G4Media.ro

VIDEO Premierul Cîțu, la recepția de Ziua Independenței: În cei 10 ani…

sursa foto: Captură video

VIDEO Premierul Cîțu, la recepția de Ziua Independenței: În cei 10 ani petrecuți în SUA am învățat că proprietatea privată e sfântă și antreprenorii sunt adevărații eroi ai economiei. Ar trebui să-i cinstim și în România

Premierul Florin Cîțu a participat, alături de președintele Klaus Iohannis, la recepția găzduită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței, celebrată în 4 iulie.

Premierul a susținut o alocuțiune în engleză, una în română, apoi a transmis un mesaj în engleză, cu note personale, vorbind despre ”lecțiile învățate” în cei peste 10 ani petrecuți în SUA.

Cîțu a subliniat că două dintre cele mai importante lecții sunt cele legate de proprietatea privată pe care a numit-o ”sfântă” și de antreprenorii care sunt ”adevărații eroi ai economiei”, spunând că ambele ar trebui cinstite în România, la fel cum se întâmplă în SUA.

Premierul a subliniat importanța pe care o acordă ”infrastructurii de transport care articulează regiunea Europei Centrale și de Est, cu impact strategic asupra dezvoltării economice a regiunii, precum și asupra mobilității militare”, menționând proiectele Rail2Sea și Via Carpathia.

Cîțu a caracterizat relația bilaterală privind securitatea drept ”excelentă”, transmițând că își dorește să stimuleze o prezență economică americană ”cât mai consistentă în România”:

  • ”Dincolo de excelenta noastră cooperare în planul securității și importanța creșterii prezenței militare a Statelor Unite în țara noastră, Guvernul României vizează încurajarea și stimularea unei prezențe economice americane cât mai consistente în România, inclusiv în ceea ce privește dezvoltarea surselor de energie, inclusiv cea nucleară”, a transmis Florin Cîțu, joi, la recepția oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței.

Mesajul integral al premierului Florin Cîțu, cu ocazia recepției de Ziua Independenței

Domnule președinte,

Domnule însărcinat cu afaceri Muniz,
Doamnă președinte al Senatului,
Domnule președinte al Camerei Deputaților,

Stimați colegi,

Doamnelor și domnilor,

It gives me a great pleasure in attending this event, so full of meaning. Primarily it is an occasion to rejoice together with our closest ally and strategic partner on the Independence Day, a day so important for the United States.

It is also a time to celebrate the values that the Declaration of Independence firmly set as political democratic standards all over the world – equality of rights, including the inalienable right to life, liberty and the pursuit of happiness.

As a personal note here, I spent more than a decade in the United States, a young man after communism, going to the United States, and I went to undergraduate and to graduate school there, and I worked there. There are many lessons we all learn from the United States, from its history, but there are few that we should use here in Romania today. My experience there, I hope, will help Romania develop, but there are two things that I want to mention.

First of all, I think the fact that private property is sacrosanct, it means the basis for developing a democracy, it should be a lesson for Romania, we should adopt that.

The second, the entreprenuers, the people that develop their own companies, they try, they fail, and they try again, they are the heroes of those economies, and they are celebrated in the United States and we should do that in Romania also. If we do these two things, I am sure that Romania will have a great future.

Stimați invitați,

Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ocupă un loc central în arhitectura politicii externe şi de securitate a României. Este unul dintre cei trei piloni esențiali ai politicii externe a țării noastre, alături de creșterea rolului și importanței României în cadrul Uniunii Europene şi NATO. Parteneriatul nostru are drept fundament solid angajamentul împărtășit pentru democrație, statul de drept, respectarea drepturilor omului, dar și voința de a răspunde provocărilor şi ameninţărilor comune.

Așa cum spunea și domnul președinte Klaus Iohannis, avem multe de celebrat în plan bilateral anul acesta: un deceniu de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România și SUA, dar și un deceniu de la semnarea și intrarea în vigoare a Acordului între România și Statele Unite privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România, precum și 5 ani de la operaționalizarea sistemului de la Deveselu.

Vom menține cooperarea strategică dintre România şi Statele Unite la cel mai înalt nivel, prin fructificarea oportunităților ce decurg din viziunea noastră comună privind dimensiunea de apărare, securitatea energetică, recuperarea economică sustenabilă, totodată, consolidarea rezilienței și întărirea relațiilor transatlantice.

Dincolo de excelenta noastră cooperare în planul securității și importanța creșterii prezenței militare a Statelor Unite în țara noastră, Guvernul României vizează încurajarea și stimularea unei prezențe economice americane cât mai consistente în România, inclusiv în ceea ce privește dezvoltarea surselor de energie, inclusiv cea nucleară. Recenta adoptare a legii de ratificare a acordului interguvernamental dintre România și SUA privind domeniul nuclear-civil trebuie să dea semnalul pentru accelerarea configurării unor proiecte de anvergură, capabile să ofere o ancoră strategică suplimentară relației bilaterale.

O importanță similară o acordăm infrastructurii de transport care articulează regiunea Europei Centrale și de Est, cu impact strategic asupra dezvoltării economice a regiunii, precum și asupra mobilității militare. Aici țin să menționez cele două proiecte majore de interconectare regională, Rail2Sea și Via Carpathia, promovate de România, inclusiv în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, pentru realizarea cărora este esențială o implicare a SUA, inclusiv financiară.

În acest sens, pentru Guvernul pe care îl conduc, dezvoltarea consistentă a dimensiunii economice și de investiții a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA constituie o prioritate majoră. Vom face asta prin promovarea unor politici care să ofere predictibilitate, transparență și eliminarea birocrației.

Împreună cu colegii mei din Guvern, suntem angajați într-un efort colectiv prin care demonstrăm că Guvernul României este un partener de încredere al mediului de afaceri. O astfel de relație este esențială pentru realizarea potențialului uriaș de dezvoltare pe care îl are România.

Ladies and gentlemen,

I am here today to also confirm that the Romanian Government remains a strong supporter of the development and deepening of the Strategic Partnership with the United States.
A secure, stable, and successful Romania represents a strategic objective for me and my Government. We are committed to pursue and enhance cooperation in consolidating security and making better use of our economic and trade potential.

We value our close cooperation in law-enforcement, combatting terrorism, cybercrime and cyber threats, and protecting intellectual property rights. We intend to pursue it to our mutual benefit. The Romanian Government will also enhance our dialogue with US towards achieving the Visa Waiver accession.

All these elements will allow Romania to be an even stronger partner of the United States and an important actor working towards strengthening the Transatlantic relations.

Happy 4th of July!
Happy Independence Day!

Mulțumesc!

sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. Înainte de a se apuca să dea lecții să-i aducă cineva aminte că el nu a fost în stare să ia un examen de treaptă la un liceu industrial dintr-un orășel de negăsit pe hartă.
    CHIAR, S-A LĂMURIT DE UNDE A AVUT BANI SĂ „STUDIEZE” ÎN USA?

    • In romania lui cîțu, ca si in romania lui veorica, adevaratii eroi cinstiti de statul roman sumt:
      -fostii militieni care primesc pensii speciale
      -fostii ofiteri de securitate care primesc pensii speciale
      -politistii
      -militarii, inclusiv cei de la popota
      -medicii spagari si incompetenti
      -bugetarii in ansamblu.
      Patronii adevarati si oamenii care muncesc, sunt bataia de joc a functionarilor statului si sunt cei de la care statul ia impozite, pentru a plati pensiile speciale si salariile nesimtite ale bugetarilor.

    • Nu tine minciuna cu liceul iar la Grinnell nu se intra pe pile ca la Biotera.. Au locuri limitate doar pentru elite.
      In SUA muncesti sa te intretii in facultate, asa fac toti. Cuvantul „muncesti” il gasesti in dex. Stiu ca pesede uistii nu-l folosesc. Ei stiu doar „beau pe ajutor social” si „fugaresc nevasta cu toporul”.

    • Nicușoare oare de ce tu nu cunoști adevărul despre preferatul tău care nu a luat examenul de treaptă la terminarea clasei a X-a apoi a mers la școală profesională și cu pile a intrat iar la liceu .După liceu a încercat fără succes de două auzi de două ori la ASE București apoi hop cu banul la unchiul Sam chiar pe merit.Adica la ASE nu era bun dar la licurici era eminentVezi că părinții lui nevoiași au 70 ha pădure transferată de justiția independentă în stațiunea Voineasa.Cauta să vezi cu ochii tăi că totul este real că să nu pupi moaște false.

    • Nu te-ai plictisit sa pui placa asta iar și iar?
      Chiar dacă ar fi adevărat în clipa de față nu mai are nicio importanță.

  2. Libertatea este sfanta.

  3. Atunci de ce in Romania doar proprietatea furata e sfata!

    • Proprietate sfântă şi antreprenori se găsesc azi şi în Rusia sau China. Superioritatea democraţiei vine de la Universităţile, Bibliotecile, Muzeele şi investiţiile ei în Cercetare.

  4. Salut !
    Divinizarea proprietatii private,este in sine un pacat
    de gradul 1.
    Exista si alte teorii, una spune ca, proprietatea privata este sursa tuturor relelor. Doua teorii diametral opuse, dar, adevarul, probabil este pe la mijloc. Discursul lui Catu, este bun, in sensul ca, le spune americanilor ce le place sa auda !

    • Doneaza-ti casa si proprietatile unui necunoscut si gata. Nu mai pacatui.

    • Mîțu e in contratimp. Crede ca Trump e încă in Biroul Oval.

  5. „Proprietate” și „antreprenoriat”. Asta înseamnă capitalism; ce facem cu neomarxistii din guvern, d-le Catu că nici nu vor sa audă de așa ceva?!

  6. bugetarii lor sarbatoresc 4 iulie cu o saptamana in avans? si il baga si pe Catu la pupitru in avans, tot asa, cu o saptamana?

  7. Ptostii, cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate! Am fi mai fericiți dacă am trăi în grupuri în loc de cupluri.

  8. Cam vopsit la cap liberalul asta , il da de gol barba(dar si celalalt e vopsit). De ce oare ti-ai vopsi parul la varsta asta?
    Va rog da nu-mi stergeti comentariul. E purul adevar.

  9. You’ll Own Nothing and Be Happy!? – The Great Reset

  10. Pe antrepenorii care fac tot ce le sta in putinta sa evite să plătească taxe și impozite, sa faca evaziune fiscală și spălare de bani, muncă la negru . Pe ăștia Îi faci tu eroi mă??? Nu mai trage prafuri ca o ei razna . Ai luat de la gura copiilor și să dai la acești asa ziși eroi iar ei prin diferite inginerii financiare te-au tepuit

    • Bugetar atarnator detected, timpul trece leafa merge.
      Invata o meserie si la munca comunistule!

    • Adevărat spus Aiurel, zdrențele astea de eroi vor profit imediat peste noapte fără sa plătească salarii ori taxe la stat. Tot ei se plâng ca statul nu ii ajută dar rambursul de TVA la cine merge? Nouă nu ne dă statul nimic înapoi, noi muncim peste 300 de ore pe lună sa ținem in spate zdrențele de bugetari si sa facem averi la leprele de patroni.

  11. Cand Citu o sa clarifice cum e posibil sa nu treaca de un examen banal precum treapta a 2-a la liceu si sa pice de 2 ori admiterea la o facultate de stat in care mii de tineri reusesc anual, iar apoi sa fie brusc genial la o facultate privata in SUA , venind de la Universitatea Romano- Americana, atunci o sa inteleg cat e de bine scolit si cat e de competent. Pana atunci, tot ce-i iese pe gura sunt laude fara argumente.

  12. Pentru Gigel- Cine te opreste sa te faci patron ?

  13. Eu am văzut o noua jmecherie antreprenorială românească.
    Cum să eviți plata TVA: simplu mai faci o societate, faci la 2-3 angajați mai vechi noi contracte de muncă ( tot pe minim că doar nu îi avansezi) ai două case de marcat, și tai bonurile în așa fel încât pe nici una din societăți să nu ai mai mult de 100.
    Așa se face că doi oameni care lucrează împreună de dimineața pina seara nu sunt colegi ci angajați a două societăți diferite care fac același lucru în aceeași încăpere 😂😂

  14. Când vezi zambetul de apreciere al americanilor îți dai seama că au înțeles că omul nu este veorica, revoluționar de buzau, pescuitor de știuci.
    Măcar asta nu ne face de ras si avem sanse cu el.
    De restul care comentează de barba vopsită, le aduc aminte de veorica 100 de broșe și hairstylist personal, cât și vastele cunoștințe de pi*pi.

  15. Adevărații eroi sunt muncitorii care lucrează cu adevărat,asigurând profituri antreprenorilor,statului taxe și impozite iar familiei un salariu de mizerie.Aceștia nu au tichete de vacanță,sporuri si prime.România o să se depopuleze tot mai mult de atâta „fericire”.

    • Perfect adevărat, noi suntem adevărații eroi cei care muncim la privat , la patronii care nu le mai ajunge nimic niciodată. Noi suntem eroi ca le facem averi de miliarde la alții in timp ce noi primim salarii mizerabile și avem un cod al muncii care protejează patronii nu angajații. Noi muncim zi lumină ca sclavii ptr să supraviețuim iar alții își fac de cap prin cubluri unde sparg într-o noapte salariul unui angajat pe tot anul . Sa plecăm cu toții din țară să rămână doar bugetarii și pensionarii speciali. Huoooooooooooooooooo.

  16. @ Gigel,
    Daca nu ai avea circumvolutiunile aplatizate te-ai face si tu bugetar sau patron, dar cu ce?

  17. Perfect adevărat, noi suntem adevărații eroi cei care muncim la privat , la patronii care nu le mai ajunge nimic niciodată. Noi suntem eroi ca le facem averi de miliarde la alții in timp ce noi primim salarii mizerabile și avem un cod al muncii care protejează patronii nu angajații. Noi muncim zi lumină ca sclavii ptr să supraviețuim iar alții își fac de cap prin cubluri unde sparg într-o noapte salariul unui angajat pe tot anul . Sa plecăm cu toții din țară să rămână doar bugetarii și pensionarii speciali. Huoooooooooooooooooo.