenit Regele Charles al III-lea joi, după ce mama sa, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, la 96 de ani. Regele Charles al III-lea a devenit astfel cel mai în vârstă monarh care urcă pe tronul Marii Britanii, după o domnie de peste 70 de ani a mamei sale, cel mai longeviv monarh.

Despre Charles, viața sa, trecutul său regal și familia sau obiceiurile sale s-au scris, în ultimele zile, mii de articole în toată lumea. Dar care sunt lucrurile mai puțin știute despre noul monarh al Marii Britanii?

Publicația Time a strâns o colecție de astfel de 70 de secvențe cu ocazia aniversării a 70 de ani a prințului Charles la acea vreme, în 14 noiembrie 2018. Iată câteva dintre cele mai interesante:

  1. A fost botezat la 15 decembrie de Arhiepiscopul de Canterbury, Geoffrey Fisher.
  2. A devenit moștenitor aparent la moartea bunicului său, George al VI-lea; Elisabeta i-a succedat la tron la 6 februarie 1952.
  3. În prezent, este cel mai longeviv monarh britanic în așteptare.
  4. Regina și Ducele de Edinburgh au decis că Charles ar trebui să meargă la școală, mai degrabă decât să aibă un tutore, așa că Prințul a intrat la școala Hill House din vestul Londrei, în noiembrie 1956.
  5. Prințul avea 14 ani când ar fi comandat prima sa băutură alcoolică, un coniac de cireșe, în timpul unei excursii școlare.
  6. Prințul de Wales a petrecut două trimestre în 1966 ca student de schimb în Australia. La întoarcerea sa la Gordonstoun a fost numit director al școlii.
  7. În 1967, a promovat examenele de bacalaureat, obținând nota B la istorie și nota C la franceză, alături de o distincție la o lucrare specială opțională de istorie.
  8. Există speculații conform cărora Charles ar fi avut o pasiune celebră pentru Barbra Streisand în tinerețe.
  9. A studiat arheologie și antropologie în primul an, înainte de a trece la istorie
  10. În timp ce era la universitate, s-a alăturat trupei Cambridge footlights, un grup de comedie bine cunoscut, cu zeci de absolvenți celebri.
  11. El este este primul moștenitor regal care a obținut o diplomă universitară.
  12. Charles a continuat să studieze pentru scurt timp galeza la Universitatea Aberystwyth.
  13. Regina și Philip i-au dăruit fiului lor o mașină sport Aston Martin drept cadou pentru cea de-a 21-a aniversare.
  14. A fost investit ca Prinț de Wales de către regină la 1 iulie 1969, în cadrul unei ceremonii la Castelul Caernarfon, Țara Galilor.
  15. Motto-ul Prințului de Wales „Ich dien”, care înseamnă „Eu servesc”.
  16. Titlul său complet a fost, înainte de a deveni Regele Charles al III-lea: Alteța Sa Regală Prințul Charles Philip Arthur George, Prinț de Wales, Conte de Chester, Duce de Cornwall, Duce de Rothesay, Conte de Carrick, Baron de Renfrew, Lord al Insulelor și Prinț și Mare Steward al Scoției.
  17. În 1971, a început o carieră în marină, după care a servit pe distrugătorul de rachete ghidate HMS Norfolk și pe două fregate.
  18. Prințul s-a calificat ca pilot de elicopter în 1974, înainte de a se alătura escadrilei 845 Naval Air Squadron.
  19. În 1975, Charles a devenit membru al Magic Circle, o societate pentru magicieni, după ce a trecut audiția cu un truc „cupa și bilele”.
  20. Este patron sau președinte a aproximativ 400 de organizații.
  21. În 1980, Prințul Charles a scris o carte pentru copii intitulată The Old Man Of Lochnagar.
  22. De asemenea, a scris cărți despre lumea naturală și despre mediu, printre care Harmony and Climate Change.
  23. Charles i-a dezvăluit odată actriței Julie Walters că este un fan al filmelor Harry Potter.
  24. 750 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit nunta lui cu Diana Spencer, în 1981, s-a căsătorit cu Diana Spencer. El și Diana se întâlniseră doar șase luni înainte ca el să o ceară în căsătorie. La 1,70 m înălțime, el și Prințesa Diana aveau exact aceeași înălțime. Dar între ei era o diferență de vârstă de 12 ani.
  25. Prințul Charles a încălcat tradiția regală, încurajând-o pe Prințesa Diana să îi nască pe fiii ei într-un spital, și nu la Palatul Buckingham, și asistând la nașteri.
  26. Aproximativ 170 de furnizori obișnuiți de bunuri și servicii dețin mandate regale de numire a Prințului de Wales.
  27. În 1989, Prințul Charles și John Cleese au scris împreună o comedie despre mediu, Grimes Goes Green.
  28. În 1990, și-a lansat propria companie de produse alimentare, Duchy Originals (denumită după Ducatul de Cornwall). Primul său produs a fost un biscuit fabricat din grâu și ovăz cultivate organic la ferma Home Farm din Highgrove. Are, de asemenea, propria marcă de whisky, numită Barrogill.
  29. Charles și Diana au fost căsătoriți timp de 11 ani, înainte de a se despărți în 1992 Separarea lor a fost anunțată în Camera Comunelor de către premierul John Major. Căsătoria a fost dizolvată la 28 august 1996
  30. Când Diana a murit într-un accident de mașină la Paris, în august 1997, Prințul a zburat la Paris împreună cu cele două surori ale sale pentru a-i aduce trupul la Londra.
  31. Charles și-a cunoscut a doua soție, Camilla Parker Bowles, la un meci de polo în 1970, când s-au și îndrăgostit. S-au căsătorit la 9 aprilie. 2005, în cadrul unei ceremonii civile la Windsor.
  32. Potrivit unei cărți neautorizate, Charles a „țipat” și a „tremurat” odată la vederea unei substanțe necunoscute din plastic care îi acoperea cina, pentru ca apoi Camilla să-i spună: „Este o peliculă adezivă, dragă”. Anecdota, pe care familia nu a abordat-o niciodată, a ajuns pe prima pagină a ziarelor.
  33. El își câștigă veniturile din moșia ereditară a Ducatului de Cornwall, care a fost dată prinților succesivi de Wales din 1337.
  34. El deține în prezent peste 50.000 de hectare de teren, potrivit rapoartelor.
  35. Se estimează că Charles are o avere de aproximativ 400 de milioane de dolari.
  36. Mai multe dintre vehiculele sale au fost transformate pentru a funcționa cu vin.
  37. Se spune că adoră veverițele roșii.
  38. Prințul Charles a fost declarat cel mai bine îmbrăcat bărbat din lume de către revista Esquire în 2009. El i-a devansat pe Boris Johnson, Bill Nighy și chiar pe Barack Obama pe primul loc.
  39. El este nașul a 32 de persoane, inclusiv al Prințesei Maria-Olympia a Greciei.
  40. Prințul a primit titlul de „Păstrător al vacilor”, în Tanzania, în 2011.
  41. Are o broască care îi poartă numele: Hyloscirtus Princecherlesi sau Prințul Charles Magnificul Broască de Copac.
  42. Prințul Charles și Prințul William nu călătoresc niciodată în același avion pentru a nu muri amândoi într-un accident.
  43. Prințul nu mănâncă la prânz. Dar îi place ceaiul Darjeeling, servit cu lapte și miere.
  44. Întrucât Prințul este pensionar pentru limită de vârstă, are propriul abonament de autobuz și primește o pensie de stat.
  45. Prințului Charles îi place „groussaka” – versiunea sa a mâncării grecești moussaka, dar cu cocoș de munte în loc de miel.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. „Mai multe dintre vehiculele sale au fost transformate pentru a funcționa cu vin”. — asta este o anecdota, o gluma pe care el a facut-o mai demult.

  2. „A devenit moștenitor aparent”
    „cel mai longeviv monarh britanic în așteptare”
    „a fost numit director al școlii”
    „Este patron sau președinte a aproximativ 400 de organizații.”
    „furnizori obișnuiți de bunuri”

    O rupeți şi pe engleză şi pe română..

  3. „coniac de cireșe“ :)))))

    • @ Dumnezeu 😂 mai bine ii spunea pe romaneste ciresata. Foarte mari probleme cu traducerea la g4media. Macar sa supervizeze cineva articolele traduse, un editor profesionist, chiar daca n-ar stii limba engleza, tot si-ar da seama ca ceva nu e in regula cu exprimarea.

    • Pot să înțeleg că g4 sunt prea săraki ca să-și permită un „cap limpede“, dar ce mă intrigă cel mai mult e lejeritatea cu care autorii își publică textele fără să și le revizuiască, ceea ce denotă că nu le pasă de impresia pe care o lasă asupra cititorilor și deci, implicit, pare-se că e lipsa de respect față de meserie și de sine.

  4. Mda, de la head boy pana la director e distanta mare, mare de tot…😂 macar daca ii spunea comandat de unitate ca pe vremea pionierilor 😂

  5. Adrian Dennis, baiatule, chiar si in cazul lipsei de personal si totul e facut in graba, tot sunt niste dume grave in text. Iti dau un sfat, chiar daca te folosesti de google translate, reciteste textul, vezi nepotrivirile… of

    • *Rectificare, imi cer scuze fotografului Adrian Dennis, autorul traducerii este Andreea Pavel. Precum v-ati dat seama, comentariul este adresat celei care a scris articolul.

  6. Corect noi ar trebui să-i spunem Carol al III-lea. Ca și reginei când îi spuneam Elisabeta și nu în engleză. Și regilor Franșei le spunem Ludovic și nu Louis.

    • @ Ion Podocea – Asta cu numele proprii e cea mai mica problema, de fapt nici macar nu e problema, numele proprii se pot transcrie in forma originala, nu-i o nenorocire daca nu le „traduci”, dar ce te faci cu toate celelalte diverse expresii, cuvinte macelarite la traducere.